Počesto mi ovo naumpadne...ne mogu kazat da se svaki put ne uvalim od smijehaultima_palabra wrote:Znači SDA bi sad kao nešto radila, ali drugi opstruiraju i prave se opozicija u vlasti? Karma je kurva, šta drugo reći...
Reuf Bajrović - All About
- kamen spoticanja
#276 Re: Reuf Bajrović - All About
- CuraGrbavica
#277 Re: Reuf Bajrović - All About
Lokman wrote:U pravu su bile depeše američke ambasade, samo što je sada parazitski i neradnički kabinet Željka Komšića prerastao u DF i učestvuju u vlasti, čime je potencijalna šteta zbog njihovog diletantizma, umnogome veća i opasnija. Teška blamaža Reufa Bajrovića. Sav teret teške ekonomske krize preuzeo je Fadil Novalić, sve sam radi, od Washingtona do Tuzle, od pregovora sa MMF-om do smirivanja i rješavanja radničkih agonija, dok za to vrijeme DF izmišlja vještačke krize u kojima pokazuje kompletni diletantizam i neznanje. Čitavu priču i politički falsifikat zasnivali su na idiotizmu da su ministarstva vlasnici preduzeća, a i pravnom analfabeti je jasno da su ministarstva samo dio vlade i da ne mogu
egzistirati kao izdvojen subjekt u pravnom prometu. Još su na tom idiotizmu pozivali mobilizaciju međunarodne zajednice i optuživali koalicione partnere za državni udar.Da stvar bude još gora, razlog svemu je njihva namjera da na funkcijama zadrže kriminalne platformaške kadrove, i to sve u ime navodne depolitizacije. To je skup diletanata, neradnika i parazita. Kako ih nije stid naroda i situacije u kojoj se nalazimo, kako su uopće pomislili da mogu funkcionalno vršiti vlast kada nemaju nikakve kvalifikacije. Oni nepoznaju osnove pravne i ekonomske nauke. DF nije nikakva reformka i prozapadna sranka, jer u njoj samoj nema demokratije, oni su klon SDP-a.
mediji su spinovanjem od lijenog i banalnog Komšića, koji u suštini nije ništa drugo n
ego Lagumdžijin politički eksperiment, napravili mamac za naivnu ateističku bošnjačku javnost.
- CuraGrbavica
#278 Re: Reuf Bajrović - All About
Sve u svemu..prvo radno mjesto - ministar..o javnoj upravi se ne zna mnogo...vi vil si

- Better Man
#279 Re: Reuf Bajrović - All About
Da i ovde potvrdim da pišeš obične gluposti pamflete za koje si izgleda dobro plaćen od rušitelja ove države.CuraGrbavica wrote:
Lokman wrote:U pravu su bile depeše američke ambasade, samo što je sada parazitski i neradnički kabinet Željka Komšića prerastao u DF i učestvuju u vlasti, čime je potencijalna šteta zbog njihovog diletantizma, umnogome veća i opasnija. Teška blamaža Reufa Bajrovića. Sav teret teške ekonomske krize preuzeo je Fadil Novalić, sve sam radi, od Washingtona do Tuzle, od pregovora sa MMF-om do smirivanja i rješavanja radničkih agonija, dok za to vrijeme DF izmišlja vještačke krize u kojima pokazuje kompletni diletantizam i neznanje. Čitavu priču i politički falsifikat zasnivali su na idiotizmu da su ministarstva vlasnici preduzeća, a i pravnom analfabeti je jasno da su ministarstva samo dio vlade i da ne mogu
egzistirati kao izdvojen subjekt u pravnom prometu. Još su na tom idiotizmu pozivali mobilizaciju međunarodne zajednice i optuživali koalicione partnere za državni udar.Da stvar bude još gora, razlog svemu je njihva namjera da na funkcijama zadrže kriminalne platformaške kadrove, i to sve u ime navodne depolitizacije. To je skup diletanata, neradnika i parazita. Kako ih nije stid naroda i situacije u kojoj se nalazimo, kako su uopće pomislili da mogu funkcionalno vršiti vlast kada nemaju nikakve kvalifikacije. Oni nepoznaju osnove pravne i ekonomske nauke. DF nije nikakva reformka i prozapadna sranka, jer u njoj samoj nema demokratije, oni su klon SDP-a.
mediji su spinovanjem od lijenog i banalnog Komšića, koji u suštini nije ništa drugo n
ego Lagumdžijin politički eksperiment, napravili mamac za naivnu ateističku bošnjačku javnost.
-
155_mm
#280 Re: Reuf Bajrović - All About
http://www.klix.ba/biznis/privreda/most ... /150430045
jebte vi to ljudi. ovaj samo sto je posjetio aluminij vec firma pred stecajem. reufe a da ti sjedis u kancelariji i nigdje vise ne ides.
strah me je ako posjetis PRETIS da ga ista sudbina ceka.
jebte vi to ljudi. ovaj samo sto je posjetio aluminij vec firma pred stecajem. reufe a da ti sjedis u kancelariji i nigdje vise ne ides.
-
ins
- Lokman
#282 Re: Reuf Bajrović - All About
http://www.klix.ba/biznis/privreda/poda ... /150502030
Kako će sada gospodin ministar braniti svoje pogrešne i pravno neutemeljene političke stavove o nesmjenjivosti platformaških kadrova? Radi se o kardinalnoj ali i fatalnoj grešci zbog koje je DF izgubio interni i međunarodni kredibilitet.
Kako će sada gospodin ministar braniti svoje pogrešne i pravno neutemeljene političke stavove o nesmjenjivosti platformaških kadrova? Radi se o kardinalnoj ali i fatalnoj grešci zbog koje je DF izgubio interni i međunarodni kredibilitet.
-
155_mm
#283 Re: Reuf Bajrović - All About
kazes pravno neutemeljen. a koji je to zakon prekrsio mladjani ministar? neki rasni zakon hzhb?Lokman wrote:http://www.klix.ba/biznis/privreda/poda ... /150502030
-
Hafis
#284 Re: Reuf Bajrović - All About
Ne govori se o kršenju nekakvog zakona već o političkim namjerama.
Razvidno je da se platformaški menagment Aluminija nije baš najbolje snalazio u vođenju tvrtke u posljhednih 4 godine i da postoji opravdan razlog za njegovom smjenom. To će se svakako i uraditi, slagao se s tim mlađani ministar ili ne.
Razvidno je da se platformaški menagment Aluminija nije baš najbolje snalazio u vođenju tvrtke u posljhednih 4 godine i da postoji opravdan razlog za njegovom smjenom. To će se svakako i uraditi, slagao se s tim mlađani ministar ili ne.
-
155_mm
#285 Re: Reuf Bajrović - All About
Hafis wrote:Ne govori se o kršenju nekakvog zakona već o političkim namjerama.
mislim hafise da je i tebi jasno da je teznja o promjeni uprave aluminija takodje politicka. i da nema nikakve veze ni sa ekonomijiom ni sa gospodarstvom.
ili stvarno vjerujes da ce certificirani strucnjaci iz HDZ-a izvuci aluminij iz ovog sranja.
-
Hafis
#286 Re: Reuf Bajrović - All About
Odluka o smjeni jeste politička. Ali i da nije, ovaj menagment svakako mora otići.
Hoće li novi menagment izvući aluminij iz bule ne znam, ovisi o mnogo stvari, ali sam siguran da ovaj sadašnji platformaški neće sigurno.
Hoće li novi menagment izvući aluminij iz bule ne znam, ovisi o mnogo stvari, ali sam siguran da ovaj sadašnji platformaški neće sigurno.
-
ins
#287 Re: Reuf Bajrović - All About
Ovaj management je imenovan u 2014., vidim muku mučiš čak i sa osnovnim činjenicama.
Doduše, s obzirom da ne znaš čak ni kako se pravilno piše, šta očekivati....
Doduše, s obzirom da ne znaš čak ni kako se pravilno piše, šta očekivati....
-
155_mm
#288 Re: Reuf Bajrović - All About
nekako se stvara utisak da je "platformaska" uprava naslijedila od "certifikatorske" uprave najbolje poslujucu firmu na svijetu i onda je oni svojom nesposobnoscu zajedno sa lagumdzijom doveli u situaciju da je vise niko spasiti ne moze. barem kako sad stvari stoje aluminiju nema spasa.Hafis wrote:Odluka o smjeni jeste politička. Ali i da nije, ovaj menagment svakako mora otići.
- Lokman
#289 Re: Reuf Bajrović - All About
Dosta naivno zalijetanje ministra Bajrovića. Sada se nalazi u problemu jer je javnosti predstavljen kao neko ko abolira Nikšićeve kriminalce po javnim preduzećima. Čitam u današnjem Avazu kako se "pere" da nije imao prave informacije i da ne štiti nikoga. To mu je servirala ekipa iz ministarstva koja je dužna da ga pravillno informiše. Međutim oni su jedan tim, nema kriminala u javnom preduzeću bez saučesništva ministarstva. Sad je već u defanzivi jer će svakim danom eskalirati afere platformaških direktora koje je uzeo u zaštitu. Opet tvrdim da se radi o poštenom i moralnom intelektualcu školovanom na zapadu.
- Haris.ba
#290 Re: Reuf Bajrović - All About
Ako ga je neko pogresno infromisao je li smijenjen ili maknut? Nije. Sve isto u ministarstvu. Tako....
- Lokman
#291 Re: Reuf Bajrović - All About
Da je napravio diametralno suprotan potez, odnosno da je specijalce koji su danas hapsili Mirzu Hatića, poslao u elektroprivrede, aluminij, Pretis...danas bi bio u rangu Broza i najpopularniji političar u BiH. Ovako je jeftino prosuo kredibilitet zbog spasavanja jednog propalog političara kakav je Nermin Nikšić ili kompromitovanih kadrova prof.dr. Bakira Alispahića, trebat ćemu godine da ispravi štetu. Naivno.Haris.ba wrote:Ako ga je neko pogresno infromisao je li smijenjen ili maknut? Nije. Sve isto u ministarstvu. Tako....
- Banksy
#292 Re: Reuf Bajrović - All About
... i stranke kojoj se valja vratiti nakon uspjele izborne prevare.Lokman wrote:Da je napravio diametralno suprotan potez, odnosno da je specijalce koji su danas hapsili Mirzu Hatića, poslao u elektroprivrede, aluminij, Pretis...danas bi bio u rangu Broza i najpopularniji političar u BiH. Ovako je jeftino prosuo kredibilitet zbog spasavanja jednog propalog političara ...Haris.ba wrote:Ako ga je neko pogresno infromisao je li smijenjen ili maknut? Nije. Sve isto u ministarstvu. Tako....
- Lokman
#293 Re: Reuf Bajrović - All About
Bivši šef kabineta Nermina Nikšića sada je savjetnik Reufa Bajrovića.Banksy wrote:... i stranke kojoj se valja vratiti nakon uspjele izborne prevare.Lokman wrote:Da je napravio diametralno suprotan potez, odnosno da je specijalce koji su danas hapsili Mirzu Hatića, poslao u elektroprivrede, aluminij, Pretis...danas bi bio u rangu Broza i najpopularniji političar u BiH. Ovako je jeftino prosuo kredibilitet zbog spasavanja jednog propalog političara ...Haris.ba wrote:Ako ga je neko pogresno infromisao je li smijenjen ili maknut? Nije. Sve isto u ministarstvu. Tako....
- Better Man
#294 Re: Reuf Bajrović - All About
Ramiz Mehaković nije savjetnik Bajrovića, već je na bijelom hljebu. Možda će biti kad iskoristi bijeli hljeb.Lokman wrote: Bivši šef kabineta Nermina Nikšića sada je savjetnik Reufa Bajrovića.![]()
- Banksy
#295 Re: Reuf Bajrović - All About
Lokman wrote:Bivši šef kabineta Nermina Nikšića sada je savjetnik Reufa Bajrovića.Banksy wrote:... i stranke kojoj se valja vratiti nakon uspjele izborne prevare.Lokman wrote:
Da je napravio diametralno suprotan potez, odnosno da je specijalce koji su danas hapsili Mirzu Hatića, poslao u elektroprivrede, aluminij, Pretis...danas bi bio u rangu Broza i najpopularniji političar u BiH. Ovako je jeftino prosuo kredibilitet zbog spasavanja jednog propalog političara ...
![]()
Ma nije moguće ...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#296 Re: Reuf Bajrović - All About
155_mm wrote:http://www.klix.ba/biznis/privreda/most ... /150430045
jebga sad...nije ga Reuf strmoglavio nego je samo prvi rekao istinu o tom kriminogenom leglu fašista
-
Hafis
#297 Re: Reuf Bajrović - All About
Nekako mi umjesto ''kriminogenom leglu fašista'' suvislije zvuči ''fašistoidnom leglu kriminalaca''.
Eto probaj izgovoriti nekoliko puta i vidjet ćeš da sam u pravu.
A Reuf, k'o i svaki Reuf...vodu vari, vodu hladi, uvijek voda.
Eto probaj izgovoriti nekoliko puta i vidjet ćeš da sam u pravu.
A Reuf, k'o i svaki Reuf...vodu vari, vodu hladi, uvijek voda.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#298 Re: Reuf Bajrović - All About
whatever...isto mislimo
-
ins
#299 Re: Reuf Bajrović - All About
A sta mislis ko ga je predlozio Niksicu? Imas 3 prilike da pogadjas!Lokman wrote: Bivši šef kabineta Nermina Nikšića sada je savjetnik Reufa Bajrovića.![]()
-
sanjin_1
#300 Re: Reuf Bajrović - All About
ma jok ti si škutor pa ti gangaj dok ne propukneš...Hafis wrote:Mačak, Đoko pitralon, Kulje, Eno Bakija, Benks...ja sam ti brato oriđiđi mostarac, nisam ti ja došlo @hercegovac_pravi alias @sanjin.crysis wrote:tako brato da se zna jbg, moze neko pomislit da si odnekle sljego pa naucio na ove endehazijske velikane.Mi smo onaj dio Šantićeve birvaktile zvali ''Grobarska''...je je tu nekad bilo katoličko groblje prije drugog svjetskog rata, pa ostao naziv dan danas.
farbate li sulunare ili ste napokon skontali čemu služi Ćetkica?