Za koje auto?daddy-kool wrote:Da li neko ima iskustva ili preporuke u vezi Michelin Pilot Sport 3 PS3 u dimenziji 205/55/16?
To su vrhunske gume, ali ih moras upariti sa autom koji moze da ih zagrije na pravu temperaturu.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Za koje auto?daddy-kool wrote:Da li neko ima iskustva ili preporuke u vezi Michelin Pilot Sport 3 PS3 u dimenziji 205/55/16?
Vozi druže i na felgama, sebi voziš, ali guma stara koliko...9-10 godina taman da ima i 9mm šare daleko je od dobrog stanja.Jaha TZ wrote:ma jok ti si pametan
to mi je na starom autu i vozim, imaš šta protiv, kažem gume u dobrom stanju, još oko 4mm, za pozadi ljeti sasvim dobre
na novom autu su Dunlop
Ja samo prenosim iskustvo covjeka koji je na tom istom autu promijenio dosta guma, od Pirellija, do neces vjerovati Toya, ni jedna nije pukla.Jaha TZ wrote:jebote, još će ispast da Dunlop kurcu ne valja, jer blentovi i divljaci po Bosni ne mogu da divljaju po rupama, ivičnjacima, kurcima, palcima, jer vjerovatno ne znaju i nikad ne provjeravaju pritisak u gumama, i voze na polunapuhanim gumamaado-šampion wrote:Mom jaranu je pukla jedna Dunlop nakon mjesec koristenja, na SUVu, 400 maraka jedna bila. Bocni zid. Nista, fizicko ostecenje ne ulazi u garanciju, oni to lijepe. Mada mislim da po zakonu se ne smije bocni zid popravljati, ali hajde.
Sto se tice zelenih guma, ne gubi se tu samo na performansama nego i na udobnosti. Da bi se postigao manji otpor kotrljanja te gume se prave jako tvrde.
da je to imalo tako, izgubio bi Dunlop davno renome koji uživa, a uživa
tyrereviews ga stavlja među ŠEST premium brandova
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
jel provjaravate pritisak u gumama
znate li uopšte koji je propisani za vaš auto
a jel ti znaš kolko sami proizvođači kažu da je vijek trajanja gumeDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Vozi druže i na felgama, sebi voziš, ali guma stara koliko...9-10 godina taman da ima i 9mm šare daleko je od dobrog stanja.
Kao sto ti neko rece, sebi vozis. Samo nemoj usput nekog drugog povrijediti ili ubiti.Jaha TZ wrote:a jel ti znaš kolko sami proizvođači kažu da je vijek trajanja gumeDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Vozi druže i na felgama, sebi voziš, ali guma stara koliko...9-10 godina taman da ima i 9mm šare daleko je od dobrog stanja.
plus što sam ja ove isključivo vozao zimi prvih 5 godina, jer imam dva kompleta guma ljeto/zima koje su uredno mijenjane po namjeni
De nam objasni kako si uspio sacuvati gumu staru 9 godina da znamo?Jaha TZ wrote:ne brini ti, kad sam uspio jednu Savu očuvat 9 godina onda je sve ok
boji se ti ovih što divljaju i sjebu jedan Dunlop na 2000 km

Samo pitam, znaci atmosferski elementi ne uticu na hemijski sastav gume. Sol na ulicama nema veze na hemijske promjene gume, sunce, vlaznost zraka, onda stanje ceste itd. Bravo!Jaha TZ wrote:eto tako, što su prvih 5 godina vožene isključivo ZIMI
kasnije korištene pozadi kao ljetne
sveukupno nisu puno prešle, tek su na 4mm
bogami su i 10 godina he, he
Mozda! To sto ti meni garantujes nema veze, jel sebi garantujes da se nece raspasti?Jaha TZ wrote:a šta ? po tebi se ona trebala raspasti ili šta
ja ti garantujem da je sad staviš na mašinu da je možeš uredno balanisrat
Jaha TZ wrote:eto tako, što su prvih 5 godina vožene isključivo ZIMI
bogami su i 11 godina he, he
To ti je naslov u novinama: Iz "neobjasnjivih" razloga izgubio kontrolu na vozilom.Akibh wrote:Jaha TZ wrote:eto tako, što su prvih 5 godina vožene isključivo ZIMI
, omg

LOL, gume godište mog sina a tek na 4mm i drže cestu k'o nove. Respeckt.Jaha TZ wrote:eto tako, što su prvih 5 godina vožene isključivo ZIMI
Staro je to tuzlak moj. Prestaro. Pripazi. Pozdrav.Jaha TZ wrote:ne brini ti, kad sam uspio jednu Savu očuvat 9 godina onda je sve ok
ma na starom je to autu,ističe registracija za koji mjesec i odjavaTeufik wrote:Staro je to tuzlak moj. Prestaro. Pripazi. Pozdrav.Jaha TZ wrote:ne brini ti, kad sam uspio jednu Savu očuvat 9 godina onda je sve ok
Passat kojeg ne vozim agresivno, ali su cijenom vrlo slične M. Primacy 3 pa me je zainteresovalo kako se porede.jefferson wrote:Za koje auto?daddy-kool wrote:Da li neko ima iskustva ili preporuke u vezi Michelin Pilot Sport 3 PS3 u dimenziji 205/55/16?
To su vrhunske gume, ali ih moras upariti sa autom koji moze da ih zagrije na pravu temperaturu.
mali_milojica wrote:Memo,Golf VI,Optima ulje,Sava gume,jesi to ti ili se konj odvezo
Ma moze do Dolova.Teufik wrote:Staro je to tuzlak moj. Prestaro. Pripazi. Pozdrav.Jaha TZ wrote:ne brini ti, kad sam uspio jednu Savu očuvat 9 godina onda je sve ok