'tosha_ba wrote:Sta uradiše od teme![]()
Djevojke iz dijaspore
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Niemand
#276 Re: Djevojke iz dijaspore
- bleee_sa
#277 Re: Djevojke iz dijaspore
Ohani malo ba, šta si se upalila ko kutnjakNiemand wrote:
-
sha_ba
#278 Re: Djevojke iz dijaspore
Mogli su je hladno na crnu hroniku prebacitNiemand wrote:'tosha_ba wrote:Sta uradiše od teme![]()
-
Niemand
#279 Re: Djevojke iz dijaspore
bleee_sa wrote: Ohani malo ba, šta si se upalila ko kutnjak
- bleee_sa
#280 Re: Djevojke iz dijaspore
Nije smiješno, ozbiljan sam.
Ako imaš svoje mišljenje nije nužno da ga namećeš drugima.
-
Niemand
#281 Re: Djevojke iz dijaspore
Vrati se par stranica unazad takso. Ako se neka cura uda za nekog xy, to je njen izbor, nije ni moj nit bilo ciji drugi pa da se eto neko mora "sekirati" za nju i upucivati je na "pravi put". Helem nejse, budite i rasisti i nacionalisti, bas kao sto kazes, nije nuzno da svoje misljenje namecem drugima.bleee_sa wrote:Nije smiješno, ozbiljan sam.
Papa
- bleee_sa
#282 Re: Djevojke iz dijaspore
Šalim se ba Anđo, gledaj je opet se upaliNiemand wrote:Vrati se par stranica unazad takso. Ako se neka cura uda za nekog xy, to je njen izbor, nije ni moj nit bilo ciji drugi pa da se eto neko mora "sekirati" za nju i upucivati je na "pravi put". Helem nejse, budite i rasisti i nacionalisti, bas kao sto kazes, nije nuzno da svoje misljenje namecem drugima.bleee_sa wrote:Nije smiješno, ozbiljan sam.
Papa
-
Fudo387
#283 Re: Djevojke iz dijaspore
Sjebo si mi dan, nisam znao da su skandinavci kuratiji od nas.Avic wrote:Zivim u dijaspori (Skandinaviji) i primjetio sam da djevojke iz BiH (Bosnjakinje)...sve vise i vise su u vezama sa Skandinavcima i da su im momci i muzevi i provod za jednu noc...pogotovo visoko obrazovane djevojke sa faxa...zive neki ''moderni'' i ''liberalni'' zivot...
ja sam daleko od vjernika al nemogu da shvatim zasto su toliko im atraktivni Skandinavci...ima svakakvih ljudi svugdje da..ali kao da preferiraju njih samo zato sto su Skandinavci i nece nase momke iz nekog principa...da pokazu da su ''uspjele'' u zivotu kao strankinje.
Vase misljenje i iskustva?
e jbg...
-
Gabrielo
#284 Re: Djevojke iz dijaspore
Kod nas sve vise Turkinja nekih. Nisu lose.prog321 wrote:Cek' da sve saberemo.
Djevojke u dijaspori udaju se za domicilne, dok nasi dijasporasi pozenise djevojke u BiH. Znaci, muskarcima u BiH ostale su samo istrosene Svedjanke i Nijemice?
- Saian
#285 Re: Djevojke iz dijaspore
nesto k'o demografski tetris, samo jos da skontamo ko je onaj donji redGabrielo wrote:Kod nas sve vise Turkinja nekih. Nisu lose.prog321 wrote:Cek' da sve saberemo.
Djevojke u dijaspori udaju se za domicilne, dok nasi dijasporasi pozenise djevojke u BiH. Znaci, muskarcima u BiH ostale su samo istrosene Svedjanke i Nijemice?
-
almir90
#286 Re: Djevojke iz dijaspore
Ridjobrki wrote: http://www.granpol.gov.ba/propisi/zakoni/?cid=94,2,1
(ZAKON O KRETANJU I BORAVKU STRANACA I AZILU)
Ne mora, ima hejbet osnova da dopelaš strankinju u BiH, moraš samo naći neku koju možeš uklopiti u neki od ovih pravnih osnova. Ja sam tako uvezao Tajlanđanku prije 3-4 godine.
Ta ću se ja zafrkavati sa ovim našim, eto ih dijaporcima, uvesti sebi jednu spaćnu.
- pustopoljina
#287 Re: Djevojke iz dijaspore
Sta je smijesno ako postoji sebilj u st. Luisu?insomnia78 wrote:Kakva kurceva asimilacija i u sta?pustopoljina wrote:Smijesno je europskom imigrantu, gdje misle na asimilaciju dok izgovaraju integracija.
bravo za vas tamo u usa.
Nisam ja doso iz africke il BI kulture pa da mi sad treba neko prilagodjavanje
Ja sam bolan evropljanin, rodjen kao takav, takav cu i umrijeti
Apsolutno niti jednu stvar koju nisam radio kod kuce ne radim ni ovdje
I sve stvari koje sam radio kod kuce radim i ovdje
Sad sto neko ocekuje da se ja sastanem sa zemama, samo zato sto su iz iste zemlje, i drmam kolo e pa nisam ga ni u Bosni drmo
Drmaju kolo mozda oko njega?
- Matzan
#288 Re: Djevojke iz dijaspore
Kao prvo, tema je kao i mnoge druge trolerska.
A kao drugo, u vezi napada na tipa koji zastupa tezu da se ne želi miješati sa drugim nacijama i kulturama, ne smatram to automatskim rasizmom ili nacionalizmom ako se svoju djecu vaspitava da se oženi/uda za svoju vjeru i/ili naciju?
Takvih je danas, da budem jako optimističan, bar 90% u sva tri naroda u BiH.
Posebno su ove 3 dominantne vjerske zajednice glasne i otvorene u zahtjevima za očuvanje stada.
A i u najdemokratskoj AmeriKi postoji čitav niz nacija koje preferiraju svoju vjeru i izvornu naciju (Talijani, Jevreji i sl.).
Tako da, svakom svačije. Bar danas ne može niko nikoga prisiljavati na nešto.
A određena vrsta djevojaka/žena se taslači i taslačiće se gdje god ugrabi priliku pa bila ona u Avganistanu ili u Švedskoj.
A kao drugo, u vezi napada na tipa koji zastupa tezu da se ne želi miješati sa drugim nacijama i kulturama, ne smatram to automatskim rasizmom ili nacionalizmom ako se svoju djecu vaspitava da se oženi/uda za svoju vjeru i/ili naciju?
Takvih je danas, da budem jako optimističan, bar 90% u sva tri naroda u BiH.
Posebno su ove 3 dominantne vjerske zajednice glasne i otvorene u zahtjevima za očuvanje stada.
A i u najdemokratskoj AmeriKi postoji čitav niz nacija koje preferiraju svoju vjeru i izvornu naciju (Talijani, Jevreji i sl.).
Tako da, svakom svačije. Bar danas ne može niko nikoga prisiljavati na nešto.
A određena vrsta djevojaka/žena se taslači i taslačiće se gdje god ugrabi priliku pa bila ona u Avganistanu ili u Švedskoj.
- pustopoljina
#289 Re: Djevojke iz dijaspore
O hebo te tito urbanluka!klixoris wrote:Eh, upravo to ! Nisi mogla bolje napisati !dobar osjecaj wrote:Steta je sto stravicno veliki broj tih ljudi izjednacava zaostalost s tradicijom i nekim domoljubljem. Zaostalost je samo zaostalost. Steta obrazovanja i mogucnosti izbora i rada na licnom razvoju.klixoris wrote:Ma on ovo gleda kroz prizmu ljudi koji su u zemlje Skandinavije iz BiH izbjegli iz malih sredina, sela, vukojebina... A njih je u stvari i najvise...
Pa ne pita te neki Svedjanin odakle si, jel selo ili neki veci grad. Gleda te na osnovu tvog ponasanja i sasvim sigurno je da te nece bas fino gledati ako urlas po zgradi, mlatis zenu i "dajes" kcerku, sadis paradajz u javnom parku, okreces janje na trotoaru, igras kolo bos u carapama na sred granice dok te granicari pokusavaju smiriti (ovo sam svojim ocima gledao na granici sa Madjarskom).Cartmane wrote:Kao da je njih briga jeste li vi pristigli iz Bistrika ili Bukovice. Za njih smo sve isti.
Krkan ne mora uopste biti covjek sa sela... Krkan moze biti i covjek rodjen u NY. Krkan je covjek koji ne poznaje osnovnu kulturu, ne zna se ponasati, niti pokusava da nauci
Evo sad sam prosla kroz gradski park...to lezi golo, hoda boso, razbacilo partiju saha, karte, srcu pivo, tamburaju, tamane pizzu iz kartona.
izlazim u grad, na trgu, pred najvecom evang. Crkvom fakin paradajz. U sanduku. I sljiva. I krompir. I paprika i jagode i neven, ako sam dobro raspoznala i jos desetak razlicitih biljaka. U pola grada, uz rijeku, bascice. Na svakom cosku sanduci sa paradajzom. Pred umjetnickom galerijom isto.
u septembru se zakrci glavna dzada zbog lokalnog festa- svuda dokle ti pogled seze pivo, prasetina, käsespätzle, nije kolo, ali jesu njihova skakutanja i jodlanja u plesovi sa udaranjem po koljenima i muskarci u kratkim hlacama i dokoljenkama i zene u narodnoj nosnji i popjevke.
to zovu turizam. I sendvic od pohovanog sira sa listom salate u kifli za 4 eur...al'nek je pita i jagnjetina krkanluk.
dobijem proser od urbanosti nasih sto se stide i kola i pite. Ne treba nikom gurati nista u nos, ali de se malo spustite na zemlju. Cuj sadi cova paradajz u parku...pa jbt. Da zna napraviti reklamu, izasao bi u novinama i dobio potporu gradskih vlasti i sufinanciranje i jos bio cool.
jesam li rekla da je neki dan na projekciju filma dosao student rezije sa dreadsima i bos?
to "vidi mu glave", ja sam iz grada...a grad brat bratu broji 60 000 sa svim mogucim zaseocima...grdna rano moja...
- p206
#290 Re: Djevojke iz dijaspore
od strankinja bi jedino Kineskinju, al da je vegetarijanka
- Matzan
#291 Re: Djevojke iz dijaspore
pustopoljina wrote: O hebo te tito urbanluka!
Evo sad sam prosla kroz gradski park...to lezi golo, hoda boso, razbacilo partiju saha, karte, srcu pivo, tamburaju, tamane pizzu iz kartona.
izlazim u grad, na trgu, pred najvecom evang. Crkvom fakin paradajz. U sanduku. I sljiva. I krompir. I paprika i jagode i neven, ako sam dobro raspoznala i jos desetak razlicitih biljaka. U pola grada, uz rijeku, bascice. Na svakom cosku sanduci sa paradajzom. Pred umjetnickom galerijom isto.
u septembru se zakrci glavna dzada zbog lokalnog festa- svuda dokle ti pogled seze pivo, prasetina, käsespätzle, nije kolo, ali jesu njihova skakutanja i jodlanja u plesovi sa udaranjem po koljenima i muskarci u kratkim hlacama i dokoljenkama i zene u narodnoj nosnji i popjevke.
to zovu turizam. I sendvic od pohovanog sira sa listom salate u kifli za 4 eur...al'nek je pita i jagnjetina krkanluk.
dobijem proser od urbanosti nasih sto se stide i kola i pite. Ne treba nikom gurati nista u nos, ali de se malo spustite na zemlju. Cuj sadi cova paradajz u parku...pa jbt. Da zna napraviti reklamu, izasao bi u novinama i dobio potporu gradskih vlasti i sufinanciranje i jos bio cool.
jesam li rekla da je neki dan na projekciju filma dosao student rezije sa dreadsima i bos?
to "vidi mu glave", ja sam iz grada...a grad brat bratu broji 60 000 sa svim mogucim zaseocima...grdna rano moja...
Rekoh ja već, nema nacije koja se toliko stidi svog porijekla, tradicije i kulture kao što su Bošnjaci.
Možda i ne treba da čudi, jer je zadnjih 70-ak godina sistematski ismijavano sve ono što je nekad bilo sastavni dio života, kulture i tradicije prije svega Bošnjaka/Muslimana. Od priznanja kao konstitutivnog naroda, preko jezika pa nadalje...
- insomnia78
#292 Re: Djevojke iz dijaspore
Bojis se za cuku?p206 wrote:od strankinja bi jedino Kineskinju, al da je vegetarijanka
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#293 Re: Djevojke iz dijaspore
insomnia78 wrote:Bojis se za cuku?p206 wrote:od strankinja bi jedino Kineskinju, al da je vegetarijanka
-
Zoya
#294 Re: Djevojke iz dijaspore
Ahahahaha, jesi lud
Ali skice puno kineskinje. 'ta ce ti cuko pored kineskinje u kuci.
Ali skice puno kineskinje. 'ta ce ti cuko pored kineskinje u kuci.
- supercali
#295 Re: Djevojke iz dijaspore
otkud znas da kineskinje skice? 
- supercali
#297 Re: Djevojke iz dijaspore
hoces i ti meni skicati? 
- insomnia78
#298 Re: Djevojke iz dijaspore
Nije valjda?bleee_sa wrote:Šalim se ba Anđo, gledaj je opet se upaliNiemand wrote:Vrati se par stranica unazad takso. Ako se neka cura uda za nekog xy, to je njen izbor, nije ni moj nit bilo ciji drugi pa da se eto neko mora "sekirati" za nju i upucivati je na "pravi put". Helem nejse, budite i rasisti i nacionalisti, bas kao sto kazes, nije nuzno da svoje misljenje namecem drugima.bleee_sa wrote:Nije smiješno, ozbiljan sam.
Papa![]()
![]()
![]()
- bleee_sa
#299 Re: Djevojke iz dijaspore
Nije, nije, to je neka naša interna zajebancija. 
- Sephora
#300 Re: Djevojke iz dijaspore
Sta je sa momcima iz dijaspore ?
Hocemo li malo i o njima ovdje ili u zasebnu temu ?