Život i brak bez potomaka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Stoner
#276 Re: Život i brak bez potomaka?
Joj al ovi psiholozi mogu srat
- alijagoro
#277 Re: Život i brak bez potomaka?
Vjerovatno Sanja zeli reci da djevojka iz teksta je prevazisla normalnu razinu samozavaravanja.Bambi_na_kofeinu wrote:Volim djecu, hajde de tuđu manje-više, želja za imanjem djece mi je jedan od najprirodnijih osjećaja ikada (ali mi je i odstupanje od te norme ok, samo nemojte ljudi ništa na silu), ali gdje Sanja u onom članku iščita "duboko zaključani bijes"?
To ono ako neko ne želi djecu bijesna je brkata militantna feministica ili u muškom slučaju neki pritajeni psihopata sa seksualnim frustracijama?
Sanja ima išjus...
- Matzan
#278 Re: Život i brak bez potomaka?
alijagoro wrote:Vjerovatno Sanja zeli reci da djevojka iz teksta je prevazisla normalnu razinu samozavaravanja.Bambi_na_kofeinu wrote:Volim djecu, hajde de tuđu manje-više, želja za imanjem djece mi je jedan od najprirodnijih osjećaja ikada (ali mi je i odstupanje od te norme ok, samo nemojte ljudi ništa na silu), ali gdje Sanja u onom članku iščita "duboko zaključani bijes"?
To ono ako neko ne želi djecu bijesna je brkata militantna feministica ili u muškom slučaju neki pritajeni psihopata sa seksualnim frustracijama?
Sanja ima išjus...
- Bambi_na_kofeinu
#280 Re: Život i brak bez potomaka?
Ma ja, svuda naokolo ljudi koji su odlični roditelji i koji su se rasplodili iz čiste želje a ne po inerciji.
Jer svako sa jajnicima je sjajan roditelj.
Da bar...
Razumijem ja da je u sveopćoj mizoginiji dobar fazon reći da žena nije postala majka jer nije dobro "zamirisala" nijednom muškarcu, nažalost činjenica je da je majka i ona čijeg sina su mrcvarili svi, od očuha, preko dede i nane pa do nje, dok ga nisu ubili. Eto ona je nekom "zamirisala".
I ona policajka iz Kaknja čiji sin je isprebijan išao u školu.
I ona što je novorođenče ubacila u kontejner je nekom "zamirisala" kao pogodan materijal za oplodnju.
Da su se bar te tri samozavaravale na ovaj način, ali jebi ga, nisu...valjda su se razmnožile vođenje suštinskom željom da budu dobre majke. U klincu.
Da bar...
Razumijem ja da je u sveopćoj mizoginiji dobar fazon reći da žena nije postala majka jer nije dobro "zamirisala" nijednom muškarcu, nažalost činjenica je da je majka i ona čijeg sina su mrcvarili svi, od očuha, preko dede i nane pa do nje, dok ga nisu ubili. Eto ona je nekom "zamirisala".
I ona što je novorođenče ubacila u kontejner je nekom "zamirisala" kao pogodan materijal za oplodnju.
Da su se bar te tri samozavaravale na ovaj način, ali jebi ga, nisu...valjda su se razmnožile vođenje suštinskom željom da budu dobre majke. U klincu.
- alijagoro
#281 Re: Život i brak bez potomaka?
Nisam siguran da pratim povezanost onog teksta i Sanje psihijatra i ovog sto ti pisesBambi_na_kofeinu wrote:Ma ja, svuda naokolo ljudi koji su odlični roditelji i koji su se rasplodili iz čiste želje a ne po inerciji.
Da bar...
- Bambi_na_kofeinu
#282 Re: Život i brak bez potomaka?
Ja sam sigurna da ne pratiš.
- alijagoro
#283 Re: Život i brak bez potomaka?
Tesko je pratiti kad post nema sustine,vec je onako obicni buckuris svega i svacega.Bambi_na_kofeinu wrote:Ja sam sigurna da ne pratiš.
- Bambi_na_kofeinu
#284 Re: Život i brak bez potomaka?
Ponavljam, nemam ni najmanju sumnju da ti je teško.alijagoro wrote:Tesko je pratiti kad post nema sustine,vec je onako obicni buckuris svega i svacega.Bambi_na_kofeinu wrote:Ja sam sigurna da ne pratiš.
- alijagoro
#285 Re: Život i brak bez potomaka?
To ti mene kulturno nazva glupimBambi_na_kofeinu wrote:Ponavljam, nemam ni najmanju sumnju da ti je teško.alijagoro wrote:Tesko je pratiti kad post nema sustine,vec je onako obicni buckuris svega i svacega.Bambi_na_kofeinu wrote:Ja sam sigurna da ne pratiš.
-
sedma_7
#286 Re: Život i brak bez potomaka?
Hm, bas sam neki dan razmisljala o tome. Jedno vrijeme sam silno mastala o tome kako zelim djecu, - ne jedno, vec mnogo djece. Sada trenutno nisam sigurna, nekako sam bliza misljenju da ih ne bi imala uopce. Kunem se da sam imala iste misli ako autor teksta
gnjavaza, napor.
-
sedma_7
#287 Re: Život i brak bez potomaka?
(Y)stari_rastafari wrote:Ukoliko se tako zaista osjecas, onda vjeruj mi da i ne trebas imati djecu. Porodica jeste obaveza i prodje jedan dobar period dok opet ne dobijes neko odredjeno vrijeme samo za sebe.
Al cisto da znas, ne postoji nista, ama bas nista na ovom svijetu sto moze zamijeniti osjecaj ljubavi koji covjeka oblije kad vidi svoje dijete kako se smije i kako je sretno.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#288 Re: Život i brak bez potomaka?
Ja bih 2-3 djece, cisto da vidim ko je jaci 
- ho oponopono
#289 Re: Život i brak bez potomaka?
...u ovoj navali humanosti, ni 2 nacrtane ovce personama ne priustiti... 
-
ZenaZbrkovima
#290 Re: Život i brak bez potomaka?
Ne znam bas zasto bi cinjenica da je doticna Sanja psiholog trebala da da neku tezinu njenom komentaru
Haj da je autorica teksta zatrazila strucnu pomoc jer pati zbog nedostatka potrebe za potomstvom..ali dati dijagnozu nekome ko, cini se, istinski uziva u nacinu zivota kojim zivi.. smijesno fkt. I pomalo drsko i bezobrazno.
I da, vezano za komentar kako njen "miris" ne odgovara muskarcima, ko je pazljivo procitao tekst nije mogao previdjeti dio gdje pise kako je svaki muskarac s kojim je bila posljednjih godina pokrenuo temu imanja/nemanja potomstva... Dakle..
Haj da je autorica teksta zatrazila strucnu pomoc jer pati zbog nedostatka potrebe za potomstvom..ali dati dijagnozu nekome ko, cini se, istinski uziva u nacinu zivota kojim zivi.. smijesno fkt. I pomalo drsko i bezobrazno.
I da, vezano za komentar kako njen "miris" ne odgovara muskarcima, ko je pazljivo procitao tekst nije mogao previdjeti dio gdje pise kako je svaki muskarac s kojim je bila posljednjih godina pokrenuo temu imanja/nemanja potomstva... Dakle..
- topcam
#291 Re: Život i brak bez potomaka?
Bracna zajednica bez djece je promasaj. U smislu odabira takve vrste braka.
Druga stvar je veca sila, citaj parovi koji godinama pokusavaju, a ne uspijevaju dobiti djecu. I bas sve pokusaju, a ne odustaju.
Ko nece djecu ne treba se ni udavati/zeniti mogu skupa zivjeti u zajednici onako bez djece.
-
ZenaZbrkovima
#292 Re: Život i brak bez potomaka?
Sreca pa su svi brakovi s djecom, narocito oni sa njih bar 5,6, pun pogodak 
- topcam
#293 Re: Život i brak bez potomaka?
ho oponopono wrote:...u ovoj navali humanosti, ni 2 nacrtane ovce personama ne priustiti...
- ho oponopono
#294 Re: Život i brak bez potomaka?
...ooo da! 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#295 Re: Život i brak bez potomaka?
fatamorgana wrote:Što ste zapeli oko te djece, pa nisu od zlata,
- walter kurtz
- S4mpion
#297 Re: Život i brak bez potomaka?
Komentar, koji je Sanja napisala, tiče se isključivo autorice članka, jedne osobe, ne kompletne populacije.Bambi_na_kofeinu wrote:Volim djecu, hajde de tuđu manje-više, želja za imanjem djece mi je jedan od najprirodnijih osjećaja ikada (ali mi je i odstupanje od te norme ok, samo nemojte ljudi ništa na silu), ali gdje Sanja u onom članku iščita "duboko zaključani bijes"?
Sanja ima išjus...
Tačno tako, čini se.ZenaZbrkovima wrote:Ne znam bas zasto bi cinjenica da je doticna Sanja psiholog trebala da da neku tezinu njenom komentaru![]()
-
prog321
#298 Re: Život i brak bez potomaka?
Ima puno istine u tome kada partner kaze da nece imati djecu u stvari misli da nece imati djecu SA TOBOM jer te ne smatra genetski dovoljno dobrim za potomstvo.
- pussysmoke
#299 Re: Život i brak bez potomaka?
.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:35, edited 1 time in total.
- walter kurtz
#300 Re: Život i brak bez potomaka?
prog321 wrote:Ima puno istine u tome kada partner kaze da nece imati djecu u stvari misli da nece imati djecu SA TOBOM jer te ne smatra genetski dovoljno dobrim za potomstvo.