Sad te već ne pratim najbolje.Cybernetic wrote:
Ti vrlo dobro znas o cemu ja govorim. Ti zivis u jednom dijelu drustva gdje je Hamza iskljucivo pravilo, a Milica anam njihovo vlasko ime. Jos to inzistiranje na iskljucivo arapskim i turskim imenima zelite predstaviti kao kozmopolitizam dok se zapravo radi o jednoj iskljucivo bosanskoj verziji neznanja i primitivizma. Meni ne smetaju Hamza, Habib i Safet. Ali prosjecni Bosnjo ni u snu djetetu ne bi dao ime iz jezika na kojem svaki dan valja gluposti kao i na ovoj temi.
Primitivizam je kad naš musliman ili jevrej da djetetu ime Hamza ili Jakov ali kada neki bjelosvjetski jevrej ili musliman to uradi to je manje primitivno jer kod tih bjelosvjetskih to nije nužno pravilo?
Sem toga zar nije insistiranje na tome da mi trebamo davati imena iz bosanskog govornog područja u jednu ruku isključivost zasnovana na glupostima tipa pripadnost određenom geografskom području, što baš Mak, što eto ne Papaver ili Poppy?
Zašto ti je uredu da se ljudi identifikuju kroz jezik svojih roditelja a nije ako to rade kroz religijski uticaj?
Btw nek neko paru predloži ime Hazim, raju će asocirati na bingo a ne "mudžose"