Meni je Sunj na Lopudu tonbe ... pjesak , za picigena u plicaku se ubio ...Lajavikrelac wrote:Nema ljepše plaže u HR osim možda Sakaruna
Ljetovanje 2015
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#276 Re: Ljetovanje 2015
- Raigor Stonehoof
#277 Re: Ljetovanje 2015
ma valja doc do vrela bosne. najbolje ostat u kuci i tu je hlad
sam pipls čildrn
sam pipls čildrn
-
Emx
#278 Re: Ljetovanje 2015
Bio dole prije tri sedmice, na ovoj plazi, stvarno je top, predobro, tisina, nema muzike, dva kafica u vrh glave, bio u Bluesun Hotel Marina...Raigor Stonehoof wrote:vidi ovog padobrancarazonoda wrote:Vidi ovoga --dodje na plazu 1-2, naravno da ima mjesta --svako normalan bjezi sa plaze u ta doba , da bi se vratili oko 4.
![]()
![]()
zasto bi iko bjezao iz hlada?? da si bio dole kad pa znas o cemu pricas ne bi pisao gluposti. nisu to glupe plaze tipa crna gora, turska
gdje trckaras citav dan oko suncobrana za komadic hlada. u makarskoj ne moras na sunce stat osim kad ulazis i izlazis iz vode.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#279 Re: Ljetovanje 2015
Pa to, hvala za preporuku...to sam kontao ako bi otisao, rentao bih auto pa bih obilazio te lokacije ...bila mi je neka raja na slican fazon (samo sto su oni vozili pa onda valjda Bar -Bari trajektom) i kazu da im je bilo super, pravi road trip...evo gledam neku ponudu preko BG-a upravo, malo peglanje taj avion iz BG-a, moram biti na Aerodromu u 10h ujutro (dakle moram krenuti u 3-4 ujutro iz Sarajeva) ali haj, ne treba biti ni seka-peka ...ima li sta iz Sarajeva direktno ...jbg, kad skontam auto parking u BG-u je jedno 70 EUR, benzin putarine ovo ono, istrpio bih i malo visu cijenu samo ne znam radi li iko Siciliju iz Sa ?Nisrin wrote:UnscarD wrote:Samo da se upisem da pratim temu ...mozda izleti nesto interesantno.
Inace, dosta sam putovao (od egzotike Kuba, Brazil - Rio, Bahami, Miami, Dominikana, Tajland, Tenerifi ako mogu pod egzotiku da se pisu) a za ovu godinu mi se cini interesantna Sri Lanka ili mozda od ovih blizih Malta, Kipar ili Sicilija ...u Turskoj sam bio dosta puta ali sam svaki put bio zadovoljan tako da ni to nije van opcije mada bih nesto novo.
U Turskoj mi se desilo jedne godine da se kupam u bazenu i pocnem neki dijalog sa nekom gospodjom, pita me kako mi se cini, ja kazem da sam odusevljen, volio bih da traje jos koji dan ... elem ispostavi se da je to gospodja nesto pravo bitno u Fibula agenciji. Dva dana pred povratak mi pridje i pita me da li sam ja ono izrazio zelju da ostanem duze jer imaju neki problem sa avionima pa mogu ostati duze 2 dana ...extra mi je to leglo, ko budali samar i super gest sa njihove strane. Ipak, samo tada sam putovao sa Fibulom ali to je samo zato sto mi se nisu poklapale zelje sa njihovom ponudom.
Za Siciliju neces pogrijesiti ako odes---pjescane su im plaze, voda je prilicno topla, ali je i cista, nije ono bas "svijetlo-koraljnoplava", ali ne moze ni biti, s tim da imaju i sljunkovitih plaza.-..dosta su cisti i uredni, svakako da odes i na Etnu kao jednodnevni izlet, posjetis "gradic sa 100 crkava", inace mjesto odakle potice Cosa Nostra, Cataniu, Taorminu, Palermo, Sirakuzu, Ennu...imaju predivne plantaze agruma, jako su srdacni mjestani, dosta je siromasnija od osoatka Italije, imaju najukusnije pizze i paste na svijetu, granite, cijene nisu bas niske, ali svaki eur vrijedi posjete!
Isla sam dvije godine po nekoliko mjeseci i to mi je jedno od najljepsih iskustava u zivotu!![]()
Puno ces jeftinije otici u privatnoj reziji nego da uplacujes aranzman preko nasih agencija...
Preporuka ide i da se posjeti Toskana, mislim da ljepsih pejzaza nema nigdje na svijetu ...Ostatak Italije tu i tamo...
- supercali
#280 Re: Ljetovanje 2015
Do beograda goriva jedno 100 maraka u oba pravca putarine imas citavih 5 eura takodjer u oba pravca ako ides preko zvornika
Za parking se mozes snaci bez tih 70 eura jer ima slobodnih parkinga oko trznih centara i oko stambenih zgrada
Ostavis i to je to (bar sam ja jednom tako) i nista ne fali
Za parking se mozes snaci bez tih 70 eura jer ima slobodnih parkinga oko trznih centara i oko stambenih zgrada
Ostavis i to je to (bar sam ja jednom tako) i nista ne fali
- Grof
#281 Re: Ljetovanje 2015
Ne znam kako neko može pomisliti ići autom i to na tako kratko vrijeme. Dođeš umorniji s godišnjeg nego što si otišao.bambina78 wrote:Evo jos jedan varijanta jeftino u Antaliju:
Autom, nepogrijesivi Viamichelin kaze da iz Sarajeva i nazad treba 270 eura i 12 sati voznje.
Smjestaj Saray Lara Hotel, booking.com od 16.7. do 23.7. ukupno za 2 osobe 119 eura.
Ukupno, prevoz i smjestaj za 2 osobe 7 noci 389 eura ili 760 KM.
Viamichelin će ti sigurno dobro izračunati kilometražu i troškove, ali vrijeme putovanja slobodno još možeš produžiti za par sati.
- supercali
#282 Re: Ljetovanje 2015
Pa dobro kad onaj iz danske spici ovdje autom zasto ne bi iz bosne u tursku autom
Cak je duze do danske i vremenski i daljinom
- dobar osjecaj
#283 Re: Ljetovanje 2015
Moze sve ali to vec nije odlazak na odmor. Svaka voznja duza od 3 sata ponistava sav odmor koji si sebi priustio. Moze kad si jako mlad i kad ti odmor zapravo nije odmor nego nastavak svakodnevne razbibrige i zezancije. Kad ides na odmor da se odmoris i oslobodis stresa neces rado voziti satima nazad.supercali wrote:Pa dobro kad onaj iz danske spici ovdje autom zasto ne bi iz bosne u tursku autom
-
razonoda
#284 Re: Ljetovanje 2015
Po meni , nije isti razlog putovanja. I drugacije se dozivljava.supercali wrote:Pa dobro kad onaj iz danske spici ovdje autom zasto ne bi iz bosne u tursku autom
Po meni , drugo je kad dijaspora dolazi da obidje svoje a drugo kad Ti planiras god .odmor.
- supercali
#285 Re: Ljetovanje 2015
A kad dijaspora dodje ovdje kuci na odmor?razonoda wrote:Po meni , nije isti razlog putovanja. I drugacije se dozivljava.supercali wrote:Pa dobro kad onaj iz danske spici ovdje autom zasto ne bi iz bosne u tursku autom
Po meni , drugo je kad dijaspora dolazi da obidje svoje a drugo kad Ti planiras god .odmor.
Ja sam uporedio duzinu puta i to vremenski a ne zasto dijasporac dolazi ovamo ili ti u antaliju
Al opet zavisno sta trazis sta zelis itd
Jbg ja sam se prosle godine do praga vozio nekih 12 sati a tako i nazad otprilike
- supercali
#286 Re: Ljetovanje 2015
Pa to ok slazem se samo sam uzeo primjer razdaljine a i ako krenea valjda zena zna voziti pa malo mjenjanjedobar osjecaj wrote:Moze sve ali to vec nije odlazak na odmor. Svaka voznja duza od 3 sata ponistava sav odmor koji si sebi priustio. Moze kad si jako mlad i kad ti odmor zapravo nije odmor nego nastavak svakodnevne razbibrige i zezancije. Kad ides na odmor da se odmoris i oslobodis stresa neces rado voziti satima nazad.supercali wrote:Pa dobro kad onaj iz danske spici ovdje autom zasto ne bi iz bosne u tursku autom
-
razonoda
#287 Re: Ljetovanje 2015
Zavisi , nekad je i voznja , odmor, stanes , prosetas vidis usput, ali neko ko nema vremena bi radije -avion -hotel -avion , kuca.supercali wrote:A kad dijaspora dodje ovdje kuci na odmor?razonoda wrote:Po meni , nije isti razlog putovanja. I drugacije se dozivljava.supercali wrote:Pa dobro kad onaj iz danske spici ovdje autom zasto ne bi iz bosne u tursku autom
Ja sam uporedio duzinu puta i to vremenski a ne zasto dijasporac dolazi ovamo ili ti u antaliju
Al opet zavisno sta trazis sta zelis itd
Jbg ja sam se prosle godine do praga vozio nekih 12 sati a tako i nazad otprilike
- supercali
#288 Re: Ljetovanje 2015
Pa sve po sopstvenim zeljama i onome sta preferiras
Samo da napomenem jedini koji to moze tj je mogao avion hotel avion kuce je american airlines svojevremeno
Samo da napomenem jedini koji to moze tj je mogao avion hotel avion kuce je american airlines svojevremeno
-
paladinka
#289 Re: Ljetovanje 2015
Nisrin wrote:ado-šampion wrote:Kakva poenta, ja znam citati, a znam da i ti isto znas.
"pravo je istrosena i SMIJESNA prica "za iste pare mozes u Tursku"!!! KAKO???"
Ja sam argumentovao kako.
A onda na sve to prica o pastetama i peskirima i jedenju cega vec ne, usto i izlascima, za 35-40 maraka po osobi u Breli i uzimajuci to kao relevantno za poredjenje, nidje veze. 20 maraka je obrok tamo. 16 maraka je mala pizza.
Ti volis pricati o rangiranju i strancima, pa da te pitam, ko od stranaca ide u te privatne smjestaje i prezivi na toj plazi s 20 eura dnevno? Rijetko ko. Uglavnom sirotinja. Vecina ih je po hotelima i trosi 5 puta vise nego tih 20 eura. Zar onda ako neko pita "kako mozes za iste pare ici u Tursku" nije logicno da se porede hotelske ponude a ne privatne ponude?
Naporan lik pravo!!! Pogledaj malo AIRNB, pa sve stranci uzimaju PRIVATNI SMJESTAJ u Brelama...prosle godine sam vidjela mozda 2 Bosnjaka, i da BOGATI i MANJE BOGATI stranci, Italijani, Njemci, Rusi, Poljaci, Cesi...ima i stranaca i nasih po hotelima, to je stvar izbora, a ne uvijek stednje...Cuj "prezivjeti na plazi"??? Rijetko kome treba nesto vise od peskira, knjige, kreme, vode, 2-3 kafe, vocke na plazi...meni kad je ceif sjednem i jedem sta mi se jede-..ali da idem da se preseravam da bih se "nekom dokazala"- vala ne idem!!!
I rekla sam da ne jedem u samim Brelama, nego u Baskim gdje sam pizzu placala 5 i 6 eura, lignje 8 eura, oradu 15 eura itd...a ne mora se ni to svaki dan, opet stvar izbora!
Ja konkretno ove godine ne idem u hotel, nego u apartman, zato pitam NASE BOSNJE kako je moguce da za iste pare odem u Tursku, nebitno da li u hotel ili privatni smjestaj? A odgovor je JASAN i glasi NIKAKO!
Zato pustite se prica HRV preskupa, za iste pare mozes ici u Tursku :S
-
budza
#290 Re: Ljetovanje 2015
bio u egiptu krajem marta 8 dana u okolini hurgade.
3 lica za 1300 evra pun smestaj/klopa + let + transfer (aerodrom/hotel)... sve u toj ceni.
hotel je na netu opisan kao da ima 4* a mislim da je bio sa 3.
klopa bila super. vreme takodje (do 37 stepeni). cistoca na zavidnom novou. osoblje jako usluzno.
isao sam o licnoj reziji par puta do hurgade, sto taksijem sto busem. nisam osetio nikakvu nelagodu.
toplo preporucujem egipat jer turska, spanija i hrvatska u spici sezone su gadljivi.
cujem da je albanija isto atraktivna ali jos nisam stigao obici.
3 lica za 1300 evra pun smestaj/klopa + let + transfer (aerodrom/hotel)... sve u toj ceni.
klopa bila super. vreme takodje (do 37 stepeni). cistoca na zavidnom novou. osoblje jako usluzno.
isao sam o licnoj reziji par puta do hurgade, sto taksijem sto busem. nisam osetio nikakvu nelagodu.
toplo preporucujem egipat jer turska, spanija i hrvatska u spici sezone su gadljivi.
- agent_zero
#291 Re: Ljetovanje 2015
Jest da nije egipat, ali isto njesra drugo pakovanje:budza wrote:bio u egiptu krajem marta 8 dana u okolini hurgade.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/teror ... /150626060
Ne bih da mi platiš od zlata hotel mjesec dana dole otišao.
- okocha
#292 Re: Ljetovanje 2015
Nije mi niko odgovorio jel mouuce naci trosoban apartman za 50 eura u Makarskoj, zadnja sedmica Augusta, na nekoj srednjoj udaljenosti od plaze ?
- Manu
#294 Re: Ljetovanje 2015
Sa tri sobe ispod 120-130 EUR i ne pocinji traziti tada:okocha wrote:Nije mi niko odgovorio jel mouuce naci trosoban apartman za 50 eura u Makarskoj, zadnja sedmica Augusta, na nekoj srednjoj udaljenosti od plaze ?
http://goo.gl/RWJKVt
- P308
#295 Re: Ljetovanje 2015
Mozda je mislio za tri osobe a pogresno se izrazio.Manu wrote:Sa tri sobe ispod 120-130 EUR i ne pocinji traziti tada:okocha wrote:Nije mi niko odgovorio jel mouuce naci trosoban apartman za 50 eura u Makarskoj, zadnja sedmica Augusta, na nekoj srednjoj udaljenosti od plaze ?
-
krater
#296 Re: Ljetovanje 2015
agent_zero wrote:Jest da nije egipat, ali isto njesra drugo pakovanje:budza wrote:bio u egiptu krajem marta 8 dana u okolini hurgade.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/teror ... /150626060
![]()
![]()
Ne bih da mi platiš od zlata hotel mjesec dana dole otišao.
- Rockefeller
#297 Re: Ljetovanje 2015
Jeko bio u Neumu, kakve su cijene smještaja 
- okocha
#298 Re: Ljetovanje 2015
P308 wrote:Mozda je mislio za tri osobe a pogresno se izrazio.Manu wrote:Sa tri sobe ispod 120-130 EUR i ne pocinji traziti tada:okocha wrote:Nije mi niko odgovorio jel mouuce naci trosoban apartman za 50 eura u Makarskoj, zadnja sedmica Augusta, na nekoj srednjoj udaljenosti od plaze ?
Da,mislio sam trokrevetni apartman..
-
Naslovnica
#299 Re: Ljetovanje 2015
Bio ja. Apartman na plaži, 4 kreveta, 50km.Rockefeller wrote:Jeko bio u Neumu, kakve su cijene smještaja
Za mene kako popriličnog kokuza odlična solucija.
Mi zadovoljni.
Da imam para išao bih u Tučepe, jbga.
- Nisrin
#300 Re: Ljetovanje 2015
Naslovnica wrote:Bio ja. Apartman na plaži, 4 kreveta, 50km.Rockefeller wrote:Jeko bio u Neumu, kakve su cijene smještaja
Za mene kako popriličnog kokuza odlična solucija.
Mi zadovoljni.
Da imam para išao bih u Tučepe, jbga.
sestra rezervisala u sezoni za 4 osobe odmah na plazi, ispod hotela neum 120KM---i nije kokuz, ima love pa cesto skokne do turske, tucepa, splita itd, ali jedmostavno voli neum, a najvise joj odgovara zbog djece...tako da, bitno je otici
Bila sam ja tri godine u neumu, ja ne volim neum zbog ruznih plaza, hladne i mutne vode i sto imam osjecaj da plivam u jezeru