Nele i KLIX
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#276 Re: Nele i KLIX
razapinjali bi ih na križeve po marijin dvoru i mazali marmeladom da ih izjedu komarci i mravi...
- Creasy
#277 Re: Nele i KLIX
Znači, trebali su ostati i čekati bombu u dvorištu ili minu u bašti... OK_BataZiv_0809 wrote:Creasy, uz duzno postovanje, tvoja argumentacija se svodi na hipoteze.
-
Ripicipi
#278 Re: Nele i KLIX
Super, samo sto to nije ni pola od 150 hiljada, slazes li se?Creasy wrote:
Ti mene izgleda jebeš...
Srba koji su izašli iz grada početkom rata, dakle mart, april, maj 92. + ono malo što je nakon toga uspjelo pobjeći... o toj ti cifri pričam. Evo reče madner da ih je bilo 90.000, znači jedno 70.000 ih je najmanje izašlo. Slažeš li se?
Je l' ti sad jasno sto je Jankovic lazov??
P.S. hoces da kazes da je 70 hiljada Srba protjerano-napustilo- Sarajevo od 92-95
Daj mi nadji podatak ili snimak gdje 100 Srba prelazi sa ove na "onu" stranu, a ne 70 hiljada, pa to nigdje ne postoji zabiljezeno, kao npr. sto je zabiljezeno kako Bosnjaci i Hrvati sa kesama u rukama prelaze most Bratsva i Jedinstva, vise puta po vise stotina ljudi.
Nadji mi bilo kakav izvjestaj gdje se Srbi sa cekerima u grupama izbacuju iz grada???
Pojedinacnih slucajeva je svakako bilo, to je glupo negirati, ali ti sada pricas o 70 hiljada IZBACENIH iz grada, a to nigdje nije zabiljezeno
- Creasy
#279 Re: Nele i KLIX
Škobo Habu wrote:Problem sa Srbima koji su napustili Sarajevo za vrijeme reintegracije jeste što je taj "egzodus" posta oficijelni dio srpske mitomanije o 200.000 Srba koji su napustili sam Grad.Creasy wrote:
Ti mene izgleda jebeš...
Srba koji su izašli iz grada početkom rata, dakle mart, april, maj 92. + ono malo što je nakon toga uspjelo pobjeći... o toj ti cifri pričam. Evo reče madner da ih je bilo 90.000, znači jedno 70.000 ih je najmanje izašlo. Slažeš li se?
Znači, 200.000 Srba iz Sarajeva, a prema popisu iz 1991. njih bilo oko 150.000?
U tom smislu, traba argumentovano razbiti smišljenu propagandu koja je već u srpskom narodu postala besprijekorna činjenica.
Sa druge strane, postoje podaci SGV o broju srpskih građana u opkoljenom Sarajevi, tzv. Alijinih Srba, kako ih je nazivala pogrdno paljanska propaganda, koji su proveli cijelo vrijeme rata pod opsadom, kao i broj poginuli i od srpske strane, kao i broj ubijenih od strane nekih jedinica ABiH.
Treba izaći sa činjenicama u javnost i objaviti ih, i tako ne dozvoliti da srpska mitomanija preuzme inicjativu, jer, navodim konkretan primjer, u jednom svom intervjuu od prije par godina, Emir Kusturica svjesno laže da je oko 1.500 do 3.000 hiljade sarajevskih Srba ubijeno na Kazanima!?
Što se ne izađe sa stvarnim brojkama u javnost? Evo na 3 stranice i niko mi još ne odgovori koliko je stvarno Srba napustilo grad?
- uglavnomja
#280 Re: Nele i KLIX
zivota ti jesi li ti normalan, vidis li ti sta pises ...Creasy wrote:Odlaze, jer ulazi Alijina policija + dolaze muslimani koji su odatle protjerani ili pobjegli '92. a neki od njih i željni osvete..._BataZiv_0809 wrote:Umjesto da se bavimo hipotezama, hajmo cinjenicama. Ima sve zadokumentovano, napisao sam to sad u odgovoru Chmolji.Creasy wrote:
Zamisli hipotetski da su po Dejtonu Koševo, Ciglane i Velešići pripali RS-u, koliko bi muslimana ostalo da sačeka srpsku policiju?
Dakle ljudi samovoljno odlaze, JE LI TO PROTJERIVANJE?
I što Srbi nisu ostali? Kad malo bolje razmislim, da su ostali, tek bi onda bilo krvi do koljena.
i ostalo je srba, i na grbavici i na ilidzi. svako cistog obraza je ostao.
nego, ja znam 2 primjera, jedan momak, muzicar, poznata licnost, i jedna gospodja.starija ... sa "srpskim" imenima i korijenima su presli 92. sa grbavice u sarajevo, bili kod rodbine citave 4 godine, dlaka im nije falila, 92. se vratili u ostatke svojih stanova ....
imas li gdjegod takav primjer, ali obrnut narvno
edit on se uspio ispaliti nekad u ratu, preko unprofora, neka kulturnjacka veza ... drito u ameriku. i dan danas dolazi, odrzava koncerte, i niko mu nista ruzno nije rekao
e, hebat ga, ne znam kako bi se proveo na palama
- Creasy
#281 Re: Nele i KLIX
Tebe moram na ignore, naporan si, ali ono baš... Ne znam zašto to nisam ranije.pici wrote:razapinjali bi ih na križeve po marijin dvoru i mazali marmeladom da ih izjedu komarci i mravi...
-
Ripicipi
#282 Re: Nele i KLIX
Reintegrisanim dijelovima grada je trebalo patrolirati 90 UN policajaca i Sfor sa 40 federalnih policajaca.Creasy wrote:Odlaze, jer ulazi Alijina policija + dolaze muslimani koji su odatle protjerani ili pobjegli '92. a neki od njih i željni osvete..._BataZiv_0809 wrote:Umjesto da se bavimo hipotezama, hajmo cinjenicama. Ima sve zadokumentovano, napisao sam to sad u odgovoru Chmolji.Creasy wrote:
Zamisli hipotetski da su po Dejtonu Koševo, Ciglane i Velešići pripali RS-u, koliko bi muslimana ostalo da sačeka srpsku policiju?
I što Srbi nisu ostali? Kad malo bolje razmislim, da su ostali, tek bi onda bilo krvi do koljena.
Pretresi bi se vrsili samo uz saglasnost Sfor-a, hoces i to da ti dokumentujem??
Last edited by Ripicipi on 23/03/2015 15:24, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#283 Re: Nele i KLIX
itekako sam u toku, samo ti priča ne drži vodu. sva je u hipotezama jer nemaš realnih, dovoljno uvjerljivih oslonaca.Creasy wrote:Nisi u toku.
Ne bi ostao niko naravno. I što se onda čudimo Srbima koji nisu dočekali Alijinu policiju, nakon 4 godine rata?
osim toga, već sada si ogolio i najveću Neletovu laž o PROTJERANIM Srbima iz Sarajeva.
- Hajvan
#284 Re: Nele i KLIX
E čuj "ALIJINA POLICIJA", 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#285 Re: Nele i KLIX
To ti tvrdis. Evo ja tvrdim da toga ne bi bilo. I sta cemo sad?Creasy wrote:Znači, trebali su ostati i čekati bombu u dvorištu ili minu u bašti... OK_BataZiv_0809 wrote:Creasy, uz duzno postovanje, tvoja argumentacija se svodi na hipoteze.
Elem slozismo se da ih niko fizicki nije protjerao, sto implicira da Nele ili ne poznaje dobro cinjenicno stanje ili svjesno presucuje kontekst koji je nepovoljan za njegove tvrdnje.
- Creasy
#286 Re: Nele i KLIX
Ripicipi wrote:Super, samo sto to nije ni pola od 150 hiljada, slazes li se?Creasy wrote:
Ti mene izgleda jebeš...
P.S. hoces da kazes da je 70 hiljada Srba protjerano-napustilo- Sarajevo od 92-95![]()
Daj mi nadji podatak ili snimak gdje 100 Srba prelazi sa ove na "onu" stranu, a ne 70 hiljada, pa to nigdje ne postoji zabiljezeno, kao npr. sto je zabiljezeno kako Bosnjaci i Hrvati sa kesama u rukama prelaze most Bratsva i Jedinstva, vise puta po vise stotina ljudi.
Nadji mi bilo kakav izvjestaj gdje se Srbi sa cekerima u grupama izbacuju iz grada???
Pojedinacnih slucajeva je svakako bilo, to je glupo negirati, ali ti sada pricas o 70 hiljada IZBACENIH iz grada, a to nigdje nije zabiljezeno
70.000 + ovi što su poslije reintegracije otišli...
- pici
#287 Re: Nele i KLIX
Creasy wrote:Tebe moram na ignore, naporan si, ali ono baš... Ne znam zašto to nisam ranije.pici wrote:razapinjali bi ih na križeve po marijin dvoru i mazali marmeladom da ih izjedu komarci i mravi...
nemoj ja se divim tvojoj umetnosti komuniciranja istinom i čašču
- Banksy
#288 Re: Nele i KLIX
Zaključavajte, ovo je već treća ili četvrta jedna te ista tema, svi smo ispričali sve što smo imali ...
- Creasy
#289 Re: Nele i KLIX
Ti baš živiš u zabludi oko tog "dlaka s glave falila"...uglavnomja wrote:zivota ti jesi li ti normalan, vidis li ti sta pises ...Creasy wrote:Odlaze, jer ulazi Alijina policija + dolaze muslimani koji su odatle protjerani ili pobjegli '92. a neki od njih i željni osvete..._BataZiv_0809 wrote:
Umjesto da se bavimo hipotezama, hajmo cinjenicama. Ima sve zadokumentovano, napisao sam to sad u odgovoru Chmolji.
i ostalo je srba, i na grbavici i na ilidzi. svako cistog obraza je ostao.
nego, ja znam 2 primjera, jedan momak, muzicar, poznata licnost, i jedna gospodja.starija ... sa "srpskim" imenima i korijenima su presli 92. sa grbavice u sarajevo, bili kod rodbine citave 4 godine, dlaka im nije falila, 92. se vratili u ostatke svojih stanova ....
imas li gdjegod takav primjer, ali obrnut narvno![]()
edit on se uspio ispaliti nekad u ratu, preko unprofora, neka kulturnjacka veza ... drito u ameriku. i dan danas dolazi, odrzava koncerte, i niko mu nista ruzno nije rekao
e, hebat ga, ne znam kako bi se proveo na palama![]()
![]()
![]()
-
ozdrlje_donje
#290 Re: Nele i KLIX
Pa i ti si prenaporan i jos imas obraza da maltretiras tim nebulozama i poturas lazi i meljes jedno te istop pa te vecina do sad nije ignorisalaCreasy wrote:Tebe moram na ignore, naporan si, ali ono baš... Ne znam zašto to nisam ranije.pici wrote:razapinjali bi ih na križeve po marijin dvoru i mazali marmeladom da ih izjedu komarci i mravi...
- pici
#291 Re: Nele i KLIX
kakvo zakljućavanje teme, sad tek istina ide na videlo...ja sam čitav rat dvije babe držo u studenskim domovima i mlatio ih praznom slamom...jesam li ja zločinac il Eroj
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#292 Re: Nele i KLIX
Na početku rata su bježali svi. Od rata, od gladi o mobilizacije. Kasnije uspostavom bratske linije na Kobiljači Srbima i Hrvatima je bilo nešto lakše, dok su Bošnjaci trebali 1000 papira i potpis ministra (i žene i muškarci vojni obveznici). Postojala je i crta "prodaje ljudi" na Vilsonovom čime su se bavili iz HVO-a. Naravno, da Bošnjaci nisu veselo prelazili na Grbavicu za razlikuu od Srba. I tako to bio do 1995
Onda je Krajišnik pozvao Srbe da napuste Grbavicu, Ilidžu, Rajlovac i ostale dijelove grada koji su bili pod kontrolom VRS. I da ih je netko htio protjerati nije mogao, jer im jednostavno nije imao pristupa...
Pričam prije par godina sa jednim čovjekom koji je tako otišao i pati za Sarajevom otvoreno. Pitam ga zašto je otišao i bukvalno mi ovako odgovori "Ide 100.000 ljudi, neću se ja pravit pametan i ostajat"... I to sa ljudske strane razumijem. Ali, onda podmetanje priče o "masovnom protjerivanju" je ravno priči o lavovima u Pionirskoj.
Onda je Krajišnik pozvao Srbe da napuste Grbavicu, Ilidžu, Rajlovac i ostale dijelove grada koji su bili pod kontrolom VRS. I da ih je netko htio protjerati nije mogao, jer im jednostavno nije imao pristupa...
Pričam prije par godina sa jednim čovjekom koji je tako otišao i pati za Sarajevom otvoreno. Pitam ga zašto je otišao i bukvalno mi ovako odgovori "Ide 100.000 ljudi, neću se ja pravit pametan i ostajat"... I to sa ljudske strane razumijem. Ali, onda podmetanje priče o "masovnom protjerivanju" je ravno priči o lavovima u Pionirskoj.
Last edited by KatarinaKosaca on 23/03/2015 15:31, edited 1 time in total.
- Creasy
#293 Re: Nele i KLIX
Vjerujem, ali misliš da bi to sačuvalo mir, odnosno da ne bude novih sukoba, osveta, bombi...Ripicipi wrote:Reintegrisanim dijelovima grada je trebalo patrolirati 90 UN policajaca i Sfor sa 40 federalnih policajaca.Creasy wrote:Odlaze, jer ulazi Alijina policija + dolaze muslimani koji su odatle protjerani ili pobjegli '92. a neki od njih i željni osvete..._BataZiv_0809 wrote:
Umjesto da se bavimo hipotezama, hajmo cinjenicama. Ima sve zadokumentovano, napisao sam to sad u odgovoru Chmolji.
Pretresi bi se vrsili samo uz saglasnost Sfor-a, hoces i to da ti dokumentujem??
-
Škobo Habu
#294 Re: Nele i KLIX
Ostali je nešto srpskih porodica u Vogošći i na Ilidži, nisam čuo da im je iko bacao bombe u kuće.Creasy wrote:Znači, trebali su ostati i čekati bombu u dvorištu ili minu u bašti... OK_BataZiv_0809 wrote:Creasy, uz duzno postovanje, tvoja argumentacija se svodi na hipoteze.
No, ruku na srce, nije ni da su bili zaštićeni kao pande.
No, pošto je riječ o "etničkom čišćenju", kako odlazak sarajevski Srba kvalifikuje Nele Karajlić, onda po tome pitanju treba i dokazati koje je od elemenata zločina koristila zvanična vlast u Sarajevu spram Srba.
Evo kako su o tadašnjem "etničkom čišćenju" govorili tadašnji glavni akteri:
https://www.youtube.com/watch?v=ZiWBmW3Gr5M
Last edited by Škobo Habu on 23/03/2015 15:31, edited 2 times in total.
-
Ripicipi
#295 Re: Nele i KLIX
Gubis se, vidim ja, tesko je protiv ARGUMENATA.Creasy wrote:Ripicipi wrote:Super, samo sto to nije ni pola od 150 hiljada, slazes li se?Creasy wrote:
Ti mene izgleda jebeš...
P.S. hoces da kazes da je 70 hiljada Srba protjerano-napustilo- Sarajevo od 92-95![]()
Pojedinacnih slucajeva je svakako bilo, to je glupo negirati, ali ti sada pricas o 70 hiljada IZBACENIH iz grada, a to nigdje nije zabiljezeno![]()
Lijepo ti dam podatke, izvjestaj RTRS-a, a ti jok, udri po svom.
Cim je tebi Nele koji je avionom odletio sa aerodroma protjeran, onda vidim da ti uopste nisi realan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#296 Re: Nele i KLIX
Poenta price je da Srbe u Sarajevu zvanicna vlast nije trpala u kamione, autobuse i vagone uz njihov potpis da svu imovinu predaju RBiH.
Desili su se zlocini, koje niko ne spori. Da Nele prica o tim Srbima, niko moralan mu ne bi "a" rekao.
Ostali ili su se ispalili prije sranja ili za vrijeme sranja (to nije mogao svako), a neki i poslije. Dakle sranje je bilo razlog sto ljudi idu, a ne sistemska politika krvi i tla.
Desili su se zlocini, koje niko ne spori. Da Nele prica o tim Srbima, niko moralan mu ne bi "a" rekao.
Ostali ili su se ispalili prije sranja ili za vrijeme sranja (to nije mogao svako), a neki i poslije. Dakle sranje je bilo razlog sto ljudi idu, a ne sistemska politika krvi i tla.
- pici
#297 Re: Nele i KLIX
kakoli je samo ovim stotinjak preživelih srba u gradu...moraju nosat bele trake oko rukava i na aVtu naljepnicu srb...užas
- Brat
#298 Re: Nele i KLIX
Uuu, al' se nasr'o u prvih 25 minuta. Mnogo petlja za jednog mirotvorca koji želi ujediniti strane knjigom.Creasy wrote:
Btw, evo ako neko nije gledao:
-
hizo ramidovic
#299 Re: Nele i KLIX
svaka ti cast, kumasine, dobro si ti argumentima razvalio ove alijine fanatike.Creasy wrote:![]()
posto si trazio brojke, evo kako to izgleda:
70 000 srba protjerano od 92-95
100 000 srba protjerano 96
25 000 srba stradalo na kazanima ili u nekom od 295 logora u samom gradu
30 000 - jos se ne zna nista o njima, tj vode se kao nestali
a to sto alijine novine i alijina televizija kao ni alijini portali nece da objave ili priznaju ove podatke, sastavni je dio sveopce antisrpske propagande...
Last edited by hizo ramidovic on 23/03/2015 15:42, edited 1 time in total.
- Creasy
#300 Re: Nele i KLIX
A pa ko zna šta bi bilo kad bi bilo. Nele je upotrijebio termin "protjerani", ali objektivno, kao što reče neko maloprije, nije bila dobra klima za Srbe da su ostali. Evo javio se Srbin koji je bio čitav rat u gradu i ispalio se '96. Pitaj njega zašto nije ostao...Chmoljo wrote:itekako sam u toku, samo ti priča ne drži vodu. sva je u hipotezama jer nemaš realnih, dovoljno uvjerljivih oslonaca.Creasy wrote:Nisi u toku.
Ne bi ostao niko naravno. I što se onda čudimo Srbima koji nisu dočekali Alijinu policiju, nakon 4 godine rata?
osim toga, već sada si ogolio i najveću Neletovu laž o PROTJERANIM Srbima iz Sarajeva.