Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ZenaZbrkovima

#276 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by ZenaZbrkovima »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja guzim svaki dan a ne operem se po heftu-dvije, šta ima veze naši smo. :mrgreen:
:lol: :lol:
ne's jos dugo reklo bi se :lol:
Cherry-Cherry

#277 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Cherry-Cherry »

Ovi su mi najzanimljiviji što se kupaju bar dva puta na dan :D
U ovakvom uhljupastom okruženju smo stvarno zanimljivi. :mrgreen:
:run:
Better Man

#278 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Better Man »

strong69 wrote:
Better Man wrote:
Cherry-Cherry wrote:Tuširam se svaki dan ujutro i naveče, nezavisno od godišnjeg doba. Kosu perem tri puta sedmično. I ne ide mi u glavu kako neko može da se tušira/kupa jednom sedmično. Kako legne u krevet naveče, ako se ne istušira... Fuj :-?
Tuširanje svaki dan i ujutro i navečer nije zdravo za organizam i tvoju kožu i time uništavaš svoj imunitet i prirodnu zaštitu svoje kože.
Ko ti je to rekao? Ne trljas kozu cetkom ili spuzvom svaki put put kad se tusiras. Danas su gelovi za tusiranje blagi i pH neutralni. Tusiram se svaki dan ujutro i navecer. Jednom sedmicno koristim onu spuzvu. 20 godina nisam imao prehladu a kamoli neku drugu bolest.
Pročitaj mnalo šta kažu naučnici i eksperti u toj oblasti.
Cholina_Lokica

#279 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Cholina_Lokica »

Cherry-Cherry wrote:Znači, mi koji se tuširamo svaki dan ne valjamo, furamo se na zapadnjake ovo ono :-) :lol: :-) Eto pravimo se da smo nobl :-) :lol: :lol: a ovi što se kupaju jednom u pet dana su ok, to tako treba... :-) Čuj ne valja se kupati svaki dan, ljudi se čude što se neko tušira ujutro :-) :-) :-) Eto treba ustati iz kreveta, skinuti pidžamu i obući se. Ja se ne znojim puno, zapravo jako rijetko, ali tuširanje osvježi čovjeka. Čuj ne treba se tuširati ujutro... Fuj, fuj, fuj... :-)
Pa naravno, i istu plasticnu majicu obavezno nositi minimum heftu :lol: i prikljuciti se epidemiji suge, jer je to in kod nas
ultima_palabra

#280 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by ultima_palabra »

Svaki drugi dan mjera... ako nisam ziogu niti išao u teretanu, može i treći :mrgreen:
dječak sa šibicama

#281 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by dječak sa šibicama »

Evo kisa pada, odlicna prilika da te uhvati malo vode, ako se nisi kupao od bajrama.
mali_balon

#282 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by mali_balon »

Ne vidim razlog sto bi se kupao ili tusirao vise od jednom sedmicno, treci dan nakon kupanja pocinjem da lucim razne mirise i tecnosti poput mosusnog goveda ili jarca, koji bi trebali da privuku moju zenku i time bi doslo do parenja.
vješalica

#283 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by vješalica »

friskyoreo wrote:Mozda malo off topic. :) Pitanje je, koji antiperispirant koristite? Mene nervira sto kad se kupam pola sata moram trljat ispod miski da spadne ona Rexona. Jer kad se okupam, a i dalje osjeca se ona oporost na kozi i nije glatka, isto kao da se nisam ni okupao. :-)
Ontopic, kupam se svaki dan, ljeti i po 2-3 puta, zavisno od potrebe. Ne mogu izaci iz kuce dok se ne okupam i obucem cist ves, carape odjecu. Kosu perem isto svaki dan, ali samo 2-3 puta sedmicno samponom. Inace samo isperem toplom vodom da spadne prasina i masnoca. :)
skini dlake
dzemaludin007

#284 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by dzemaludin007 »

friskyoreo wrote:Mozda malo off topic. :) Pitanje je, koji antiperispirant koristite? Mene nervira sto kad se kupam pola sata moram trljat ispod miski da spadne ona Rexona. Jer kad se okupam, a i dalje osjeca se ona oporost na kozi i nije glatka, isto kao da se nisam ni okupao. :-)
Ontopic, kupam se svaki dan, ljeti i po 2-3 puta, zavisno od potrebe. Ne mogu izaci iz kuce dok se ne okupam i obucem cist ves, carape odjecu. Kosu perem isto svaki dan, ali samo 2-3 puta sedmicno samponom. Inace samo isperem toplom vodom da spadne prasina i masnoca. :)
Imas nivea na kuglicu ne ostaju tragovi. I koristi rukavicu pri kupanju da spadnu mrtve celije i koza postane glatka, ne moze uvijek samo rukom. Izribaj petu ako treba, imas i za to sredstvo.

Okupam se jednom sedmicno ali vrijedno :) Ljudi ne kontaju da nemaju potrebu da se svi kupajju svaki dan, jednostavno svaka koza nije ista. :)
Better Man

#285 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Better Man »

ladyblue18 wrote:
sema911s wrote:beter gdje nauci te gluposti da svakodnevno kupanje unistava kozu
Ovo samo na forumu moze biti glupost.
Vama je ovo glupost,a što su svi stručnjaci i naučnici ovo potvrdili to vam ništa ne znači.
GaRGa

#286 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by GaRGa »

cyprus

#287 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by cyprus »

Cherry-Cherry wrote:
Ovi su mi najzanimljiviji što se kupaju bar dva puta na dan :D
U ovakvom uhljupastom okruženju smo stvarno zanimljivi. :mrgreen:
:run:
Uhljupastom okruženju? :-) Ne postoji okruženje u kome se svi kupaju svakodnevno, a pogotovo ne više puta dnevno... To je sasvim individualna stvar svugdje... A to što se ti zgražavaš na sve koji ne dijele tvoju maniju ili u najboljem slučaju naviku - to je tvoj problem... Ne ''uhljupastog okruženja''...

A što se tiče smrada u javnom prevozu, opet mislim da to nije stvar kupanja... Neki ljudi se usmrde za dan koliko drugi za sedam dana... Nemamo svi isti organizam... I pretpostavka je vrlo logična, da se češće kupaju ljudi koji se lakše znoje i čiji znoj ima jači miris...

I još nešto... Pušači koji se kupaju svakodnevno, samo da vam kažem - džaba vam je - svakako smrdite...
New Girl Bones

#288 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by New Girl Bones »

Cherry-Cherry wrote:
Digla_da_kreci wrote:Cherry, nemoj slucajno da se tusiras dok imas anamo one dane. :mrgreen:
Ni slučajno. To posebno nije zdravo. :mrgreen:
Vi ljudi stvarno volite ići iz krajnosti u krajnost, pretjerujete u svemu, pa tako i shvatanju nekih riječi. Srećom, ne koristim javni prijevoz, pa se ne susrećem sa tim silnim smradovima koje spominjete. Ljudi s kojima sam u kontaktu, slučajno ili namjerno nemaju nikakvih higijenskih problema i dok je tako nije me briga koliko se kupaju ili tuširaju, a mogu reći da nam higijena nije strana kao naciji. To što nas ima svakakvih kao i bilo gdje u svijetu, to je druga stvar. A to što neki spominju da se naši stari ne kupaju, ako ništa bar oni uvijek mirišu na sapun, a ne na te silne vaše gelove i hemije.
Bambi_na_kofeinu

#289 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Bambi_na_kofeinu »

De otvorite temu koliko često čistite kuću da se žene počupaju koja više domestosa troši :D
p206

#290 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by p206 »

jebote, i ja uzeo čitati ovu temu... zakasniću na kupanje

drugo od jutros
JohnnyS

#291 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by JohnnyS »

S4mpion wrote:Ko mu ne bi zamjerio ako tako visi u kupatilu kao što kažeš?

Dijete je na dobrom putu da postane teški narcis. Što se tiče pranja kose, nije preporučljivo prati je svaki dan.

U svemu treba imati mjeru.

Što nije preporučljivo kosu prati svaki dan? Stvarno me zanima, ako ima neka studija da me se uputi na to jer ja šampon stavljam svaki dan... Neovisno ljeto ili zima, svaki dan se kupam (vidio sam da neki prave distinkciju između kupanja i tuširanja, kao tuširanje ne podrazumijeva pranje kose, wtf?), tih 15 minuta dnevno mi apsolutno nije nikakav gubitak vremena, a poslije se osjećam duplo bolje. Jedino mi je satnica različita ovisno o godišnjem dobu, zimi češće navečer, ljeti češće ujutro prije posla, premda ljeti nekad ubacim i poslijepodnevno kupanje (iako mostarska klima nerijetko zahtjeva dodatno osvježenje :D )
dječak sa šibicama

#292 Re: Kupanje jednom sedmično

Ja cu se danas kupati :babinsin: kupio sam i sapun :igra1:
shmizlica

#293 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by shmizlica »

dječak sa šibicama wrote:Ja cu se danas kupati :babinsin: kupio sam i sapun :igra1:
jel kabaš :lol:
dječak sa šibicama

#294 Re: Kupanje jednom sedmično

a-a, otaj

Image

sad mi recite da nije dobar za kupanje :sad:
Cherry-Cherry

#295 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Cherry-Cherry »

I pretpostavka je vrlo logična, da se češće kupaju ljudi koji se lakše znoje i čiji znoj ima jači miris...
Pretpostavka ti nije dobra. Da se ljudi, koji se puno znoje, češće tuširaju, ne bi imali onaj ustajali smrad. :-? :cry:
Ja se tuširam, ne zato što se puno znojim, već zato što mi je super osjećaj kad se istuširam, što se osjećam osvježeno. Osim toga, dobro je za cirkulaciju tuširati se toplom, pa hladnom, pa toplom vodom. Poslije ljepše zaspem. :)
pasha_stambol

#296 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by pasha_stambol »

Ljeti svaki dan se istuširam nekad i po 2 puta na dan :) dok ovako zimi cetvrtkom radi dzume i u nedjelju radi posla et :D :D
+zvjezdica+

#297 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by +zvjezdica+ »

Queen_of_hearts wrote:Jel vama kupanje isto sto i tusiranje ?
Mislim,meni je kupanje,sapun sa zrncima ,dobro vruca voda ,izribati se dobro jedno 2 puta ,da sve skripi ....to dosta jednom sedmicno........a sad svako dan-dva (ovisno o godisnjem dobu i aktivnostima ) je tu brzinsko ulijetanje pod tus ,malo gela za tusiranje ,5 minuta i gotovo :mrgreen:

ehhh isto... pjenjusava kupa :tooo: nema izlaska 2 sata iz kupatila
cyprus

#298 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by cyprus »

Cherry-Cherry wrote:
I pretpostavka je vrlo logična, da se češće kupaju ljudi koji se lakše znoje i čiji znoj ima jači miris...
Pretpostavka ti nije dobra. Da se ljudi, koji se puno znoje, češće tuširaju, ne bi imali onaj ustajali smrad. :-? :cry:
Ja se tuširam, ne zato što se puno znojim, već zato što mi je super osjećaj kad se istuširam, što se osjećam osvježeno. Osim toga, dobro je za cirkulaciju tuširati se toplom, pa hladnom, pa toplom vodom. Poslije ljepše zaspem. :)
Sad znamo razlikovati svjež smrad od ustajalog smrada? :mrgreen: Ja recimo to ne znam...

Ma mene samo nervira ta urbana legenda da se svi moramo tuširat svakodnevno, po mogućnosti više puta, kako ne bi ispalo da smo uhljupi... Ispadne sramota preskočit koji dan :oops: tako da manje-više svako koga sam uživo čuo kaže kako se kupa svaki dan :-) Aha, jes...

Istina je međutim da nema svako ni potrebu ni naviku da se kupa svakodnevno, a pogotovo ne više puta dnevno... Ti kažeš osjećaš se svježe poslije jutanjeg tuširanja... Ali to apsolutno nema veze sa higijenom... Ne postoje higijenski razlozi tuširanja navečer prije spavanja i ujutru poslije ustajanja (osim ako se abnormalno ne znojiš pri spavanju)... Tu se radi o čistoj navici, a u nekim slučajevima i opsesiji... I onda ti dođeš i tu svoju naviku ovdje namećeš kao standard, koji ne slijede samo uhljupi :-) E pa jebiga, nije baš tako... Da ne govorim još koliko ljudi uopšte ne može sebi priušiti paljenje bojlera svaki dan, pa još više puta...

Ja se kako rekoh kupam 2-3 puta sedmično... Ponekad češće, ovisno ako sam obavljao neku težu fizičku aktivnost... Ljeti isto tako češće, ali opet ne nužno svakog dana - kad osjetim potrebu za tim... I za mojih 27 godina života niko mi ne reče da smrdim... Naravno, da mi je neko to rekao, da sam primjetim vlastiti smrad ili da uvidim druge posljedice ''rijetkog'' kupanja - kupao bih se naravno češće - pa niko ne želi bit smrdljiv... Međutim, takvu potrebu još nisam osjetio...

I mani se tvog malograđanskog pristupa diskusiji, koji ofirno izbija iz manje-više svakog tvog posta...

PS Odoh pod tuš :mrgreen:
Cherry-Cherry

#299 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Cherry-Cherry »

Sad znamo razlikovati svjež smrad od ustajalog smrada? :mrgreen: Ja recimo to ne znam...
Da radiš s ljudima, znao bi...
Ma mene samo nervira ta urbana legenda da se svi moramo tuširat svakodnevno, po mogućnosti više puta, kako ne bi ispalo da smo uhljupi...
Eno sad urbana legenda da se treba tuširati svaki dan. E jbg stvarno... :-)
Tu se radi o čistoj navici, a u nekim slučajevima i opsesiji... I onda ti dođeš i tu svoju naviku ovdje namećeš kao standard, koji ne slijede samo uhljupi
Opsesija :lol: Što se uhljupa tiče, jest uhljupi ste. :)
niko mi ne reče da smrdim...
Pa nije to jednostavno nekome reći, posebno kao ti taj neko nije previše blizak. :zoka:
I mani se tvog malograđanskog pristupa diskusiji, koji ofirno izbija iz manje-više svakog tvog posta...
Ma jašta. Kad se ne slažeš s nekim, taj ima malograđanski pristup... :-)

De ljudi, ne brukajte se. Pokušavate predstaviti kao normalno to što se ne tuširate :-) Pa je neko ko se tušira zapadnjak, pravi se nobl, malograđanin... :-)
ultima_palabra

#300 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by ultima_palabra »

Pa smrde ljudi koji ne stavljaju dezodorans, možeš se ti i dvaput dnevno tuširati, pogotovo ljeti...
Post Reply