Cjenovnik za radna mjesta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
todd_smith

#276 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

Sunny-7 wrote:
Znaci, nezaposlen si, ali trebas da das 30k za radno mjesto. Odakle da zbavis novac? Koja ce to banka nekom nezaposlenom dati kredit, bilo kakav, a kamoli toliki iznos?! Ko ce tebi nezaposlenom posuditi tolike pare, a nije sigurno da ces ih ikada moci vratiti?!
Dalje, posao na preporuku. Preporuka u smislu da je neko sposoban odraditi nesto, kvalifikovan, vrijedan itd? Osoba koja nekoga takvog preporucuje i sama se dokazala na poslu, odredjenoj funkciji kad joj se vjeruje na rijec. (Ovo je imaginarno za BiH, ali standardna praksa na zapadu). Ili se radi o preporuci tipa "on je sin x guzonje", usluga za uslugu?
Najgore mi je kad ljudi izginu (rudnik Raspotocje), zbog nesposobnog kadra koji je pod sumnjivim uslovima zaposlen, totalno nestrucan, ali stranacki ili familijarno pogodan. I to svi znaju, znamo, i opet bismo bili u stanju kupiti posao samo zbog licne "sigurice"?!
I tako u krug, u nedogled, a zemlja propada i moralno, i eticki, i ekonomski, i niko nije u stanju da to promijeni...
naci ces, imas dijasporu rodbine, ako ne ti neko blizu tebe, imas hiljadu nacina da se zavalis, to ti je najmanje problem
Buckethead wrote:
Dobrinja80 wrote: Šta je 30 milja ako je plata 3000 KM
Kakve ba tri milje, nismo u Švicarskoj :-) Možda je tolika direktorska plata.
2.100KM tu negdje ti je pocetna tj ako nadjes ok poziciju da platis
Dr Kova

#277 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Dr Kova »

todd_smith wrote: 2.100KM tu negdje ti je pocetna tj ako nadjes ok poziciju da platis
Tode, nisam znao da su tolike plate u Elektroprenosu, bio sam ubijeđen da su manje nego u Elektroprivredi
O'zone
Globalni moderator

#278 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by O'zone »

crno_sa_zlatnim wrote:Malo je 30.000,00 treba minimalno 50.000,00. U oktobru su građani ove države izabrali SM filmove, pa nek uživaju. Umjesto SM opreme imaju važeći cjenovnik za radna mjesta, zdravstvene usluge, najskuplje identifikacione isprave koje se mijenjaju svako malo kako bi se napunio budžet, pod prozorima im niču neboderi...
Svako kmečanje zabranjeno :-D
Ja bih zabranio da se upošljavaju obični ljudi u institucije i državna preduzeća iznad funkcije recimo domar. Sva ostala radna mjesta bi se nasljeđivala odnosno samo bi članovi familije uposlenika mogli da steknu pravo da preuzmu radno mjesto po preporuci :oops: ko u FDS-u. Pa kad je bal nek je maskenbal :thumbup:
JThomas

#279 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by JThomas »

pa i ne zapošljavaju se :D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#280 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Zviz »

Imal ko vodic i brosuru, koje firme treba obici u ljetnoj sezoni 2015? :D
JThomas

#281 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by JThomas »

recimo da se izda brošura koja je firma i institucija pripala kojoj stranci u posljednjoj podjeli ratnog, ovaj izbornog plijena. da zna raja, gdje da se šlihta i nudi peškeše za koje mjesto, da se napravi ta jedna prohodnost u javnom sektoru... :D :D
mirsek

#282 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by mirsek »

avetinja wrote:Koliku platu imaju grobari i oni koji rade u mrtvačnici?
Grobari na groblju u Pokopu oko 1250 KM sa toplim.
Oni u mrtvacnici imaju 1600+ KM zbog specificnosti posla.
avetinja

#283 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by avetinja »

mirsek wrote:
avetinja wrote:Koliku platu imaju grobari i oni koji rade u mrtvačnici?
Grobari na groblju u Pokopu oko 1250 KM sa toplim.
Oni u mrtvacnici imaju 1600+ KM zbog specificnosti posla.
Sad bi se prebacio u mrtvačnicu da radim.
Dobrinja80

#284 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Dobrinja80 »

Buckethead wrote:
todd_smith wrote: 2.100KM tu negdje ti je pocetna tj ako nadjes ok poziciju da platis
Tode, nisam znao da su tolike plate u Elektroprenosu, bio sam ubijeđen da su manje nego u Elektroprivredi

2100+ topli obrok + radni staž+ dnevnice+ prevoz.......
Još ako si VSS i neki sevic izađe se i više od 3000
crno_sa_zlatnim

#285 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by crno_sa_zlatnim »

JThomas wrote:recimo da se izda brošura koja je firma i institucija pripala kojoj stranci u posljednjoj podjeli ratnog, ovaj izbornog plijena. da zna raja, gdje da se šlihta i nudi peškeše za koje mjesto, da se napravi ta jedna prohodnost u javnom sektoru... :D :D
Izdavanje brošure omogućiti samo NGO - sektoru, a da im mentor recimo bude Fakultet za sport kao rasadnik naučnih radnika i budućih emeritusa.
Konačno odobrenje sadržaja brošure da radi isključivo budući premijer Dino Kifla. :)
stakasa

#286 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by stakasa »

crno_sa_zlatnim wrote:
JThomas wrote:recimo da se izda brošura koja je firma i institucija pripala kojoj stranci u posljednjoj podjeli ratnog, ovaj izbornog plijena. da zna raja, gdje da se šlihta i nudi peškeše za koje mjesto, da se napravi ta jedna prohodnost u javnom sektoru... :D :D
Izdavanje brošure omogućiti samo NGO - sektoru, a da im mentor recimo bude Fakultet za sport kao rasadnik naučnih radnika i budućih emeritusa.
Konačno odobrenje sadržaja brošure da radi isključivo budući premijer Dino Kifla. :)
:D
gilla

#287 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by gilla »

Dobrinja80 wrote:
Buckethead wrote:

Dosta AKO. Početnik teško to može ostvariti. Zavisi od pozicije. Iako je i ovo sjajno.
U svakom slučaju NAJ POSLODAVAC uz Agenciju za bankarstvo.
todd_smith

#288 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

gilla wrote: Dosta AKO. Početnik teško to može ostvariti. Zavisi od pozicije. Iako je i ovo sjajno.
U svakom slučaju NAJ POSLODAVAC uz Agenciju za bankarstvo.
medju boljima jeste, ali ne znam da li je naj, ne znam koja je tacno pozicija ali nesto u vezi oruzja i armije, osoba koja je svjeza sa faxa, pravo zavrsila, sredili posao i platili i pocetna plata bila 2.500KM. Znaci nije napredna pozicija, pocetnik je u pitanju. Ne znam fkt poziciju, ali na Ilidzi se radilo tj kancelarije su im na Ilidzi, ako ko zna sta na Ilidzi ima da se radi oko oruzja tj dokumentacija i slicno ili neka vladina organizacija, onda je to.

Sve zavisi koliko si spreman platiti, sve se moze srediti.
stakasa

#289 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by stakasa »

JThomas wrote:pa i ne zapošljavaju se :D
:D
Sociolog

#290 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Sociolog »

Pozdrav, zna li iko, kolika je tarifa u Zavodu za zdrastveno osiguranje, Kantona Sarajevo( zelena zgrada na Socijalnom), i Sluzbeni list BIH, ili kantona Sarajevo... moze i p.p. tarife? Hvala
Dobrinja80

#291 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Dobrinja80 »

Zeljo_do_groba wrote:
Dobrinja80 wrote:
Buckethead wrote:

Nije tacno ovo za platu... Plate sigurno nisu iznad nivoa EPBiH, a to je nekih 2000KM +- 200-400 zavisi koja VSS pozicija, i to je sa svim beneficijama, kakve dnevnice, prevoz je autobusom, itd.
Slabo si upoznat, elektromonter koji dežura u trafostanici izađe 2400 KM,
Koliko izađu oni sa fakultetom što rade u kancelarijama neznam tačno, ali sigurno imaju 500 KM višu platu.

EPBiH je preduzeće na dijelu FBiH a Elektroprenos je državna firma koja posluje na čitavoj teritoriji BiH.
dzemaludin007

#292 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by dzemaludin007 »

Kad cemo se mi uvaliti u tako neko dobru firmu. Jedino znanjem da se borimo, trebace im valjda nekad i "radnika". Svakako kontam uskoro polagati sertifikat za projektovanje dalekovodnih polja (ili instalacija) (slabo ko to ima i na regiji). SVi ganjaju 800 fakulteta, mr, dr a sertifikate niko. :D
gidra

#293 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by gidra »

Dobrinja80 wrote:
Zeljo_do_groba wrote:
Dobrinja80 wrote:
Nije tacno ovo za platu... Plate sigurno nisu iznad nivoa EPBiH, a to je nekih 2000KM +- 200-400 zavisi koja VSS pozicija, i to je sa svim beneficijama, kakve dnevnice, prevoz je autobusom, itd.
Koliko izađu oni sa fakultetom što rade u kancelarijama neznam tačno, ali sigurno imaju 500 KM višu platu.

EPBiH je preduzeće na dijelu FBiH a Elektroprenos je državna firma koja posluje na čitavoj teritoriji BiH.
E cuj 2600 KM pa nije monter iz Dortmunda :-) .
Prvo ne postoji radno mjesto elektromonter koji dezura u trafostanici jer nema potrebe za tim kad dispeceri putem SCADA sistema imaju sav uvid u mrezu i njeno stanje.
Drugo plata elektromontera u prosjeku je oko 1500 KM sa toplim i prevozom.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#294 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by mk ultra »

gidra wrote: E cuj 2600 KM pa nije monter iz Dortmunda :-) .
Prvo ne postoji radno mjesto elektromonter koji dezura u trafostanici jer nema potrebe za tim kad dispeceri putem SCADA sistema imaju sav uvid u mrezu i njeno stanje.
Drugo plata elektromontera u prosjeku je oko 1500 KM sa toplim i prevozom.
ima barem jedan čovjek u svakoj
mora da dežura, curenje gasa, kvarovi na opremi i sl.
i svaka pored scada nadzora i kontrole i dalje ima relejno upravljanje koje je prije bilo, koje funkcionira i dalje, i prije reaguje...
mirsek

#295 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by mirsek »

Dobrinja80 wrote:
Koliko izađu oni sa fakultetom što rade u kancelarijama neznam tačno, ali sigurno imaju 500 KM višu platu
.

Ne mora znaciti.
U VIK-u terenski NKV radnici , citaci brojila, oni koji dezuraju kao i oni sto se zavlace i ciste kanalizaciju mogu izaci i do 2000 KM sa bonusima dok oni sa faxom u kancelarijama imaju oko 1500-1600 KM platu bez bonusa.
Vrlo lako NKV radnici sa bonusima sustignu a cesto i prestignu radnike sa faxom u svojim primanjima.
dzemaludin007

#296 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by dzemaludin007 »

Joj sto se sire dezinformacije u vezi visina plata, ko da zivimo u Svedskoj :-D Znam ja kako idu ta duvanja cifri, i to uglavnom od ljudi koji nemaju dodirnih tacaka sa tim firmama, uglavnom iz prica rekla/kazala. Ja kazem tebi 1000KM, ti drugom 1500KM, i do onog zadnjeg dodje 3000KM, a u sustini 3 manja.. :izet: Isto kao sto pricaju za zajendicke organe da su plate ne znam ti kakve, a plata oko 1050KM (ja gledao ugovor), jedino ako si neki sef ili sl. :) Spustite se na zemlju malo. 8-)
todd_smith

#297 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

dzemaludin007 wrote:Kad cemo se mi uvaliti u tako neko dobru firmu. Jedino znanjem da se borimo, trebace im valjda nekad i "radnika". Svakako kontam uskoro polagati sertifikat za projektovanje dalekovodnih polja (ili instalacija) (slabo ko to ima i na regiji). SVi ganjaju 800 fakulteta, mr, dr a sertifikate niko. :D
A sad smo odjednom MI?

Jucer si rekao kako ti ne smijes u Sarajevo jer si Srbin? A sada govoris MI? Uostalom to sto si Srbin fino iskoristiti da posao nadjes na nekoj drzavnoj funkciji, ne trebas ni placati nista, dosta osoba iz manjeg entiteta tako dodju na funkcije zbog nacionalnog kljuca. Pogledaj kcerku Slavuja.
dzemaludin007

#298 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by dzemaludin007 »

todd_smith wrote: A sad smo odjednom MI?

Jucer si rekao kako ti ne smijes u Sarajevo jer si Srbin? A sada govoris MI? Uostalom to sto si Srbin fino iskoristiti da posao nadjes na nekoj drzavnoj funkciji, ne trebas ni placati nista, dosta osoba iz manjeg entiteta tako dodju na funkcije zbog nacionalnog kljuca. Pogledaj kcerku Slavuja.
Ne razumijem, sta MI ?! Nesto mi glupo bilo da govorim u jednini :D :izet: Kad sam rekao MI, ne mora znaciti da bih radio u Sarajevu, nisu zajednicke firme na nivou BiHa samo u Sarajevu. Inace mogu ja raditi u Sarajevu naravno (nema biranja), shopingovati, odradjivati administrativne obaveze, ali ne i zivjeti, izlaziti, slaviti, provoditi slobodno vrijeme...itd :thumbup: Nemoj bukvalno shvatiti "ne smjeti" zaviriti. :) Valja doci na redu u tu drzavnu sluzbu, a i ko zna dokle ce postojati :)
todd_smith

#299 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

dzemaludin007 wrote:
todd_smith wrote: A sad smo odjednom MI?

Ne razumijem, sta MI ?! Nesto mi glupo bilo da govorim u jednini :D :izet: Kad sam rekao MI, ne mora znaciti da bih radio u Sarajevu, nisu zajednicke firme na nivou BiHa samo u Sarajevu. Inace mogu ja raditi u Sarajevu naravno, shopingovati, odradjivati administrativne obaveze, ali ne i zivjeti, izlaziti, slaviti, provoditi slobodno vrijeme...itd :thumbup: Nemoj bukvalno shvatiti "ne smjeti" zaviriti. :) Valja doci na redu u tu drzavnu sluzbu, a i ko zna dokle ce postojati :)
smaras sa jadnim pokusajima trolanja, na svakoj temi
Dobrinja80

#300 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Dobrinja80 »

dzemaludin007 wrote:Joj sto se sire dezinformacije u vezi visina plata, ko da zivimo u Svedskoj :-D Znam ja kako idu ta duvanja cifri, i to uglavnom od ljudi koji nemaju dodirnih tacaka sa tim firmama, uglavnom iz prica rekla/kazala. Ja kazem tebi 1000KM, ti drugom 1500KM, i do onog zadnjeg dodje 3000KM, a u sustini 3 manja.. :izet: Isto kao sto pricaju za zajendicke organe da su plate ne znam ti kakve, a plata oko 1050KM (ja gledao ugovor), jedino ako si neki sef ili sl. :) Spustite se na zemlju malo. 8-)
Da poznaješ bar jednu radničku koja radi na šalteru u banci imao bi sasvim drugačije mišljenje.
One mogu vidjeti stanja na tekućim klijenata, pa pitaj kolike su uplate 'budžetlijima' .
Post Reply