Makedonija

Post Reply
area51

#276 Re: Makedonija

Post by area51 »

155_mm wrote:
General War wrote:
155_mm wrote: ali znas sta je belaj i toma diploma ke kod putna. mada i to nije ono najgore.
najvise me zabrinjava da je i preCednik isto kod putina na paradi. sta ce ameri reci na to.
...I Ivanic ispred troglavog preCednisstva bi end ejdz :-)

jos samo fali da neko u BiH spomene da bi se prikljucio na onaj turski tok i da najebemo ko makednoci.
:lol:
mi najebemo sa ili bez toka,tokova...
zrakomlat

#277 Re: Makedonija

Post by zrakomlat »

japin_mutapi wrote:ništa dok dževad ovo ne izanalizira
fosna2014

#278 Re: Makedonija

Post by fosna2014 »

*Newspaper Vecer reports last 27 terrorists are caught, but gunshots are still being heard. #Kumanovo
155_mm

#279 Re: Makedonija

Post by 155_mm »

area51 wrote:mi najebemo sa ili bez toka,tokova...
da ce bosna ponovo doci na red ne treba ni sumnjati. ali ocigledno trenutno ima drugi sa vecim prioritetom.
radostan dan

#280 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

155_mm wrote: jos samo fali da neko u BiH spomene da bi se prikljucio na onaj turski tok i da najebemo ko makednoci.
pa izjavio je milorad...kažem ti ja, sutra zadužuješ opremu... :D
u mene crvena s. takini majica, piše - djokovic numero uno na desnoj strani.
u čemu si ti, da se ne pucamo...

:D
fosna2014

#281 Re: Makedonija

Post by fosna2014 »

zrakomlat wrote:
japin_mutapi wrote:ništa dok dževad ovo ne izanalizira
:lol: :D
155_mm

#282 Re: Makedonija

Post by 155_mm »

radostan dan wrote:
155_mm wrote: jos samo fali da neko u BiH spomene da bi se prikljucio na onaj turski tok i da najebemo ko makednoci.
pa izjavio je milorad...kažem ti ja, sutra zadužuješ opremu... :D
u mene crvena s. takini majica, piše - djokovic numero uno na desnoj strani.
u čemu si ti, da se ne pucamo...

ja samo logistika. moja najveca priprema za rat je da sam naucio da kuham one gulase, pasulj, corbe tu sa majstor. hladno da doguram do kuhara bar u komandi brigade ako ne i vise. a ti se ganjaj po brdima prasinaru kad nisi mislio na vrijeme. eto ti ga sad.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#283 Re: Makedonija

Post by sabina1 »

Zviz wrote:Mogao bi prostor bivse YU, minus Slovenija, da opet plane kao 1991 na 1992.
Fakat si naporan s ovim i fakat zaslužuješ da ti se svaki put prijavi post.

Makedonije mi je od srca žao :( .
To je jedina ex-yu republika koja se ni na koji način nije ogriješila od nas , njen identitet negiraju Grci , Bugari i Srbi a domicilni Albanci se bore za njen nestanak. Zbilja mi ih je žao jer nisu uspjeli prebroditi tranziciju iako de fakto kod njih nije bilo rata.

Koliko god ovo djelovalo opasno , ne mogu se oteti dojmu da je vlada Gruevskog ovo svjesno napravila kako bi spriječila proteste i eventualnu smjenu...nacionalistička mafija...

Makedonci :thumbup:
Juliuscezar

#284 Re: Makedonija

Post by Juliuscezar »

Neko je na temi o Zvorniku postavio pitanje da je vadim, mislim da je vrijeme da se ponovi. Hocemo li polako da otkopavamo ? :D :D :D :D :D

Al su fkt makedonci deverli glave,sad ne znam kakva su im bila stanovista za vrijeme agresije na Bosnu, koliko ih treba žaliti ?
Last edited by Juliuscezar on 09/05/2015 20:08, edited 1 time in total.
Fudo387

#285 Re: Makedonija

Post by Fudo387 »

Gledam nake snimke, i cini mi se da makedonski drotovi imaju vece stomacine od nasih bosanskih murijasa?
It_is_a_Leclerc

#286 Re: Makedonija

Post by It_is_a_Leclerc »

tvsabina wrote:
Zviz wrote:Mogao bi prostor bivse YU, minus Slovenija, da opet plane kao 1991 na 1992.

To je jedina ex-yu republika koja se ni na koji način nije ogriješila od nas , njen identitet negiraju Grci , Bugari i Srbi a domicilni Albanci se bore za njen nestanak. Zbilja mi ih je žao jer nisu uspjeli prebroditi tranziciju iako de fakto kod njih nije bilo rata.

Koliko god ovo djelovalo opasno , ne mogu se oteti dojmu da je vlada Gruevskog ovo svjesno napravila kako bi spriječila proteste i eventualnu smjenu...nacionalistička mafija...

I ja sam tog mišljenja. Tim više što DUI, nekadašnji OČK, na čelu sa Ahmetijem oštro osudi sve ovo, i reče da to ne ide u korist Albancima, tako da nema smisla da se ovdje radi o uvezenom albanskom pan-nacionalizmu. Ipak, ne bih ni to isključio. Poznat je albanski nacionalizam kojeg je samo nedostatak prilike diferencirao od srpskog genocidnog nacionalizma.
stafi

#287 Re: Makedonija

Post by stafi »

bhnapoleon1 wrote:Neko je na temi o Zvorniku postavio pitanje da je vadim, mislim da je vrijeme da se ponovi. Hocemo li polako da otkopavamo ? :D :D :D :D :D

Al su fkt makedonci deverli glave,sad ne znam kakva su im bila stanovista za vrijeme agresije na Bosnu, koliko ih treba žaliti ?
tadašnji im predsjednik nije bio loš čovjek. No makedonci su dosta bliski sa srbima, i pored svega što su napravili dosta im drže stranu.
Ovo mišljenje sam formirao na osnovu poznanstva par desetina makedonaca, u međunarodnim misijama, gdje se odmah povežu sa srbima.

Dozvoljavam da nisam u pravu.
Martinez_

#288 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

tvsabina wrote:

Koja bedna relativizacija, prvo eto kao Makedoncima i Makedoniji svi susedi rade o glavi istom merom a ovo sve je podvala same vlade.

Kako da ne.

Toliko je teško suočiti se sa činjenicom da postoji više velikodržavnih projekata na Balkanu, a ne samo onaj jedan koji je pogodio Bosnu.
Bodkin

#289 Re: Makedonija

Post by Bodkin »

stafi wrote:
bhnapoleon1 wrote:Neko je na temi o Zvorniku postavio pitanje da je vadim, mislim da je vrijeme da se ponovi. Hocemo li polako da otkopavamo ? :D :D :D :D :D

tadašnji im predsjednik nije bio loš čovjek. No makedonci su dosta bliski sa srbima, i pored svega što su napravili dosta im drže stranu.
Ovo mišljenje sam formirao na osnovu poznanstva par desetina makedonaca, u međunarodnim misijama, gdje se odmah povežu sa srbima.

Sramota! Zasluzuju da im se prepolovi drzava! Cuj da se druze sa srbima. Necuveno!
radostan dan

#290 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

155_mm wrote:
ja samo logistika. moja najveca priprema za rat je da sam naucio da kuham one gulase, pasulj, corbe tu sa majstor. hladno da doguram do kuhara bar u komandi brigade ako ne i vise. a ti se ganjaj po brdima prasinaru kad nisi mislio na vrijeme. eto ti ga sad.
i ja mislim da će nam ispunjavati želje, gdje ćemo i kako ćemo...

dobar dan...dobar dan.
ja sam radioteleprinterista, molim jedno mjesto van zone direktnih sukoba, smetaju mi šumovi.
žao mi je, prebukirano, jeste li zainteresovani za moralnopolitički rad, 2500 metara od prve linije?
nisam...
onda ništa, doviđenja, ove godine nećete ići na ratovanje.
radostan dan

#291 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

daj ba .ebite se, ne zbunjujte me u odveć konfuznoj situaciji...
jel se makedonci ližu sa srbima, il im srbi rade o glavi?

:mrgreen:
Martinez_

#292 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

It_is_a_Leclerc wrote:
I ja sam tog mišljenja. Tim više što DUI, nekadašnji OČK, na čelu sa Ahmetijem oštro osudi sve ovo, i reče da to ne ide u korist Albancima, tako da nema smisla da se ovdje radi o uvezenom albanskom pan-nacionalizmu. Ipak, ne bih ni to isključio. Poznat je albanski nacionalizam kojeg je samo nedostatak prilike diferencirao od srpskog genocidnog nacionalizma.
DUI se legitimisao legalizovao samim tim i korumpirao, i otuđio od onih radikalnih elemenata. To je kao da kroz Abasa i Fatah i dan danas osluškujeeš želje Palestinaca.

Priliku su već iskoristili, na Kosovu. I to je danas baza daljeg širenja, preko granica Kosova dolaze svi napadači još od pobuna 2001. i u Makedoniji i u Srbiji. To nije bila ''prilika''?
stafi

#293 Re: Makedonija

Post by stafi »

radostan dan wrote:daj ba .ebite se, ne zbunjujte me u odveć konfuznoj situaciji...

pa prvo ne isključuje drugo :D
junior3

#294 Re: Makedonija

Post by junior3 »

Potamanise li šipce ? :D
stafi

#295 Re: Makedonija

Post by stafi »

Bodkin wrote:
stafi wrote:

Sramota! Zasluzuju da im se prepolovi drzava! Cuj da se druze sa srbima. Necuveno!
s kim si, takav si. :D
stafi

#296 Re: Makedonija

Post by stafi »

junior3 wrote:Potamanise li šipce ? :D
izgleda da ne cveta cveće ni u makedonskoj policiji.
radostan dan

#297 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

stafi » 09/05/2015 19:24
radostan dan wrote:
daj ba .ebite se, ne zbunjujte me u odveć konfuznoj situaciji...

pa prvo ne isključuje drugo :D
aha...ma ja, klasika, ovi ih jebu, a oni ne znaaju da ih jebu pa ih ližu.
a aljbanezima vokri što su makedonci glupi, pa da im učine uslugu i prekinu tu perverziju, i da ih emotivno und ljubaavno- osvijeste
jah...kontam.

Last edited by radostan dan on 09/05/2015 20:28, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#298 Re: Makedonija

Post by sabina1 »

Martinez_ wrote:
tvsabina wrote:

Koja bedna relativizacija, prvo eto kao Makedoncima i Makedoniji svi susedi rade o glavi istom merom a ovo sve je podvala same vlade.

Kako da ne.

Toliko je teško suočiti se sa činjenicom da postoji više velikodržavnih projekata na Balkanu, a ne samo onaj jedan koji je pogodio Bosnu.
S obzirom da je vlada srušila milijarde maraka u promjenu izgleda glavnog grada , radi tobožnjeg "naslijeđa" Aleksandrove Makedonije a da se iza brijega valja bježanje od stvarnih državnih problema i naravno pranje para , ništa me ne može iznenaditi od VMRO-a i njenog čela...taj VMRO je u prošlosti usko sarađivao sa najokorjelijim ustašama Ante Pavelića koji je vodio pokret nama u Bosni itekako poznat.....
Gruevski , polumafijaš kao i svi ostali balkanski vlastodržci...nikada mu vlast nije visila o koncu kao danas kada se čeka protest opozicije i slobodnih građana.....velika šteta po Makedoniju je to što ona za razliku od BiH i Hrvatske NEMA organizovan "treći put" , neokaljane političare koji su spremni se uhvatiti s ovime u koštac....isto tako ima problem dviju nacija i NVO u tim uslovima ne može tako lako podizati građansku svijest...

Onog trena kada je pripojena Srbiji 1912 , nije postojalo ni u šali priznavanje i obilježavanje zasebnosti makedonske nacije i jezika....sve do dolaska Maršala Tita i Jugoslavije ma kako to neofašistima grozno zvučalo. Tito je bio taj koji jje Makedoncima vratio dostojanstvo i sva građanska , nacionalna i ljudska prava te jezik.

Grci joj ni ime ne priznaju....eto oni su potomci plemenitih Helena-Makedonaca...vala imaju veze sa njima isto kao i Estonci....
Bugari...katastrofa...zbog Makedonije su izgubili dva rata i opet nije dosta i nema kraja njihovom šovinizmu.....jadno
Albanci -sve kazuju svojim postupcima , retoriku su odavno zanemarili.
Idealno oruđe u rukama mafijaša Gruevskog...
sinuhe

#299 Re: Makedonija

Post by sinuhe »

Makedonija bolje stoji od BiH kako god da gledas. Koji BeHa treci put?
megaman4

#300 Re: Makedonija

Post by megaman4 »

155_mm wrote:
area51 wrote:mi najebemo sa ili bez toka,tokova...
da ce bosna ponovo doci na red ne treba ni sumnjati. ali ocigledno trenutno ima drugi sa vecim prioritetom.
e ovoga se i ja bojim, što ne znamo šta nam se sprema u budućnosti. :-)
Post Reply