HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post Reply
Streptokok

#276 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Streptokok »

reis1 wrote:Desnicarenje = kozojebstvo!

Al dok hafis skonta...
ili kobilojebstvo, ko će im ga više znati.
Hafis

#277 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

Evo kozara opet :)
and

#278 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by and »

Hafis wrote:
"and"
ja države,dobiješ državljanstvo na osnovu izjave o pripadnosti :oops:
To je i Halid Bešlić mislio pa se zajebao.
ma jbo halida,nego maltretiranje za ove velike hrvate po ercegovini,čuj da pišu izjave.zar im ne piše na čelu da su rvati i šta će im izjava ako su hrvati?
Hafis

#279 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

and wrote:
Hafis wrote:
"and"
ja države,dobiješ državljanstvo na osnovu izjave o pripadnosti :oops:
To je i Halid Bešlić mislio pa se zajebao.
ma jbo halida,nego maltretiranje za ove velike hrvate po ercegovini,čuj da pišu izjave.zar im ne piše na čelu da su rvati i šta će im izjava ako su hrvati?
Eh, jebo ga ti. Ne pišu izjave već popunjavaju upitnik u kojem je već sročena izjava o pripadnosti.
Streptokok

#280 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Streptokok »

Hafis wrote:Evo kozara opet :)
sa aspekta psihoanalize, ova zoofilija bi mogla biti proizvod zlostavljanja u ranoj mladosti. Oni fratri su mi sumnjivi.
and

#281 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by and »

Hafis
Eh, jebo ga ti. Ne pišu izjave već popunjavaju upitnik u kojem je već sročena izjava o pripadnosti.
pa zar nije dovoljno da predaju rodne listove? :mrgreen:
na osnovu čega dobijaju državljanstvo?
zašto se hrvatska bunila i oštro protestvovala kada su talijani po istom scenariju dijelili pasoše?
čuj izjava o pripadnosti :lol: to nema ni kod isila :lol:
Last edited by and on 12/01/2015 18:20, edited 3 times in total.
Hafis

#282 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

Evo ga opet :)
Šteta momka, nesvjestan talenta koji ćući u njemu. Mogao bi karijeru na veterini napraviti
Hafis

#283 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

and wrote:pa zar nije dovoljno da predaju rodne listove? :mrgreen:
Pa jeste. Daš rodni list i bila stvar.
Normalno, postoji i upitnik, kao i kod svih aplikacija.
Doduše, na primjer deset puta više upitnika popuniš da se upišeš na drugu godinu faksa nego za stjecanje RH državljanstva.
and

#284 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by and »

Hafis wrote:
Doduše, na primjer deset puta više upitnika popuniš da se upišeš na drugu godinu faksa nego za stjecanje RH državljanstva.
da li na osnovu rodnog lista dobiješ državljanstvo?
na osnovu čega dobiješ državljanstvo?
Hafis

#285 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

and wrote:
Hafis wrote:
Valjda bi trebalo na temelju oružanog lista :)
Rodnim listom dokazuješ da si Hrvat, i na temelju toga dobivaš državljanstvo R Hrvatske. Bilo da si u Argentini ili u Indoneziji.
Doduše postoji i još načina..googlaj...ta pola sarajevskih umjetnika ima domovnicu
RED SKY

#286 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by RED SKY »

Hafis wrote:Image
Gledam danas ovaj kijamet u Sarajevu, a vidi ovdje.
Nešto kontam, što ne bi ovdje ovakav dan i jučer, nego se tek sinoć ishorilo da valja.
Dobro su i glasovali na onoj maziji.
Majke mi,znao sam da si u bolnici,da nisi dobar :lol:
De mi donesi burek i sirnicu od Age,dam ti 6km,pola marke bakšiša :D
GeeTnT

#287 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by GeeTnT »

afise...

Zaboravio si dodati da putovnice imaju i.... šef albanske mafije, Šešeljev tjelohranitelj, Đinđićeve ubojice, članovi bande Pink Panther, bosanski šverceri oružja...

više na http://www.jutarnji.hr/ekskluzivni-popi ... -/1093122/

..i ko zna ko još..
Last edited by GeeTnT on 12/01/2015 18:30, edited 1 time in total.
Hafis

#288 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

RED SKY wrote:
Nešto kontam, što ne bi ovdje ovakav dan i jučer, nego se tek sinoć ishorilo da valja.
Nemoj se s hastom igrati.
Obišao s prijateljom njegovo dijete...trebala neka sitna urgencija.

Inače, ja sam u Agima jeo burek još kad je bio gdje je sada današnja Mandzaria i Pepi.
Najbolji burek u gradu, bio i ostao :thumbup:
i dan danas odem ponekad.
and

#289 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by and »

Hafis wrote:
and wrote:
Hafis wrote: Pa jeste. Daš rodni list i bila stvar.
Valjda bi trebalo na temelju oružanog lista :)
Rodnim listom dokazuješ da si Hrvat, i na temelju toga dobivaš državljanstvo R Hrvatske. Bilo da si u Argentini ili u Indoneziji.
Doduše postoji i još načina..googlaj...ta pola sarajevskih umjetnika ima domovnicu
pa možda i oružani prije nego rodni.jer ti ako si rođen u bih i roditelji su ti iz bih na osnovu rodnog lista ne možeš dobiti državljanstvo druge zemlje
Streptokok

#290 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Streptokok »

RED SKY wrote:
on se loži da je doktor, a mi se pravimo da nismo primjetili. :D
Hafis

#291 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

GeeTnT wrote:afise...

Zaboravio si dodati da putovnice imaju i.... šef albanske mafije, Šešeljev tjelohranitelj, Đinđićeve ubojice, članovi bande Pink Panther, bosanski šverceri oružja...

..i ko zna ko još..
Hvala bogu. da vidiš tek koji sve idioti imaju britansko, njemačko, US, austrijsko, pa čak i naše BiH državljanstvo.
Što nema nikakve veze s jučerašnjom pobjedom gđe Kolinde.
GeeTnT

#292 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by GeeTnT »

Hafis wrote:
GeeTnT wrote:afise...

..i ko zna ko još..
Hvala bogu. da vidiš tek koji sve idioti imaju britansko, njemačko, US, austrijsko, pa čak i naše BiH državljanstvo.
Što nema nikakve veze s jučerašnjom pobjedom gđe Kolinde.
Nema s njom, ali ima sa adezeom.... to ti dodje na isto.

BH šara nije interesantna, osim bradama...a njih sve možeš u maricu potrpat.
Last edited by GeeTnT on 12/01/2015 18:36, edited 1 time in total.
RED SKY

#293 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by RED SKY »

Hafis wrote:
RED SKY wrote:
Nemoj se s hastom igrati.
Obišao s prijateljom njegovo dijete...trebala neka sitna urgencija.

Inače, ja sam u Agima jeo burek još kad je bio gdje je sada današnja Mandzaria i Pepi.
Najbolji burek u gradu, bio i ostao :thumbup:
i dan danas odem ponekad.
:-)
Last edited by RED SKY on 22/11/2020 10:21, edited 1 time in total.
Hafis

#294 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

and wrote: pa možda i oružani prije nego rodni.jer ti ako si rođen u bih i roditelji su ti iz bih na osnovu rodnog lista ne možeš dobiti državljanstvo druge zemlje
Očito nisi skontao.
Hrvatska dodjeljuje državljanstva svim ljudima koji dokažu pripadnost hrvatskom narodu. ne mora biti rođen u hrvatskoj, niu on niti bilo tko od njegovih predaka.
Pa kako su onda dobili državljanstva brojni BiH emigranti koji su otišli prije 80 i više godina. Njihovih potomaka je puna Južna Amerika.
Kako su dobili ljudi u Crnoj Gori, Vojvodini...pobrkao si ti tu nešto rođak.

Uostalom, trećini stanovnika današnje Hrvatske su roditelji rođeni u BiH.
Hafis

#295 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

RED SKY wrote: Doktore krvi ti,gubiš se se...
Zato si ti tu...čuvaj me :D
and

#296 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by and »

Hafis wrote:
and wrote: pa možda i oružani prije nego rodni.jer ti ako si rođen u bih i roditelji su ti iz bih na osnovu rodnog lista ne možeš dobiti državljanstvo druge zemlje
Očito nisi skontao.
Hrvatska dodjeljuje državljanstva svim ljudima koji dokažu pripadnost hrvatskom narodu. ne mora biti rođen u hrvatskoj, niu on niti bilo tko od njegovih predaka.
Pa kako su onda dobili državljanstva brojni BiH emigranti koji su otišli prije 80 i više godina. Njihovih potomaka je puna Južna Amerika.

nisi ti to dobro skontao i praviš se dalabu malo.
to u isilu jedino ima da dokazuješ pripadnost narodu?kakvo dokazivanje pripadnosti?
zna se u svim zemljama koji su uslovi za državljanstvo.nigdje nema da nemaš veze sa tom državom i da dokazuješ pripadnost :skoljka:
Hafis

#297 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

and wrote:
Hafis wrote:
Očito nisi skontao.

nisi ti to dobro skontao i praviš se dalabu malo.
to u isilu jedino ima da dokazuješ pripadnost narodu?kakvo dokazivanje pripadnosti?
zna se u svim zemljama koji su uslovi za državljanstvo.nigdje nema da nemaš veze sa tom državom i da dokazuješ pripadnost :skoljka:
Slab sam ti s tim ISILOM..jednostavno nije moj fah.
Što se tiče ostalog, ne znam što hoćeš dokazati?
Pravila su takva, jesu li ispravna ili ne, standardna ili nesvakidašnja, ali takva su.
Uglavnom šara je tu, a ove naše domaće nemam.
and

#298 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by and »

pa to da državljanstvo dobijaš na osnovu izjave o pripadnosti.
smiješno je da hrvatska oštro protestvuje kada su talijani uradili isto u istri.
tako je najpoštenije,jedan pasoš izabereš i to je to :thumbup:
ja isto imam samo bih,iako sam upisan u knjigu državljana i mogu otići podići pasoš druge države bez izjava o pripadnosti,ali mi ne treba :mrgreen:
Last edited by and on 12/01/2015 18:56, edited 1 time in total.
Hafis

#299 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

and
Sad sam te skontao.
Griešiš u krucijalnoj stvari.
RH ima poseban, specifičan odnos prema tom pitanju.
Ne dokazuje se pripadnost DRŽAVI, već pripadnost NARODU.
Pošto je Hrvatska nacionalna država hrvatskog naroda, svi njegovi pripadnici (hrvatskog naroda) po Ustavu R Hrvatske imaju pravo biti i njeni državljani.
Ako te to ne zadovolji, odustajem. Idemo na ISIL da me obučavaš.
Last edited by Hafis on 12/01/2015 18:55, edited 1 time in total.
exliberal-ex

#300 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by exliberal-ex »

and wrote:
and wrote:
exliberal-ex wrote:

ta "tvoja" ima veze sa italijom jer su joj roditelji iz italije.nisu problem ta državljanstva i logično je da ih imaju jer tako stoji u zakonima većine zemalja i tako je u hrvatskom zakonu o državljanstvu stajalo,dok tuđman nije donio taj amandman.
ovdje govorimo o ljudima koji nemaju veze sa hrvatskom,ni jedan od roditelja im nije rođen u hrvatskoj,a imaju hrvatsko državljanstvo
Pa to je doslo kao posljedica raspada bivse drzave, jebiga svi smo imali Jugoslovensko drzavljanstvo, kad se drzava raspala onda je Tudjman dozvolio da ljudi koji se izjasnjavaju ko hrvati imaju hrvatsko drzavljanstvo...to mu dodje kao zastitni system, sa druge strane pola krajine ima hrvatska drzavljanstva pa se o njima bas I neprica...a I oni imaju pravo da glasaju ,zar ne
nije ti to tačno.imao si republička državljanstva i znalo se ko koje može dobiti.
zašto se hrvati bune što talijani daju pasoše naKo po hrvatskoj?
što se mene tiče ne smetaju mi ni pasoši nit glasanje.
cek ba malo....imao si drzavljanstvo SFRJ I to je jedino koje je bilo zvanicno....bivsa drzava nije bila kao EU da svaka repubilka ima svoje drzavljanstvo. To bi bilo isto kao da bi ja sad imao drzavljanstvo Ontari-a a ne Kanade...nelogicno skroz zar ne?
A to sto se bune...mogu se bunit isto ko sto se ovdje neki bune....nego da ponovim , nevidim da se bune sto bruka bosnjaka iz zapadne bosne ima hrvatske pasose I automatski pravo da glasaju....eto mogli su oni glasat za Josipovica :)
Post Reply