samo procitaj sto si sam postavio, pa ces mozda spoznati da si ustvari ti polupao loncice... nationality = drzavljanstvo... drzavljanstvo nije isto sto i nacionalnost... adem ljaljic je srbijanac i igra za drzavnu reprezentaciju srbije, a nacionalnost mu je bosnjak... kad bi istu recenicu pisao za branislava ivanovica, jedino bi promijenio da mu je nacionalnost srbin... po tvojoj logici ispade da smo mi ovdje 'samo' izgubljeni u prevodu... na popisu si se izjasnjavao za drzavljanstvo, i na tom istom popisu su se svi morali izjasniti da su drzavljani BiH, i bosnjaci i srbi i hrvati, svidjalo im se to ili ne... na tom nivou, tvoja prica stoji - svi smo bosanci i hercegovci... po tvojoj logici, prije 20 godina smo po nacionalnosti svi bili jugosloveni... a to bas nije tako, zar ne? umjesto sto se ovdje lomis da svima objasnis kako brkaju pojmove, probaj samo procitati ove linkove koje sam postavljas, pa skontaj da mozda ipak ti brkas pojmove...Pjanic15 wrote:Evo opet ideš glavom kroz zid, negirajući činjenicu da Ljajić igrajući za NACIONALNU reprezentaciju Srbije, ujedno je po NACIONALNOSTI Srbin, dok po etničnosti Bošnjak.nelle_tz wrote: To sto ti spominjes da je drzava jednako nacija postoji u Americi, ali je ovo Balkan i kod nas ne znaci isto.On je nacionalno Bosnjak jer pripada naciji Bosnjaci,on samo igra za reprezentaciju Srbije. @joint union To ces stvarno morati pitati Boatenga.U mnogim jezicima je izraz nacija sinonim za državu, što je ponekad čest izvor nesporazuma.Kod nas to ne znaci isto, nego rijec nacija oznacava ono sto sam prethodno pisao. U razlicitim jezicima znaci razlicito.PItaj ti Ljajica sto on, ako je nacionalno Srbin, ne pjeva himnu "Boze prave" koja je nacionalna himna Srba? LJajic - nacionalno Srbin, vece gluposti nisam cuo, on ima samo njihovo drzavljanstvo, to je, nacionalno i etnicki je Bosnjak.I je li Ljajic nacionalno Srbin ili Srbijanac posto se zemlja zove Srbija? Ili je Republikosrbikanac posto je naziv drzava Srbija( ako je drzava-nacija).Nisam nikad glasao za SDA niti bih to ikada uradio, obicni kriminalci, izdajnici i grobari BiH, @Yahweh
Kad imaš ovakvih likova koji direktno ignoriraju osnovne termine nacije/nacionalnosti čije su odrednice država, diskusija gubi smisao, čak i pored jasnih primjera ili argumenata iz zvaničnih dokumenata:
Article 15.
(1) Everyone has the right to a nationality.
(2) No one shall be arbitrarily deprived of his nationality nor denied the right to change his nationality.
Zvanična Povelja UN: http://www.un.org/en/documents/udhr/index.shtml#a15Član 15.
1. Svako ima pravo na državljanstvo.
2. Niko ne smije samovoljno biti lišen svojeg državljanstva niti mu se smije odreći pravo da promijeni svoje državljanstvo.
Zvanični prevod na bosanski jezik: http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Lang ... angID=src1
Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
-
the_stick
#276 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
-
Drinski
#277 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Ma lik prica bezze, iako smatram da pravilan termin bosanac, isto tako mislim da je ovaj to uradio jer hoce da ispadne "in", pametan itd. a ispada budala. I na kraju, opet dijete svrsta u pleme bosanaca...
- strong69
#278 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Bosanskohercegovacka nacionalnost. Etnicka pripadnost Bosnjak, Srbin ili Hrvat.
-
DZONPI
#279 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Kako ja mogu bit do 25 Bosanac a onda se zaratilo i ja odjednom posto Bosnjak.Niko na svjetu mi nemoze nametnut nesto sto se meni nesvidja.Meni se samo ime Bosnjak nesvidja Ja sam bio i ostacu dok sam ziv Bosanac Bosanceros Bosancina.Libo me sta ce neko rec i hocu li bit manjina.
- drunken tiger
#280 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Vidim na većini komentara da još uvijek mentalitet nije odmakao od uređenja plemenskog savjeta. Ko nije gledao Kemu serucka ovdje. Lik je lijepo rekao da je nacionalno Bosanac a da je etnički Bošnjak. Problem je što je većina, nažalost skoro svi neobrazovani pa ne znamo razliku između etničkog i nacionalnog. Trpajte se u torove pa nek vas karaju kao i do sada. Ništa nije izgubio što se izjasnio kao Bosanac nacionalno a etnički Bošnjak. Naprotiv, obogatio je i sebe i državu još jednim identitetom. Ovdje sve vrvi od polupismenih pametologa i tobože boraca za identitet Bošnjaka. Smiješno!!
- Streptokok
#281 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
samo mi nije jasna medijska pažnja,Drinski wrote:Ma lik prica bezze, iako smatram da pravilan termin bosanac, isto tako mislim da je ovaj to uradio jer hoce da ispadne "in", pametan itd. a ispada budala. I na kraju, opet dijete svrsta u pleme bosanaca...
mislim jasna mi je samo se pravim naivan.
- drunken tiger
#282 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Vi niste normalni. LIk je etnički Bošnjak!! Veći je Bošnjak nego što ćeš ti ikada biti!! Nacionalno je Bosanac!! Kako vam to nije jasno?! Pogledaj prilog, pročitaj nekad nešto više od naslova!!!ban COOL in wrote:i to Bošnjak budala, naravnoDrinski wrote:Ma lik prica bezze, iako smatram da pravilan termin bosanac, isto tako mislim da je ovaj to uradio jer hoce da ispadne "in", pametan itd. a ispada budala. I na kraju, opet dijete svrsta u pleme bosanaca...
neće sebi dozvolit takva sranja ni srbin ni hrvat, da "glume" neke "Bosance" pa oni taj termin ne vole ni u regionalnom smislu, a kamoli etničkom ili nacionalnom
samo glupi retardirani Bošnjo, poput ovog dotičnog kretena, to može uradit
-
VjecitiStudent
#283 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Kemo je svoj pravo na izbor debelo zaradio
Kemal, Admir i Sanel su danas ozbiljni, porodični ljudi koji brinu svakodnevne brige, pokušavaju sebi i svojoj porodici osigurati egzistenciju. Prije 22 godine, prvih mjeseci rata u Bosni i Hercegovini, svoje prve ljubavi, školske knjige, maturske ispite i ekskurzije zamijenili su puškama. Kao maloljetnici su se pridružili oružanim snagama na početku agresije na BiH, tokom koje su bili na nekim od najtežih sarajevskih ratišta.
Oni su sada organizovani u Udruženje Maloljetnih boraca Armije RBiH, čiji je predsjednik Kemal Šalaka. On je imao 16,5 godina kada se priključio Specijalnim jedinicama MUP-a BiH pod komandom Jusufa Juke Prazine.
Za Anadolu Agency je rekao kako nije donio odluku da ide u rat već da je to bio logičan slijed događaja i vrijeme kada čovjek bira kako želi da pogine, kao civil na cesti ili borac u akciji. Šalaka je već imao osiguran let vojnim avionom za Skoplje u aprilu 1992. godine, ali je doskočica njegovog najboljeg prijatelja, koji se već priključio vojsci, bila dovoljan razlog da ostane u Sarajevu i postane vojnik.
Majčine suze i očeva prijetnja
"Otišao sam do štaba i uzeo pušku. Vratio sam se kući, i kad me mama ugledala počela je da plače. Otac je rekao da je bolje da me on rani, nego da idem na liniju. Ali mi to nisu mogli zabraniti. Tako je propala prilika da odemo iz BiH i do kraja rata smo svi, moji roditelji i sestra, ostali u Sarajevu", rekao je Šalaka.
Tokom rata je bio na brojnim linijama na sarajevskom ratištu, od Azića, preko Nedžarića, Trebevića do Poljina.
-
Dead Man Walking
#284 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Covjek fino rekao da je istovremeno i Bosnjak i Bosanac, sto je i svaki Bosnjak koji je rodjen u Bosni, ali veliki Bosanci koji se jeze od Bosnjastva samo procitali naslov pa mu udaraju haj fajv.drunken tiger wrote: Vi niste normalni. LIk je etnički Bošnjak!! Veći je Bošnjak nego što ćeš ti ikada biti!! Nacionalno je Bosanac!! Kako vam to nije jasno?! Pogledaj prilog, pročitaj nekad nešto više od naslova!!!
- Henry Chinaski
#285 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Koja je konkretno korist zbog koje je vrijedilo voditi ovu borbu?
Njegova ili cijelog društva ili zašto se već borio?
Njegova ili cijelog društva ili zašto se već borio?
- joint union
#286 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Ima li iko pametan da objasni zasto bi se termini Bosnjak i Bosanac morali medjusobno iskljucivati?
To su dva razlicita pojma i covjek moze biti oboje, bez da bude manje ili vise jedno ili drugo.
Evo ja se ponosim sto sam i Bosnjak i Bosanac i sta sad?
Probacu jednostavnije, evo Ljajic je Bosnjak ali nije Bosanac, jel' tako?
Dodik je Bosanac ali nije Bosnjak.
Dodik je i Srbin, ali nije Srbijanac.
Ljajic je Srbijanac ali nije Srbin.
To su dva razlicita pojma i covjek moze biti oboje, bez da bude manje ili vise jedno ili drugo.
Evo ja se ponosim sto sam i Bosnjak i Bosanac i sta sad?
Probacu jednostavnije, evo Ljajic je Bosnjak ali nije Bosanac, jel' tako?
Dodik je Bosanac ali nije Bosnjak.
Dodik je i Srbin, ali nije Srbijanac.
Ljajic je Srbijanac ali nije Srbin.
- joint union
#287 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Procitaj temu legendo, imas na njoj par ljudi, Hrvata ili Srba iz BiH koji su se izjasnili i kao Bosanci. Time nisu postali manji Srbi ili Hrvati.ban COOL in wrote:ima, ponovo PITAM
hoće li se ijedan hrvat ili srbin izjasnit kao Bosanaca i napravit slično sranje
neće
samo glupi Bošnjo, retardirani , debilni
-
Dead Man Walking
#288 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Bas zato sto oni nece (cast izuzecima) svaki Bosnjak mora isticati da je istovremeno i Bosanac, jer u suprotnom ako se izjasnjava samo kao Bosnjak i njima automatski da je pravo da se izjasnjavaju samo kao Hrvati ili Srbi iako su rodjeni u BiH.ban COOL in wrote:ima, ponovo PITAM
hoće li se ijedan hrvat ili srbin izjasnit kao Bosanaca i napravit slično sranje
neće
- Point.
#289 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Opet ponavljam, volio bih vidjeti i citati slican clanak o Jozi iz Ljubuskog kako pred kamerama prica kako je on überbosanac ili Darka iz Bijeljine. Ali necemo, jer se ovim budalastinama jedino bavi glupi Bosnjo, kako bi dokazao kako je on cool, inn, prava raja, urban, sta sve ne. Kome bolan da dokazuje. Bosanac, Bosnjak, musliman, Musliman.....kako smo samo glupi.
A "bosanci" progutali mamac, ne samo plovak nego i siluk i stap. Ubise se dokazivati Bosnjacima sta su i ko su, te kako su glupi a nigdje ih da istu pricu Srbima i Hrvatima pricaju.
A "bosanci" progutali mamac, ne samo plovak nego i siluk i stap. Ubise se dokazivati Bosnjacima sta su i ko su, te kako su glupi a nigdje ih da istu pricu Srbima i Hrvatima pricaju.
-
DZONPI
#290 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Halo de ti nama nepismenim objasni sta je to bosnjak.Tebi je mozda lako ali meni nije pa hajde probaj me ubjedit kako sam ja bosnjak.Rodjem sam u Sarajvu davno nosim muslimansko ime i osjecam se bosancem jer uvjek sam se tako izjasnjavo.Hajmo ko je taj bio on predsjednik poslanik ko je donio odluku da sam ja bosnjak.Sta ako ja njemu nevjerujem nesmatram njegov dokaz validnim.Sta ako necu da budem bosnjak jesam onda kriminalac izdajica hajde malo strucno objasni pusti suplju glupi ovaj onaj.Sta mene briga kako ce se izjasnit neko jel srbin ili hrvat jer dog god drzava neradi za interes ljudi sto bi ja radio za interes drzave.
- Streptokok
#291 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
ima jedan komentar na klixu, kaže sad ostaje da se i srbi izbore za građansku opciju.Point. wrote:Opet ponavljam, volio bih vidjeti i citati slican clanak o Jozi iz Ljubuskog kako pred kamerama prica kako je on überbosanac ili Darka iz Bijeljine. Ali necemo, jer se ovim budalastinama jedino bavi glupi Bosnjo, kako bi dokazao kako je on cool, inn, prava raja, urban, sta sve ne. Kome bolan da dokazuje. Bosanac, Bosnjak, musliman, Musliman.....kako smo samo glupi.
volio bi upoznati tu osobu koja je to napisala
-
Dead Man Walking
#292 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Pa ako te nije briga, je li ti onda svejedno ako se RS odvoji, i ako i Hrvati prate taj korak? Ako vec oni nisu Bosanci, vodjen tom logikom, otkud oni u Bosni, i zasto ih siliti da tu ostanu? Ne osjecaju se Bosancima, kao sto se ti ne osjecas Bosnjakom. Sta su oni?DZONPI wrote:Halo de ti nama nepismenim objasni sta je to bosnjak.Tebi je mozda lako ali meni nije pa hajde probaj me ubjedit kako sam ja bosnjak.Rodjem sam u Sarajvu davno nosim muslimansko ime i osjecam se bosancem jer uvjek sam se tako izjasnjavo.Hajmo ko je taj bio on predsjednik poslanik ko je donio odluku da sam ja bosnjak.Sta ako ja njemu nevjerujem nesmatram njegov dokaz validnim.Sta ako necu da budem bosnjak jesam onda kriminalac izdajica hajde malo strucno objasni pusti suplju glupi ovaj onaj.Sta mene briga kako ce se izjasnit neko jel srbin ili hrvat jer dog god drzava neradi za interes ljudi sto bi ja radio za interes drzave.
- madner
#293 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Najezim se od glupsona i provala. Svajcarska nema vise etnickih grupa. Jedna nacija, jedan narod, vise jezika. 
- mO k3
#294 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
da da da taki ti je bosnjo .. i zaista mi ovakvi idu na zivac kao kemoPoint. wrote:Opet ponavljam, volio bih vidjeti i citati slican clanak o Jozi iz Ljubuskog kako pred kamerama prica kako je on überbosanac ili Darka iz Bijeljine. Ali necemo, jer se ovim budalastinama jedino bavi glupi Bosnjo, kako bi dokazao kako je on cool, inn, prava raja, urban, sta sve ne. Kome bolan da dokazuje. Bosanac, Bosnjak, musliman, Musliman.....kako smo samo glupi.
-
DZONPI
#295 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Ja mislim ljudi a to sta su ko su odakle dolaze me totalno ne interesuje.ja govorim u svoje ime i necu da me neko gleda samo kroz ogledaloko sam i sta sam.Ako sam bosanac neznaci da mrzim nekog nek bude ko god sta hoce a one koji se osjecaju bosancima pustite ih ljudi sto vas to boli sta je problem.Sto se drzave tice za istu sam dao dio noge ali opet osto bosanac.
- mO k3
#296 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
cek ba ako je tako zasto je kemo bio na sudu??joint union wrote:Procitaj temu legendo, imas na njoj par ljudi, Hrvata ili Srba iz BiH koji su se izjasnili i kao Bosanci. Time nisu postali manji Srbi ili Hrvati.ban COOL in wrote:ima, ponovo PITAM
neće
-
DZONPI
#297 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Ako vec zapinjete imam i kako vi kazete srbina koji se istoosjecaju i izjasnjavaju bosancima a znam i kako vi kazete hrvata isto koji kazu da su bosanci jer kazu tu su rodjeni.Znaci ima nas vise e jedino sve ove sto znam su vecinom iz Sarajva da li to ima veze geografski sa izjasnjavanjem moguce.
- mO k3
#298 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
ja mislim da ti malo nama petljas ...DZONPI wrote:Ako vec zapinjete imam i kako vi kazete srbina koji se istoosjecaju i izjasnjavaju bosancima a znam i kako vi kazete hrvata isto koji kazu da su bosanci jer kazu tu su rodjeni.Znaci ima nas vise e jedino sve ove sto znam su vecinom iz Sarajva da li to ima veze geografski sa izjasnjavanjem moguce.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#299 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
Vidi interesantno je da ja nisam Bosnjak a izjasnjavam se iskljucivo kao Bosanac i Hercegovac dakle forum i jeste mjesto gdje su ljudi anonimni i to nem aveze sa ovom pricom ali osjecam veliki strah kod "tornjaka" prema ovom sto se zove osnovni identitet "Bosnac i Hercegovac" a iza njega ide sve ostalo. I nisam mrdnuo prstom nego sam mrdao puskom od 92-96 za tu ideju koja se zove Bosna I Hercegovina i vise ne znam ni sam je li to bilo normalno jer sam se borio za jedno a dobio nesto sasvim drugo!!!York Light 100`s wrote:Pa što se ne izjasniste svi kao kralj Kemo? Sve nešto pametno na forumu a u realnosti se podvije rep.hrasno38 wrote:ja se ipak nadam da ce za 20-30 godina makar u Sarajevu a nadam se i u BiH najvise biti Bosnaca i Hercegovaca a onda poslije toga sve ostalo. MOJ KRALJU!!!!pedeset wrote:Nek je dijete živo i zdravo. Ali pitat ću ja vas kad za 20-30 godina u našoj zemlji bude zvanično više Hrvata, Srba pa i ostalih nego bošnjaka. Pitat ću vas da li je "Kemo kralj" kad u toj istoj opštini Centar budete manjina, valjda ćete se onda osjećati majoriziranim. A stranci će jedva dočekati pa kazati šta hoćete, imate više teritorije od tih i tih, a brojčano vas je manje. Moji KRALJEVI!
Koliko je se procenata izjasnilo kao Bosanac na popisu?
Ko i ovi ateisti sa klixa, sve puno ateista na ovom forumu dok se krije iza anonimnog nicka. Kada se pogleda ovaj forum rekao bi više ateista nego vjernika u BiH, samo je čudno kada odeš na Facebook gdje su svi sa pravim imenom i prezimenom nećeš naći skoro nikoga da je član neke ateističke grupe.
Isto kao i sa Bosancima u BiH, sve se ko nešto nada da će jednog dana biti a svi šute i svi se izjasnili kao Bošnjaci. Jedino što će takvi kao ti doprinjeti promjenama jeste samo nadajući se i ništa drugo. I da ti se za 20-30 godina želja ostvari, takvi kao ti koji nisu ni prstom mrdnuli da se šta uradi nego se samo nadali će konačno izaći iz svoje mišije rupe i biti najglasniji "konačno nam se ostvario san"
Po ovom i jest Kemo dobio toliko pažnje i ovu temu, zato što je nešto pokrenuo a ne sjedio kod kuće i pisao na internetu kako mu je želja da mu dijete bude jednom Bosanac
-
Drinski
#300 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima
ma vidis, da nas zafrkava.mO k3 wrote:ja mislim da ti malo nama petljas ...DZONPI wrote:Ako vec zapinjete imam i kako vi kazete srbina koji se istoosjecaju i izjasnjavaju bosancima a znam i kako vi kazete hrvata isto koji kazu da su bosanci jer kazu tu su rodjeni.Znaci ima nas vise e jedino sve ove sto znam su vecinom iz Sarajva da li to ima veze geografski sa izjasnjavanjem moguce.