L u c i f e r wrote:Kad smo vec kod rogaticana...![]()
Znaci, ipak nije Foca.
L u c i f e r wrote:Kad smo vec kod rogaticana...![]()
Imaju porijeklo iz rogatice, nije to bas nista.radiostar wrote:moje skromno misljenje je da niko sa ove 'liste' ne zasluzuje neko posebno spominjanje, niti u pozitivnom niti u negativnom smislu. slucaj dvojice spomenutih samo pokazuje jad i bijedu na sta je rogatica spala.O'zone wrote:Mašallah šta je Istočnjaka ovdje (stari mi je bio iz Rogatice)radiostar wrote: ma nemam nista protiv, ja sam iz rogatice, i koliko znam ahmeT sejdic je iz visegrada ili bar okoline visegrada
ali iskreno, ti ljudi koje si nabrojao nisu bas nesto narocito uticajni
i, bar koliko ja znam, mi nismo bas nesto narocito poznati po tome da se 'pazimo' uzajamno
ali eto, kako god... cuj kemo camdzija i remzija kadric![]()
Sejdić je sila za ove kokošare.
a svi ovi drugi... to su ljudi koji su daaaavno otisli iz rogatice, i koji imaju veze sa istom jedino to sto im je u rodnom listu navedena kao mjesto rodjenja, konkretan primjer Safet Zec - kojeg sam nedavno imao priliku slusati na radiju, te je i sam to izjavio.
hornet wrote:Uglavnom, najebali ste. Kako je pisao Andric:
''Kad sjediš u busiji, ti dobro gledaj putnika koji naiđe. Ako vidiš da jordamli jaše a na njemu crven džamadan, srebrne toke i bijele tozluke, to je Fočak. Udri odmah, jer taj ima i na sebi i u bisagama. Ako vidiš siromaški odjevena putnika: oborio glavu i poklopio se po konju kao da je u prošnju pošao, udri slobodno, to je Rogatičanin. Takvi su svi: tvrdice i tutumraci, a puni para kao šipak. Ali ako vidiš neku divaniju: prekrstio noge na sedlu, kuca u šarkiju i pjeva iza glasa, ne udaraj i ne kaljaj ruke uzalud, nego pusti trice nek prođe; to je Višegrađanin, a taj ništa nema, jer se u njih para ne drži.''
Innovation wrote:L u c i f e r wrote:Kad smo vec kod rogaticana...![]()
![]()
Znaci, ipak nije Foca.
Ej imas typo gresku u recenici , pise se : To je nova sarajevska karna...OldMayor wrote:Kad vidim ko sve podrzava kiflu i ko mu cestita, sve je jasno ko dan.
Djeca ratnih profitera, tajkuna i guzoninjih sinova. To je ta nova sarajevska krema...
Još će ispast i da smo rodL u c i f e r wrote:Kad smo vec kod rogaticana...![]()
Višegrad.kakonako wrote:A Bakir Alispahic,Zehra Alispahic...prvi policajac BiH i prva zena profesorica na Fakultetu islamskih nauka.
GarantO'zone wrote:Još će ispast i da smo rodL u c i f e r wrote:Kad smo vec kod rogaticana...![]()
![]()
![]()
SumLJaš?L u c i f e r wrote:GarantO'zone wrote:Još će ispast i da smo rodL u c i f e r wrote:Kad smo vec kod rogaticana...![]()
![]()
![]()
mudrac2 wrote:očekujem procvat kantona kad premijer primjeni znanja i vještine stečene na fakultetu, poput tračanja za loptom, skijanja, plivanja i sl.
razonoda wrote:lojavog i masnog.
Pa sta bi? Poskupi li grijanje?VjecitiStudent wrote:Danas poskupljuje grijanje, bit će to stavljeno na teret staroj vladi.
I šta još?
2 Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, 03.03.2015:10:00
- dnevni red
1 Informacija o inicijativi za izmjenu Zakona o pripadnosti javnih prihoda u F BiH
2 Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o radno-pravnom statusu poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo (hitni postupak);
3 Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o radno-pravnom statusu članova Vlade Kantona Sarajevo (hitni postupak);
4 Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Kantona Sarajevo (hitni postupak);
5 Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo (hitni postupak);
6 Prijedlog odluke o dopuni Odluke o usklađivanju statusa Javnog preduzeća „Rad“ sa p.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH
7 Prijedlog rješenja o privremenom imenovanju Upravnog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo
1. Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, 06.03.2015:09:00
- DNEVNI RED
1 Poslanička pitanja inicijative i odgovori
2 Prijedlog Odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo
grijanje trebaju placati svi koji ga koriste.mudrac2 wrote:grijanje i treba da poskupi do nivoa ekonomske odrzivosti. Kriminal je davati pare iz budzeta za grijanje odabranih.
to se valjda podrazumjevahizo ramidovic wrote:grijanje trebaju placati svi koji ga koriste.mudrac2 wrote:grijanje i treba da poskupi do nivoa ekonomske odrzivosti. Kriminal je davati pare iz budzeta za grijanje odabranih.