Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaffyDuck

#276 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DaffyDuck »

__Phoenix__ wrote:Ne kontam ljude koji misle da vjernici, pogotovo ženskog roda, moraju živjeti kao u kavezu, problem skijanje, hej skijanje...
Meni su problem ove moderne pobuljene, nedavno slike jedne takve sa vjencanja to aminuju na sve strane, a ja joj i guzicu i struk i sve vidim koliko se utegnula. Dzabe joj marama. To da li ona klanja i kad klanja, sama zna i niko od nas to ne moze predpostaviti.
Ili ima ih, ovih hadzija od 20+, a na fb uveliko lajka slike ovih 'malo slobodnijih'
__Phoenix__

#277 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by __Phoenix__ »

DaffyDuck wrote:
__Phoenix__ wrote:Ne kontam ljude koji misle da vjernici, pogotovo ženskog roda, moraju živjeti kao u kavezu, problem skijanje, hej skijanje...
Meni su problem ove moderne pobuljene, nedavno slike jedne takve sa vjencanja to aminuju na sve strane, a ja joj i guzicu i struk i sve vidim koliko se utegnula. Dzabe joj marama. To da li ona klanja i kad klanja, sama zna i niko od nas to ne moze predpostaviti.
Ili ima ih, ovih hadzija od 20+, a na fb uveliko lajka slike ovih 'malo slobodnijih'
I na koji način ti je problem? Ugrožava te nečim, vrijeđa, ne razumijem...
JohnnyS

#278 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

Rinzler wrote:Kad smo kod toga vec, nikad nisam kontao stavljanje telefona ili kljuceva od auta na sto gdje sjedis. I jos kad ih na to upozoris, podju se pravdat kao da telefonu i ključevima nije mjesto u djepu.
Stvarno bi volio vidjet nekad, neku krsinu od telefona na stolu tako.
I iskreno ako cemo, bas me nekako obraduje kada takvima ukradu telefon u punom kaficu :)

Kad ne nosim pederušu, onda sve stavim na stol - i ključeve i mobitel i novčanik. Nije preseracanje, pogotovo po ključevima, a bgm ima i skupljih mobitela od Lumije, od prastarog modela službenog LG L3 da ne govorimo, jednostavno mi je tako udobnije i ugodnije sjedati... Zato sam se i preporodio nakon kupnje pederuše :D
DaffyDuck

#279 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DaffyDuck »

Vrijeđa. Vrijeđa mene, moj intelekt, moju religiju. Iskrivljuje sliku.
__Phoenix__

#280 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by __Phoenix__ »

Pa to onda više govori o tvom navodnom intelektu nego o njima, inače su muslimani teroristi naravno...
Dosadno mii

#281 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dosadno mii »

JaneEyre wrote:Interesantna tema, vidim nešto se i zakuhalo, a nemam vremena da čitam...pa evo da uletim ko padobranac:

ne kontam život današnjih pokrivenih žena, ilitiga bula. Ono, pokrivena, a ide i u kafiće, i na sankanje, i na fitness, i na skijanje...Najjače mi je kad ih vidim u lokalu gdje se toči alkohol. Ili na skijanju. I gledam ja nju, skija li se ona, skija...a vamo već uveliko za vrijeme dok joj traje poludnevna karta dva namaza prosla...mislim, ako je već pokrivena, i posvetila se vjeri - zar nije bitnije otklanjati tu ikindiju nego skijati? :-) i fkt ako npr. prosetate carsijom za vrijeme eto npr. podne namaza - puna ih čaršija, puni kafići! pa nije valjda da su sve u hajzu? (mala napomena za one koji eventualno nisu upućeni: hajz=menstruacija kod žene - za vrijeme kojeg perioda joj je zabranjeno obavljati namaz)

Mislim svakom svačije, ali eto, ne kontam :?
:-)
pa sta fali sto skija?
namaz se moze nadoknaditi
JaneEyre

#282 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JaneEyre »

Dosadno mii wrote:
JaneEyre wrote:Interesantna tema, vidim nešto se i zakuhalo, a nemam vremena da čitam...pa evo da uletim ko padobranac:

ne kontam život današnjih pokrivenih žena, ilitiga bula. Ono, pokrivena, a ide i u kafiće, i na sankanje, i na fitness, i na skijanje...Najjače mi je kad ih vidim u lokalu gdje se toči alkohol. Ili na skijanju. I gledam ja nju, skija li se ona, skija...a vamo već uveliko za vrijeme dok joj traje poludnevna karta dva namaza prosla...mislim, ako je već pokrivena, i posvetila se vjeri - zar nije bitnije otklanjati tu ikindiju nego skijati? :-) i fkt ako npr. prosetate carsijom za vrijeme eto npr. podne namaza - puna ih čaršija, puni kafići! pa nije valjda da su sve u hajzu? (mala napomena za one koji eventualno nisu upućeni: hajz=menstruacija kod žene - za vrijeme kojeg perioda joj je zabranjeno obavljati namaz)

Mislim svakom svačije, ali eto, ne kontam :?
:-)
pa sta fali sto skija?
namaz se moze nadoknaditi
ne fali ništa što skija...zažmirićemo malo na činjenicu da je maltene nemoguće izgledati neutegnuto u skafanderu i biti obučen u skladu s tom maramom, al hajd...i naravno da znam da može nadoknaditi propušten namaz...međutim, ako si se odlučio da nosiš maramu i živiš život u skladu sa islamskim propisima - kako ti onda može biti bitnije skijanje od namaza???zar ne bi trebalo upravo vremenu obavljanja namaza da podrediš sve ostalo?
dobar osjecaj

#283 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

Jedna od najpopularnijih stvari danasnjice koje ne razumijem i ne prihvatam je laziranje svega i javno iznosenje netacnih podataka iza kojih ne stoji niko i nista, kao i lakoca i manjak ikakve odgovornosti i stida, s kojima previse ljudi prelaze preko vlastitih lazi kad ih se uhvati u ocitim lazima, prevarama i slicno.
FB i ostale budalastine licnih malih i vecih zavaravanja, u kojima spas i razbibrigu pronalaze milioni izgubljenih ljudi, su mi mala maca u odnosu na ovu poplavu prihvacanja lazi kao sasvim prihvatljivog oblika ponasanja.
Bambi_na_kofeinu

#284 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bambi_na_kofeinu »

Pokušavaju ljudi pomiriti dva svijeta da bi se što što manje toga odrekli. Nekada je to izvodivo pa i poželjno, nekada je prosto nakaradno. Kao utegnuta guzica i marama na izlasku u klubu.
Granica je često sasvim jasna za one razumom obdarene.
Lakat Jebić

#285 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Lakat Jebić »

haj da vidis bulu u undergroundu, pa ne ide jbg, al da je skijanje problem
Loulou

#286 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Loulou »

Ne kontam "fenomen" zvani Gisele Bündchen. Ali nikako.
DaffyDuck

#287 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DaffyDuck »

__Phoenix__ wrote:Pa to onda više govori o tvom navodnom intelektu nego o njima, inače su muslimani teroristi naravno...
Sreco moja, paralelu si upravo, sam povukao.
I ti se teroristi dice islamom bas kao te 'bule'. A ono niđe veze ni jedno ni drugo :wink:
Rinzler

#288 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Ne kontam humanoide iznad 20 godina kojima su breaking bad i the wire najbolje serije ikad :-?
Cherry-Cherry

#289 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Zašto ljudi, kada misliš drugačije nego oni, odmah kažu: da li te to ugrožava? wtf :-) Pa svako kaže šta misli, šta mu ide na živce, šta mu smeta... Neko počne neku temu i nadovežu se drugi ljudi... Glupo bi bilo da svi isto misle. Obično u tom stilu ide i ono da se o ukusima ne raspravlja... :-) Pa mora se raspravljati. Mora se o nečemu pričati. A čim krene priča, pojave se ljudi, koji misle drugačije. I na ovoj temi se pojavilo to: a zašto to tebi smeta? :roll:
vade_mecum

#290 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vade_mecum »

Cherry-Cherry wrote:Zašto ljudi, kada misliš drugačije nego oni, odmah kažu: da li te to ugrožava? wtf :-) Pa svako kaže šta misli, šta mu ide na živce, šta mu smeta... Neko počne neku temu i nadovežu se drugi ljudi... Glupo bi bilo da svi isto misle. Obično u tom stilu ide i ono da se o ukusima ne raspravlja... :-) Pa mora se raspravljati. Mora se o nečemu pričati. A čim krene priča, pojave se ljudi, koji misle drugačije. I na ovoj temi se pojavilo to: a zašto to tebi smeta? :roll:
nije problem u razlicitostima ukusa nego u sovinizmu i cinjenici da neki ljudi ne mogu skontati da se nekome neke stvari zaista svidjaju, a sa nekim ljudima ne vrijedi raspravljati jer prije ili kasnije dodje do konflikta. nekad je jednostavnije prihvatiti ljude onakve kakve jesu i raditi po svom :D
JohnnyS

#291 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

Prije nego tema ode na terorizam, separatizam, ustaše, četnike, vehabije - dosta smo i izdržali - te ode pod ključ, samo da nadopišem još jednu stvar koju fakat nikako ne kontm: PARMEZAN. Kako netko savršen rižot, njoke ili špagete bolonjeze može pokvariti nečim što, kao što je onoj temi o toj ogavnoj stvari nedavno rekao jedan forumaš, smrdi kao neoprana pička meni nikad neće biti jasno.
vade_mecum

#292 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vade_mecum »

JohnnyS wrote:Prije nego tema ode na terorizam, separatizam, ustaše, četnike, vehabije - dosta smo i izdržali - te ode pod ključ, samo da nadopišem još jednu stvar koju fakat nikako ne kontm: PARMEZAN. Kako netko savršen rižot, njoke ili špagete bolonjeze može pokvariti nečim što, kao što je onoj temi o toj ogavnoj stvari nedavno rekao jedan forumaš, smrdi kao neoprana pička meni nikad neće biti jasno.
jesi ikada jeo pastu carbonaru???
Cherry-Cherry

#293 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Kad je o hrani riječ, ne kontam kad neko miješa slatko i slano. Znači, pečenje sa pekmezom od ribizli i slično... :|
JohnnyS

#294 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

vade_mecum wrote:
JohnnyS wrote:Prije nego tema ode na terorizam, separatizam, ustaše, četnike, vehabije - dosta smo i izdržali - te ode pod ključ, samo da nadopišem još jednu stvar koju fakat nikako ne kontm: PARMEZAN. Kako netko savršen rižot, njoke ili špagete bolonjeze može pokvariti nečim što, kao što je onoj temi o toj ogavnoj stvari nedavno rekao jedan forumaš, smrdi kao neoprana pička meni nikad neće biti jasno.
Nisam.
vade_mecum

#295 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vade_mecum »

JohnnyS wrote:
vade_mecum wrote:
Nisam.
probaj pa mozda skontas parmezan ;-)
JohnnyS

#296 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

vade_mecum wrote: probaj pa mozda skontas parmezan ;-)

Što, zar i ona smrdi kao noge poljoprivrednika?
todd_smith

#297 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by todd_smith »

Ok gdje poceti...

Ako ispadne da sam hejter nakon ovog posta boli me briga, ok hejter sam. Ali ja sam ravnopravni hejter. Hejtam zene, hejtam muskarce, hejtam djecu, hejtam crnce, kineze, bijelce, marsovce. To je posao hejtera. Ljubavnik ljubi, pisac pise. Hejter hejta. Ujutro se probudim, pocesem jajce i kazem koga cu danas da hejtam. Hejteri su uvijek postojali, postojali su kada je bio Isus tu, njega su hejtali...vazda su hejteri bili prisutni znaci. I nisam hejtao ovog lika sto je otvorio temu, nisam ga ni znao ali sada nakon ovoga i njega hejtam.

Bozo Vreco. Lik je bosanska Konchita. Ok imas super glas, pjevas sevdah...pjevaj ga jbm te ja. Sta se sminkas, ko zensko oblacis neki pederski fazoni ne kontam...i onda svrsavaju na njega kao aaaaaa jesi divan. Ok divan glas, ali kakve veze haljine i sminka ima sa sevdahom. Eto kao sevdah na moderan nacin. Sevdah na moderan nacin sa Bozom je isto kao nudisticka plaza na konzervativan nacin sa Pamelom Andreson. Ali eto ugrabio se jebenog dzet seta sa Deenom i onom Hanom, te onom Majom Sairom, pa furaju taj fazon.

Maja Saira koji je ona kurac ba? Platila cura 500KM za VIP kartu za SFF i odjednom lafo neki model ili slicno. Ko si ba?!

SFF. Apsolutno su ga upropastili, te sada ga gura LGBT lobi i ne, ne mislim kao onaj clanak iz SAFFa kao da imaju pederske filmove nego su upropastili festival jer hoce da pokazu kao da je moderan festival koji je prihvatio jebenu gej populaciju pa da dodje sto vise. Mali hint debili. Emina Ganic je sjebala SFF i zadnji kvalitetan SFF je bio 2007 godine.

Gejevi....ne kontam ovaj lobi, jbte dizu svoju neku "borbu" za prava haman rame uz rame onoj borbi afro-amerikanaca iz 1950tih. Sjeban mentalni sklop. Jos gori ovi koje i boli kurac za geejvima nego da su popularni lafo eto oni su pro-gej, samo da skupe lajkove.

Lajkovi. Kao da ce lajk spasiti jebeni svijet. Te onda oni debili na instagramu, FB, Twitteru, daj lajk lajk sto vise lajkova. Moram pratiti sto manje, a da mene prati sto vise. Bolestan i sjeban mentalni sklop.

Djevojke na Instagramu koje u opis stave model, blogger, fashionista, pjevacica, student, kcerka....glupaco izaberi jedno majke ti odluci se. Djevojke koje SAMO selfije stavljaju...ok znamo kako izgledas nakon prve slike, ne treba mi jos 100 slika da znam da si ruzna.

X factore, Zvezde Granda i sve ostale debilske reality emisije sa pjevanjem. Ne kontam jednostavno ne kon ta m. Toliko svrsavanja nad anonimusima koji pjevaju pjesme vec poznate. Da svoje pjesme imaju pa hajde, ali ovako debilizam.

ZMBT. Koji debil moras biti da se lozis na taj show. Koja je vec sezona 8-9? Vela havle

Sheldon Cooper i BBT. Ok serija, smijesna tu i tamo, ali glup lik na kojeg svi svrsavaju, prepotenta asocijalna osoba, tj lik u seriji i svi govore aaa kako genijalan...ok, Aspergers Sindrom je onda genijalan

Feminizam. Koga boli k...ustvari p...vise unazadili zenska prava nego bilo sta drugo.

Reality emisije...ne ide mi u glavu nikako kako neko moze gledati npr Farmu wtf je farma btw...

Cijeli pojam celebrity kulture....ne to da je neko poznat, nego to da su ljudi danas poznati samo zato jer su poznati...ako to ima smisla...tipa Dan Blizerian...lik je poznat jer mu je stari milijarder...Kim Kardashian poznata jer su joj roditelji poznati i jer se g**** po internetu....Paris Hilton...jos ostalo smece od osoba....
vade_mecum

#298 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vade_mecum »

JohnnyS wrote:

bez namjere da zvucim kao snob ima razlike kad kupis sirela ribanac koji kosta 2 KM za 100g i kad kupis 100g pravog parmenzana sa geografski kontrolisanim porijeklom koji je cca 10 KM. mada meni licno ni sirelin ne smrdi.
JohnnyS

#299 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

vade_mecum wrote:
JohnnyS wrote:

bez namjere da zvucim kao snob ima razlike kad kupis sirela ribanac koji kosta 2 KM za 100g i kad kupis 100g pravog parmenzana sa geografski kontrolisanim porijeklom koji je cca 10 KM. mada meni licno ni sirelin ne smrdi.

Bio sam ja u Italiji, ne brini, ali mi smrdi i pravi parmezan. I da, primjetio sam da Talijani koriste parmezn u manje prilika nego mi.
Rinzler

#300 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Francuski budjavi sirevi tuknu upravo tako a okus za nepovjerovat. Odma voda na usta :) ja ne mogu onog kvazitrapista, sto ga kod nas prodaju pod trapist. tačno vidis da ga prave od plastike i ko zna čega, mrva onde prirodnog i hranljivog nema. Jos kad odem u piceriju pa debilcina natoba tog kancerogenog plastikanera po njoj kraj toliko boljih i prirodnijih bosanskih sireva, odron :)
Post Reply