Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mali_balon

#276 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by mali_balon »

Fakat, na koji god post hrle odgovori to je replika i kontrastav, a otvorio temu :-) . Ispada ko neki perfidan malogradjnsko/seljacki pokusaj samohvale, izdrkavanja i svrsavanja na svoje "uspijehe".
stakasa

#277 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by stakasa »

mali_balon wrote:Fakat, na koji god post hrle odgovori to je replika i kontrastav, a otvorio temu :-) . Ispada ko neki perfidan malogradjnsko/seljacki pokusaj samohvale, izdrkavanja i svrsavanja na svoje "uspijehe".
To i nista vise. Nisu mi jasni ostali sto se primaju
paladinka

#278 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by paladinka »

Hajmo svi u red , ko nema kucu od dva miliona je luzer :-)
prog321

#279 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by prog321 »

Ljubomorni ste na Hrleta. :-D
mali_balon

#280 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by mali_balon »

Ma cojk bi eto, da razmjeni neko misljenje i iskustvo, ali jok eto ti njega da svakom bude poklopac, ko kakav pubertetlija....Valjda su to neki kompleksi nize vrijednosti, sta li vec...
mO k3

#281 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by mO k3 »

paladinka wrote:Hajmo svi u red , ko nema kucu od dva miliona je luzer :-)
Kucu Imam ali dva miliona Neam niti cu imati ... Ako me ne opali lotto
biscanka2

#282 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by biscanka2 »

mO k3 wrote:
DoZeN wrote:Da smo valjali kao narod,ne bi ni bili dijaspora, ja mislim da Bosanci treba da vise se pobrinu za drustvo u Svetskoj,Njemackoj,USA,Canadi nego za BIH,jer ne zive u BIH,neka salju novac rodbini Ok, ali neka ucestvuju u drustvu zemalja gdje su.
Najveci je problem sto ljudi u dijaspori nisu 100% sigurni sta zele? Bolje ici na odmor na Havaje,Mexico,Alpe nego u BIH,a oni opet dolaze u BIH,pravve svadbe u BIH umjesto da se vjencaju u zemljama gdje zive,glupost[/quote]
Mogu ti reci nesto svakome svoje , pusti ljude da žive na način koji hoće i kako umiju ....
Ako mu se slavi u bih izvoli neka slavi ne kontam zašto je to u tvojim ocima problem ???

Ma nemoj ga dirati.
Mozda mu neko od rodbine ili prijatelja,komsija ima ugostiteljski objekt gdje se i svadbe prave. :oops:
Gledati da drugi uspjesno radi i zaradjuje za neke je to jedan od vecih problema . :cry:
I takvima se treba malo i razumjevanja ukazati. :razz:
biscanka2

#283 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by biscanka2 »

mO k3 wrote:
hrle1976 wrote:Ljudi ne kupuju kuce, stanove i vile po prestizim kvartovima ili na lokacijama poput Monaka! Pojedinci ovdje pisu, da neko vani kupi kucu na kredit i poslje nekoliko godina se obogati :oops: Molim vas, nemojte pricati o necemu o cemu nemate pojma. Vecina je jedva proda i ima bijednu zaradu ili se izvuce sa pozitivnom nulom, jer su tek toliko mogli dobiti kredita da kupe kucu ili stan u ZNJ gradu / kvartu. Rijetki su slucaji da banka odobri kredit od dva miliona eura za kucu, jer vecina ljudi (dijaspore) nema bas astronomska primanja.
Čitam te u par postova i mogu ti samo reci da valjaš podosta gluposti ...
Dva miliona eura kredita Nece ti dobiti ni Nijemac koji barem nema 20% kapitala i primanja od 10k mjesečno ....
Ima forumasa koji kad se o novcu prica samo miliJoni u ustima. :-)
Mozda im drago ako ih vec u dzepovima neJma da im se bar po ustima valjaju. :lol:
DoZeN

#284 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by DoZeN »

biscanka2 wrote:[

Ma nemoj ga dirati.
Mozda mu neko od rodbine ili prijatelja,komsija ima ugostiteljski objekt gdje se i svadbe prave. :oops:
Gledati da drugi uspjesno radi i zaradjuje za neke je to jedan od vecih problema . :cry:
Mozda si ti zavidna,ja nisam, neka svi iz dijaspore prave svadbe u BIH,nego smjesno je,zato i postoje podsmjevanje prema dijaspori i ono : Dolazite ovde samo da zube pravite i da se kurcite :)
Problem je mnogo veci gospojna,takvi nigdje nisu prispjeli,ni u Njemackoj ni u BIH,to sto pravis svadbe u BIH, a u BIH se neces nikada vratiti je mnogo smjesno
DZONPI

#285 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by DZONPI »

Vi ga dole znate preseravat.Upravo moj haver sin mu se zeni dole sto pa da mu na svadbu mogu doc i nena i dedo i famelija prijatelji.Zlobni ste opasno.Samo je vama jebeno onom u Nepalu ili Siriji je bolje kako je vama jadni vi.Onaj ko nezna vlastiti zivot vodit tog bode tudje.
mO k3

#286 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by mO k3 »

DoZeN wrote:

Ma nemoj ga dirati.
Mozda si ti zavidna,ja nisam, neka svi iz dijaspore prave svadbe u BIH,nego smjesno je,zato i postoje podsmjevanje prema dijaspori i ono : Dolazite ovde samo da zube pravite i da se kurcite :)
Problem je mnogo veci gospojna,takvi nigdje nisu prispjeli,ni u Njemackoj ni u BIH,to sto pravis svadbe u BIH, a u BIH se neces nikada vratiti je mnogo smjesno
Pa de citam te objasni nam "problem" .... da razumijem jer nisam ni tamte na vamte prispio
mO k3

#287 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by mO k3 »

DZONPI wrote:Vi ga dole znate preseravat.Upravo moj haver sin mu se zeni dole sto pa da mu na svadbu mogu doc i nena i dedo i famelija prijatelji.Zlobni ste opasno.Samo je vama jebeno onom u Nepalu ili Siriji je bolje kako je vama jadni vi.Onaj ko nezna vlastiti zivot vodit tog bode tudje.
:thumbup:
To je poenta pokazivati na druge prstom , skretati paznju sa svojih problema .......
Zaboli me iskreno za drugima nek svako zivi svoj kako moze i umije , ja sam sa svojim zivotom zadovoljan osim sto me ledja da izvinite jebu ,ali sve u svemu .... :thumbup:
paladinka

#288 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by paladinka »

mO k3 wrote:
DoZeN wrote:

Ma nemoj ga dirati.
Pa de citam te objasni nam "problem" .... da razumijem jer nisam ni tamte na vamte prispio
Ja ne znam sta tu ima biti smjesno ako neko ima mogucnost da za neku uslugu manje plati , svaki covjek bi to iskoristio , to nisu izmislili Bosanci , mnogo Njemaca ide u istocne zemlje prave zube jer jednostavno imaju tu opciju i to iskoriste.
Trebam te

#289 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by Trebam te »

@paladinka :thumbup:

Ljudi odu u Indiju po djecu, organe itd.

Bas u cemu je problem? :P
stakasa

#290 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by stakasa »

Hrvatska samo prica o zdravstvenom turizmu otkako su usli u EU...
biscanka2

#291 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by biscanka2 »

DoZeN wrote:

Ma nemoj ga dirati.
Problem je mnogo veci gospojna,takvi nigdje nisu prispjeli,ni u Njemackoj ni u BIH,to sto pravis svadbe u BIH, a
u BIH se neces nikada vratiti je mnogo smjesno
Pa logicno je da ako porodica i sira rodbina u BiH zivi da ce svadbu u matici praviti.
I mladini i mladozenjini se vide i upoznaju.
Vidjela sam nekoliko porodica koji su zenili-udavali a u BiH imaju po nekoliko brace i sestara (cija djeca takodjer
vec svoje porodice imaju), ocekuju da im djeca ( upravo iz tih razloga ) tamo svadbu prave . :wink:
Koliko mladih (nevezano odakle su) pokupe roditelje i uze prijatelje te se u trecoj zemlji (za koju uopste nisu
vezani) vjencaju i festu prave ( tu nikad zivjeti nemisle nego ce nekad radi sjecanja na godisnji otici).
Ti u "malom svijetu" zivis. Vremena su se promijenula a i ukusi su razliciti. :D
hrle1976

#292 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by hrle1976 »

mO k3 wrote:
hrle1976 wrote:Ljudi ne kupuju kuce, stanove i vile po prestizim kvartovima ili na lokacijama poput Monaka! Pojedinci ovdje pisu, da neko vani kupi kucu na kredit i poslje nekoliko godina se obogati :oops: Molim vas, nemojte pricati o necemu o cemu nemate pojma. Vecina je jedva proda i ima bijednu zaradu ili se izvuce sa pozitivnom nulom, jer su tek toliko mogli dobiti kredita da kupe kucu ili stan u ZNJ gradu / kvartu. Rijetki su slucaji da banka odobri kredit od dva miliona eura za kucu, jer vecina ljudi (dijaspore) nema bas astronomska primanja.
Dva miliona eura kredita Nece ti dobiti ni Nijemac koji barem nema 20% kapitala i primanja od 10k mjesečno ....

Kad bi jos znao citati i razumiti sta procitas bio bi samo taki, faca i po! Evo tipicna prica iz Njemacke: Bosanac kupio zemlju u DE i izido kucu na dva sprata. Sve ga stalo 200.000€
hrle1976

#293 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by hrle1976 »

kosava wrote:
Ma vecina dolazi u Bosnu da vidi familiju, roditelje i sl. cim to poumire nece njih niko vidjeti u Bosni.
Sta ce ljudi niko nezna da su zivi tamo gdje zive pa to dokazivanje po selima i rodnim gradovima je sve sto im je ostalo, kompleksi su cudo.
Oni koji su imali u Bosni ostali su isti problem su oni sto nisu imali za kifle pa sad lijece svoje kompleks a ovima sto su ostali u Bosni koji imaju njih boli cuna za ovim kompleksasima iz dijaspore ali ovim sto im nije bas sjajno u Bosni ovi kompleksasi su podsjetnik da ostanak mozda nije bio najbolji izbor.
95% :thumbup:
mO k3

#294 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by mO k3 »

hrle1976 wrote:
mO k3 wrote:

Kad bi jos znao citati i razumiti sta procitas bio bi samo taki, faca i po! Evo tipicna prica iz Njemacke: Bosanac kupio zemlju u DE i izido kucu na dva sprata. Sve ga stalo 200.000€
U istočnoj Njemačkoj , negdje na selu od grada 30 km da
Gdje ti ono boraviš da znam sa kim diskutujem ?!!
hrle1976

#295 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by hrle1976 »

mO k3 wrote: U istočnoj Njemačkoj , negdje na selu od grada 30 km da
Ne tamo jaro vec u okolici Hamburga :wink:
mO k3

#296 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by mO k3 »

hrle1976 wrote:
aha okolica.. :mrgreen:
hrle1976

#297 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by hrle1976 »

mO k3 wrote:
hrle1976 wrote:
aha okolica.. :mrgreen:
Po prici za 200.000€ u okolici Hamburga. Ja nisam ni brlizu Hamburga.
mO k3

#298 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by mO k3 »

neznam sta da ti kazem ... iskreno sve je moguce gdje mi trazimo po kvadratu nema ispod 3500 euro da je u dobro kvartu zapravo u kvartu gdje smo sada...
hrle1976

#299 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by hrle1976 »

Kupiti zemlju a potom zidati kucu u Njemackoj. Znas i sam cega ti sve treba. Radna snaga, materijal, papiri, prikljuci, inspekcija ono ovo... vjerujem u 200.000€ pod uslovom da zemlja je bila budi posto - gotovo dzaba. Lokacija 30 - 35km sjeverno od Hamburga.
Last edited by hrle1976 on 01/05/2015 12:26, edited 1 time in total.
prog321

#300 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by prog321 »

mO k3 wrote:neznam sta da ti kazem ... iskreno sve je moguce gdje mi trazimo po kvadratu nema ispod 3500 euro da je u dobro kvartu zapravo u kvartu gdje smo sada...
A ti si u centru Pariza ?
Post Reply