V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
ULTRAK

#276 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by ULTRAK »

bh.tornjak wrote:
ako je Holbrook reko...neka on ganja koga hoce....njegov problem...
ako dodje do najgoreg (ne daj Boze)....ipak se treba ponijeti casno i vojnicki...

Slazem se. Ne samo zato sto to odrzava moral u vlastitoj vojsci nego i zbog svijetske opinije. Cim dobijes pecat "bandita, zlocinacke vojske itd" u mass medijama; onda znas da si poceo da gubis rat. Rat se jednim dobrim dijelom vodi na mass medijima.

Ali ja da sam B Izetbegovic bi zabranio dolazak Nikolica u Sarajevo. Proglasio bih ga nepozeljnim. Bilo bi ponizenje kad bi on dosao. Isto kao kada bi Hitler dosao u Jeruzalem.
Last edited by ULTRAK on 01/07/2015 22:17, edited 1 time in total.
Danguba

#277 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Danguba »

ULTRAK wrote:

Slazem se. Ne samo zato sto to odrzava moral u vlastitoj vojsci nego i zbog svijetske opinije. Cim dobijes pecat "bandita, zlocinacke vojske itd" u mass medijama; onda znas da si poceo da gubis rat. Rat se jednim dobrim dijelom vodi na mass medijima.

Ali ja da sam B Izetbegovic bi zabranio dolazak Vucica u Sarajevo. Proglasio bih ga nepozeljnim. Bilo bi ponizenje kad bi on dosao. Isto kao kada bi Hitler dosao u Jeruzalem.
Vucic nedavno bio u Sarajevu. :-)

pratite malo... :oops:
ULTRAK

#278 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by ULTRAK »

Danguba wrote:
ULTRAK wrote:

Ali ja da sam B Izetbegovic bi zabranio dolazak Vucica u Sarajevo. Proglasio bih ga nepozeljnim. Bilo bi ponizenje kad bi on dosao. Isto kao kada bi Hitler dosao u Jeruzalem.

Hocu reci Nikolicu. Vucic nije imao bas ovakve radikalne izjave mada je mislio potpuno isto.
bh.tornjak

#279 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by bh.tornjak »

ULTRAK wrote:
bh.tornjak wrote:
ako je Holbrook reko...neka on ganja koga hoce....njegov problem...
ako dodje do najgoreg (ne daj Boze)....ipak se treba ponijeti casno i vojnicki...

Ine zanima me sta ce ko da misli.....svijet....ovi...oni....pecati...mediji......Imam moje misljenje i stavove o tome....
meni to npr. ne bi dozvolila savjest jer se smatram ljudskim bicem a takvima smatram i druge....i da svi (ako bas mora) zasluzujemo da umremo ko ljudska bica...
ne treba meni nikakava konvencija da npr. zarobljenika tretiram kao zarobljenika,kao ljudsko bice, postujuci ga iako mi je neprijatelj...to mi nalaze moja savjest i moj odgoj
dakle.....civil je civil (musko,zensko,staro,mlado.... svejedno)...ne diraj
zarobljenik je zarobljenik....ne diraj
vojnik je vojnik....ako bas moras da sam nebi nastradao....onesposobi....ne gledaj da ga odmah ubijes
bh.tornjak

#280 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by bh.tornjak »

ULTRAK wrote:
Danguba wrote:
ULTRAK wrote:

Hocu reci Nikolicu. Vucic nije imao bas ovakve radikalne izjave mada je mislio potpuno isto.
imao je nego sta...
“Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana”.

https://www.youtube.com/watch?v=Mnzu3Zxw4ak
ULTRAK

#281 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by ULTRAK »

bh.tornjak wrote:
imao je nego sta...

Ali to je ipak daleko od ovog sto je Nikolic govorio. Dakle to je neka vrsta osvete. Ali ovaj Nikolic je zagovarao otvoreno genocid- smisljeno istrebljenje jednog naroda kako bi se dobila hegemonija nad odredjenim teritorijem.... Zbog toga bi bilo ponizenje da on moze doci u Sarajevo. Nisam imao pojma o ovome sto je Nikolic govorio ja licno.
Danguba

#282 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Danguba »

bh.tornjak wrote:
ULTRAK wrote:
imao je nego sta...

oni osim tri slova nista drugo nisu promijenili.
sve je isto.
bh.tornjak

#283 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by bh.tornjak »

ULTRAK wrote:
bh.tornjak wrote:
imao je nego sta...

Ali to je ipak daleko od ovog sto je Nikolic govorio. Dakle to je neka vrsta osvete. Ali ovaj Nikolic je zagovarao otvoreno genocid- smisljeno istrebljenje jednog naroda kako bi se dobila hegemonija nad odredjenim teritorijem.... Zbog toga bi bilo ponizenje da on moze doci u Sarajevo. Nisam imao pojma o ovome sto je Nikolic govorio ja licno.
u svakom slucaju....bolesni ljudi.....bolesna ideologija....bolesno da bolesnije ne moze biti...
ULTRAK

#284 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by ULTRAK »

bh.tornjak wrote:
ULTRAK wrote:
bh.tornjak wrote:
imao je nego sta...

u svakom slucaju....bolesni ljudi.....bolesna ideologija....bolesno da bolesnije ne moze biti...
Komplex od Turaka... :D
Danguba

#285 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Danguba »

bh.tornjak wrote:
ULTRAK wrote:
bh.tornjak wrote:
imao je nego sta...

Image

ovo je bas hrabrost. tadic nije trebao biti hrabar. trazio je oprost, nije aktivno ucestvovao u desavanjima '90-tih, dosao poklonio se zrtvama i to je to a ovaj dolazi da kaze ''kako bi tu trebalo puno vise da vas bude ali omaklo mi se ono na spicastoj''.

bas treba imati hrabrosti doci covjek koji je bio aktivan svo vrijeme rata da se pokloni svojim zrtvama.
jos nije zatrazio oprost nego stalno trazi necemu pandan.
treba takve nogom nabiti.

p.s. kako bi bilo da im dodje gotovina i da se pokloni zrtvama oluje.
Paul F.

#286 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Paul F. »

Hmm. Njihovi zločini su imali smisao i vojne razloge. Naši zločini su bili bolesni.
ULTRAK

#287 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by ULTRAK »

Paul F. wrote:Hmm. Njihovi zločini su imali smisao i vojne razloge. Naši zločini su bili bolesni.
Kos u vasi ko su nasi?
Paul F.

#288 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Paul F. »

ULTRAK wrote:
Paul F. wrote:Hmm. Njihovi zločini su imali smisao i vojne razloge. Naši zločini su bili bolesni.
Kos u vasi ko su nasi?
E jbg. Srpski plan je podrazumjevao zločine. Nije to samo grupa psihopata. Da nisu etnički čistili teritorije, možda bi imali posla sa gerilom. Zločini Armije BiH nemaju takvog smisla...
ULTRAK

#289 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by ULTRAK »

Sve u svemu ovdje na zapadu se osjeti da se Srebrenica priblizava. Od novina do drzavne televizije. Na drzavnoj televiziji u najgledanijem periodu dana; svaki drugi dan ide dokumentarac o Srebrenici. Tema ove sedmice je bila Srebrenica i uloga Amerike i Velike Britanije i politicka pozadina. Tajni dokumenti CIA-a koji prikazuju da su Amerikanci znali sto ce se desiti u Srebrenici. Dakle taj dokumentarac je se vrtio ovdje. Onda zivot u Sarajevu i Srebrenici danas je drugi dokumentarac. I posle toga rasprava sa expertima u emisiji i onda na radiju cijeli dan.

Imali su Amerikanci spiuna u Beogradu u samoj Milosevicevoj vlasti. Takodjer su pitali Mladica sta ce se desiti ukoliko udje u Srebrenicu; ovaj je rekao kako ce:"Svakoga pobiti." Na to ga je Britanac pitao:"Bas svakoga?" A Mladic je rekao:"Dobro mozda ne zene i djecu." Bili su super obavjesteni. Bukvalno su znali svaki potez Srba; totalno infiltrirani u njihovu vlast. Mislim da je i danas to tako; ove vece drzave imaju obavjestajne sluzbe koje jednostavno znaju sta vrh drzave misli od dana do dana i sta ce biti koraci i odluke.

Ono sto je sigurno je da je negativnost koja se pripisuje Srbima ovdje sada vec ogromna a ovo je tek 10 dana prije Srebrenice. Ono sto je pozitivno je to sto nas nazivaju Bosancima a ne muslimanima a prije recimo 5 godina je to ipak bilo nesto drugacije. Pored toga se uvijek govori kako su Srbi pocinili genocid i kako su Srbi bili banditi a ne "pojedinci iz Srpskog naroda". To je dakle jos jedna pozitivna stvar.
ULTRAK

#291 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by ULTRAK »

insomnia78 wrote::lol:
Sta je smijesno? :)
insomnia78

#292 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by insomnia78 »

Tvoja lakovjernost i neobavjestenost, u biti tvoje neznanje
Strance, osim ponekog usko specijaliziranog za takve stvari, Srebrenica zanima k'o lanjski snijeg
Dokumentarac o Srebrenici ih privlaci taman k'o prosjecnog bosnju dokumentarac o Ruandi
Osim toga, pocinje sezona godisnjih, sedmice snizenja, temperaturni val u Evropi, svi vec makar u mislima na moru...
Tipicoti

#293 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Tipicoti »

Nesto kontam.... ne daj boze da bude rat i da se Bosnjaci opet nadju u situaciji kao u Srebrenici `95.
Pa oni ne bi pobili 8.000 civila, vec bi pobili 80.000 civila za 3-4-dana.

Sve je kao prije 20 godina:
- Bosanski srbi negiraju genocid, odmah njihova prica o N.Oricu i `92-oj. Porede genocid nad civilima sa ubistvima srpskih vojnika oko Srebrenice.
- Srbija takodje negira genocid, za njih je to ``crna mrlja`` ovo-ono.
- Rusija je na srpskoj strani i prijete vetom.

Da izbije rat, Srbi bi opet klali, silovali i palili, - Evropa bi gledala i osudjivala a Rusija bi postavljala veta i ucjenjivala krizom u Ukrajini. Ma ne smijem ni da mislim.

Zbog te iste Rusije i njihovih veta je BiH najebala u proslom ratu. Gdje su sada oni sto hvale Putina i njegovu politiku?
ULTRAK

#294 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by ULTRAK »

insomnia78 wrote:Tvoja lakovjernost i neobavjestenost, u biti tvoje neznanje
Strance, osim ponekog usko specijaliziranog za takve stvari, Srebrenica zanima k'o lanjski snijeg
Dokumentarac o Srebrenici ih privlaci taman k'o prosjecnog bosnju dokumentarac o Ruandi
Osim toga, pocinje sezona godisnjih, sedmice snizenja, temperaturni val u Evropi, svi vec makar u mislima na moru...
Moguce je. No ja sam ovih dana imao i par razgovora sa ljudima za posao. Ljudi su vidijeli moj CV na kojem pise "Sarajevo -BIH". Na dva razgovora su me pitali za taj dokuumentarac i dali sam ga gledao. Drzavna televizija je ovdje najgledanija. Imas kanal 1, 2 i 3 drzavne televizije. Na kanalu dva je dnevnik i pozadine dnevnika. Na tom kanalu su se vrtili dokumentarci o Srebrenici.

Emisija je svakako jako gledana bila posto kada sam recimo upalio radio; dan poslije, na vijestima je se komentirala ta emisija. Ljudi zovu da daju svoje misljenje o tome "kako je se tako nesto moglo desiti" itd. Ljudi koji su bili u Bosni na odmoru daju komentare pa veterani bivsi itd.

Onda kada otvorim novine isto nailazim na clanke odmah na prvoj stranici o Srebrenici. A te novine dobijes dzaba u metrou, u vozu i milione ljudi to procita dok ide na posao. Ljudi to citaju mehanicki i svako ovdje zna sta je Srebrenica.
Danguba

#295 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Danguba »

Tipicoti wrote:Nesto kontam.... ne daj boze da bude rat i da se Bosnjaci opet nadju u situaciji kao u Srebrenici `95.
Pa oni ne bi pobili 8.000 civila, vec bi pobili 80.000 civila za 3-4-dana.

Sve je kao prije 20 godina:
- Bosanski srbi negiraju genocid, odmah njihova prica o N.Oricu i `92-oj. Porede genocid nad civilima sa ubistvima srpskih vojnika oko Srebrenice.
- Srbija takodje negira genocid, za njih je to ``crna mrlja`` ovo-ono.
- Rusija je na srpskoj strani i prijete vetom.

Da izbije rat, Srbi bi opet klali, silovali i palili, - Evropa bi gledala i osudjivala a Rusija bi postavljala veta i ucjenjivala krizom u Ukrajini. Ma ne smijem ni da mislim.

Zbog te iste Rusije i njihovih veta je BiH najebala u proslom ratu. Gdje su sada oni sto hvale Putina i njegovu politiku?
Haj sada mirno spavaj. Rata nece biti. Ne izlaze oni na dvoboj naoruzanom. Mi ovo sto imamo to je za njih ko NATO. :D
ULTRAK

#296 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by ULTRAK »

Tipicoti wrote:
Pa ako bi Srbi sada mogli opet klati , paliti i silovati onda i ne zasluzujete nista bolje. To bi znacilo da nista niste naucili iz proslosti. Normalno je recimo da barem svaki 5. Bosnjak ima naoruzanje i municiju u podrumu a da svaki 100. ima arsenal naoruzanja i municije. To je 1992. ipak bilo nesto drugacije. A i u skladistima ima dovoljno toga. Ovo sto danas imate u tehnici i naoruzanju je za 1992. bila naucna fantastika.
Tipicoti

#297 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Tipicoti »

Razumijem ja to sve i da je sada sve drugacije kao `92 zato sam i napisao `` ne daj boze da bude rat i da se Bosnjaci opet nadju u situaciji kao u Srebrenici `95.``
U takvu se situaciju mozemo opet naci iako smo naoruzani. Evropa nam oduzme oruzje, onda naprave sigurnosnu zonu pod zastitom UN-a i opet ``uteknu``. Dobro, to se nece desiti to znamo svi.
Tipicoti

#298 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Tipicoti »

A poslije rezolucije o Srebrenici, napraviti rezoluciju o Sarajevu, najvecem logoru poslije 2.svjetskog rata i 11.000 ubijenih Sarajlija.
ULTRAK

#299 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by ULTRAK »

Tipicoti wrote:Razumijem ja to sve i da je sada sve drugacije kao `92 zato sam i napisao `` ne daj boze da bude rat i da se Bosnjaci opet nadju u situaciji kao u Srebrenici `95.``
U takvu se situaciju mozemo opet naci iako smo naoruzani. Evropa nam oduzme oruzje, onda naprave sigurnosnu zonu pod zastitom UN-a i opet ``uteknu``. Dobro, to se nece desiti to znamo svi.
Evropa nije bas da je bila na strani Srba u proslom ratu. Cak je blize istini da su Velika Britanija, Njemacka i SAD bili vise na Bosanskoj strani. Napravili su u Srebrenici katastrofalne greske kako bi okoncali rat. Ali takodjer bez Amerike bi se RH i Srbija sigurno dogovorili oko BiH. Netreba zaboraviti ni to da je maltene odmah nakon pocetka rata bila takva situacija da je 44% Bosnjaka bilo za BiH a ostatak ( 50% Srba i Hrvata za secesiju). To nije bas olaksalo stvar ni za velike sile da zauzmu neki cvrst stav. Oni su pragmaticno razmisljali:
"Postoje Srbi oko Sarajeva i u Sarajevu a Bosanska drzava bez Sarajeva je nemoguca. Hajdemo mi istjerati VRS iz Sarajeva a onda neka i Bosnjaci budu malo flexibilni u Istocnoj Bosni pa da ovo vise zavrsimo."
Da je SAD ili Evropa zelijela da istrijebi Bosnjake u Srebrenici u to nevjerujem. Oni su izabrali najlakse rjesenje i da sa sto manje tenzija okoncaju rat, da se stvore kompaktne teritorije i Bosnjacke i Srpske. Mozda da su Bosnjaci bili protestanti; tada bi mozda izvrsili bombardovanje Srba u Srebrenici. No posto su Bosnjaci bili muslimani koji su otvoreno imali i bitne komponente Islama u svojoj drzavi i vojsci ipak nije postojala ta neka volja. Mozda je i to imalo uticaja no koliko je tesko reci.
Bosanski_kralj

#300 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Bosanski_kralj »

Tipicoti wrote:Razumijem ja to sve i da je sada sve drugacije kao `92 zato sam i napisao `` ne daj boze da bude rat i da se Bosnjaci opet nadju u situaciji kao u Srebrenici `95.``
:-) :-) Ko Evropi dozvoli da mu oduzme oružje, neka ga i ubiju, bolje nije zaslužio.

Nakon svega što se desilo, jedino se u sebe uzdati možemo. Zapravo i u Iran :oops:

Znači ako bi se vidjelo makar i malo da će doći do sranja, pa hajmo mi jednom prvi udariti, prvi napasti. Dok se oni snađu, rat se i završio.
Post Reply