Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
-
VjecitiStudent
- bach
#277 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
List Novo Vrijeme se nije našao na listu odabranih medija koji su dobili reklamu za ovaj kontroverzni projekat.VjecitiStudent wrote:http://novovrijeme.ba/arapska-investici ... -u-trnovu/
Sve rečeno.
Zato je cijenjeno uredništvo "pustilo kerove" i viknulo "ožeži". Da je Buroj ili ko već dao marketinšku marku, drugačije bi se pjesme pjevale...
-
klixo
#278 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
"Fini" gradjani Sarajeva na aparatima 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#279 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Hajde sto je Vucic nasao budalu da ulozi u BG milijarde . U grad sa skoro 2 miliona stanovnika.
Ali kako nasi nađose da uloze milijarde u gradic koji nema ni 2 miliona kamenica u okolini
Ali kako nasi nađose da uloze milijarde u gradic koji nema ni 2 miliona kamenica u okolini
-
gidra
#280 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Pa blize je mjesto gradnje Sarajevu nego Trnovu.mali_milojica wrote:Hajde sto je Vucic nasao budalu da ulozi u BG milijarde . U grad sa skoro 2 miliona stanovnika.
Sa Dobrinje uz Krupac eto te haman za 20 min do Preckog polja.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#281 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Mislio sam vise figurativnogidra wrote:Pa blize je mjesto gradnje Sarajevu nego Trnovu.mali_milojica wrote:Hajde sto je Vucic nasao budalu da ulozi u BG milijarde . U grad sa skoro 2 miliona stanovnika.
Sa Dobrinje uz Krupac eto te haman za 20 min do Preckog polja.
Ne mozes porediti Sarajevo sa Beogradom,a ne neku vukojebinu na 20 min od Dobrinje na putu između Sarajeva i Trnova
-
VjecitiStudent
#282 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Tekst je iz februara prošle godine.bach wrote:List Novo Vrijeme se nije našao na listu odabranih medija koji su dobili reklamu za ovaj kontroverzni projekat.VjecitiStudent wrote:http://novovrijeme.ba/arapska-investici ... -u-trnovu/
Sve rečeno.
Zato je cijenjeno uredništvo "pustilo kerove" i viknulo "ožeži". Da je Buroj ili ko već dao marketinšku marku, drugačije bi se pjesme pjevale...
Poslije su naravno i oni dobili bajramske paketice i pridruzili se horu.
-
VjecitiStudent
#283 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Al' što ti je naš život, jedan dan rušiš jednog načelnika, drugog dana jedeš iz ruke drugog.
- muha_sa
- Banksy
#285 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Ako misliš na ovo, ovo je neupotrebljivo._Reds_ wrote:Imas na stranici opcine ko su vlasnici svih parcela na Prečkom polju.Banksy wrote:Može li se kako saznati za koliko su općini Berilo i društvo iz exSBiH preprodali one milione kvadrata bjelašničkog zemljišta koje su od domicilnog stanovništva kupili budzašto? Koliko će svaki od ovih seoskih konjokradica biti dobar? Milion, dva, tri, deset?
Turistički grad u podnožju Bjelašnice i Treskavice: Početna ulaganja od milijardu eura
Prema ugovoru koji će biti potpisan 15. oktobra, Općina je obavezna osigurati svu potrebnu urbanističku dokumentaciju, otkup privatnog zemljišta i "privođenje cjelokupnog prostora predviđenog namjeni“ uključujući i odgovarajuće dozvole za komunalnu infrastrukturu.
http://www.klix.ba/biznis/investicije/t ... /151008078
Ali vjerujem da svi stanovnici Trnova dobro znaju ovo što pitam iznad. O ovome se priča godinama, a zemlja se otkupljivala zadnjih desetak ...
http://www.katastar.ba/pregled
Na ovoj stranici možete vršiti pretraživanje i pregled katastarskih podataka po broju parcele ili broju posjedovnog lista, odnosno katastarskoknjižnog uloška.
Da bi izvršili pretragu, odaberite općinu i katastarsku općinu, upišite broj katastarske parcele ili posjedovnog lista, te kliknite na odgovarajuće dugme za pretragu. Ukoliko postoji geometrija za traženu parcelu, kliknite na ikonicu da bi istu prikazali na pregledniku geoportala.
Svi podaci su informativnog karaktera i ne mogu služiti kao javna isprava. Javne isprave se izdaju u općinskim službama nadležnim za geodetske poslove i katastar.
- JThomas
#286 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
npr. nikako?mali_milojica wrote:Hajde sto je Vucic nasao budalu da ulozi u BG milijarde . U grad sa skoro 2 miliona stanovnika.
- MOSALJOZE
- Haris.ba
#288 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Ta tabla stoji od prošlih izbora.
Mnogi se šprdaju sa Arapima, a ljudi rade biznis. Meni je realniji ovaj projekat nego BH2O. Mislim da je svima jasno da ljudi ne leže na parama - već imaju ideju, nađu investitore za zemlju i gradnju, i onda u hodu prikupljaju od prodaje te završavaju investiciju (ili ulijeću investitori u pola projekta - pa kasnije dijele profit). Nešta slično ko naši građevinari. Samo što oni ciljaju na tržište srednje klase Arapa koji više ne mogu da ljetuju u Siriji. Neće sad doći niko i zakupiti pola grada. Ta klijentela ide u Švicu i Austriju. A ima li pranja novca, nek istražuje ko prima plaću za to.
Mnogi se šprdaju sa Arapima, a ljudi rade biznis. Meni je realniji ovaj projekat nego BH2O. Mislim da je svima jasno da ljudi ne leže na parama - već imaju ideju, nađu investitore za zemlju i gradnju, i onda u hodu prikupljaju od prodaje te završavaju investiciju (ili ulijeću investitori u pola projekta - pa kasnije dijele profit). Nešta slično ko naši građevinari. Samo što oni ciljaju na tržište srednje klase Arapa koji više ne mogu da ljetuju u Siriji. Neće sad doći niko i zakupiti pola grada. Ta klijentela ide u Švicu i Austriju. A ima li pranja novca, nek istražuje ko prima plaću za to.
-
walk_M-A-N
#289 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Tajni je kažu ugovor između ove 2 privatne firme..
http://m.klix.ba/biznis/opcina-trnovo-u ... /151105088
A onda ipak ispade da nije tajni: http://m.klix.ba/vijesti/bih/ibro-beril ... /151110088
Ne znam oko Arapa ali znam da će u budućnosti nestašica vode.. E sad, je li ovo priprema za to vrijeme, vidjet ćemo.
http://m.klix.ba/biznis/opcina-trnovo-u ... /151105088
A onda ipak ispade da nije tajni: http://m.klix.ba/vijesti/bih/ibro-beril ... /151110088
Ne znam oko Arapa ali znam da će u budućnosti nestašica vode.. E sad, je li ovo priprema za to vrijeme, vidjet ćemo.
Last edited by walk_M-A-N on 10/11/2015 19:51, edited 1 time in total.
-
saja_dj
#290 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Dvije firme imaju tajni ugovor o javnom prostoru. Sta bi moglo ići po zlu? 
- MOSALJOZE
- Nisrin
#292 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
.
Last edited by Nisrin on 19/07/2016 23:48, edited 1 time in total.
-
The BEN10
#293 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
saja_dj wrote:Dvije firme imaju tajni ugovor o javnom prostoru. Sta bi moglo ići po zlu?
- JThomas
#294 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
ne nego firma i jedinica lokalne samouprave...
-
The BEN10
#295 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Kada su nama Arapi došli ovdje i spomenuli “free hold zone”, niko u BiH nije znao šta je to. Mi smo to prvi krčili i došli smo do određenih spoznaja. Taj Zakon o stvarnim pravima pripremalo je pet pravnih stručnjaka. Kada smo u januara usagalašavali protokol o namjeri, to je trajalo 30 dana, a ugovor smo dogovorili za pet šest sati. To su bili teški razgovori, po cijeli dan, pa Ahmed ode klanjati jaciju i onda nastavimo i poslije. Kada s Arapima razgovarate to je na početku teško, ali kad steknu povjerenje onda imaju neograničeno povjerenje. Mi smo partneri, ne ulazimo ni u kakve kredite. Oni će nam posuditi novac, a kad na kraju svake godine budemo podvlačili crtu i dijelili dobit, onda ćemo im vraćati dug.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#296 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Upravo ovo htjedoh da napisem. Gdje to u svijetu ugovore od 4 Mil potpisuje lokalna zajednica nonasalantno kao da se radi o milji maraka i kao glavni dzekovi se pojave Dino Konakovic i Bakir Izetbegovic. Ajde ovaj prvi je premijer KS a u svojstvu ceka je dosao ovaj drugi??? Sve te Arapske investicije su cisti SDA marifetluci sve dok se to ne radi onako kako je normalno u cijelom svijetu. Postoje ministarstva za takve stvari, drzavni aparat a ne Ibro Berilo!!!!Nisrin wrote:Presmijesan i neskolovan covjek, baca suplju kako stigne i misli neko ce nasjesti na sve ovo?! Otkad to jedan NACELNIK ZLJ, SEOSKE OPSTINE vodi projekte od nekoliko milijardi i na to sve mu povjeruju sami investitori?!
Da ne bude kao sa najvecim shopping centrom u Jugoist. Evropi ili najvecoj zgradi?! Da ne bude kao sa Bosmalom? hahaha
Ne znam da li postoji iko u ovoj drzavi da vjeruje u sve ovo?! Ovo je cisto pranje para, pod parolom "dodje covjek vedra cela i napravi carsiju od sela..."
Sta je s onim projektom sto se nedavno otvorio u blizini Hadzica? Je li sve rasprodano, ne forsira se u medijima?! Arapi i ako budu dolazili, dolazit ce samo od aprila/maja do septembra, jer je kod njih u tom razdoblju pakao...ali opet i taj period je upitan zbog skola, poslova itd...
Jedan kolega koji je bio u Emiratima na nekim poslovnim razgovorima mi spomenu kako Arapi PLACAJU svom sljamu da dlazi na ove prostore, jer ih se zele rijesiti kroz nekoliko godina...ja nikad ne deskriminiram ljude ni po kojem osnovu ali ljetos pogled na nkoliko njih, zivot mi se smucio, od toga kako zagledaju nase zene, dok vodaju svoje pa do toga da mnogi od njih imaju nokte s kojim bise popeli na Babin zub, od nosenja CILIMA koje razastru ispred hotela na Ilidzi do zgrazavanja na cucavce na Buni, jer im je to "fuj"?!
Prije bih povjerovala da ce u skorije vrijeme rijesiti problem vodosnadbijevanja grada i obnovu cijevi...to je opet punoooo jeftinija investicija, a odgovaralo bi i Arapima koji dodju malo u posjetu ovom najsiromasnijem dijelu Evrope, jer ipak oni dobrostojeci Arapi nece doci u BiH, ngo radije u juznu Francusku ili VB!
-
mali_balon
#297 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
DakleM, Bakir i jeste drzavni haparat.....bosnjacki.....sta nije tu jasno....hrasno38 wrote:Upravo ovo htjedoh da napisem. Gdje to u svijetu ugovore od 4 Mil potpisuje lokalna zajednica nonasalantno kao da se radi o milji maraka i kao glavni dzekovi se pojave Dino Konakovic i Bakir Izetbegovic. Ajde ovaj prvi je premijer KS a u svojstvu ceka je dosao ovaj drugi??? Sve te Arapske investicije su cisti SDA marifetluci sve dok se to ne radi onako kako je normalno u cijelom svijetu. Postoje ministarstva za takve stvari, drzavni aparat a ne Ibro Berilo!!!!Nisrin wrote:Presmijesan i neskolovan covjek, baca suplju kako stigne i misli neko ce nasjesti na sve ovo?! Otkad to jedan NACELNIK ZLJ, SEOSKE OPSTINE vodi projekte od nekoliko milijardi i na to sve mu povjeruju sami investitori?!
Da ne bude kao sa najvecim shopping centrom u Jugoist. Evropi ili najvecoj zgradi?! Da ne bude kao sa Bosmalom? hahaha
Ne znam da li postoji iko u ovoj drzavi da vjeruje u sve ovo?! Ovo je cisto pranje para, pod parolom "dodje covjek vedra cela i napravi carsiju od sela..."
Sta je s onim projektom sto se nedavno otvorio u blizini Hadzica? Je li sve rasprodano, ne forsira se u medijima?! Arapi i ako budu dolazili, dolazit ce samo od aprila/maja do septembra, jer je kod njih u tom razdoblju pakao...ali opet i taj period je upitan zbog skola, poslova itd...
Jedan kolega koji je bio u Emiratima na nekim poslovnim razgovorima mi spomenu kako Arapi PLACAJU svom sljamu da dlazi na ove prostore, jer ih se zele rijesiti kroz nekoliko godina...ja nikad ne deskriminiram ljude ni po kojem osnovu ali ljetos pogled na nkoliko njih, zivot mi se smucio, od toga kako zagledaju nase zene, dok vodaju svoje pa do toga da mnogi od njih imaju nokte s kojim bise popeli na Babin zub, od nosenja CILIMA koje razastru ispred hotela na Ilidzi do zgrazavanja na cucavce na Buni, jer im je to "fuj"?!
Prije bih povjerovala da ce u skorije vrijeme rijesiti problem vodosnadbijevanja grada i obnovu cijevi...to je opet punoooo jeftinija investicija, a odgovaralo bi i Arapima koji dodju malo u posjetu ovom najsiromasnijem dijelu Evrope, jer ipak oni dobrostojeci Arapi nece doci u BiH, ngo radije u juznu Francusku ili VB!
- hrasno38
#298 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Bakir je trenutno clan predsjednistva a ovakve ugovore trebalo bi da sklapa drzavna vlada. Bosnjacki nek prodaje svoju zemlju kome hoce i kako hoce a za drzavnu postoje ipak neke procedure.mali_balon wrote:DakleM, Bakir i jeste drzavni haparat.....bosnjacki.....sta nije tu jasno....hrasno38 wrote:Upravo ovo htjedoh da napisem. Gdje to u svijetu ugovore od 4 Mil potpisuje lokalna zajednica nonasalantno kao da se radi o milji maraka i kao glavni dzekovi se pojave Dino Konakovic i Bakir Izetbegovic. Ajde ovaj prvi je premijer KS a u svojstvu ceka je dosao ovaj drugi??? Sve te Arapske investicije su cisti SDA marifetluci sve dok se to ne radi onako kako je normalno u cijelom svijetu. Postoje ministarstva za takve stvari, drzavni aparat a ne Ibro Berilo!!!!Nisrin wrote:Presmijesan i neskolovan covjek, baca suplju kako stigne i misli neko ce nasjesti na sve ovo?! Otkad to jedan NACELNIK ZLJ, SEOSKE OPSTINE vodi projekte od nekoliko milijardi i na to sve mu povjeruju sami investitori?!
-
The BEN10
#299 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Ko je u Srbiji radio na pripremi Beograd na vodi? Vjerovatno neko ministarstvo?
- hrasno38
#300 Re: Arapi u općini Trnovo grade turistički grad
Nije sasvim sigurno Tomo Nikolic nego premijer Vucic i sasvim sigurno sva ostala administracija koja je potrebna za takvo nesto. Investicija u BiH vrijedna "4 milijarde necega" se svela na Bakira i Berila ili u prevodu SDA!!!!!! I onda treba svi da povjerujemo da su to cista posla? Jesu al u kurcu!The BEN10 wrote:Ko je u Srbiji radio na pripremi Beograd na vodi? Vjerovatno neko ministarstvo?