hAZNADAR wrote:enko 1964 wrote:Ponekad imam osjećaj da bi pojedinci voljeli da je juče bilo bar dva napada aotomobilom-bombom. Bar dvojica-trojica bombaša samoubica.
Makar jedan ili dva napada raketama iz pravca Nemile. Ili makar napad kamenicama kao što to rade Palestinci. Al' jebi ga nije.
A navijači zgazili zastavu, zviždali himni.

Skandirali "Palestina".

Strašno.
Cijeli se civilizovani svijet zgražava.
Ukratko. Nije se dogodilo ono što su, neću reći mnogi ali eto barem neki, priželjkivali.
Desilo se upravo ono što je većina nas koji volimo i ovu zemlju i ovu reprezentaciju željelo. Jedna čista sportska pobjeda u dobroj atmosferi i na terenu i na tribinama.
Ljubomorne duše mogu da nam puše!

Da nije bilo onoliko policije sto nase sto njihove, snajperista, sklanjanja ljudi i auta oko hotela,... bilo bi sigurno nesto i vise od tek gazenja zastave. Poslije nastupa nasih navijaca u Becu i
ubij Zidova je ovoliko obezbjedjenje bil oocekivano i hvala Bogu da je bilo prisutno.
Cista sportska pobjeda od stane nase repke i selektora i njima sve pohvale i zasluge. Stoka sto je od sporta pravila politiku samo misli da voli ovu zemlju i ovu repku,.. jer radi upravo suprotno. Gazenje zastave je bilo totalno nepotrebno, cak nije bila ni spontana reakcija.
Neki idioti su maksuz nabavili izraelsku zastavu, donijeli, prostrli,.. - dakle planirano a ne spontano. Stoka okolo je svrsavala na to,.. i nemoj mi molim te vise o ljubavi prema zemlji i repki ako opravdavas takvo sto.
Da ja tebi iskreno kažem.
Od početka teme guraš neku priču kao da je ovdje zamalo pa ratno stanje. Kao da su svi Gavrilo a dolazi nam Ferdinand.
Pun je meni kurac psihoze koja se u posljednje vrijeme stvara u zemlji kada je u pitanju bilo kakav događaj.
Snage sigurnosti, svoj posao, mogu raditi u tišini i bez previše halabuke. Ovdje se radi upravo suprotno.
Prilikom dolaska Pape je stvorena takva atmosfera kao da na svakom ćošku stoji po jedan Mevlid opasan bombama.
Grad je (Sarajevo) bio bez razloga blokiran. Ljudima se nije dalo prići blizu ulice kojom je Papa prolazio.
I sam spadam među one koji su htjeli prići bliže i mahnuti čovjeku. Čak me je pomalo stid što nas je bilo malo na ulicama kojima je kolona prošla.
A nije do građana, bar ovdje gdje sam ja bio.
A što se ljubavi prema zemlji tiče, dokazao sam je i dokazujem tamo gdje i kada treba ili je trebalo.
Ne na utakmicama i ne na forumima. Za gaženje zastave i zviždanje himni me jednostavno boli kurac.
Puno mi više smeta što nemamo odgovarujući tekst uz melodiju naše himne.