Život i brak bez potomaka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Stoner

#276 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Stoner »

Joj al ovi psiholozi mogu srat
alijagoro

#277 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by alijagoro »

Bambi_na_kofeinu wrote:Volim djecu, hajde de tuđu manje-više, želja za imanjem djece mi je jedan od najprirodnijih osjećaja ikada (ali mi je i odstupanje od te norme ok, samo nemojte ljudi ništa na silu), ali gdje Sanja u onom članku iščita "duboko zaključani bijes"?

To ono ako neko ne želi djecu bijesna je brkata militantna feministica ili u muškom slučaju neki pritajeni psihopata sa seksualnim frustracijama?
Sanja ima išjus...
Vjerovatno Sanja zeli reci da djevojka iz teksta je prevazisla normalnu razinu samozavaravanja.
Matzan

#278 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Matzan »

alijagoro wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:Volim djecu, hajde de tuđu manje-više, želja za imanjem djece mi je jedan od najprirodnijih osjećaja ikada (ali mi je i odstupanje od te norme ok, samo nemojte ljudi ništa na silu), ali gdje Sanja u onom članku iščita "duboko zaključani bijes"?

To ono ako neko ne želi djecu bijesna je brkata militantna feministica ili u muškom slučaju neki pritajeni psihopata sa seksualnim frustracijama?
Sanja ima išjus...
Vjerovatno Sanja zeli reci da djevojka iz teksta je prevazisla normalnu razinu samozavaravanja.
:thumbup: :lol:
insomnia78

#279 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by insomnia78 »

:thumbup:
Bambi_na_kofeinu

#280 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ma ja, svuda naokolo ljudi koji su odlični roditelji i koji su se rasplodili iz čiste želje a ne po inerciji.
Jer svako sa jajnicima je sjajan roditelj.
Da bar...

Razumijem ja da je u sveopćoj mizoginiji dobar fazon reći da žena nije postala majka jer nije dobro "zamirisala" nijednom muškarcu, nažalost činjenica je da je majka i ona čijeg sina su mrcvarili svi, od očuha, preko dede i nane pa do nje, dok ga nisu ubili. Eto ona je nekom "zamirisala".
I ona policajka iz Kaknja čiji sin je isprebijan išao u školu.
I ona što je novorođenče ubacila u kontejner je nekom "zamirisala" kao pogodan materijal za oplodnju.
Da su se bar te tri samozavaravale na ovaj način, ali jebi ga, nisu...valjda su se razmnožile vođenje suštinskom željom da budu dobre majke. U klincu.
alijagoro

#281 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by alijagoro »

Bambi_na_kofeinu wrote:Ma ja, svuda naokolo ljudi koji su odlični roditelji i koji su se rasplodili iz čiste želje a ne po inerciji.
Jer svako sa jajnicima je sjajan roditelj.
Da bar...

Razumijem ja da je u sveopćoj mizoginiji dobar fazon reći da žena nije postala majka jer nije dobro "zamirisala" nijednom muškarcu, nažalost činjenica je da je majka i ona čijeg sina su mrcvarili svi, od očuha, preko dede i nane pa do nje, dok ga nisu ubili. Eto ona je nekom "zamirisala".
I ona policajka iz Kaknja čiji sin je isprebijan išao u školu.
I ona što je novorođenče ubacila u kontejner je nekom "zamirisala" kao pogodan materijal za oplodnju.
Da su se bar te tri samozavaravale na ovaj način, ali jebi ga, nisu...valjda su se razmnožile vođenje suštinskom željom da budu dobre majke. U klincu.
Nisam siguran da pratim povezanost onog teksta i Sanje psihijatra i ovog sto ti pises :?
Bambi_na_kofeinu

#282 Re: Život i brak bez potomaka?

Ja sam sigurna da ne pratiš.
alijagoro

#283 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by alijagoro »

Bambi_na_kofeinu wrote:Ja sam sigurna da ne pratiš.
Tesko je pratiti kad post nema sustine,vec je onako obicni buckuris svega i svacega.
Bambi_na_kofeinu

#284 Re: Život i brak bez potomaka?

alijagoro wrote:
Tesko je pratiti kad post nema sustine,vec je onako obicni buckuris svega i svacega.
Ponavljam, nemam ni najmanju sumnju da ti je teško.
alijagoro

#285 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by alijagoro »

Bambi_na_kofeinu wrote:
alijagoro wrote:
Ponavljam, nemam ni najmanju sumnju da ti je teško.
To ti mene kulturno nazva glupim :D
sedma_7

#286 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by sedma_7 »

Hm, bas sam neki dan razmisljala o tome. Jedno vrijeme sam silno mastala o tome kako zelim djecu, - ne jedno, vec mnogo djece. Sada trenutno nisam sigurna, nekako sam bliza misljenju da ih ne bi imala uopce. Kunem se da sam imala iste misli ako autor teksta :o gnjavaza, napor.
sedma_7

#287 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by sedma_7 »

stari_rastafari wrote:Ukoliko se tako zaista osjecas, onda vjeruj mi da i ne trebas imati djecu. Porodica jeste obaveza i prodje jedan dobar period dok opet ne dobijes neko odredjeno vrijeme samo za sebe.

Al cisto da znas, ne postoji nista, ama bas nista na ovom svijetu sto moze zamijeniti osjecaj ljubavi koji covjeka oblije kad vidi svoje dijete kako se smije i kako je sretno.
(Y)
topcam
Vozim: uzbrdo

#288 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by topcam »

Ja bih 2-3 djece, cisto da vidim ko je jaci :oops:
ho oponopono

#289 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by ho oponopono »

...u ovoj navali humanosti, ni 2 nacrtane ovce personama ne priustiti... :pusi2:
ZenaZbrkovima

#290 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by ZenaZbrkovima »

Ne znam bas zasto bi cinjenica da je doticna Sanja psiholog trebala da da neku tezinu njenom komentaru :?
Haj da je autorica teksta zatrazila strucnu pomoc jer pati zbog nedostatka potrebe za potomstvom..ali dati dijagnozu nekome ko, cini se, istinski uziva u nacinu zivota kojim zivi.. smijesno fkt. I pomalo drsko i bezobrazno.

I da, vezano za komentar kako njen "miris" ne odgovara muskarcima, ko je pazljivo procitao tekst nije mogao previdjeti dio gdje pise kako je svaki muskarac s kojim je bila posljednjih godina pokrenuo temu imanja/nemanja potomstva... Dakle..
topcam

#291 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by topcam »

:skoljka:

Bracna zajednica bez djece je promasaj. U smislu odabira takve vrste braka.
Druga stvar je veca sila, citaj parovi koji godinama pokusavaju, a ne uspijevaju dobiti djecu. I bas sve pokusaju, a ne odustaju.
Ko nece djecu ne treba se ni udavati/zeniti mogu skupa zivjeti u zajednici onako bez djece.
ZenaZbrkovima

#292 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by ZenaZbrkovima »

Sreca pa su svi brakovi s djecom, narocito oni sa njih bar 5,6, pun pogodak :oops:
topcam

#293 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by topcam »

ho oponopono wrote:...u ovoj navali humanosti, ni 2 nacrtane ovce personama ne priustiti... :pusi2:

:mrgreen:
ho oponopono

#294 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by ho oponopono »

...ooo da! :gunjastajl:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#295 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by _BataZiv_0809 »

fatamorgana wrote:Što ste zapeli oko te djece, pa nisu od zlata, :lol:
:lol: :lol: :lol: kraljuuu
walter kurtz

#296 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by walter kurtz »

Image
S4mpion

#297 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by S4mpion »

Sanja ima išjus...
Komentar, koji je Sanja napisala, tiče se isključivo autorice članka, jedne osobe, ne kompletne populacije.
ZenaZbrkovima wrote:Ne znam bas zasto bi cinjenica da je doticna Sanja psiholog trebala da da neku tezinu njenom komentaru :?
Haj da je autorica teksta zatrazila strucnu pomoc jer pati zbog nedostatka potrebe za potomstvom..ali dati dijagnozu nekome ko, cini se, istinski uziva u nacinu zivota kojim zivi.. smijesno fkt. I pomalo drsko i bezobrazno.

I da, vezano za komentar kako njen "miris" ne odgovara muskarcima, ko je pazljivo procitao tekst nije mogao previdjeti dio gdje pise kako je svaki muskarac s kojim je bila posljednjih godina pokrenuo temu imanja/nemanja potomstva... Dakle..
Tačno tako, čini se.
prog321

#298 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by prog321 »

Ima puno istine u tome kada partner kaze da nece imati djecu u stvari misli da nece imati djecu SA TOBOM jer te ne smatra genetski dovoljno dobrim za potomstvo.
pussysmoke

#299 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:35, edited 1 time in total.
walter kurtz

#300 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by walter kurtz »

prog321 wrote:Ima puno istine u tome kada partner kaze da nece imati djecu u stvari misli da nece imati djecu SA TOBOM jer te ne smatra genetski dovoljno dobrim za potomstvo.
Image
Post Reply