Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post Reply
Banksy

#276 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Banksy »

Skijaš wrote:
Banksy wrote: A broj 3 je kao neki zadati broj nakon kojeg bi ti navodni kompromitirajući materijali imali težinu, pa bi ih trebalo istražiti. Ako je jedan onda ne vrijedi?
Naravno da vrijedi, zato i jeste na listi. Ima li u Kebinim papirima još materijala za tužilaštvo ili je to to ?
Umjesto odgovora na tvoje pitanje, ja pitam tebe: Pa evo, šta ti u Kebinoj priči vidiš kao prepreku za pokretanje ozbiljne istrage zbog navodnih sistematskih prikrivanja ratnih zločina koje su počinili pripadnici odreda El Mudžahid?
Ne vidim na osnovu čega se gradi tezu da je postojalo sistematsko prikrivanje. To što Kebo teoretiše nije argument.
Ne znam, ko to zna?. Najbolje je da ih sve skupa ostavimo na miru i tužilaštvima poželimo dobar, kvalitetan i brz rad kad su ovi predmeti u pitanju. I da pitamo i tražimo odgovore i rezultate u što kraćem roku. Slažeš li se?

Kad ratni načelnik regionalnog CSB-a, komandant tamošnjeg korpusa i komandant cijele armije istovremeno šute o vrlo krupnim, problematičnim pitanjima, javnost prepričava, a mediji pišu sve u šesnaest do detalja, odgovor je jasan.
Svi bh mediji su nakon rata već toliko pisali o tome, posebo BH Dani, da ne vidim mjesta čuđenju, ovo nije novost.
wolf07

#277 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by wolf07 »

breuer wrote:
wolf07 wrote:Otprilike istu stvar sam rekao kad sam stavio svoj prvi post na ovoj temi! Dovodjenje Bakira u vezu sa bilo kojim zlocinom je za svaki pravosudni sistem u najmanju ruku smijesno. Na stranu to sto je covjek sin Predsjednika drzave, ali on u to vrijeme nije imao ovlasti da stavi potpis ni da se zamijeni najlon na nekom prozoru a kamo li da odlucuje, ucestvuje, saucestvuje, komanduje ili upravlja nekim zlocinima koji su se desili na drugom kraju drzave.

A sto se tice Dzaferovica on je bio u POLICIJI a ne u vojsci u tom trenutku. Dakle, sve i da je htio nije mogao bilo kako uticati na slucajeve krsenja pravila ratovanja neke jedinice ili njenih pripadnika. Ja stvarno ne znam kako bilo ko moze ovu Kebinu pricu uzimati ozbiljno u smislu da zaista vjeruje kako su Bakir ili Dzaferovic odgovorni po bilo kom osnovu za desavanja iz septembra 1995.g. Sve je fokusirano samo i iskljucivo na diskreditovanje bosnjackog politickog vrha. Da je to nekim slucajem danas Lagumdzija, Silajdzic ili Sefer Halilovic u tom slucaju Kebo sigurno ne bi otvorio svoja usta ili bi pricao nesto sasvim drugo upereno protiv tih individua. Opet ponavljam, stvar treba posmatrati prvenstveno u svjetlu trenutka kad se "otkrivaju" neke pojedinosti a ne u smislu sta je novo u tim podacima.

Ako misliš da je "Sin" bio tek tako neaktivan u odnosu na oca mu onda očito ne poznaješ dovoljno porodicu Izetbegović. Imao on ovlasti ili ne, njegov utjecaj je bio ogroman, kako na oca mu, a tako i na sve ostale okolo.

Koji god bili Kebini motivi i koliko god mu priča smrdila, mi kao civilizovano društvo moramo čuvati i podržavati rad sudstva koje će donijeti osudu glede tih optužbi.

Iskazana frka i strah samo potvrđuju da je stvar itekako ozbiljna i opravdana...
Ne kazem ja da je bio neaktivan, samo kazem da nije imao formalnu moc. Ja mislim da u toku rata vecina naroda nije ni znala van Sarajeva kako se zove Alijin sin, a kamo li da je on figurirao kao neki autoritet. Druga stvar, CSB se nema sta petljati u desavanja na liniji razdvajanja i u neposrednom zahvatu linije razdvajanja dvije vojske koje ratuju jedna protiv druge. Kakva je onda uloga Dzaferovica u cijeloj prici?

Ja mislim da cijela prica dolazi sa srpske strane, Kebo je tek puki izvrsilac narudzbe. Hajde neka MUP njemu uleti u stan da vidimo ko mu dostavlja dokumente i odakle, kao sto su uletili Klix-u! RS i Srbija jednostavno koriste frku oko terorizma u Parizu i usput hoce da malo pritisnu Bakira. No, u jednom se slazem s tobom. Hajde da pustimo sudstvo da cijelu stvar dovede do kraja, samo sad ostaje jedan drugi problem. Sta cete onda uraditi vi koji sad branite Kebine optuzbe, vi koji ste kao bajagi upuceni u odnose u porodici Izetbegovic kao da ste svaki dan s njima ispijali kafu, vi koji znate da svjedocenja koja dostavlja Kebo imaju datum iz avgusta 1994.g. a A R BiH usla u Vozucu u septembru 1995.g. Hocete li reci - svaka cast sudstvu BiH jer je odbacilo neosnovane i lazne optuzbe, ili cete onda pricu okrenuti u pravcu - ma znas nase sudstvo, 'ta ce oni!

Nekim ljudima ne mozes objasniti da neko ko je optuzen moze biti i oslobodjen tih optuzbi. @Bansky dobro primijeti, nista sto je Kebo do sada rekao nije bilo nepoznato! Otkud onda cijela ova frka? Sta je sa Komandantom odreda El Mudzahid? Zna li iko tom covjeku ime i kako to da njega niko, ama bas niko, ziv i ne pominje u cijeloj prici o ratnim zlocinima? Ispade da je kriv Predsjednik drzave, njegov sin, Komandant A R BiH, Nacelnik CSB, Komandant Korpusa - ali na neki volseban nacin Komandant odreda ima odgovornost k'o da se parkirao na nedozvoljenom mjestu pa niti ga ko pominje niti o njemu ima rijeci. Ne znam samo da li su svi ovi koji pristaju na Kebine brljotine i medijske istupe vise naivni ili u svadji s vlastitim razumom, da ne upotrebljavam neki grublji izraz!
parangal_

#278 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by parangal_ »

pa to i jeste sda demagogija. za sve je kriva rs i srbi, bilo kakvo dovođenje u pitanje odgovornosti sda je izjednacavanje agresora i zrtve, ovim nacelom indirektno se vrsi pritisak i na sudsvo i na javno mnijenje, i na birace i na eventualno pozivanje na odgovornost sda, kako za ratni period, tako za postratni period. savrsena taktika odrzavanja statusa quo je etiketirati bilo koga ko dovodi u pitanje ili se protivi sda ulozi u ratu kao izdajnika i relativizatora zlocina. srbija je istovremeno i njihov alibi i izgovor za ratna desavanja i nemogucnost minjeanja drustva i sprovođenje reformi danas. a kad se malo bolje pogleda ko je od rata i ovakve postratne ideologije najvise profitirao - to je sda.
Danguba

#279 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

breuer wrote:

Ako misliš da je "Sin" bio tek tako neaktivan u odnosu na oca mu onda očito ne poznaješ dovoljno porodicu Izetbegović. Imao on ovlasti ili ne, njegov utjecaj je bio ogroman, kako na oca mu, a tako i na sve ostale okolo.

Koji god bili Kebini motivi i koliko god mu priča smrdila, mi kao civilizovano društvo moramo čuvati i podržavati rad sudstva koje će donijeti osudu glede tih optužbi.

Iskazana frka i strah samo potvrđuju da je stvar itekako ozbiljna i opravdana...
Je li ti stvarno mislis da on ima neke nove dokaze?

SFOR, EUPM i ostale medjunarodne organizacije su pokupili svu dokumentaciju koja je iole relevantna za pocinjene zlocine na ovim prostorima.

Naravno da sam za sankcionisanje svakoga ko je umijesan u zlocine ali praviti senzaciju od bajatih papira lici mi na ono kada su Srbi Hagu dostavili kamion dokaznog materijala a ovi im uredno vratili.

Poslije danasnje izjave Novica, sada vidim kuda ide sva ova hajka u cemu im svesrdno pomazu Kebo i Scepan(stari kolega iz UDBE).

Image

kockice se slazu :wink:
Last edited by Danguba on 20/01/2015 15:02, edited 1 time in total.
breuer

#280 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by breuer »

Danguba wrote:
breuer wrote:

Je li ti stvarno mislis da on ima neke nove dokaze?

SFOR, EUPM i ostale medjunarodne organizacije su pokupili svu dokumentaciju koja je iole relevantna za pocinjene zlocine na ovim prostorima.

Naravno da sam za sankcionisanje svakoga ko je umijesan u zlocine ali praviti senzaciju od bajatih papira lici mi na ono kada su Srbi Hagu dostavili kamion dokaznog materijala a ovi im uredno vratili.

Poslije danasnje izjave Novica, sada vidim kuda ide sva ova hajka u cemu im svesrdno pomazu Kebo i Scepan(stari kolega iz UDBE).

Nije moje da mislim ili znam, to je na tužilaštvu i sudstvu...ako nema ništa tim bolje, ako ima, nek se odradi profesionalno i pošteno i gotova priča.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#281 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by japin_mutapi »

parangal_ wrote:
Skijaš wrote:Kebo nema šta da traži na RTRS-u sa pričom o Izetbegoviću islamisti. Proslijedio je dokumentaciju nadležnim organima i to je to, sada treba da se okrene skupljanju markica ili nekom drugom hobiju umjesto što ponavlja Radončićeve gluposti. Niti od njega treba praviti sveca, niti od ovih koje on optužuje, radi se o svađi hijena.
pa kebo ide na rtrs je mu rtrs daje medijski prostor umjesto ftv-a. to sto rtrs ima agendu ne umanjuje a priori vjerodostojnost dokaza koje kebo ima.
sama činjenica da ide na rtrs i da tamo iznosi "istinu" ga automatski diskredituje i njega kao ličnost i istinitost njegovih podataka
rtrs je u službi izvršitelja i negatora genocida i nikada se iz ovoga medija nije čula istina
rtrs = laž i podvala ... to je matrica po kojoj rtrs radi
shodno tome i ova kebina gostovanja i iznenedani napadi "savjesti" su upravo na toj liniji
laži i podvale usko povezane sa dnevno poltičkim dešavanjima i formiranjem vlasti u bih
parangal_

#282 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by parangal_ »

japin_mutapi wrote:
parangal_ wrote:
Skijaš wrote:Kebo nema šta da traži na RTRS-u sa pričom o Izetbegoviću islamisti. Proslijedio je dokumentaciju nadležnim organima i to je to, sada treba da se okrene skupljanju markica ili nekom drugom hobiju umjesto što ponavlja Radončićeve gluposti. Niti od njega treba praviti sveca, niti od ovih koje on optužuje, radi se o svađi hijena.
pa kebo ide na rtrs je mu rtrs daje medijski prostor umjesto ftv-a. to sto rtrs ima agendu ne umanjuje a priori vjerodostojnost dokaza koje kebo ima.
sama činjenica da ide na rtrs i da tamo iznosi "istinu" ga automatski diskredituje i njega kao ličnost i istinitost njegovih podataka
rtrs je u službi izvršitelja i negatora genocida i nikada se iz ovoga medija nije čula istina
shodno tome i ova kebina gostovanja i iznenedani napadi "savjesti" su upravo na toj liniji
laži i podvale usko povezane sa dnevno poltičkim dešavanjima i formiranjem vlasti u bih
nema veze gdje govori, ni ko govori, vec sta govori. najlakse je etiketama diskvalifikovati poruku kad ti se poruka ne sviđa.
Danguba

#283 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

parangal_ wrote:
nema veze gdje govori, ni ko govori, vec sta govori. najlakse je etiketama diskvalifikovati poruku kad ti se poruka ne sviđa.
i na kraju ispadne ovo
MIRSAD KEBO: BOŠNJACI SU TERORISTI I KRIVI SU ZA RAT…
http://blic-portal.com/mirsad-kebo-bosn ... rat-video/
i tebi je nastup na ristinoj televiziji ok. ta ista televizija od srebrenice preko markala, kapije...pa do tomasice sve negiraju.
samo im jos kebo i scepo fale da sloze svoju istoriju po kojoj ni krivi ni duzni stradase od povampirenih islamista i vaskrslih ustasa. :izet:
Innovation

#285 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Innovation »

parangal_ wrote:nema veze gdje govori, ni ko govori, vec sta govori. najlakse je etiketama diskvalifikovati poruku kad ti se poruka ne sviđa.
parangal_ wrote: a kako znate da fahro ne brani bosnjacke interese?
dajte neke dokaze.
Jako je bitno gdje govori, ko govori, a pogotovo sta govori.
razonoda

#286 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by razonoda »

Innovation wrote:
parangal_ wrote:nema veze gdje govori, ni ko govori, vec sta govori. najlakse je etiketama diskvalifikovati poruku kad ti se poruka ne sviđa.
parangal_ wrote: a kako znate da fahro ne brani bosnjacke interese?
dajte neke dokaze.
Jako je bitno gdje govori, ko govori, a pogotovo sta govori.
:-) i jel ovo odgovor?, na gore postavljeno.
Innovation

#287 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Innovation »

:kakoste:
razonoda wrote::-) i jel ovo odgovor?, na gore postavljeno.
Image
Danguba wrote:Poslije danasnje izjave Novica, sada vidim kuda ide sva ova hajka u cemu im svesrdno pomazu Kebo i Scepan(stari kolega iz UDBE).
:dada:
drunken tiger

#288 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by drunken tiger »

Da se Bošnjaci.net i Saff.ba i ostala propagandna mašinerija ne trude toliko da Kebu prikažu kao četnika i srbina i izdajicu pomislio bih da čovjek laež i da nema pojma šta priča. Ali kad pogledam koliko pjene ovi mamlazi na to što čovjek iznosi dokumente vjerujem da zna o čemu priča i da ima tu nečega.
Danguba

#289 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

:gooza:
Innovation

#290 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Innovation »

drunken tiger wrote:Da se Bošnjaci.net i Saff.ba i ostala propagandna mašinerija ne trude toliko da Kebu prikažu kao četnika i srbina i izdajicu pomislio bih da čovjek laež i da nema pojma šta priča. Ali kad pogledam koliko pjene ovi mamlazi na to što čovjek iznosi dokumente vjerujem da zna o čemu priča i da ima tu nečega.
:suplja:
Sve dok tuzilastvo ne pregleda 7000 :-) dokumenata /mozda ih u vecernjim satima bude jos/ i ne oglasi se povodom toga.
razonoda

#291 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by razonoda »

Innovation wrote::kakoste:
razonoda wrote::-) i jel ovo odgovor?, na gore postavljeno.
Image
Danguba wrote:Poslije danasnje izjave Novica, sada vidim kuda ide sva ova hajka u cemu im svesrdno pomazu Kebo i Scepan(stari kolega iz UDBE).
:dada:
:kakoste: Nije odgovor. Slika je --manimupacija-
Innovation

#292 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Innovation »

razonoda wrote:Slika je --manimupacija-
:?: :?
razonoda

#293 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by razonoda »

Innovation wrote:
razonoda wrote:Slika je --manimupacija-
:?: :?
To sto sjede zajedno , jedu pitu i zaliju to sve pivom, ne znaci da ''kuju planove protiv nekoga'
PeppermintSA

#294 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by PeppermintSA »

japin_mutapi wrote:
parangal_ wrote:
Kaže čovjek sa Erdoganom na avataru :zzzz:
Bosanac sa dna kace

#295 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Bosanac sa dna kace »

Hoce li mi neko pojasnit; ovaj Kebo (sto je samo koze j**o) dok je ranije bio na funkcijiama, prije otprilike nekih 5-6 godina vazda se nesto ko razboli. Pa jadna majka citava delegacija na cela sa stranackim poglavicama idje da ga posjeti, da ga sokoli, da mu tata, haman da su ga i pitali :-D ....tako je bilo jedno 2-3 put men se cini.
Molim vas, je'l to on glumio? Sta se krilo iza toga?
Ako se toliko razbolijev'o kako da do sad nije krep'o? :shock:
razonoda

#296 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by razonoda »

Bosanac sa dna kace wrote:Hoce li mi neko pojasnit; ovaj Kebo (sto je samo koze j**o) dok je ranije bio na funkcijiama, prije otprilike nekih 5-6 godina vazda se nesto ko razboli. Pa jadna majka citava delegacija na cela sa stranackim poglavicama idje da ga posjeti, da ga sokoli, da mu tata, haman da su ga i pitali :-D ....tako je bilo jedno 2-3 put men se cini.
Molim vas, je'l to on glumio? Sta se krilo iza toga?
Ako se toliko razbolijev'o kako da do sad nije krep'o? :shock:
:lol: ocigledno ne uzima iste tablete kao ostali bosanci.
useless

#297 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by useless »

wolf07 wrote: Neko pomenu ucesce Srba i Hrvata u A R BiH i donosenje tekbira. Stvar samo treba postaviti obrnuto, prvo su se Srbi i Hrvati (osim casnih izuzetaka, ali ipak izuzetaka) masovno odlucili da pristupe VRS i HVO, pa je tek onda A R BiH djelimicno islamizirana a famozni mudzahedini su bili na nivou urbane legende sve do 1994.g. Dakle, ocito su zamijenjeni uzroci i posljedice.
Da, li si ih zamjenio ti. HVO je počeo sa organizacijom u studenom 91. kada se vidilo da sarajevske vlasti neće reagirati na napade velikosrpskog agresora na hrvatska naselja u BiH. Čak i službeni osnutak HVO prethodi službenom osnutku ABiH.
Danguba

#298 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

useless wrote:
Da, li si ih zamjenio ti. HVO je počeo sa organizacijom u studenom 91. kada se vidilo da sarajevske vlasti neće reagirati na napade velikosrpskog agresora na hrvatska naselja u BiH. Čak i službeni osnutak HVO prethodi službenom osnutku ABiH.

moze li prijevod na bosanski za ovaj upis molit cu lijepo... 8-)
homega

#299 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by homega »

Skijaš wrote:
homega wrote:Kad pročitam svu silu i energiju ovdje na forumu, i kad shvatim ko je sve unosi u javnost, a isključivo u cilju Kebine diskreditacije ličnosti, njegovog bezdušnog vrijeđanja i patoloških neljudskih želja za karcinomima, i sve u odbranu feudalizma i skorojevićkih - tranzicijskih kvazi-feudalaca, a zapravo največih prevaranata društva i rušilaca državnog kontinuiteta, pljačkaša mitskih razmjera, Kebo mi postaje sve draži i sve ga više cijenim, svakako podržavam njegovu odlučnost za pravdom i stjeranjem ratnih parazita u zatvorske okvire.
Nebitno je koga cijeniš i ko ti je drag, ne možeš sa tom pričom pred tužilaštvo.

Pred tužilaštvo, Kebo je izašao s dokazima, navodno. Na tužilaštvu je da povjeruje dokazima i provede istragu. Čekamo odgovor BiH pravosuđa.
York Light 100`s

#300 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by York Light 100`s »

Kada je primjetio da u SDA niko neće da se s njim druži Kebo odlučuje da se pridruži opasnim momcima

Image

kada je primjetio da ga opasno društvo ne prihvata, neće čak ni iz pristojnosti da se kucnu sa njim i nazdrave na fotki za sjećanje bez obzira na široki osmjeh i ćukećijim očima koje mole za pažnju Kebo odlučuje sa ultimativnim aktom da dokaže odanost boreći se da oduzme Dodi i Galijaševiću 1. mjesto rock zvjezde programa RS televizije kako bi mogao širiti istinu. Problem je samo da su preduslovi da uđeš u visoko društvo hladnokrvnost i namazanost svim bojama koju ima krema poput Fahre i Zubca. Ovakvim nastupima Kebo može samo koristiti kao kurton opasnih momaka
Post Reply