zastava Repuplik of Kroejsa

zastava hervatskoga naroda
Cisto da pojedinci nauce razliku.

Ne znam zašto si napisao Turaka/Arapa, ali zašto bi se ukinula iz tog razloga?GAU8 wrote:Po logici forumasa, BiH se moze komotno ukinuti.
Jer ispade drzava Hrvata, Srba i Turaka/Arapa.
A taj narod se kiti arapskim, turskim zastavama i zastavama kojekakvih teroristickih paradrzava WTFLincoln-Burrows wrote:Ne znam zašto si napisao Turaka/Arapa, ali zašto bi se ukinula iz tog razloga?GAU8 wrote:Po logici forumasa, BiH se moze komotno ukinuti.
BiH nije nacionalna država jednog naroda.
Kako mene nije sramOpetja033 wrote:Ne vidis toleranciju je li? Pravoslavne i katolicke crkve, sinagoge. Crkve koje su se gradile za vrijeme Osmanlija, sinagoge koje su se gradile za vrijeme Osmanlija. Gdje su dzamije po Budimpesti, Slavoniji? Gdje su muslimani Madjarske, Slavonije, kninske Krajine? Gdje su dzamije Beograda? Gdje su dzamije i muslimani u ostatku Srbiji (neracunajuci Sandzak)?emillio estevez wrote:Tjerali Turke.
Islam nije navodno radio razliku medju okupiranim narodima.
U Turskoj si mogao postati faca ako si se poturcio .kako su to radili
Ako su tolerantni.
Turci su osvajacki narod , i u jednom dijelu vladavine nisu nasilno poturcivali narode,ali su nudili povlastice ,kako ako su tolerantniji od ostalih.
Stvarno ne vidim toleranciju koju su Turci ostavili na podrucju BIH.
Austrija pa i hrvatska se je kroz par stoljeca borila protiv Turaka i onda je trebala
Ostaviti turke kao potencijalne neprijatelje.
Kako te nije stid?
Navodim historijski primjer: Habsburzi napali BiH 1737. godine i dali ultimatum muslimanskom dijelu stanovnistva da se pokrsti ili da se gubi. Srecom pa ih Bosnjaci-muslimani porazise kod Banja Luke.
U to isto vrijeme krscani i jevreji zive u Osmanskom Carstvu, imaju vjersku autonomiju. To sto u BiH i dan danas ima krscana, to sto niko od nas ne prica turski jezik je i vise nego dovoljan dokaz tolerancije Osmanskog Carstva u poredjenju sa drugim europsko-krscanskim drzavama, carstvima i kraljevinama.
Govoris o privilegijama muslimana u Osmanskom Carstvu a jos 1737. godine musliman nije mogao da zivi pod Habsburzima. Manje od 300 godina prije toga Spanci protjerase muslimane i jevreje. Gdje su ti jevreji pobjegli? Naravno u Osmansko Carstvo.
U ostatku Europe muslimanima nije bilo dozvoljeno ni da zive. U Osmanskom Carstvu su krscani i jevreji mogli zivjeti i imali su svoju vjersku autonomiju, gradili su crkve i sinagoge. A sve to, ponavljam, dok istovremeno muslimani nisu smjeli ni da zive u krscanskom dijelu zapadne i istocne Europe.
Ne pricamo ovdje o tome da je Osmansko Carstvo nenadjebivo. Vi konstatno samo prstom upirete u njih a niko od vas nijednom do sada tokom diskusije nije ni spomenuo situaciju u ostatku Europe. Naravno jer vam ne ide u prilog.
Da daGAU8 wrote:Po logici forumasa, BiH se moze komotno ukinuti.

kurtzouma wrote:animals wrote:Nikakve razlike izmedju vehabija i oivi budala iz Srbije..155_mm wrote:mislim kad smo vec kod militantnih grupa. da ova zastava o kojoj raspravljamo nije njihova?
http://www.021.rs/Info/Srbija/Ziloti-i- ... atuju.html
sve ista govna..uce djecu da ratuju, maloumnici..
a ovi od sinoć u centru Zagreba![]()
Dario Kordić, Glogoški, Thompson, biskup Šaško, Karamarko, Josip Klemm, Glavašsvi "Za dom spremni" a
Vi niste normalni..ne mozes usporedjivati sahovnicu sa jebenom zastavomGAU8 wrote:U svakom slucaju, zakon kod nas postoji i za ovo.
Samo se ne sprovodi.
Inace bi bilo naredjeno uklanjanje obiljezja sa javne povrsine (ulica je javna povrsina) i plijepa kazna.
I za kokarde i sahovnice, a bogami i za ove kvazi-beduine.
Ovo je zastava paradrzave tzv "Hrvatske Republike Herceg Bosne".dječak sa šibicama wrote:
zastava hervatskoga naroda
Cisto da pojedinci nauce razliku.
HZHB je isto tako zastava koja nije legitimna, tako da je po meni prilicno dobro poredjenje.animals wrote:Vi niste normalni..ne mozes usporedjivati sahovnicu sa jebenom zastavomGAU8 wrote:U svakom slucaju, zakon kod nas postoji i za ovo.
Samo se ne sprovodi.
Inace bi bilo naredjeno uklanjanje obiljezja sa javne povrsine (ulica je javna povrsina) i plijepa kazna.
I za kokarde i sahovnice, a bogami i za ove kvazi-beduine.
neki ludjaka iz Cecenije..a sto su neki vjerski optereceni
pa im je brat, svaki musliman, nebitno jel koljac ili obicni covjek..
meni ovo vise lici na hejzbolah ili hamas nego na vehabije. zamislite da i kod bosnjaka postoji jedan onakav "ekspert" kao sto je dzevad galijasevic kod srba pa da zacvili na federalnoj TV o teroristickim-vjerskim kampovima za obuku u komsiluku. koji bio to show bio.animals wrote:Nikakve razlike izmedju vehabija i oivi budala iz Srbije..155_mm wrote:mislim kad smo vec kod militantnih grupa. da ova zastava o kojoj raspravljamo nije njihova?
http://www.021.rs/Info/Srbija/Ziloti-i- ... atuju.html
sve ista govna..uce djecu da ratuju, maloumnici..
Sto se i ti bavis zastavama kad nemas pojmakurtzouma wrote:
pogađa istina jel de ?
naravno da treba sve ekstremiste poput vehabija i selefija otjerati iz BiH, ali u paketu sa ustašama i četnicima koji se kriju iza Udruženja Građana i tako neometano djeluju.
i otkud tebi da je ovo vehabijska zastava? vehabije nemaju svoju zastavu jer ne postoji država Vehabija, eto koliko si pismen.
znaš li šta piše na njoj? nemaš pojma.
bolje bi ti bilo da se baviš zločinima koji su počinjeni u ime tvog naroda umjesto što se baviš zastavama.
Ne supercali se bavi veksikologijom izmedju ostalog a to je nauka o zastavama i vrlo bliska heraldici nauci o grbovimaBlack swan wrote:supercali s malte zna dusu hrvatskog naorda s dvije strane granice i koja je zastava zabranjena a koja nije
bosnjaci smatraju da zastave pod kojim je cinjen zlocin treba zaboraviti ( tako nijedna zastava ne bi postojala na planeti)
i tako
escobar__ wrote:Vehabije i Arapi nikad neće bit sigurnosni problem kakav su ravnogorski četnici i oni što se s vremena na vrijeme okupljaju u brlozima tipa Andrić-grad.
a ko to koketira sa vehabijama? mozes to malo konkretizirarti?emmir1 wrote:escobar__ wrote:Vehabije i Arapi nikad neće bit sigurnosni problem kakav su ravnogorski četnici i oni što se s vremena na vrijeme okupljaju u brlozima tipa Andrić-grad.
Samo prati kako će se Srbi i Hrvati okoristiti našim koketiranjem sa vehabijama i islamistima
Takva klima vlada u svijetu, a mi im dolazimo kao kec na desetku.
Bošnjo nema nikakvu strategiju nego idemo kao bik na crveno
I šta bi ti radio po tom pitanju ?emmir1 wrote:Odem za 1. maj na vrelo Bosne, užasno je ono što sam vidio na Ilidzi .
Pa oni imaju svoje radnje dole, neke agencije za prodaju stanova...
Sinoć odem malo do baščaršije i previše ih vidim, znači razlikuju se od onih što ljeti dođu porodično.
Sve ovisi o čovjeku. ima likova koji to smatraju pozitivnim procesom, u stilu ''insallah nek' nas ima što više'', ima likova koji se ne obaziru na taj novi trend, a ima ih koji nisu baš oduševljeni, čak štoviše i zabrinuti su.Skijaš wrote:I šta bi ti radio po tom pitanju ?emmir1 wrote:Odem za 1. maj na vrelo Bosne, užasno je ono što sam vidio na Ilidzi .
Pa oni imaju svoje radnje dole, neke agencije za prodaju stanova...
Sinoć odem malo do baščaršije i previše ih vidim, znači razlikuju se od onih što ljeti dođu porodično.