Ok i to je posteno na neki nacin...........ali mi nemamo dovoljno zatvoskih kapaciteta.........mnobi osudjeni nisu u zatvoru i cekaju slobodno mjesto da bi odsluzili svoj rok....ovo se uglavnom odnosi na ove manje kriminalce kradja sitna,javni red i mir itd......sudije cesto pustaju bez zatvorskih kazni zbog nedostatka smjestaja... ... neka nam danci pomognu da napravimo zatvore.....svakako ce nam uskoro trebati puno mjesta ....Zviz wrote:Ne prijedlog je, koliko sam skonto, da bi danska vlastima BiH placala da ih u BiH drze u zatvoru, naravno po cijenama BiH tako to nebi bio trosak za BiH a za Dansku bi bio manji trosak nego da leze u DK.joint union wrote:Fakat, zbog greske Danaca koji primaju sve i svasta, trebali bi placati porezni obveznici iz BiH.spreca wrote:Bravo za policiju.........ali inace mislim da danci malo pretjeruju sa zahtjevom da kaznu lezi u Bih......ko ga sudi neka mu obezbjedi i krevet u zatvoru
Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
- spreca
#276 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
- spreca
#277 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Imaju nase drzavljanstvojoint union wrote:
Kako ne bi bio trosak, jer kad taj odlezi to svoje ostade nama ovdje. Cuvaj se Dana(ja)ca i kad darove nose. A kako da se ugrade nasi cuvari, upravnici zatvora, politicari itd?
A sto nam ne vrate kakvog inzenjera ili doktora? I cije pasose imaju ovi "kriminalci"?
- zgembomaratonac
#278 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Gdje je tu interes BiH?? Za BiH je bolje da šaneri danicma prave probleme nego svojoj domovini.Zviz wrote:Ne prijedlog je, koliko sam skonto, da bi danska vlastima BiH placala da ih u BiH drze u zatvoru, naravno po cijenama BiH tako to nebi bio trosak za BiH a za Dansku bi bio manji trosak nego da leze u DK.joint union wrote:Fakat, zbog greske Danaca koji primaju sve i svasta, trebali bi placati porezni obveznici iz BiH.spreca wrote:Bravo za policiju.........ali inace mislim da danci malo pretjeruju sa zahtjevom da kaznu lezi u Bih......ko ga sudi neka mu obezbjedi i krevet u zatvoru
- alkalna_baterija
#279 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Zviz, hajmo ovako. 
Dijete koje je maltene po rodjenju dato na usvajanje, usvojeno od strane nekog para, nakon 20ak godina postane kriminalac. Cija je to odgovornost? Onih koji su ga rodili ili onih koji su ga odgajali?
Zasto bi oni koji su ga rodili prihvatili odgovornost za njegove postupke, kad ga ni ne znaju?
Dakle, ocigledno je problem u danskom sistemu.
Dijete koje je maltene po rodjenju dato na usvajanje, usvojeno od strane nekog para, nakon 20ak godina postane kriminalac. Cija je to odgovornost? Onih koji su ga rodili ili onih koji su ga odgajali?
Zasto bi oni koji su ga rodili prihvatili odgovornost za njegove postupke, kad ga ni ne znaju?
- joint union
#280 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Nemaju danske pasose? Nakon 20 godina?spreca wrote:Imaju nase drzavljanstvojoint union wrote:
Kako ne bi bio trosak, jer kad taj odlezi to svoje ostade nama ovdje. Cuvaj se Dana(ja)ca i kad darove nose. A kako da se ugrade nasi cuvari, upravnici zatvora, politicari itd?
A sto nam ne vrate kakvog inzenjera ili doktora? I cije pasose imaju ovi "kriminalci"?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#281 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
sinuhe wrote:E svašta. Da mi je znati kako ovo izgledaZviz wrote:Poznam par slucaja koji su zijanili penziju na taj nacin. Bili su odcvikani od strane Kontrol Team (taj team nema svaka komuna, jer se financira iz budzeta komune) koji radi na terenu u BiH. Pretezno jedan Bosanac i dva danca se stacionaoraju u BiH i izvidjaju. To su cine opcine gdje imaju ozbiljan broj stranaca.
Jarane imati posao u Kontrol Team je biti ministar i po. Pogotovo kad je rijec o Balkanu. Dole ti obezbjede smjestaj i sve i jos si placen ko grof sta radis hodas i slikas. Nista vise. Upratis ga i par slika kako se vere po zidovima i slicno, kako tacke maltera gura itd. Nista vise. Samo te pozovu na razgovor i pitaju jes ti ovo na slici a on zine pa gleda pa gleda pa se nasmije i kaze mu dobro mi ti ukidamo penziju i od sutra si na socijali a od prekosutra si na aktiverinu plus sto ti zaracunaju da moras vratiti dio penzije pa ti jos nabace kredit. Opet kazem to su jako rijetki slucaji - doslovice 1 od 100. Inace sta Bosanci rade po danskoj je sljedece. Primaju penziju ali unutar EU imaju pravo da je prenesu, presele se kdo rodbine u Austriju, ko ima ili juznu njemacku a onda borave po 11 mjesecu godisnje u Bosni a vode se kao da zive u Austriji. Tu isto setaju Kontrol Team ljudi i nadgledaju. Sta fali recimo u Lienzu boravis u hotelu osam sedmice imam nalog ta i ta osoba prati 62 dana dali je kod kuce ili ne - komune imaju 100% pravo da ukinu primanja bez da im treba suglasnost drzave, jer su komune u danskoj manje vise "samostalne drzavice" unutar drzave po brojnim pitanjima. I ako su na penziji prijevremenskoj nemaju pravo biti u BiH duze od dva mjeseca. Drugi trik sto danci koriste je ako su nasi dobili penzije na racun bolesti pa im zdravstvo dostavlja ljekove na vrata i obicno ako nici kod kuce tamo zavedu da te nije bilo na dan kad je dostava ljekova tako da moras da najavis da nisi kod kuce. Onda znaju da si negdje vanka sigurno jos ako nise ni najavio a komuna moze traziti uvid i ovi obicno predaju jer su financirani od komune pa ide suradnja bez problema.
- spreca
#282 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Ima mnogih koji nece da uzmu drzavljanstvo jer stalni boravak im je sasvim dovoljan......ja necu da uzmem(rusko iako mi nude)jer se moram odreci svoga......a sa stalnim boravkom imam sva prava kao i svaki rus samo sto nemam pravo birati niti biti izabran na izborima....a zato mi se hebejoint union wrote:Nemaju danske pasose? Nakon 20 godina?spreca wrote:Imaju nase drzavljanstvojoint union wrote:
- Zviz
#283 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
DObar dio Bosanca u Danskoj po dolasku iz BiH su imali velik revolt. Bilo je tu i kriminalaca iz Bivse drzave sistema. Dosta dok su bili u izbjeglistvu su lezali po zatvorima zbog kradje i koje kakvih falscifikata. Vi ovdje imate roditelja iz BiH koji nisu brinuli o vlastitoj djeci, branili im da idu na ekskurzije sa dancima, da se druze i sl. Imate roditelja koji su se jednostavno izviljavali nad djecom... kroz pricu sa vako par ovim mladjih koji su kaznjavani brzo skontate da harmonija u prodici nije bila super. Imao sam slucaj gdje je otac cina ucio da krade sa njim kad mu je bilo 14 godina. Otac je dobio deport a mali sa 17 postao teski drogeras ovisnik, kasnje zavrsio na klinic sa 20 godina bio kaznjen za mnogo sta kradje itd. na kraju su ga u lokalnom drustvu danci prepoznavali pa su znali za slucaj pa bi i pustili ono dadnu mu malo pare i hrane i kao hadj. Mati se nije brinula o djeci tesko joj bilo i pobjegla isto. Dosta bosanske djece u Danskoj je odraslo bez podrske vlastitih roditelja. To mozda zvuci cudno ali to vam mogu mnogi potvrditi.alkalna_baterija wrote:Zviz, hajmo ovako.
Sto se tice drzavljanstva zakoni su strogi ni kao maloljetnik ne smijes biti kaznjen inace ako si nemas pravo na drzavljanstno nikada za zivota.
- stakasa
#284 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Haj ne laziZviz wrote:DObar dio Bosanca u Danskoj po dolasku iz BiH su imali velik revolt. Bilo je tu i kriminalaca iz Bivse drzave sistema. Dosta dok su bili u izbjeglistvu su lezali po zatvorima zbog kradje i koje kakvih falscifikata. Vi ovdje imate roditelja iz BiH koji nisu brinuli o vlastitoj djeci, branili im da idu na ekskurzije sa dancima, da se druze i sl. Imate roditelja koji su se jednostavno izviljavali nad djecom... kroz pricu sa vako par ovim mladjih koji su kaznjavani brzo skontate da harmonija u prodici nije bila super. Imao sam slucaj gdje je otac cina ucio da krade sa njim kad mu je bilo 14 godina. Otac je dobio deport a mali sa 17 postao teski drogeras ovisnik, kasnje zavrsio na klinic sa 20 godina bio kaznjen za mnogo sta kradje itd. na kraju su ga u lokalnom drustvu danci prepoznavali pa su znali za slucaj pa bi i pustili ono dadnu mu malo pare i hrane i kao hadj. Mati se nije brinula o djeci tesko joj bilo i pobjegla isto. Dosta bosanske djece u Danskoj je odraslo bez podrske vlastitih roditelja. To mozda zvuci cudno ali to vam mogu mnogi potvrditi.alkalna_baterija wrote:Zviz, hajmo ovako.
Sto se tice drzavljanstva zakoni su strogi ni kao maloljetnik ne smijes biti kaznjen inace ako si nemas pravo na drzavljanstno nikada za zivota.
- alkalna_baterija
#285 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Auuu, jarane... Pa ti nisi shvatio poentu.Zviz wrote:DObar dio Bosanca u Danskoj po dolasku iz BiH su imali velik revolt. Bilo je tu i kriminalaca iz Bivse drzave sistema. Dosta dok su bili u izbjeglistvu su lezali po zatvorima zbog kradje i koje kakvih falscifikata. Vi ovdje imate roditelja iz BiH koji nisu brinuli o vlastitoj djeci, branili im da idu na ekskurzije sa dancima, da se druze i sl. Imate roditelja koji su se jednostavno izviljavali nad djecom... kroz pricu sa vako par ovim mladjih koji su kaznjavani brzo skontate da harmonija u prodici nije bila super. Imao sam slucaj gdje je otac cina ucio da krade sa njim kad mu je bilo 14 godina. Otac je dobio deport a mali sa 17 postao teski drogeras ovisnik, kasnje zavrsio na klinic sa 20 godina bio kaznjen za mnogo sta kradje itd. na kraju su ga u lokalnom drustvu danci prepoznavali pa su znali za slucaj pa bi i pustili ono dadnu mu malo pare i hrane i kao hadj. Mati se nije brinula o djeci tesko joj bilo i pobjegla isto. Dosta bosanske djece u Danskoj je odraslo bez podrske vlastitih roditelja. To mozda zvuci cudno ali to vam mogu mnogi potvrditi.alkalna_baterija wrote:Zviz, hajmo ovako.
- sinuhe
#286 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Dancima su znači problem otvorene granice. Ali to je pitanje velike EU a tu se Danci neće pitati.
- _mufljuz_
#287 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
nema veze - vazno je da žbiri k'o ti imaju sto drukaju sve i svakog za bilo sta.....
- joint union
#288 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Nesto sumnjam da je ista situacija u Rusiji i u Danskoj, al' hajd'.spreca wrote:[
Ima mnogih koji nece da uzmu drzavljanstvo jer stalni boravak im je sasvim dovoljan......ja necu da uzmem(rusko iako mi nude)jer se moram odreci svoga......a sa stalnim boravkom imam sva prava kao i svaki rus samo sto nemam pravo birati niti biti izabran na izborima....a zato mi se hebe
Mene je konkretno zanimalo za ovu dvojicu, a evo i zasto. Danci se u ovom slucaju ponasaju malo licemjerno, uzmu od nas (prime), karikiram, 10 000 ljudi, one sto valjaju ostave, a sto ne valja, hajd ti nazad. Pa to ni na pijaci nema kad kupis kilu jabuka, a kamoli ovdje gdje ljude uzimaju dzaba. Zato i pitam sto ne vrate kakvog inzenjera ili doktora (ili zviza), hoce al u q. I tebi Rusi nude drzavljanstvo jer si kriminalac vjerovatno
- spreca
#289 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
jeli danska u EU?....sramota da neznam ali jebigasinuhe wrote:Dancima su znači problem otvorene granice. Ali to je pitanje velike EU a tu se Danci neće pitati.
-
sha_ba
#290 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Alkalna pusti, ja pet puta slično pitanje postavljam on blebeći ko baba kakva!!!
Zviz king si samo nastavi
Zviz king si samo nastavi
- Zviz
#291 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
U Danskoj nije bas tako. Nekad davno je bilo imao ne imao nema gotovo razlike, a mogao si ga dobiti u roku od 5 do 7 godina. Danas prije 12 godina kad se uzme cijekopna procedura u obzir neces. Prvo moras poloziti sve ispite za jezik ako nisi isao u osnovno ili srednju dansku skolu. Zatim napuniti 10 godina boravka stalnog i da nisi bio kaznjen, u nekim slucajima starijih osoba kao doseljenici moraju moci dokazati da nisu bili kaznjavani u maticnoj odnosno drzavi porijekla. Zatim kad napinis 10 godina boravka i sve je ok onda imas ispit koji se nudi samo dva puta godisnje, koji treba poloziti obicno vecini upali iz drugog ili treceg puta pa kad sve to fino imas u mapi onda ide na razmatranje u parlament i oni imaju do dvi godine dana roka da donesu odluku. Tako da poneki cekaju i do nepunih 13 godina da im dodje pismo da mogu u policiji predati zahtjev za dzravljanstvo. No neki trebaju da kad im dodje pismo od dzrave da se odrkenu drzavljanstva npr. BiH, pa dok to rijese znaci moze i jos jedna godian da prodje. 14 godin. Somalici npr. ne moraju da se odkreknu jer je skoro nemoguce zbog stanja u Somaliji.spreca wrote:Ima mnogih koji nece da uzmu drzavljanstvo jer stalni boravak im je sasvim dovoljan......ja necu da uzmem(rusko iako mi nude)jer se moram odreci svoga......a sa stalnim boravkom imam sva prava kao i svaki rus samo sto nemam pravo birati niti biti izabran na izborima....a zato mi se hebejoint union wrote:
Nemaju danske pasose? Nakon 20 godina?
A to sto si napisao da lazem, slisaj vamo lazes sam sebe koliko si tezak odjebi smetljaru.
- Zviz
#292 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Skonto sam ja ponetu samo odgovor na tu ponetu si sam dao sebi pisanjem iste. Ja sam ti samo dao cinjenicu i stanje a ne odgovor.alkalna_baterija wrote:Auuu, jarane... Pa ti nisi shvatio poentu.Zviz wrote:DObar dio Bosanca u Danskoj po dolasku iz BiH su imali velik revolt. Bilo je tu i kriminalaca iz Bivse drzave sistema. Dosta dok su bili u izbjeglistvu su lezali po zatvorima zbog kradje i koje kakvih falscifikata. Vi ovdje imate roditelja iz BiH koji nisu brinuli o vlastitoj djeci, branili im da idu na ekskurzije sa dancima, da se druze i sl. Imate roditelja koji su se jednostavno izviljavali nad djecom... kroz pricu sa vako par ovim mladjih koji su kaznjavani brzo skontate da harmonija u prodici nije bila super. Imao sam slucaj gdje je otac cina ucio da krade sa njim kad mu je bilo 14 godina. Otac je dobio deport a mali sa 17 postao teski drogeras ovisnik, kasnje zavrsio na klinic sa 20 godina bio kaznjen za mnogo sta kradje itd. na kraju su ga u lokalnom drustvu danci prepoznavali pa su znali za slucaj pa bi i pustili ono dadnu mu malo pare i hrane i kao hadj. Mati se nije brinula o djeci tesko joj bilo i pobjegla isto. Dosta bosanske djece u Danskoj je odraslo bez podrske vlastitih roditelja. To mozda zvuci cudno ali to vam mogu mnogi potvrditi.alkalna_baterija wrote:Zviz, hajmo ovako.
- sinuhe
#293 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Jeste u EU, ali mislim ono ko je i šta je ta Danska u okviru EU?spreca wrote:jeli danska u EU?....sramota da neznam ali jebigasinuhe wrote:Dancima su znači problem otvorene granice. Ali to je pitanje velike EU a tu se Danci neće pitati.
- spreca
#294 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Znam o cemu pricas......ali u svim drzavama u svijetu ako ne postujes zakone vratit ce te u maticnu drzavu ali posle odlezane kazne ......jebiga i nasi tako rade i radili bijoint union wrote:Nesto sumnjam da je ista situacija u Rusiji i u Danskoj, al' hajd'.spreca wrote:[
Ima mnogih koji nece da uzmu drzavljanstvo jer stalni boravak im je sasvim dovoljan......ja necu da uzmem(rusko iako mi nude)jer se moram odreci svoga......a sa stalnim boravkom imam sva prava kao i svaki rus samo sto nemam pravo birati niti biti izabran na izborima....a zato mi se hebe
Mene je konkretno zanimalo za ovu dvojicu, a evo i zasto. Danci se u ovom slucaju ponasaju malo licemjerno, uzmu od nas (prime), karikiram, 10 000 ljudi, one sto valjaju ostave, a sto ne valja, hajd ti nazad. Pa to ni na pijaci nema kad kupis kilu jabuka, a kamoli ovdje gdje ljude uzimaju dzaba. Zato i pitam sto ne vrate kakvog inzenjera ili doktora (ili zviza), hoce al u q. I tebi Rusi nude drzavljanstvo jer si kriminalac vjerovatno
-
Dick Wanker
#295 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Kako sere ovaj Zviz ko foka i iskrivljava sliku....Bosanci u DK su na vrhu liste sto se tice integracije i dalkeo su najpopularniji medju Dancima....Dakle zaposlavanje skole itd dalkeo iznad ostalih stranaca....
Ljudi su napravili emisiju i od skoro 400 deportovanih samo dvojica su htjela stati pred kamere i igrom slucaja su bili Bosanci...Sto se tice liste odakle dolaze deportovani kriminalci 2014 god, na njoj je BIH statisticka greska...
Rumunija 98
Poljska 34
Litvanija 34 itd
Sto se tice ovih Bosanaca iz BIH sto govore to je problem Danske, qrac nas boli itd itd.... Mislim da bas nije tako... Recimo ovaj Mirza je sa 6 godina otisao u Dansku, dakle tu je odrastao, upao u kriminal, istetovirao cijelo tijelo, zbog kriminalnih djela nije dobio drzavljnatsvo.... Dakle njega je Danska napravila kriminlcem i sada ga izbacuju u BIH... Naravno da BIH treba da se zabrine zbog ovoga...Decko je teski kriminlac i cak je u emisiji prijetio da je ustanju ubiti sebe i druge....
Ovo sto se desava ispada kao, Danci uzimaju sebi one koji rade is skoluju se a one koji su kiksali i koji su otisli krivim putem, evo vam ih BIH pa se vi brinite o njima...ALI Danska je ta koja nije uspjela od ovih momaka napraviti normalne ljude i ne zele uzeti odgovrnost zbog toga..
Ljudi su napravili emisiju i od skoro 400 deportovanih samo dvojica su htjela stati pred kamere i igrom slucaja su bili Bosanci...Sto se tice liste odakle dolaze deportovani kriminalci 2014 god, na njoj je BIH statisticka greska...
Rumunija 98
Poljska 34
Litvanija 34 itd
Sto se tice ovih Bosanaca iz BIH sto govore to je problem Danske, qrac nas boli itd itd.... Mislim da bas nije tako... Recimo ovaj Mirza je sa 6 godina otisao u Dansku, dakle tu je odrastao, upao u kriminal, istetovirao cijelo tijelo, zbog kriminalnih djela nije dobio drzavljnatsvo.... Dakle njega je Danska napravila kriminlcem i sada ga izbacuju u BIH... Naravno da BIH treba da se zabrine zbog ovoga...Decko je teski kriminlac i cak je u emisiji prijetio da je ustanju ubiti sebe i druge....
Ovo sto se desava ispada kao, Danci uzimaju sebi one koji rade is skoluju se a one koji su kiksali i koji su otisli krivim putem, evo vam ih BIH pa se vi brinite o njima...ALI Danska je ta koja nije uspjela od ovih momaka napraviti normalne ljude i ne zele uzeti odgovrnost zbog toga..
Last edited by Dick Wanker on 23/01/2015 14:39, edited 1 time in total.
- alkalna_baterija
#296 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
@Zviz
Bi li se ti zenio za papire?
Imam jednu, kaze trpila bi i tezak zivot u Danskoj, i progone i potlacivanje i nepravdu i diskriminaciju, samo da se kutarise Bosne.
Bi li se ti zenio za papire?
Imam jednu, kaze trpila bi i tezak zivot u Danskoj, i progone i potlacivanje i nepravdu i diskriminaciju, samo da se kutarise Bosne.
- spreca
#297 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Hvala........vecina zakona u Eu je ista...odnosno uskladjena.....ali vjerovatno ima i zakona od drzave do drzave gdje se razlikuju.....a to iz pisanja zviza vidim da su jako rigorozni a ima i licemjerstvasinuhe wrote:Jeste u EU, ali mislim ono ko je i šta je ta Danska u okviru EU?spreca wrote:jeli danska u EU?....sramota da neznam ali jebigasinuhe wrote:Dancima su znači problem otvorene granice. Ali to je pitanje velike EU a tu se Danci neće pitati.
- Zviz
#298 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
U principu neme moze biti svjedno, jer vecina ljudi iz BiH u DK zivi ispod standarda zivot. To sto se oni hvale vama u BiH da ovdje jasu na konjevima i sjede u kraljevskim stolicama to prepisite mentaliteti o dokazivanju. Vecina zivi kao postanar u kvatovima polu puni stranaca ili danaca socijalnih slucaja kao sto su i oni. Gotovo 2/3 preko 40 je na penziji ili socijali vecina u prijevremenskoj penziji. Sto se mladjih tice doslovice pola kriminal pola skola/posao. Generalno gledano skolovani se udaju i zene sa dancima i pokusajvaju da se sto manje druze sa ostalima. Ostali se medjusobno druze maksimalno. BiH klubova ima u par primjera pa cak i spotskih.
BiH danska dijaspora forum je podjeljen u pet frakcija. Tacno imate pet uduruga o istom jer se nisu mogli sloziti da imaju jedan. Jer od drzave se dobije saka para za takav forum pa su ribe na vrhu se pokacili kome koliko u dzep od te sake.
Toliko o Bosancerosima po Danskoj. Ocjena 2.
BiH danska dijaspora forum je podjeljen u pet frakcija. Tacno imate pet uduruga o istom jer se nisu mogli sloziti da imaju jedan. Jer od drzave se dobije saka para za takav forum pa su ribe na vrhu se pokacili kome koliko u dzep od te sake.
-
Dick Wanker
#299 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Ti apsolutno nemas pojma....Zviz wrote:U principu neme moze biti svjedno, jer vecina ljudi iz BiH u DK zivi ispod standarda zivot. To sto se oni hvale vama u BiH da ovdje jasu na konjevima i sjede u kraljevskim stolicama to prepisite mentaliteti o dokazivanju. Vecina zivi kao postanar u kvatovima polu puni stranaca ili danaca socijalnih slucaja kao sto su i oni. Gotovo 2/3 preko 40 je na penziji ili socijali vecina u prijevremenskoj penziji. Sto se mladjih tice doslovice pola kriminal pola skola/posao. Generalno gledano skolovani se udaju i zene sa dancima i pokusajvaju da se sto manje druze sa ostalima. Ostali se medjusobno druze maksimalno. BiH klubova ima u par primjera pa cak i spotskih.
BiH danska dijaspora forum je podjeljen u pet frakcija. Tacno imate pet uduruga o istom jer se nisu mogli sloziti da imaju jedan. Jer od drzave se dobije saka para za takav forum pa su ribe na vrhu se pokacili kome koliko u dzep od te sake.Toliko o Bosancerosima po Danskoj. Ocjena 2.
- alkalna_baterija
#300 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.
Zviz,druze, ovo je bila poenta mog posta.Dick Wanker wrote:Kako sere ovaj Zviz ko foka i iskrivljava sliku....Bosanci u DK su na vrhu liste sto se tice integracije i dalkeo su najpopularniji medju Dancima....Dakle zaposlavanje skole itd dalkeo iznad ostalih stranaca....
Rumunija 98
Poljska 34
Litvanija 34 itd