Tako autojebane/samozguzene... onda more, bez imalo truda, dojebat ko god hoce. Od-svog-jebanoga je sevap nedojebat.
ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
- dustaban
#276 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Boze mili hoce li ovi jebeni balkanci ikada shvatiti da su zrtve autojebacine. Ustase jebu Hrvate, Cetnici karaju Srbe, Selefije taslace Bosnjake...
Tako autojebane/samozguzene... onda more, bez imalo truda, dojebat ko god hoce. Od-svog-jebanoga je sevap nedojebat.

- cenecimoveocino
#277 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
SIPA nece nikad upasti na ovakve i slicne dogadaje,odakle ta odejaPM72 wrote:Ovaj napad je možda i najbolja stvar za Bošnjake povratnike u taj kraj.I najgori za ove ravnogorce.Jer,skrenuli su pažnju na sebe i automatski se doveli u fokus pažnje i prepucavanja.Javnost je zeznuta stvar.ako mediji istraju na ovom incidentu,može se desiti da im sljedeće godine SIPA "obezbjeđuje" skup,bez policije iz Višegrada koji bi samo bili na raskrsnicama ako dođe do zagušenja saobraćaja.
E onda je drugi padež.Opkoliš ih sa specijalcima,oduzmeš zastave,noževe,čakije i zaštekane pištolje i automate i pretreseš svakog učesnika pa bi bili kao posrani golubovi...
Sta vise,ne bi me iznenadilo da neki inspekori SIPE budu na ovakvim okupljanjima onako,u slobodno vrijeme,malo rostilj,zapjeva se ovo ono
- Edin H.
#278 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
80 posto stanovnistva koristi to "proizvoljnije" tumacenje. Onda dodju kao svjedoci na sud u Hagu, pa ih Seselj razvali, govori o dogadjaju u kojima su kao ucestvovali cetnici, a onda kada opisuju uniforme radi se o Arkanovcima ili drugim paravojnim jedinicama. I onda jos ni ne skontaju da su samo svjedocili u Seseljovu korist.cyprus wrote:Tvoja malo slobodnija i proizvoljnija interpretacija pojma 'četnici' nema mnogo veze sa mojim postom...kritichar wrote:Cetnicke ideje ima 80% Srba, a vjerovatno isto toliko ima i simpatizeracyprus wrote:Glede naslova - četnici jesu sigurnosna prijetnja ljudima i zdravom razumu... Ali Bosni i Hercegovini kao državi nisu... Ako u periodima kada su bili znatno moćniji nisu uspjeli da je eliminišu, neće sigurno ni sada, kada im nije ostalo ništa osim imidža karikaturalnih bradatih poluljudi... Čak bih rekao da četnici donekle i pomažu opstojnost ove države... Dok je četnika i srpske nacionalističke politike ovakva kakva je - niko razuman neće ni pomisliti da Republici Srpskoj da nezavisnost... Ostaje samo nada da bezumlje u tom slučaju neće prevagnuti...
Bili su navodno unisteni za vrijeme komunizma, pa su se pojavili iz naroda i klali, palili, strijeljali i uzeli nam pola drzave
SAD je posthumno odlikovala Drazu, tako da se mozemo potpuno osloniti na medjunarodnu zajednicu da ce cuvati Bosnu
- GeeTnT
#279 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
U cijelom perfomansu primjetio sam i popa koji svojom prisutnoscu daje cjelokupnu sliku satorskog idiotizma...slicno sam vidio i kod crnokosuljasa. Slika koju ti zelis da predstavis bi bila tacna, ako bi u nekom postrojavanju selefija vidio nekog Kavazovicevog izaslanika...medjutim...ponovo i po ko zna koji put izjednacavanje pada u vodu, jer Bosnjaci se dijametralno razlikuju od pomenutih spodoba....bili oni cetnici, ustase ili selefije...dustaban wrote:Boze mili hoce li ovi jebeni balkanci ikada shvatiti da su zrtve autojebacine. Ustase jebu Hrvate, Cetnici karaju Srbe, Selefije taslace Bosnjake...
To o taslacenju si htio valjda da budes duhovit...medjutim, duhovit ili jesi ili nisi, to se ne uci...
-
TheMule
#280 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Znam da ti ne znas, ali znaju povratnici s kim imaju posla, od 91. a neki i od 41. to znaju. Problem nije u znanju, vec u vasem vijecnom merhametuPM72 wrote:Ovaj napad je možda i najbolja stvar za Bošnjake povratnike u taj kraj.I najgori za ove ravnogorce.Jer,skrenuli su pažnju na sebe i automatski se doveli u fokus pažnje i prepucavanja.Javnost je zeznuta stvar.ako mediji istraju na ovom incidentu,može se desiti da im sljedeće godine SIPA "obezbjeđuje" skup,bez policije iz Višegrada koji bi samo bili na raskrsnicama ako dođe do zagušenja saobraćaja.
E onda je drugi padež.Opkoliš ih sa specijalcima,oduzmeš zastave,noževe,čakije i zaštekane pištolje i automate i pretreseš svakog učesnika pa bi bili kao posrani golubovi...
-
aldinjo
#281 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
80 posto stanovnistva koristi to "proizvoljnije" tumacenje. Onda dodju kao svjedoci na sud u Hagu, pa ih Seselj razvali, govori o dogadjaju u kojima su kao ucestvovali cetnici, a onda kada opisuju uniforme radi se o Arkanovcima ili drugim paravojnim jedinicama. I onda jos ni ne skontaju da su samo svjedocili u Seseljovu korist.[/quote]
Nikog on nije razvalio. Sudije su mu pustili da pravi cirkus od suđenja.
Nikog on nije razvalio. Sudije su mu pustili da pravi cirkus od suđenja.
- Danguba
#282 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Uranile cete a ni Djurdjevdan jos nije.
Jesu li se ovdje svi javili ili su se zarakijali?
- GeeTnT
#283 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Djikanska teorija o tzv "razvaljivanju" Seselja kompletne postave Haga je samo dokaz navijacke strasti, a vjerovatno svrsavaju na "incident" u kojem se nasao neki dvojac iz mrskog "teherana" koji (vidi cuda) rade za N1.. Sve to samo dokazuje stvarnost u kojoj zivi Srbin (nazalost i mi s njima) ciju predsjednicku palicu jos uvijek nosi vojvoda Nikolic..
-
VCorp
#284 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Ne kontam tvoj stav nikako, nisam u stanju da ga percipiram ajde molim te objasni nam, sta ti smeta sto ljudi misle da su ovo bezze likovi.[/quote]PM72 wrote:
Ako ćeš ti biti u tom autobusu sljedeće godine ,zajedno sa ovim što ima tursku zastavu na nick-u - ja ću vam platiti dnevnice i sve putne troškove.
ma ne smeta mi nego podržavam ovakve "mudonje"...dobrio se sjećam pjesama tipa "Odoh i ja majko - Bosnu brani TI" ili ona pjesma eurovizije "ostajem da bolu prkosim" ali u Dablinu...[/quote]
Ja ti sigurno neću nosati turske zastave jer Turci i Turska nisu meni ćaća i mati već Bosna, niti sam kad imao njihovih zastava, majica niti sam ih nosao. Tako da sigurno neću ići tamo sa turskim zastavama provocirati ali mogu otići protestovati. Ja sam već 11 godinu u Njemačkoj, nemoj mi samo ti slati ništa matere ti, ušparaj od roditelja pa odi piti kafu dok ti budu lomili grad i narod
Mudonja je prošao borbu s autonomašima, domaćim i prekodrinskim čedama, nikšićkim specijalcima i Arkanovcima, bio u oslobađanju Ključa i Sanskog Mosta, od prvog do zadnjeg dana u V. Korpusu, izgubio pola familije, svake godine je na komemoraciji u Srebrenici i Prijedoru. Završio dva fakulteta, proputovao čitavu Europu i pola svijeta. Nisam neki zadrti Bošnjo ali na svoje ne dam i neću nikad, vidio sam svašta i izgubio u ratu a i miru mnogo. Zbog takvih riječi kad se samo sjetim svojih suboraca i prijatelja volio bih tebi i takvim kao ti odvaliti jednu plesku iza ušiju jer ako nemaš poštovanja prema sebi onda imaju prema drugima koji su žrtvovali očito više nego ti.
Šta sam to pogrešno rekao ? U tom Višegradu su u dva zadnja rata natopili krvlju našeg naroda Drinu, maltretiraju povratnike, napadaju ih u danima sjećanja na njihove stradale, trljaju im sol na ranu jer se tu iskupljaju poklonici onih koji su Bošnjacima klali djedove i nane. A ti koji se tu iskupljaju su đikani iz tzv. VRS sa djecom koju uče da je opravdano klati nas i Hrvate. Vidio si šta se dešavalo u Prijedoru na komemoraciji, imaš snimak kad su se zaletjeli momci iz Krajine na njih, i ja sam bio tu. Bio sam i na Marakani kad su ubili boga u nama sa topovskim udarima i kamenjem, bio sam u BL kad su napadali Ferhadiju. Lako je srati po ljudima koje ne znaš prijatelju, da nemam ženu i djecu o kojima se moram brinuti otišao bih tamo i naguzio im se, a muda sigurno imam za deset drugih. Ne sudi ljudima koje ne znaš, jedino ću ti to reći.
- General War
#285 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Jebo te, sve ove godine uranilo, danas i komarce vidjeh na sajbi od auta.Danguba wrote:Uranile cete a ni Djurdjevdan jos nije.
- insomnia78
#286 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Pa posto si ti to rekao red bi bio da nam i ponudis link, ili dva koji to potvrdjujuTony Soprano wrote: Poslije rata u Bosni ( dvije tri godine poslije toga) Milosevic je pozvan u Palestinu, da slave pravoslavni Bozic. Izrael mu je tada zaprijetio, ako se pojavi da ce biti uhapsen i izrucen sudu za ratne zlocine u Haagu. U danima kada je Srbija izolovana od svijeta, zvati nekog da slavis njegov praznik, ako nije podrzavanje, ja ne znam sta je. Vjerujem da se ovo sve da naci na internetu.
- dustaban
#287 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Briljantni Srdjan Puhalo danas rece - "Realno cetnici u Republici Srpskoj imaju status kucnih ljubimaca!!!"GeeTnT wrote:U cijelom perfomansu primjetio sam i popa koji svojom prisutnoscu daje cjelokupnu sliku satorskog idiotizma...slicno sam vidio i kod crnokosuljasa. Slika koju ti zelis da predstavis bi bila tacna, ako bi u nekom postrojavanju selefija vidio nekog Kavazovicevog izaslanika...medjutim...ponovo i po ko zna koji put izjednacavanje pada u vodu, jer Bosnjaci se dijametralno razlikuju od pomenutih spodoba....bili oni cetnici, ustase ili selefije...dustaban wrote:Boze mili hoce li ovi jebeni balkanci ikada shvatiti da su zrtve autojebacine. Ustase jebu Hrvate, Cetnici karaju Srbe, Selefije taslace Bosnjake...
To o taslacenju si htio valjda da budes duhovit...medjutim, duhovit ili jesi ili nisi, to se ne uci...
A ja u ovoj tvojoj bedastoci, ne vidim nikakav kontraargument ovome sto ja rekoh, vidim samo da i ti imas svoje "kucne ljubimce"!
I tu je taj balkanski problem. Svakome je njegov pitbul drazi sto je komsijama strasniji!
- ¤ jelena ¤
#288 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Ovo ko da ti je Kačavenda šanuo svoj san...ili nikad ispunjenu želju iz mladosti, kad je bio tvojih godina.kritichar wrote:Treba te dvije parade spojit i ogradit bodljikavom zicom¤ jelena ¤ wrote:Kakve veze pederi imaju sa četnicima?kritichar wrote:Homofobi su stvarni problem, cetnici su proslost, bavimo se pederskim paradama, ignorisimo cetnike-paravojne parade
Homofobi i četnici u jedan koš, a pederi u drugi - bodljikavom žicom odvojeni, kako dolikuje Evropi.
A te dvije parade pod istim krovom - toga nema čak ni u BiH.
- GeeTnT
#289 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Dustabane...Ravnogorski ili ravnotabanki cetnici nisu ljubimci srba, nego obratno...oni u Srbiji imaju vlast, predsjednika, premijera i dvorsku ludu... Puhalo je ovaj put promasio, a ti po ko zna koji put...
- Tony Soprano
#290 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
http://community.seattletimes.nwsource. ... ug=2998895insomnia78 wrote:Pa posto si ti to rekao red bi bio da nam i ponudis link, ili dva koji to potvrdjujuTony Soprano wrote: Poslije rata u Bosni ( dvije tri godine poslije toga) Milosevic je pozvan u Palestinu, da slave pravoslavni Bozic. Izrael mu je tada zaprijetio, ako se pojavi da ce biti uhapsen i izrucen sudu za ratne zlocine u Haagu. U danima kada je Srbija izolovana od svijeta, zvati nekog da slavis njegov praznik, ako nije podrzavanje, ja ne znam sta je. Vjerujem da se ovo sve da naci na internetu.
http://www.sfgate.com/politics/article/ ... 893451.php
- Drvosjeca iz Dejcica
#291 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Šta je ovo? Četnički Blajburg!Drvenija87 wrote:CETNICKA Istina o kojoj se ćuti
Kod spomen obilježja, iznad jame Ponor u Miljevini juče je služen pomen za vojnike Kraljevine Jugoslavije koji su ubijani 1945.godine.
Tačnih podataka o broju stradalih vojnika nema, ali se procjenjuje da su komunisti na najsvirepiji način ubili između 12 i 15 hiljada mladih vojnika koji su bili najvećim dijelom iz Valjeva, Čačka, Kraljeva i Kragujevca. U jamu Ponor bačeno je oko 2000 vojnika, dok su ostali ubijani na području od Kalinovika do Foče, pored rijeka, praktično na svim mjestima gdje su se predavali i gdje su zatečeni. Komunisti su bacali letke u kojima su ih pozivali na predaju uz garanciju da im se ništa neće desiti, pa se mlada vojska mahom predavala.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 13/03/2016 23:19, edited 1 time in total.
- insomnia78
#292 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Blagodarim
-
dezurni_ucenik
#293 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:31, edited 1 time in total.
-
TheMule
#294 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Nemoras nam ti goviriti jel' brilijantan ili nije, mi cemo odluciti da li je ili nije. Ali evo ga, napiso pismo Bosnjacima gdje oplakuje srpske "civile" stradale oko Srebrenice (citaj: vojnike koji su se vodili kao civili):dustaban wrote:
Briljantni Srdjan Puhalo danas rece - "Realno cetnici u Republici Srpskoj imaju status kucnih ljubimaca!!!"
A ja u ovoj tvojoj bedastoci, ne vidim nikakav kontraargument ovome sto ja rekoh, vidim samo da i ti imas svoje "kucne ljubimce"!
I tu je taj balkanski problem. Svakome je njegov pitbul drazi sto je komsijama strasniji!
on podrzava cetnicke pristalice indirektno tako sto place za nepostojecim zrtvama....a vecina Srba vjeruje u te nebuloze...Dragi moji Bošnjaci,
Dugo sam razmišljao da li da vam napišem ovo pismo jer nisam bio siguran da ja imam pravo da vam govorim kako treba da mislite, šta treba da govorite i kako trebate da se ponašate, ali eto odlučio sam da rizikujem.
Takođe ovo pismo je planirano da se objavi posle komemoracije u Srebrenici jer mislim da bi bilo neprimjereno da se objavljuje ranije.
Pa da počnem.
Rat u Bosni i Hercegovini je stao prije 20 godina i u tom ratu najviše ste stradali vi. Oko 35 000 bošnjačkih civila i oko 30 000 vojnika je ubijemo tokom rata i niko pristojan, normalan i iole upućen u ratna dešavanja to ne može da ospori. Ne mogu se osporiti zločini nad Bošnjacima u Prijedoru, Foči, Srebrenici, opsada Sarajeva. i sl.
Pa u čemu je problem, pitate se?
Problem je u tome što se predugo nalazite u položaju žrtve i da to utiče na vaše opažanje stvarnosti u kojoj živite, a samim tim i na vaše ponašanje. Problem nastaje jer se predugo nalazite u tom stanju žrtve i ne vidite nešto što je sasvim očigledno, a to je da ste i pored toga što ste žrtva vi istovremeno bili i zločinci.
Da, pripadnici vašeg naroda su činili zločine!
Da li znate da je u Srebrenici od 1992. godine do 1995. godine ubijeno 387 srpskih civila i da za to još uvijek niko nije odgovarao? Ako to nije učinio Naser Orić, kao što vi tvrdite, onda jeste neko drugi i taj mora odgovarati.
Da li znate da se 20 godina posle rata još uvijek traga za tijelima 1500 Srba u Bosni i Hercegovini? Njih je neko uhapsio, odveo, ubio i negdje zakopao, ali od vas očekujem da posle 20 godina kažete ko je to učinio, kada i gdje su im tijela.
Ima toga još, ali ovo je sasvim dovoljno da vam pokažem da nešto nije u redu.
Pitam vas kako je moguće da jedan narod koji je toliko postradao u proteklom ratu nije svjestan da neko mora i treba da odgovara i za ove zločine? Kako je moguće da iz pozicije žrtve niste u stanju da opažate žrtve drugih naroda u Bosni i Hercegovini?
Ovo nije stvar politike, već stvar principa.
Ako mislite da je ubistvo civila zločin za koji mora neko da odgovara, taj princip mora važiti za sve, i za Srbe, i za Hrvate pa i za Bošnjake. Ne može ubistvo bošnjačkog civila biti loše, a ubistvo srpskog civila dobro. Nama tu opravdanja, nema tu ali... To je zločin, a za zločin neko mora da odgovara.
Zbog toga morate da poziciju žrtve zamijenite pozicijom pravednika. To ne znači da morate da prestanete da tragate za 6000 svojih nestalih sunarodnika. To ne znači da morate da prestanete tražiti pravdu i ogovornost počinioca zločina nad vama. To ne znači da trebate da zaboravite svoje ubijene, ranjene ili protjerane. To ne znači da ne treba da ne posjećujete Potočare, Tomašicu, Korićanske stijene ili zgradu „Partizana“ u Foči. To ne znači da morate da volite Republiku Srpsku.
Ne, nikako!
To znači da morate prestati da štitite svoje zločince i nalazite opravdanja za njihove „nestašluke“. To znači da morate da demistifikujete poslednji rat u kojem su svi drugi zločinci, a samo vi dobri. To znači da morate da prihvatite da se zločin može počiniti i u samoodbrani. To znači da morate da prihvatite Republiku Srpsku kao nešto što postoji i da je Srbi i vole i žele.
Ukloliko to ne učinite ni na koji način se nećete razlikovati od Srba i Hrvata koji negiraju vaše žrtve, relativizuju vaše stradanje i pretvaraju svoje zločince u heroje i svece. Ako to ne učinite i vi ćete biti saučesnici u propadanju Bosne i Hercegovine, čemu se mnogo nadaju i zdušno navijaju.
Svako dobro
gospon Puhalo, ko je odgovaro za granatu koja ubi mog amidzu civila? da li ti znas da je samo oko 1% srpskih zlocinaca odgovaralo za svoj ratni kriminal?
-
VCorp
#295 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
E novinara cara
Hajmo onda po pravdi, ukinite RS jer nema nijedne principijelne i pravedne stvari u postojanju političkog administrata nastalog na genocidu, etnickom ciscenju i silovanju. To da mu kažeš onda bi promijenio ploču i zavrtio Dražine najveće hitove. Zato lijepo kažem, hajmo biti ljudi a lizati se sa njima ne treba više nikad.
-
Drvenija87
#296 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Ima veze sa temom.GeeTnT wrote:Kakve to veze ima sa napadom na N1 novinare?
Nema mjesta u Sumskoj, a da se ne velica Draza i cetnistvo,tako da napad na novinare ne cudi.
Cak i nekadasnji komunisti iz reda srpskog naroda i njihovi narastaji , u velikoj mjeri prtevoreni su u divlje nacionaliste i soviniste.
-
VCorp
#297 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Velika. Alija nije pravio džamahiriju protjerujući Srbe sistematskim masovnim klanjima, bombardiranjima i silovanjima. Alijinu džamahiriju koju vi toliko spominjete niko još nije pokušao napraviti niti postoje njene granice. Bošnjaci zagovaraju unitarnu Bosnu za sve, pa me sad zanima gdje je ta džamahirija koju toliko spominjete ? Mi je ne spominjemo.OFF wrote:Ti si Drvenija bolesno celjade!Drvenija87 wrote:Ima veze sa temom.GeeTnT wrote:Kakve to veze ima sa napadom na N1 novinare?
Nema mjesta u Sumskoj, a da se ne velica Draza i cetnistvo,tako da napad na novinare ne cudi.
Cak i nekadasnji komunisti iz reda srpskog naroda i njihovi narastaji , u velikoj mjeri prtevoreni su u divlje nacionaliste i soviniste.
Kakva je razlika izmedju Sumske i Alijine dzamahirije. Cetnistva i omiljenih bosnjaka vehabija.
Pljujes po drugima a tvoje ti sveto. Nije to lijepo..biti zatupljen u samo jednu stranu medalje. Okreni, obrni mozda dodjes do nekog razumnog razmisljanja.
Na ovom (bosnjackom) forumu ste se u zadnjih 20 i nesto godina najebali i nasrali svim srbima i hrvatima za 1 000 godina , da ne vjerujem da postoji ijedna osoba da nije bila obuhvacena. Pa cak ni novorodjence.
Misli malo na buducnost!
Jebi ga burazeru, neko sere preko foruma a neko kolje djecu po Prijedoru, Srebrenici ili Ahmićima.
Budućnost ? Je li to vaša verzija budućnosti '' odvojimo se na tri teritorije, nemajmo nikakvih kontakata u istoj drzavi, jedni će veličati koljače iz Podrinja a drugi palikuće iz Ahmića i mi sretni, balije ko jebe '' ? Sad je došlo da mi jebemo a ne vadimo
-
PM72
#298 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
VCorp wrote:Ne kontam tvoj stav nikako, nisam u stanju da ga percipiram ajde molim te objasni nam, sta ti smeta sto ljudi misle da su ovo bezze likovi.PM72 wrote:
Ako ćeš ti biti u tom autobusu sljedeće godine ,zajedno sa ovim što ima tursku zastavu na nick-u - ja ću vam platiti dnevnice i sve putne troškove.
ma ne smeta mi nego podržavam ovakve "mudonje"...dobrio se sjećam pjesama tipa "Odoh i ja majko - Bosnu brani TI" ili ona pjesma eurovizije "ostajem da bolu prkosim" ali u Dablinu...[/quote]
Ja ti sigurno neću nosati turske zastave jer Turci i Turska nisu meni ćaća i mati već Bosna, niti sam kad imao njihovih zastava, majica niti sam ih nosao. Tako da sigurno neću ići tamo sa turskim zastavama provocirati ali mogu otići protestovati. Ja sam već 11 godinu u Njemačkoj, nemoj mi samo ti slati ništa matere ti, ušparaj od roditelja pa odi piti kafu dok ti budu lomili grad i narod
Mudonja je prošao borbu s autonomašima, domaćim i prekodrinskim čedama, nikšićkim specijalcima i Arkanovcima, bio u oslobađanju Ključa i Sanskog Mosta, od prvog do zadnjeg dana u V. Korpusu, izgubio pola familije, svake godine je na komemoraciji u Srebrenici i Prijedoru. Završio dva fakulteta, proputovao čitavu Europu i pola svijeta. Nisam neki zadrti Bošnjo ali na svoje ne dam i neću nikad, vidio sam svašta i izgubio u ratu a i miru mnogo. Zbog takvih riječi kad se samo sjetim svojih suboraca i prijatelja volio bih tebi i takvim kao ti odvaliti jednu plesku iza ušiju jer ako nemaš poštovanja prema sebi onda imaju prema drugima koji su žrtvovali očito više nego ti.
Šta sam to pogrešno rekao ? U tom Višegradu su u dva zadnja rata natopili krvlju našeg naroda Drinu, maltretiraju povratnike, napadaju ih u danima sjećanja na njihove stradale, trljaju im sol na ranu jer se tu iskupljaju poklonici onih koji su Bošnjacima klali djedove i nane. A ti koji se tu iskupljaju su đikani iz tzv. VRS sa djecom koju uče da je opravdano klati nas i Hrvate. Vidio si šta se dešavalo u Prijedoru na komemoraciji, imaš snimak kad su se zaletjeli momci iz Krajine na njih, i ja sam bio tu. Bio sam i na Marakani kad su ubili boga u nama sa topovskim udarima i kamenjem, bio sam u BL kad su napadali Ferhadiju. Lako je srati po ljudima koje ne znaš prijatelju, da nemam ženu i djecu o kojima se moram brinuti otišao bih tamo i naguzio im se, a muda sigurno imam za deset drugih. Ne sudi ljudima koje ne znaš, jedino ću ti to reći.[/quote]
Samo mi objasni kakvi su to "Nikšićki specijalci"?
Jel pišeš ove nebuloze pod uticajem nikšićke pive ili imaš nalete tegobe i nostalgije.Ostalo neću komentarisati jer nisam ni pročitao do kraja.Nisam mogao od šege...
-
Mohamad Sissoko
#299 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
Sto se brzo tema spinova na Aliju i Turke.
- muha_sa
#300 Re: ČETNICI - prijetnja BIH ili ne?
vec poznato---svi smo istiMohamad Sissoko wrote:Sto se brzo tema spinova na Aliju i Turke.