Mislim, onaj ili ona koja to uradi...kako se moze bilo ko pouzdati u takvu osobu, ikada?! Dno dna...
Ostaviti brak radi druge osobe?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Sunny-7
#276 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Cuj ostaviti porodicu... Upoznati ljubav svog zivota...a u braku... Je li ovo Pila postavljac teme?! 
Mislim, onaj ili ona koja to uradi...kako se moze bilo ko pouzdati u takvu osobu, ikada?! Dno dna...
- JThomas
#277 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
truepath. kvalitativno drugi tip bolida.
- sheilak
#278 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
ma ne vjerujem...JThomas wrote:truepath. kvalitativno drugi tip bolida.
- JThomas
#279 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
nemaš šta vjerovati kad nešto jeste. vjeruje se u nešto što je možda...
-
pakica_
#280 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
ma najzesci su mi oni koji se zaljube u ozenjenog/udatu i padaju na pricu da ce ostaviti zenu/muza.. pa pobogu, ako je jednom var'o nju/njega s tobom, danas, sutra i da tebe ozeni, opet ces se naci jedna TI koja ce to sve razjebat'.. kad je samo
u pitanju, nekako je lakse.. iako je i to nemoralno i stajaznam.. ali emocije.. pobogu!!
-
hanamontanaa
#281 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Dabogda ti se desilopakica_ wrote:ma najzesci su mi oni koji se zaljube u ozenjenog/udatu i padaju na pricu da ce ostaviti zenu/muza.. pa pobogu, ako je jednom var'o nju/njega s tobom, danas, sutra i da tebe ozeni, opet ces se naci jedna TI koja ce to sve razjebat'.. kad je samou pitanju, nekako je lakse.. iako je i to nemoralno i stajaznam.. ali emocije.. pobogu!!
Iako je češći slučaj da uz emocije ide i "padanje "na priču o ostavljanju, nije uvijek tako.
-
pakica_
#282 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
desilo se.. pala na guzicu, on ozenjen.. i kako padoh, tako ustadoh, otresoh guzove i nastavih daljehanamontanaa wrote:Dabogda ti se desilopakica_ wrote:ma najzesci su mi oni koji se zaljube u ozenjenog/udatu i padaju na pricu da ce ostaviti zenu/muza.. pa pobogu, ako je jednom var'o nju/njega s tobom, danas, sutra i da tebe ozeni, opet ces se naci jedna TI koja ce to sve razjebat'.. kad je samou pitanju, nekako je lakse.. iako je i to nemoralno i stajaznam.. ali emocije.. pobogu!!
![]()
![]()
Iako je češći slučaj da uz emocije ide i "padanje "na priču o ostavljanju, nije uvijek tako.
ni u jednom momentu on to nije krio, ni u jednom momentu nije bilo nikakvog spominjanja ostavljanja bilo koga
-
hanamontanaa
#283 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Pa onda nisi dobro pala, ako si brzo ustala (mislim sad na emocije), a ovo haveri 
-
pakica_
#284 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
pa jesam ustajala nekih dva mjeseca, al' dobro je proslo
a nismo guzni haveri, nego imamo isto drustvo pa se popije ponekad kafa skupa.. bolje i to, nego da jos uvijek patim k'o patka sto ga je neka begenisala prije mene
a nismo guzni haveri, nego imamo isto drustvo pa se popije ponekad kafa skupa.. bolje i to, nego da jos uvijek patim k'o patka sto ga je neka begenisala prije mene
-
hanamontanaa
#285 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ma nisam ni mislila na guzne haverepakica_ wrote:pa jesam ustajala nekih dva mjeseca, al' dobro je proslo![]()
-
pakica_
#286 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
sreca pa ja to mescini mogu nekako sama "iskljucit"hanamontanaa wrote:Ma nisam ni mislila na guzne haverepakica_ wrote:pa jesam ustajala nekih dva mjeseca, al' dobro je proslo![]()
a nismo guzni haveri, nego imamo isto drustvo pa se popije ponekad kafa skupa.. bolje i to, nego da jos uvijek patim k'o patka sto ga je neka begenisala prije menenego baš to,kafe i druženja. Još nakon 2 mjeseca patnje.
-
hanamontanaa
#287 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Svaka čast 
-
texiller
#288 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
našao u čemu...natt wrote:texiller wrote:osoba s kojom se odlučiš imati djecu bi trebalo da je osoba tvog života...
poglupo je pitanje da ne kažem ono pravo glupo...
kako neko može znati da li bi ostavio negoga zbog nekog drugog eto nako, zato što može...
da li bi ti ostavio svoju mamu ili tatu da pronađeš mamu ili tatu svog života... sigurno da imaju svoje mahane...
da ti angelina i brad ponude da te usvoje bil' se ti odrekao svoje mame i tate i zauvijek ih ostavio... da se ni ne okreneš...
šjo pitanja i tema tito dragi...![]()
I ti se nasao tu i citas citas.
nit' sam koga ostavio nit' bi ikad ostavio ženu a dijete da i ne spominjem zbog neke druge žene... ne znam kakva da je.... ako je ta "nova" spremna oženjenog čovjeka (to manje više) ali čovjeka sa djetetom ili djecom odvući i natjerati ga da ih se odrekne onda, možeš mislit koliko tebe voli i koliko dugo će da te voli...
- MJAU - da
#289 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ma cirkus stvarno. Eto neko debil, pa ga neka, ili neki može oteti od porodice. Ne svaljuj na druge. Ako neko ulazi u brak da osniva porodicu i živi tako, onda treba imati toliko dostojanstva da to iznese na leđima. Sve preko toga je puka priča i izgovori. (Ovdje ne brojim žene koje ne daju svojim muževima i obratno, takvi nisu ni trebali zasnivati brak, nego ostati sami).
- Ramzess Veliki
#290 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Kako nekoj osobi objasniti da ne treba ulaziti u brak ???MJAU - da wrote:Ma cirkus stvarno. Eto neko debil, pa ga neka, ili neki može oteti od porodice. Ne svaljuj na druge. Ako neko ulazi u brak da osniva porodicu i živi tako, onda treba imati toliko dostojanstva da to iznese na leđima. Sve preko toga je puka priča i izgovori. (Ovdje ne brojim žene koje ne daju svojim muževima i obratno, takvi nisu ni trebali zasnivati brak, nego ostati sami).
- MJAU - da
#291 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
ne treba nikome ništa objašnjavati. Ako uđeš u brak i vidiš da nisi za toga, lijepo se razvedeš i doviđenja. Ne maltretiraš ni ženu/muža, ni djecu, a ni sebe. Brak (porodica) je ozbiljna insistucija, temlje društva, to svako zna. Ko nije za toga i nije svjestan šta to znači, neka onda razmisli.
-
pakica_
#292 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
da sve sljaka u braku, do trece, cetvrte, pete, osme osobe ne bi ni doslo, a kamoli do ostavljanja supruznika i djece..
Tako da ne treba kriviti ni samo trecu, cetvrtu, petu, osmu osobu.. podjednaka je krivica, u najmanju ruku
A taj papir je sada postao takva smijurija da je to nevjerovatno..
Brate dragi, ne potpisuj nista.. Zivot skupa- super.. Dokle ide, ide.
kad vise ne ide, svak svojoj materi i alahimanet.. Jeftinije je od braka, a Boga mi i razvoda
Tako da ne treba kriviti ni samo trecu, cetvrtu, petu, osmu osobu.. podjednaka je krivica, u najmanju ruku
A taj papir je sada postao takva smijurija da je to nevjerovatno..
Brate dragi, ne potpisuj nista.. Zivot skupa- super.. Dokle ide, ide.
kad vise ne ide, svak svojoj materi i alahimanet.. Jeftinije je od braka, a Boga mi i razvoda
- MJAU - da
#293 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ne mora značiti pakice. ja sam bila u vezi sa razvedenim čovjekom, nije teško zaključiti da takav čovjek nije za braka, kad nije u stanju ni u vezi da funkcioniše. Ali, ovo je jedan slučaj, znam iz drugih priča ostale. Ne treba svaljivati krivicu na treću osobu.
-
pakica_
#294 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Pa to i govorim.. Brak ako je karanana, nek se razidju bilo trece osobe, ne biloMJAU - da wrote:Ne mora značiti pakice. ja sam bila u vezi sa razvedenim čovjekom, nije teško zaključiti da takav čovjek nije za braka, kad nije u stanju ni u vezi da funkcioniše. Ali, ovo je jedan slučaj, znam iz drugih priča ostale. Ne treba svaljivati krivicu na treću osobu.
Al' hajde, ne kazu dzaba u ljubavi i ratu sve je dozvoljeno.. hihhi
jest da je pravilo nikad ne reci nikad, ali prilicno sam sigurna da se nikad necu udati, zato sto znam da ja tesko funkcionisem i u vezi, a kamoli cemu trecem
- edo_79
#295 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Nemojmo generalizirati MRNJAU .... ev i ja sam razveden pa? ..... Nemora značit ako si natrčala na jednog što se dočep'o slobode pa ne pušća ko pitbull sa su svi istiMJAU - da wrote:Ne mora značiti pakice. ja sam bila u vezi sa razvedenim čovjekom, nije teško zaključiti da takav čovjek nije za braka, kad nije u stanju ni u vezi da funkcioniše. Ali, ovo je jedan slučaj, znam iz drugih priča ostale. Ne treba svaljivati krivicu na treću osobu.
-
pakica_
#296 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Treb'o si boldirat i resto recenice.edo_79 wrote:Nemojmo generalizirati MRNJAU .... ev i ja sam razveden pa? ..... Nemora značit ako si natrčala na jednog što se dočep'o slobode pa ne pušća ko pitbull sa su svi istiMJAU - da wrote:Ne mora značiti pakice. ja sam bila u vezi sa razvedenim čovjekom, nije teško zaključiti da takav čovjek nije za braka, kad nije u stanju ni u vezi da funkcioniše. Ali, ovo je jedan slučaj, znam iz drugih priča ostale. Ne treba svaljivati krivicu na treću osobu.
Mozda nisu funkcionisali dok su u vezi pa joj bijase jasnije sto je razveden hihi
- edo_79
#297 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ti što vodiš vetu one što im prahne šta heftat nije'ne... ŠČULA!pakica_ wrote: Treb'o si boldirat i resto recenice. Mozda nisu funkcionisali dok su u vezi pa joj bijase jasnije sto je razveden hihi
-
pakica_
#298 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
besplatne su sad, mog'o bi i ti tam' zavrsit.. prema tome Š!edo_79 wrote:Ti što vodiš vetu one što im prahne šta heftat nije'ne... ŠČULA!pakica_ wrote: Treb'o si boldirat i resto recenice. Mozda nisu funkcionisali dok su u vezi pa joj bijase jasnije sto je razveden hihi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- MJAU - da
#299 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Mojne ti meni mrnjau... la frrrrr za dobro.edo_79 wrote:Nemojmo generalizirati MRNJAU .... ev i ja sam razveden pa? ..... Nemora značit ako si natrčala na jednog što se dočep'o slobode pa ne pušća ko pitbull sa su svi istiMJAU - da wrote:Ne mora značiti pakice. ja sam bila u vezi sa razvedenim čovjekom, nije teško zaključiti da takav čovjek nije za braka, kad nije u stanju ni u vezi da funkcioniše. Ali, ovo je jedan slučaj, znam iz drugih priča ostale. Ne treba svaljivati krivicu na treću osobu.
- Ramzess Veliki
#300 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Zadnje si u pravu. Treća osoba uopšte nije bitna. Isto tako mislim da nisu svi podjednako krivi ako brak krene naopako, uvijek je razlog samo u jednoj osobi, druga osoba reaguje po lančanoj reakciji.MJAU - da wrote:Ne mora značiti pakice. ja sam bila u vezi sa razvedenim čovjekom, nije teško zaključiti da takav čovjek nije za braka, kad nije u stanju ni u vezi da funkcioniše. Ali, ovo je jedan slučaj, znam iz drugih priča ostale. Ne treba svaljivati krivicu na treću osobu.