Dobro eto mi Tuzlaci smo retardirani. I ovi profesori sa univerziteta u Tuzli koji su pokrenuli inicijativu su retardirani.Sa_u_srcu wrote:znaci prica vam je fanny...znaci ista stvar da sada lik iz gradacca kaze hocu kantonalni sud ovdje i svom gradu a necu da idem u TZ...
Tako nekako izgleda ova rasprava...par tuzlaka retardiranih se naslo pricati o ekonomiji.
Pa daj mi jednu uspjesnu firmu iz tz pa da nastavimo pricu...
Pa zar ne bi Covic davno pokrenuo nesto slicno da je to bas tako kao sto pojedinci misle?
Voli on bosnjake jel?
I onda se pitate zašto ljudi imaju mržnju prema Sarajlijama.
Pa trebate sami u sebi i u svom odnosu prema drugima tražiti razloge.
Ja nikoga iz Sarajeva nisam vrijeđao niti nazivao pogrdnim imenom.
U prvom postu su postavljena pitanja:
Na ovo niko nije odgovorio sa argumentima.Dakle, da li je zaista Sarajevski kantom u povlaštenom položaju po ovom zakonu? Da li je to pravedan način raspodjele novca? Kao glavni grad vjerovatno da Sarajevo treba da dobija u nekoj mjeri više sredstava od ostalih gradova, ali da li baš duplo više? Koji su to konkretni razlozi zbog kojih Sarajevo ima koeficijent 2?
Koje su to institucije koje se finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo, a da slične institucije ne postoje u drugim kantonima?
Ponovljeno je par puta da Sarajevo prikupi puno više poreza od ostalih i da treba dobiti i više od trenutnog.
Možda je to i tačno, ali gdje su dokazi za tu tvrdnju?