Haj ti malo citaj. Ti bas znas da su one otisle da ratuju
NO NIJE TO TEMA.
kakve veze imaju one sa ovom temom? ili ti mozda poredis odlazak u BIH sa odlaskom u ratiste ISIS-a?razonoda wrote:@danguba
NO NIJE TO TEMA.
sadie_forever wrote:kakve veze imaju one sa ovom temom? ili ti mozda poredis odlazak u BIH sa odlaskom u ratiste ISIS-a?razonoda wrote:@danguba
NO NIJE TO TEMA.
pa i ne bas,ja idem u stabilno mjesto kod muza koji ima osigurano radno mjesto i stan,i plus mogu se vratiti 100% sigurno gdje sam i sada.razonoda wrote:sadie_forever wrote:kakve veze imaju one sa ovom temom? ili ti mozda poredis odlazak u BIH sa odlaskom u ratiste ISIS-a?razonoda wrote:@danguba
NO NIJE TO TEMA.Tvoj i njihov=JUDGMENT. To je sve.
i sad realno, s obzirom na opis situacije, da ti roditelji zabranjuju svasta nesta ... ukljucujuci odlazak u bosnu, sta mislis kako ce ti biti kad-ako se vratissadie_forever wrote:
pa i ne bas,ja idem u stabilno mjesto kod muza koji ima osigurano radno mjesto i stan,i plus mogu se vratiti 100% sigurno gdje sam i sada.
http://forum.klix.ba/ukida-se-zaposljav ... 35635.htmlsadie_forever wrote: pa i ne bas,ja idem u stabilno mjesto kod muza koji ima osigurano radno mjesto i stan,i plus mogu se vratiti 100% sigurno gdje sam i sada.
Velim ja, ovdje se generalno malo šta sazna o problemima koje imaju postavljači tema ali o diskutantima možeš skontati dosta toga.Bambi_na_kofeinu wrote:Jebo majku jes meni tuga kad neko napise "hoces trazit od muza da ti kupi gace".
Kakve vi to brakove zivite, ljudi moji.
Pa zivot se promijeni u trenu, poslovi se gube, zdravlje se gubi, teske situacije se desavaju...ako ste ubraceni s nekim s kim gledate ko je kupio gace kako bi se sutra brinuli o njemu/njoj bolesnom. Ili o njegovom/njenom roditelju.
Cuj brak u kojem je polemika ko je zaradio za gace i uloske. Bljak.
Hvala ,bas mi popravi ovo raspolozenje nakon svih ovih komentarathe_stick wrote:mozda ti bude od koristi prica nekoga ko je svojevremeno prolazio kroz dilemu da li se vratiti ili ne (s razlikom da su moji navijali za to da se vratim)...
u BiH sam se vratio prije nepunih 8 godina... tada sam bio nesto mladji nego ti sada... tamo gdje sam bio, zavrsio sam skolovanje i imao ponudu za posao... s obzirom da sam dugo zivio 'vani', nesto me ipak vuklo da se vratim, iako nisam imao pojma sta me ovdje ceka... sretno ili spretno, ponudu za posao sam dobio nakon mjesec i po dana... posao je bio u privatnoj konsalting firmi, a pocetni uslovi bili ok... nista spektakularno, malo iznad prosjecne plate u drzavi... za nekoga ko je bio na pocetku karijere i nije imao porodicu, bilo je sasvim ok... vjerovao sam da ce se predan rad i trud isplatiti i tako je i bilo... trud se isplatio i prepoznao, stekao sam znanje i refernce i na osnovu tog promijenio 2 posla, i oba puta ispregovarao znacajno bolje uslove... i sve to u privatnom sektoru, bez da sam clan bilo kakve stranke i bez da sam dio bilo kakve mafije... u medjuvremenu sam zasnovao porodicu i mogu reci da zivimo vise nego pristojno... eto... malo ohrabrenja...
sto se tice ljudi ovdje, sve zavisi od toga u kakvim ces se krugovima kretati... nebrojeno puta ce te pitati 'zasto si se vratila' i zbog toga te proglasiti budalom, ali nemoj se na to previse obazirati... u BiH vlada misljenje da na zapadu teku med i mlijeko... ljudi zive u iluziji da je potrebno samo pojaviti se, imati papire i da odmah imas osiguran posao, plata 2000 EUR, a radno vrijeme fiksno od 8 do 16...
uglavnom, ja se ne bih previse brinuo... ko stvarno hoce da radi i spreman je potruditi se da nadje posao, moze ga naci i u BiH... npr. firma u kojoj ja radim stalno trazi, ali ima problem da nadje ljude koji stvarno zele da rade... a kada ih nadje, vremenom ih po zaslugama nagradjuje u vidu promocija, povecanja plata, itd. naravno, daleko od toga da je u BiH sve idealno, ali gdje jeste? na zapadu sigurno nije...
vadis iz kontekstaBambi_na_kofeinu wrote:Jebo majku jes meni tuga kad neko napise "hoces trazit od muza da ti kupi gace".
Kakve vi to brakove zivite, ljudi moji.
Pa zivot se promijeni u trenu, poslovi se gube, zdravlje se gubi, teske situacije se desavaju...ako ste ubraceni s nekim s kim gledate ko je kupio gace kako bi se sutra brinuli o njemu/njoj bolesnom. Ili o njegovom/njenom roditelju.
Cuj brak u kojem je polemika ko je zaradio za gace i uloske. Bljak.
90% ljudi u ovoj temi ti je reklo slicno,manje vise...sadie_forever wrote: Hvala ,bas mi popravi ovo raspolozenje nakon svih ovih komentara
Jasta je,pogledaj ko je dominirao.Te pitat ces za gace,te ovo te onoradiša wrote:90% ljudi u ovoj temi ti je reklo slicno,manje vise...sadie_forever wrote: Hvala ,bas mi popravi ovo raspolozenje nakon svih ovih komentara
to sto ne kontas ili si otvorila-otvorio temu iz zajebancija je druga prica...
Pa na forumu nećeš skontati stanje u zemlji, skontaćeš samo stanje kod pojedinih forumaša i forumašica. Ti i tvoj momak ste priča za sebe i niko vam ne može reći šta vas čeka - to je samo do vas dvoje. Na forumu nećeš saznati da je stanje u Bosni ovakvo ili onakvo - samo da je forum pun samoživih šupaka koji svijet mjere isključivo po sebi samima.sadie_forever wrote:Jasta je,pogledaj ko je dominirao.Te pitat ces za gace,te ovo te onoradiša wrote:90% ljudi u ovoj temi ti je reklo slicno,manje vise...sadie_forever wrote: Hvala ,bas mi popravi ovo raspolozenje nakon svih ovih komentara
to sto ne kontas ili si otvorila-otvorio temu iz zajebancija je druga prica...
Provirih kroz prozor, rek'o bi čovjek Ruanda 1994.uglavnomja wrote: vadis iz konteksta![]()
pitanje je bilo zasto studira da bi se dovela u situaciju sa gacama, koje su paradigma za nemanje svojih para, za finansijsku zavisnost od nekoga.
a citava moja prica se vrti oko toga, zavisnosti od nekoga. sad zavisi od roditelja, i planira da zivisi od muza, samo x km daleko, u zemlji sa najnizim standardom u europi i 50% nezaposlenih. korupcijom, nepotizmom, psima, divljim vozacima, itd ...
Pa u ovom slucaju to nije kalkulacija nego izvjesnostBambi_na_kofeinu wrote:Provirih kroz prozor, rek'o bi čovjek Ruanda 1994.uglavnomja wrote: vadis iz konteksta![]()
pitanje je bilo zasto studira da bi se dovela u situaciju sa gacama, koje su paradigma za nemanje svojih para, za finansijsku zavisnost od nekoga.
a citava moja prica se vrti oko toga, zavisnosti od nekoga. sad zavisi od roditelja, i planira da zivisi od muza, samo x km daleko, u zemlji sa najnizim standardom u europi i 50% nezaposlenih. korupcijom, nepotizmom, psima, divljim vozacima, itd ...
Pitam se je li vi to u žaru rasprave ili stvarno iskreno vjerujete u taj čemeran život.
Nema konteksta za polemiku oko jebenih gaća u braku.
Nema fakulteta ni društvenog uređenja koji će ti pružiti stopostotnu sigurnost, otkaz možeš dobiti uvijek, infarkt možeš dobiti uvijek, u nekoj fazi života možeš postati ovisan od bližnjih u bilo kom momentu.
Ponavljam - jebo ulazak u brak sa kalkulacijom šta ako budem u situaciji da mi partner mora kupiti gaće. To je tužniji život od svega tog što si nabrojao(la).
Pa razumljivo je da traži potvrdu i ohrabrenje ali niko je od ljudi koji je podržavaju ne potiče na to - uglavnom kažu probaj, vidi, doživi, ako ne uspije nije kraj svijeta. Niko ne kaže da je ovdje med i mlijeko ali život k'o život - i ovdje se živi i radi i jede i spava i seksa i putuje i rađa i umire....FreakyStyley wrote:Meni se cini da si ti dosla ovdje samo da te ljudi ohrabre u svojoj odluci, sto je OK i ljudski, sto mi opet govori da ni ti sama nisi sigurna.
Ako vec imas drzavljanstvo i garantovanu mogucnost da se, ukoliko se dolazak ovdje ispostavi kao zajeb, vratis tamo gdje jesi - dodji, vidi, probaj. A ako te u tvojoj 26oj godini roditelji mogu sprijeciti da odes ili ostanes, zapitaj se malo i o nekim drugim stvarima. U principu, vjerujem da ti zele samo najbolje i gledaju situaciju realno.
Meni je jedini problem što mi djeluje nezrelo i djeluje mi da za vezu koja traje od 2012. nisu ništa detaljno pretresli, do sada su trebali imati neki plan A i plan B i neke stvari jasno dogovorene. Ne zvuči da imaju i zato sam skeptična.insomnia78 wrote: Pa u ovom slucaju to nije kalkulacija nego izvjesnost
Ona ne radi, studira
Sumnjam da ima nesto puno para