Kvalitet rasprave na forumu
-
hizo ramidovic
#276 Re: Kvalitet rasprave na forumu
kvalitet rasprave naovom forumu ni je tolko los al mogobi bit ibolji ima tuj bukadar taki ljudi koi pisu kvalitetno strucno i profesijonalno svaka him cast natome
-
mali_balon
#277 Re: Kvalitet rasprave na forumu
_BataZiv_0809 wrote:I tako dobijemo eklatantan primjer forumske situacije kad neko dodje u po' frke i krene zachatavat' kvalitetnu diskusiju
Ekzekli u 3 posta
- supercali
#278 Re: Kvalitet rasprave na forumu
zasto se recimo brisu komentari koji vama ili nekome ne odgovaraju pod ovim mislim uglavnom na vlasnike ili ako ima sponzora i sl ako u dnu stoji ovaj natpisMuhamed Đakmić wrote:Vješto izbjegavaš primijetiti da su svi pobrojani učesnici prekršili forumska pravila. Ima još ljudi koji su komentarisali rad administracije i nije mi palo na um da ih banujem. Šta misliš što?
Naravno da neću banovati nikog ko ima drugačije mišljenje sve dok se ponaša u granicama dozvoljenog.
"Napomena: Poruke na forumu odražavaju isključivo stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove web portala Klix.ba"
-
Ujedam
#279 Re: Kvalitet rasprave na forumu
čuj gerijatrijazateznistub wrote:![]()
ovdje bolje nego kod Muhe u kafani, tamo gerijatrija...samo kukaju boli ovo, ono...
- fortaleza
#280 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Što me slatko nasmija..SaraFina wrote:Moke, Forum sluzi za pisanje postova, a ti srce ako imaš problem koncentracije od uvoda do zapleta (postova poput mojih jednostavno preskociš ):D iiiiiiiiii
Nisam na tebe mislila pod ovim " likovi koji bi za malo zenske virtualne paznje uradili svašta "![]()
Ili, iliiiii se prebaciš na komentare na Youtube
Da, to je i meni prvo palo na pamet, masa ljudi koji ne čitaju post duži od DOSLOVNO dva reda i konstantno se žale na neke "referate" koje sadrže jednostavno proširene rečenice podsjećaju na totalno smanjenu umnu korisnost i probleme koncentracije ili jednostavno ne žele analitički pristupiti tematici. Kad bolje skontam ja jedva čekam pročitati nekakav normalan osvrt na temu i često preskočim postove jednog reda dok ne naiđem na nešto pametno. I sam ne mogu napisati post kraći od minimalno pet rečenica, svemu tako pristupam.
Jednostavno, većini nije bitan sadržaj tvog napisanog niti će to procesuirati i razložiti, već samo vide hrkljuš slova i slova, još slova i uglavnom čitav osvrt na to ide "đe si filolozofe, vid mu glave". Nije sve ni u moderatorima izgleda. Samo se kod nas natuče 5000 postova u par mjeseci.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#281 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Samo sto postoje forumasi(ce) koji su postali poznati po kilometarskim postovima u kojima blebecu opcenitosti ili suhe generalizacije bazirane na slabom poznavanju tematike.
- mO k3
#282 Re: Kvalitet rasprave na forumu
_BataZiv_0809 wrote:Samo sto postoje forumasi(ce) koji su postali poznati po kilometarskim postovima u kojima blebecu opcenitosti ili suhe generalizacije bazirane na slabom poznavanju tematike.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#283 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Znas o kome govorimmO k3 wrote:_BataZiv_0809 wrote:Samo sto postoje forumasi(ce) koji su postali poznati po kilometarskim postovima u kojima blebecu opcenitosti ili suhe generalizacije bazirane na slabom poznavanju tematike.pregrub si ....
-
Niemand
#284 Re: Kvalitet rasprave na forumu
_BataZiv_0809 wrote:Samo sto postoje forumasi(ce) koji su postali poznati po kilometarskim postovima u kojima blebecu opcenitosti ili suhe generalizacije bazirane na slabom poznavanju tematike.
- fortaleza
#285 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Mislim da bi statistika pokazala da bolje poznaju tematiku oni koji je analiziraju nego oni koji su samo došli da se jave._BataZiv_0809 wrote:Samo sto postoje forumasi(ce) koji su postali poznati po kilometarskim postovima u kojima blebecu opcenitosti ili suhe generalizacije bazirane na slabom poznavanju tematike.
Pojam "kilometarski post" su izmislili ovi drugi kojima se jednostavno NE DA čitati, pa svaljuju na drugu stranu.
- mO k3
#286 Re: Kvalitet rasprave na forumu
_BataZiv_0809 wrote:Znas o kome govorimmO k3 wrote:_BataZiv_0809 wrote:Samo sto postoje forumasi(ce) koji su postali poznati po kilometarskim postovima u kojima blebecu opcenitosti ili suhe generalizacije bazirane na slabom poznavanju tematike.pregrub si ....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#287 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Zadovoljstvo je citati duze postove forumasa koji vladaju materijom i cinjenicama.
Pojam "kilometarski post" u pezorativnom smislu, upotrebljavam za postove koji su suhoparno nabrajanje opstepoznatih stvari ili mozda jos gore-donosenje zakljucaka baziranih na slabom poznavanju cinjenica i robovanju stereotipima i predrasudama.
I najcesce, kad takvim forumasima ukazes na cinjenicu da su puno pricali, a malo rekli, dobijes odgovor u stilu "ako ti se ne svidja, ne moras citati".
Mislim halo, nije forum tvoja privatna prcija, i pristojno se povuci ako ti vec vise ljudi govori da smaras
Pojam "kilometarski post" u pezorativnom smislu, upotrebljavam za postove koji su suhoparno nabrajanje opstepoznatih stvari ili mozda jos gore-donosenje zakljucaka baziranih na slabom poznavanju cinjenica i robovanju stereotipima i predrasudama.
I najcesce, kad takvim forumasima ukazes na cinjenicu da su puno pricali, a malo rekli, dobijes odgovor u stilu "ako ti se ne svidja, ne moras citati".
Mislim halo, nije forum tvoja privatna prcija, i pristojno se povuci ako ti vec vise ljudi govori da smaras
- JThomas
#288 Re: Kvalitet rasprave na forumu
može firma imati i milijardu prometa, a ostvariti gubitak. a može imati i deset miliona prometa a dva dobiti...
-
Niemand
#289 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Bato, izvini, al to nije fer. Sto bi neko presto pisati jer eto neko drugi tvrdi da ga ovaj prvi smara i on se kao treba povuci?
Na svaciju zalost, forum svasta trpi, to je istina. Al to i dalje ne znaci da se eto neko treba povuci, iako ne krsi nikakva pravila, jer pazi molim te, nekome njegovo pisanje ne lezi. Svasta.
Smetaju i meni psovke, pa kad napisem "de malo taj rjecnik", obicno zauzvrat dobijem stihove psovki. Samo kazem.
Na svaciju zalost, forum svasta trpi, to je istina. Al to i dalje ne znaci da se eto neko treba povuci, iako ne krsi nikakva pravila, jer pazi molim te, nekome njegovo pisanje ne lezi. Svasta.
Smetaju i meni psovke, pa kad napisem "de malo taj rjecnik", obicno zauzvrat dobijem stihove psovki. Samo kazem.
-
yoyo13
#290 Re: Kvalitet rasprave na forumu
jebo forum bez atributa

- fortaleza
#291 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Ako bi primjenili tvoja zapažanja ne bi li i ovaj tvoj post mogli nazvati generalizacijom?_BataZiv_0809 wrote:Zadovoljstvo je citati duze postove forumasa koji vladaju materijom i cinjenicama.
Zašto bi se osoba koja ima svoje odvojeno mišljenje ako ne krši pravila trebala povući pred ustaljenim mišljenjem brojčano nadmoćne forumske populacije? Takav slučaj dovodi do monolitičnosti rasprave bez nekog cilja, te diskvalifikacije bilo čega raznovrsnog i šireg, a granice "ukazivanja na smaranje" mogu biti jako banalne. Mislio sam da nam je u interesu propitivati razna stajališta i rješavati, a ne se zakopavati u svoje unaprijed postavljene vidike.
Čuj to, makni se s teme, ne paše mi to što pišeš.
-
dječak sa šibicama
#292 Re: Kvalitet rasprave na forumu
To je politika, sumnjam da te zanima.kiki-miki wrote:Imam jedno pitanje:
Ko su vam salonci?
Ako da, termin nastao od "salonski cetnik", ilitiga cetnik u fraku, odijelu ili nekom drugom gospodskom odjevnom predmetu.
Upotrebljavaju ga pojedinci kojima se ne dopada niko ko se ne slaze sa njihovim uvazenim misljenjem... konkretno, on kaze "alawite sve treba pobiti", ti kazes "sovinisto" a on tebi "ti si salonac".
Mojne me samo pitati ko su alawiti
- SaraFina
#293 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Kao što sam već rekla u svom prvom kilometarskom postu, svuda pa i u virtuali postoje klanovi..fortaleza wrote:Što me slatko nasmija..SaraFina wrote:Moke, Forum sluzi za pisanje postova, a ti srce ako imaš problem koncentracije od uvoda do zapleta (postova poput mojih jednostavno preskociš ):D iiiiiiiiii
Nisam na tebe mislila pod ovim " likovi koji bi za malo zenske virtualne paznje uradili svašta "![]()
Ili, iliiiii se prebaciš na komentare na Youtube![]()
![]()
Da se prebaci na youtube, umirem..
![]()
Da, to je i meni prvo palo na pamet, masa ljudi koji ne čitaju post duži od DOSLOVNO dva reda i konstantno se žale na neke "referate" koje sadrže jednostavno proširene rečenice podsjećaju na totalno smanjenu umnu korisnost i probleme koncentracije ili jednostavno ne žele analitički pristupiti tematici. Kad bolje skontam ja jedva čekam pročitati nekakav normalan osvrt na temu i često preskočim postove jednog reda dok ne naiđem na nešto pametno. I sam ne mogu napisati post kraći od minimalno pet rečenica, svemu tako pristupam.
Jednostavno, većini nije bitan sadržaj tvog napisanog niti će to procesuirati i razložiti, već samo vide hrkljuš slova i slova, još slova i uglavnom čitav osvrt na to ide "đe si filolozofe, vid mu glave". Nije sve ni u moderatorima izgleda. Samo se kod nas natuče 5000 postova u par mjeseci.
Dakle na radnom mjestu se zbilizis obično sa ljudima sličnih interesovanja..
Ovdje recimo ulogu igra političko opredjeljenje i forumski staz, svi imaju privatne dilove iz prošlosti
Ali najači su ubjedljivo klanovi jugonostalgičara ( iako su medjusobno podijeljeni po intezitetu jugonostalgije ipak ubjedljivo vode ):D
Većina nastupa pod krinkom " probosanski orjentirani"
Obzirom da su najbrojniji i najglasniji a samoproglašeni su ujedno kao i eksperti od prava, preko politike i društva do seksualnih tema, njihova opsesija s politike se prenosi svuda. Oni tu netrepeljivost ne mogu kontrolirati. Znači uvijek će pronaći dil da se s nekim sloze, ako je to usmjereno kontra tebe koji s njima ne dijeliš taj politički svjetonazor.
Kad se ti samoproglasiš ekspertom u nekoj drustvenoj oblasti i oko tebe se nadje par " sljedbenika" tvoja moć i znanje nemaju granice.
Tu nazalost nikakav objektivan pristup nije pozeljan.
I sa takvim osobama se ne raspravlja.
Ubjedljivo najopasnija skupina koja ruši svaku konstruktivnu raspravu Jugonostalgičari + vjerski fanatici.
Sirija i slicne egzotične destinacije te " promicatelji " tih ideja i ljepota zivljenja u EX Jugi i Jugonostalgicari su tumor ovog foruma..
Nazalost mislim i općenito našeg društva u cjelosti.
I apeliram da se otvori ekstra tema gdje bi se pojam probosanski orjentiran/a zastitio.
Zlorabi se svakodnevno.
-
Niemand
#294 Re: Kvalitet rasprave na forumu
A dje su ti klanovi i morel se tu uclaniti? Sta je potrebno sve, kopija licne, cips, sta vec?
- SaraFina
#295 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Ja sam iz zeze napisala " zube"kiki-miki wrote:zateznistub wrote:SaraFina wrote:Moke,
Da ne idemo u Off demantiraj fino tu definiciju mojih tjelesnih atributaaaaaa!!!! Hvala lijepa!
Plus ne lozim se na Arape, Turke i sl.
@Zube, slazem se
Jesi vidio?![]()
![]()
A ona se ko fol zamaskirala![]()
p.s.za Saru i ostale stare, koje izlete tako što prepoznaju neke forumaše odavdje i s nekog drugog foruma, pravo vam je to neki dječiji fazon.
Ja dotičnog ne poznajem.
Poznajem Nebulu, Stonera i sl..
Kiki, ne vidim svrhu da ti se pravdam. Ja sam redovan gošća hrvatskih foruma. Godinama unazad. Ne pratiš politiku. Ali mozeš me pod istim nickom pronaći na nekoliko njih.
Ili SarajkaDjevojka
Dakle te gluposti o kloniranju koje forsirate su u mom slučaju neosnovane.
A ti paranoju furaj do besvijesti slobodno.
P.S ako te pogodila smjena generacija koju sam pomenula u prvom postu, zao mi je, nije nikom licno upućeno. I svi tvoji potencijalni udvarači što se mene tiče su bezbijedni.
Ja još nisam namakla 3 banke
Dakle Alarm ne zvoni.
- ultima_palabra
#296 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Meni je ova @sara isto onaj program što sklapa fraze po slučajnom uzorku... moš mislit kakvi su to forumi gdje je ona imala glavnu riječ 
-
Niemand
#297 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Jel to fino tako saro?SaraFina wrote:
P.S ako te pogodila smjena generacija koju sam pomenula u prvom postu, zao mi je, nije nikom licno upućeno. I svi tvoji potencijalni udvarači što se mene tiče su bezbijedni.
Dakle Alarm ne zvoni.
- SaraFina
#298 Re: Kvalitet rasprave na forumu
ultima_palabra wrote:Meni je ova @sara isto onaj program što sklapa fraze po slučajnom uzorku... moš mislit kakvi su to forumi gdje je ona imala glavnu riječ
A gdje sam napisala da sam imala glavnu riječ?
Kakva poturanja?
Napisala sam da nisam nikakav klon. Od prije registriran i poznat na klixu pa sad navodno provaljen slučajno sa riječju " zube"
Što se tiče antipatije i ja tebe u kilometarskom luku zaobilazim.
Obistrana je. A tako i shvatanja.
- Pismonosa
#299 Re: Kvalitet rasprave na forumu
taki sam kaki sam wrote:Ma jebem vam ja svima mater .
- SaraFina
#300 Re: Kvalitet rasprave na forumu
Niemand wrote:Jel to fino tako saro?SaraFina wrote:
Dakle Alarm ne zvoni.
Pa mislim da sam fino formulirala.
Nemam formalnog obrazovanja na maternjem jeziku ali mislim da sam suvisla dovoljno.
I za neke koji se bucaju u prsa fakultetima u Travniku