Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
- JThomas
#276 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
znači nisu ga zli naci-hansovi natjerali na to?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#277 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
hrasno38 wrote:Koliko napisanih nebuloza u samo jednom postu!!!!!!! Prije svega Njemacka i Austrija su u ratu primile ubjedljivo najveci broj izbjeglica koji su opet najvecim brojem bili bosnjaci ili muslimani kako god hoces. Omogucila im je socijalnu pomoc sa kojom su isti ti mesatarili do iznemoglosti i varali Njemacku, omugucila im je da dobiju privremene radne dozvole i lases i to bezobrazno lazes da su radili za hljeb i vodu. Radili su za plate od kojih su mogli najnormalnije zivjeti, ne se kurciti sa parama ali zivjeti da. Isto tako puno tih izbjeglica sa "duldungom" je ostalo u toj istoj Njemackoj da zivi svoj buduci zivot jer im je Njemacka kroz radne vidove uspjela obezbjediti boravisne dozvole tj omoguciti im da dobiju te dozvole boravka. Kad bi samo imao pojma koliko su te iste bosnjacke izbjeglice iskoristavale tu gostoljubivost Njemacke ne bi pisnuo ni jednu jedinu rijec. U Njemackoj ima posla za sve sto je i dokaz da su nedavno objavili da traze bruku kadrova iz inostranstva i zakoni su jako muhanati na neku nacionalnu netrpeljivost i sa takvima se zestoko obracunavaju. Sva ta djeca koja su dosla u Njemacku tokom rata i koja su ostala u Njemackoj su se skolovala i sticala zvanja i znanja potpuno ravnopravno sa njemackim ucenicima i studentima tako da si napisao jos jednu nebulozu radi koje i ne treba da nas niko voli i postuje jer takvi kao ti kaljaju ime svoga naroda i svoje drzave.(kojih ima oko 3 miliona u zemlji u kojoj kako ti kazes mrze muslimane) i nasi posteni i preposteni Bosnjaci to nema veze jer bitno je reci da te svi mrze bez ikakvog razloga. Da si naveo bilo koju drugu zemlju pa hajde...al Njemacku ili Austriju...tu stvarno moras ima obraz ko djon od cokule!!!!Svi su protiv jadnih muslimana a to sto su najcesci i najveci prekrsioci zakona u Njemackoj upravo Arapi, Turci
I sto se tice naziva Bosnjak nisu to izmislili Alija i Bakir ali su zato uzeli ekskluzivno pravo da su Bosnjaci samo muslimani iako su nekada na ovim prostorima zivjeli "dobri Bosnjani" ma koje vjere bili.
http://www.bmi.bund.de/SharedDocs/Downl ... cationFileNomo wrote:ne samo da se pravis pametan nego debelo lazes i podmeces . dokazi linkom ili bilo cime ovu besmislenu i nicim utemeljanu laz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yah strana 37, izvjestaj za 2010 godinu ministarstva unutrasnjih poslova Njemacke.
http://www.bmi.bund.de/SharedDocs/Downl ... cationFile
.....strana 48 za 2013 godinu.
Jedino sto mogu prihvatiti kao gresku je to sto nisam napisao....najcesci prekrsioci zakona a da nisu njemci...dakle strani drzavljani. Naravno pored Turaka koji su ubjedljivo prvi na listi tu su jos i Poljaci, Rusi kao i bivsi YU gradjani te Albanci koji jacaju iz godine u godinu i Rumuni koji se sire ko epidemija po citavoj Evropi. Ali Turci su ubjedljivo na prvom mjestu i kad saberes ove iz zemalja za koje njemci kazu da su arapi (Sirija, Afganistan, Irak, Iran, Maroko itd itd) dolazis do onoga sto sam ti napisao.
Nema tu neke pameti zivio sam i radio par godina u Njemackoj i na na tom poslu sam imao jako puno kontakata sa policijskim i sigurnosim strukturama Njemacke a ponajvise u Berlinu gdje je ogromna koncetracija Turaka i Arapa ma u globalu ljudi sa svih strana svijeta i gledao svojim ocima kako radi njemacka policija a posebno "kripo".
-
Walther
#278 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Sta tebe zaboli gdje je ostanem ili ne ostanem? Inace zivim u vise drzava zbog posla. Filozofiranje o tudjoj ili vlastitoj zemlji je generalno debilna. Pogotovo u kapitalizmu. Kao sto sam napisao (valjda nisam bio jasan?) ja NEMAM problema ali dosta ljudi IMA. Ja NEMAM slucajno. Moj brat recimo IMA (konkretno zbog imena).Chisum wrote:Ne znam samo sta te tjera da tu ostanes?Jebote, dodje nepozvan u tudju zemlju, dobije, ako ne sve, a onda deset puta vise nego sto bi tamo odakle se uhvatio noge ikada dobio, i dzaba... Ne valja. Problemi...
Pa, eto, i da je tako. Znac ne zele te tu - hajde, brate, nazad odakle si dosao, a mjesto ustupi nekome ko ce znati cijeniti priliku koja mu se pruzila - da zivi u normalnom drustvu, a ne u nekoj vukojebini u kojoj se o ljudskim pravima nad kojim, toboze, lamentirte, moze samo sanjati.
Svi ste vi ponosni ovi, oni, ali sad, sutra da vam kazu, hajde lijepo nazad odakle ste i dosli, svi bi vi potpisali da vam se te zle Svabe, ili gdje si se vec skrasio, pišaju zavrat slijedecih hiljadu godina, samo da tu ostanete.
Ono sto imam zaradio sam svojim ledjima, niko mi nista nije dao i nemam potrebe biti zahvalan nekome. Usput, nisam tu gdje jesam jer nisam imao vec sam tu, slucajno.
-
Suzie Q
#279 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
[quote="Bosanac sa dna kace"]
De Boga ti, promuckaj glavu prije upotrebe, i odluci se jesi dosla ili posla.
de ti, molim te, probaj naučiti čitati ironiju u rečenicama i shvatiti da riječ koja se stavlja pod navodnike može imati i drugačije značenje
De Boga ti, promuckaj glavu prije upotrebe, i odluci se jesi dosla ili posla.
de ti, molim te, probaj naučiti čitati ironiju u rečenicama i shvatiti da riječ koja se stavlja pod navodnike može imati i drugačije značenje
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#280 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Walther wrote:mislis na onh par sto je prezivjelo dolazak demokratskih snaga?Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ovako govore i domoroci po Americi, Australiji, N. Zelandu... :oops:sjebase im muslim...pardon, oni drugi, njihove lijepo uredjene zemlje.
Da, na njih.
Na poziv onog idiota Busha na borbu protiv terorizma, americki indijanci su mu replicirali da oni to rade vec vise od 300 god.
- Lakat Jebić
#281 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
pa sto ne promjenise 92., dzaba silni narod izgideCherry-Cherry wrote:Vjerujem da većini ex yu muslimana ne bi bio problem da promjene ime i vjeru, ako bi već dotle došlo.kad jednom naciji pocnu harati bice kasno za price kako si ti zapravo dobar musliman (in ne samo po profesiji) i da nisi kao oni "losi" muslimani
Ovi veliki bošnjaci sa foruma bi to prvi uradili.
- Gojeni H
#282 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Sve je to udure, ali sta s ljudima koji vise nisu Pakistanci, Turci, Indijci ...?Chisum wrote:Ne znam samo sta te tjera da tu ostanes?Walther wrote:Ne zivim u Njemackoj iako sam bio u Njemackoj vise puta. Zivim u katolickoj zemlji, oko mene su 90% katolici. Slucajno* nemam "nikakvih problema". Znam puno ljudi koji imaju... Vise manje svi muslimani koje znam iz javnog zivota su uzeli katolicka imena. Zbog dosade valjda.Chisum wrote:Za ovog Walthera...
Gdje ti zivis uopste? K'o da gledam, upravo ista ta zla "naci-Hans" Njemacka?
Jebote, dodje nepozvan u tudju zemlju, dobije, ako ne sve, a onda deset puta vise nego sto bi tamo odakle se uhvatio noge ikada dobio, i dzaba... Ne valja. Problemi...
Pa, eto, i da je tako. Znac ne zele te tu - hajde, brate, nazad odakle si dosao, a mjesto ustupi nekome ko ce znati cijeniti priliku koja mu se pruzila - da zivi u normalnom drustvu, a ne u nekoj vukojebini u kojoj se o ljudskim pravima nad kojim, toboze, lamentirte, moze samo sanjati.
Svi ste vi ponosni ovi, oni, ali sad, sutra da vam kazu, hajde lijepo nazad odakle ste i dosli, svi bi vi potpisali da vam se te zle Svabe, ili gdje si se vec skrasio, pišaju zavrat slijedecih hiljadu godina, samo da tu ostanete.
Njihovi roditelji to mozda jesu bili, ali oni nisu Pakistanci ili Indijci, urdu ili hindi samo nabadaju, a osjecaju se punokrvnim Britancima ili Nijemcima ... i zele svoj komad njemackog ili britanskog sna.
Trebamo razdvojiti opravdan gnjev domacih prema ljudima koji dodju u Njemacku i osnivaju Germanistan (za budale koje se upecaju) i one koji se "nerviraju" kada ljudi opravdano ukazuju na diskriminaciju u drustvu koje se zove gradjanskim, demokratskim i kako vec.
Plaho me tema i ne interesuje, jer ne zivim na tom Zapadu. Ako kad dodju pa bi da uvode judeo-krscansku tradiciju, vam-tam, bla-bla, u Bosnu ... onda bih imao volju upitati cija majka crnu vunu prede.
U medjuvremenu, volim da grebem ove multi-kulti-u-Bosni/najcrnji-fasizam-u-Evropi likove.
-
Walther
#283 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Mislis da to ime veze sa cinjenicom da Turci predstavljaju najvecu imigrantsku populaciju? Cca 8mio ili 12% Njemacke? Mozda si ocekivao da ce biti na prvom mjestu Kinezi? Mozes pogoditi ko je drugi? Poljaska. Inace drugi "prekrsioci". Opazio neki trend?hrasno38 wrote:Jedino sto mogu prihvatiti kao gresku je to sto nisam napisao....najcesci prekrsioci zakona a da nisu njemci...dakle stranidrzavljani. Naravno pored Turaka koji su ubjedljivo prvi na listi tu su jos i Poljaci, Rusi kao i bivsi YU gradjani te Albanci koji jacaju iz godine u godinu.
-
Walther
#284 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ovo seruckanje desnicara nije od sinoc. Pocelo je puno prije ISILA i vehabija. Sad je to sad samo puno lakse raditi jer je to "in". Da govore to sto govore o Zidovima, pederima, crncima radio bi pendrek.Gojeni H wrote:Plaho me tema i ne interesuje, jer ne zivim na tom Zapadu. Ako kad dodju pa bi da uvode judeo-krscansku tradiciju, vam-tam, bla-bla, u Bosnu ... onda bih imao volju upitati cija majka crnu vunu prede.
U medjuvremenu, volim da grebem ove multi-kulti-u-Bosni/najcrnji-fasizam-u-Evropi likove.
-
iscrtani čovek
#285 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
A na forumu sam hiljadu puta pročitao poruke upućene nebošnjacima u Bosni ,,ako vam se ne sviđa u Bosni, kofere u ruke pa u Srbiju i Hrvatsku.''
To kao nije fašizam, nego patriotizam i domoljublje. Ali kad to isto kaže Nemac-u mojoj državi ja se pitam, prilagodite se i poštujte zakone, kulturu i običaje sredine koja vas je primila( i u velikom broju slučajeva dala vam i obezbedila mnogi bolji život, nego što ste imali u zemljama iz kojih ste došli)ili izvolite se vratiti tamo odakle ste i došli, e to onda po vama nije patriotizam i domoljublje-već fašizam.
To kao nije fašizam, nego patriotizam i domoljublje. Ali kad to isto kaže Nemac-u mojoj državi ja se pitam, prilagodite se i poštujte zakone, kulturu i običaje sredine koja vas je primila( i u velikom broju slučajeva dala vam i obezbedila mnogi bolji život, nego što ste imali u zemljama iz kojih ste došli)ili izvolite se vratiti tamo odakle ste i došli, e to onda po vama nije patriotizam i domoljublje-već fašizam.
-
broj dva
#286 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
--------iscrtani čovek wrote:A na forumu sam hiljadu puta pročitao poruke upućene nebošnjacima u Bosni ,,ako vam se ne sviđa u Bosni, kofere u ruke pa u Srbiju i Hrvatsku.''
Odosmo malo sa teme ali ne mogu da ne prokomentarisem - stranci u njemackoj nisu otvarali Dretelj i Manjacu, nisu drzali gradove pod opsadom, nisu pravili genocid, nisu etnicki cistili sa puskom u ruci, nisu bogomolje palili. Sitna ali bitna razlika zar ne ?
- JohnnyS
#287 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Razlika je samo što nisu bili u prilici...broj dva wrote:--------iscrtani čovek wrote:A na forumu sam hiljadu puta pročitao poruke upućene nebošnjacima u Bosni ,,ako vam se ne sviđa u Bosni, kofere u ruke pa u Srbiju i Hrvatsku.''
Odosmo malo sa teme ali ne mogu da ne prokomentarisem - stranci u njemackoj nisu otvarali Dretelj i Manjacu, nisu drzali gradove pod opsadom, nisu pravili genocid, nisu etnicki cistili sa puskom u ruci, nisu bogomolje palili. Sitna ali bitna razlika zar ne ?
- Lakat Jebić
#288 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
od lulee do kartuma, od amsterdama do kuala lumpura
DAR-UL-ISLAM - ŠENGEN, A NAŠ
biće
DAR-UL-ISLAM - ŠENGEN, A NAŠ
biće
-
Walther
#289 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
kad bi baba imala k. bila bi ...JohnnyS wrote:Razlika je samo što nisu bili u prilici...broj dva wrote:--------iscrtani čovek wrote:A na forumu sam hiljadu puta pročitao poruke upućene nebošnjacima u Bosni ,,ako vam se ne sviđa u Bosni, kofere u ruke pa u Srbiju i Hrvatsku.''
-
Bodkin
#290 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
jebote koliko citam o o problemima muslimana u njemackoj, opasno bih se zapitao da nisam bio tamo. doslo se dotle da ih cudno gledaju ako narucuju nesto bez svinjetine, a u austriji uvode ucenje turskog kao drugog jezika u osnovne ili srednje skole. ugrozba pa to ti je
dakle turci u austriji dobiju ono sto BOSNJACI NE MOGU U BOSNI ali je i to malo. u po kelna, na svakom cosku nekakvih islamskih misionara koji dijele knjige o islamu i ni jedan od njih ne izgleda kao prosjecan stanovnih njemacke ali i to nije dovoljno. ne izbacuju ih iz drzaljanstva nakon sto idu da kolju sa isilom pa ni to nije dovoljno. na fakultetima po evropi su mogle pokrivene studentice studirati dok u turskoj nisu SMJELE, i dok po vukojebinama bliskog istoka ZENE NISU SMJELE ICI U SKOLU.
pa pogledajte malo kako je malcolm x izgleda i sta je on uspio postici. ili je to za pojedine mozda asimilacija? dok sam studirao u americi maksimalno se trudio da se uklopim u sredinu, da zivim u americi, a ne u bosni jebote. vidim neki to ovdje zovu suicidom i nestankom
pojedinci ovdje seru kak su evropljani netrpeljivi, a primili svega i svacega U NJIHOVE ZEMLJE. od istoka evrope do istoka svijeta. kod nas ne podnose ljude iz sandzaka ili ISTOCNE BOSNE KOJI SU BOSNJACI, a dijelili bi lekcije zapadu zato sto traze da ljudi koji dodju kod njih ne nastave da se ponasaju kao da su u pustinji...dok istovremeno pregori tema o nekakvih krscanskim misionarima u gorazdu i kako ih treba otjerati
pa pogledajte malo kako je malcolm x izgleda i sta je on uspio postici. ili je to za pojedine mozda asimilacija? dok sam studirao u americi maksimalno se trudio da se uklopim u sredinu, da zivim u americi, a ne u bosni jebote. vidim neki to ovdje zovu suicidom i nestankom
pojedinci ovdje seru kak su evropljani netrpeljivi, a primili svega i svacega U NJIHOVE ZEMLJE. od istoka evrope do istoka svijeta. kod nas ne podnose ljude iz sandzaka ili ISTOCNE BOSNE KOJI SU BOSNJACI, a dijelili bi lekcije zapadu zato sto traze da ljudi koji dodju kod njih ne nastave da se ponasaju kao da su u pustinji...dok istovremeno pregori tema o nekakvih krscanskim misionarima u gorazdu i kako ih treba otjerati
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#291 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Pa koristi makar malo internet kad hoces da izbacis nekakav podatak. Kojih crnih 8 miliona?????? Po podacima ministarstva vanjskih poslova Turske u citavoj Zapadnoj Evropi zivi izmedju 4-5 miliona Turaka a po njihovim podacima kompletnu Tursku dijasporu cini 8 miliona Turaka. U Njemackoj po podacima iz 2013 godine zivi blizu 3 miliona Turaka ili 3,7 % Njemacke populacije mada ta cifra strasno varira i u nekim pokazateljima je dosta manja. Namjerno ti nisam postavio linkove nauci makar da surfas ako hoces da se gadjas nekim podacima.Walther wrote:Mislis da to ime veze sa cinjenicom da Turci predstavljaju najvecu imigrantsku populaciju? Cca 8mio ili 12% Njemacke? Mozda si ocekivao da ce biti na prvom mjestu Kinezi? Mozes pogoditi ko je drugi? Poljaska. Inace drugi "prekrsioci". Opazio neki trend?hrasno38 wrote:Jedino sto mogu prihvatiti kao gresku je to sto nisam napisao....najcesci prekrsioci zakona a da nisu njemci...dakle stranidrzavljani. Naravno pored Turaka koji su ubjedljivo prvi na listi tu su jos i Poljaci, Rusi kao i bivsi YU gradjani te Albanci koji jacaju iz godine u godinu.
-
Walther
#292 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Odakle su ono krenuli krstaski ratovi, istrebljenje po Australiji, Americi, WWI, WWII, itd, itd, itd. Gdje li je ono izvrsen holokaust? Genocid? Kini mozda?Bodkin wrote:pojedinci ovdje seru kak su evropljani netrpeljivi
btw, sta tacno je malcolm x postigao (prije nego sto je ubijen od strane drzavnog aparata vjerovatno)?
-
Walther
#293 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Poata posta je odnos broja populacija i broja izvrsioca onako usput... sto veca je populacija, vise je "izvrsioca"... to ti je kao trend. U Njemackoj je najvise Turaka i zato je najvise izvrsioca Turaka... drugih po redu ima najvise Poljaka... drugi po redu izvrsioci su.... pogodi ko? U Bosni ce najvise izvrsioca biti muslimana, pa onda pravoslavaca i onda katolika. Cudno jedno da nisu Cigani drugi ili prvihrasno38 wrote:Pa koristi makar malo internet kad hoces da izbacis nekakav podatak. Kojih crnih 8 miliona?????? Po podacima ministarstva vanjskih poslova Turske u citavoj Zapadnoj Evropi zivi izmedju 4-5 miliona Turaka a po njihovim podacima kompletnu Tursku dijasporu cini 8 miliona Turaka. U Njemackoj po podacima iz 2013 godine zivi blizu 3 miliona Turaka ili 3,7 % Njemacke populacije mada ta cifra strasno varira i u nekim pokazateljima je dosta manja. Namjerno ti nisam postavio linkove nauci makar da surfas ako hoces da se gadjas nekim podacima.Walther wrote:Mislis da to ime veze sa cinjenicom da Turci predstavljaju najvecu imigrantsku populaciju? Cca 8mio ili 12% Njemacke? Mozda si ocekivao da ce biti na prvom mjestu Kinezi? Mozes pogoditi ko je drugi? Poljaska. Inace drugi "prekrsioci". Opazio neki trend?hrasno38 wrote:Jedino sto mogu prihvatiti kao gresku je to sto nisam napisao....najcesci prekrsioci zakona a da nisu njemci...dakle stranidrzavljani. Naravno pored Turaka koji su ubjedljivo prvi na listi tu su jos i Poljaci, Rusi kao i bivsi YU gradjani te Albanci koji jacaju iz godine u godinu.
ako zelis mogu to u ppt sastaviti da bude lakse? Inace su takve statistike bez svih statistika koju idu uz to (opis populacije) debilne totalno...
-
Bodkin
#294 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
pricas o 10 stoljecu i uzimas kao argumentWalther wrote:Odakle su ono krenuli krstaski ratovi, istrebljenje po Australiji, Americi, WWI, WWII, itd, itd, itd. Gdje li je ono izvrsen holokaust? Genocid? Kini mozda?Bodkin wrote:pojedinci ovdje seru kak su evropljani netrpeljivi
btw, sta tacno je malcolm x postigao (prije nego sto je ubijen od strane drzavnog aparata vjerovatno)?
dakle u 2015 muslimani u njemackoj imaju pravo na jezik, vjeru, vjerske objekte, nisu zakinuti pri zaposljavanju, nemaju uopste manja prava od njemaca IAKO SU DOSLJACI U TOJ ISTOJ NJEMACKOJ.
sa druge strane u jednoj od 2 najliberalnije grupe muslimana na svijetu (bosnjaci i turci), imas da ljudi pozivaju na istjerivanje stranaca iz gorazda jer su krscanski misionari. necu uopste da idem prema aziji i bliskom istoku
-
Walther
#295 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Opet prosipas gluposti. Zene se prodaju za klikere jer je neka krstaska zemlja napravila haos u islamskom svijetu. Sto su gori to su bolji tj. nafta jeftnija. Ako vjesaju pedere, super. Muce ljude, jos bolje. To su *nasi* najbolji prijatelji. Inace istrebljavanje je zlocin koji nema rok trajanja i nije to bilo prije 500 godine vec se to na Balkanu radilo prije 20 godina. Ljudi koji su istrebljavali danas zive.Btw, nisam vidio da su tema "Turski zlocini u Aziji"Bodkin wrote:pricas o 10 stoljecu i uzimas kao argumentWalther wrote:Odakle su ono krenuli krstaski ratovi, istrebljenje po Australiji, Americi, WWI, WWII, itd, itd, itd. Gdje li je ono izvrsen holokaust? Genocid? Kini mozda?Bodkin wrote:pojedinci ovdje seru kak su evropljani netrpeljivi
btw, sta tacno je malcolm x postigao (prije nego sto je ubijen od strane drzavnog aparata vjerovatno)?dok zene DANAS na pijaci za klikere prodaju u islamskoj drzavi
kakve veze ima istrebljenje od prije 500 godina sa ovim danas? ili kontra pitanje treba da bude "a sta je sa genocidom turaka nad pola azije i evrope?". dozovi se bolan. pricamo o 2015 godini, a ne 1015 i ricardu lavlje srce.
dakle u 2015 muslimani u njemackoj imaju pravo na jezik, vjeru, vjerske objekte, nisu zakinuti pri zaposljavanju, nemaju uopste manja prava od njemaca IAKO SU DOSLJACI U TOJ ISTOJ NJEMACKOJ.
sa druge strane u jednoj od 2 najliberalnije grupe muslimana na svijetu (bosnjaci i turci), imas da ljudi pozivaju na istjerivanje stranaca iz gorazda jer su krscanski misionari. necu uopste da idem prema aziji i bliskom istoku
Pravo na jezik je glupost koji su izmislili demokrati jer je zvucalo lijepo (kod nas je to ukinjeno nakon sto je uvedeno). Pravo na vjeru je opet nesto sto zvuci lijepo a nema veze u praksi. Hasisar se smije pokriti u Francuskoj, muslimanke ne. Svaka crkva ima zvonik od xxx decibela. Dzamija obicno nema ni minaret. Drzava odredjuje vjerskoj zajednici kako ce vjerski objekt izgledati sto je za druge skoro pa nemoguce. Drzava u pravilu financira Crkvu od para svih poreznika, a dzamije financiraju vjernici. Sve u skladu jednakosti i turbodemkracije.
Kod zaposljavanja muslimansko ime je skoro automatska diskvalifikacija (to znam jer sam bio prisutan vise put dok se to radilo).
Last edited by Walther on 06/01/2015 11:36, edited 1 time in total.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#296 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Tebi bi preporucio knjigu "Fields of Blood: Religion and the History of Violence" od Karen Armstrong da jos sto-sta naucis o (ne)teleranciji religija.Bodkin wrote:pricas o 10 stoljecu i uzimas kao argumentWalther wrote:Odakle su ono krenuli krstaski ratovi, istrebljenje po Australiji, Americi, WWI, WWII, itd, itd, itd. Gdje li je ono izvrsen holokaust? Genocid? Kini mozda?Bodkin wrote:pojedinci ovdje seru kak su evropljani netrpeljivi
btw, sta tacno je malcolm x postigao (prije nego sto je ubijen od strane drzavnog aparata vjerovatno)?dok zene DANAS na pijaci za klikere prodaju u islamskoj drzavi
kakve veze ima istrebljenje od prije 500 godina sa ovim danas? ili kontra pitanje treba da bude "a sta je sa genocidom turaka nad pola azije i evrope?". dozovi se bolan. pricamo o 2015 godini, a ne 1015 i ricardu lavlje srce.
Nije skupa, $30.
- JohnnyS
#297 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Nemoj se bombom raznijeti pored toliko nepravde...
-
Walther
#298 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
nije valjda da koristis neki rasisticki stereotip koji automatski povezuje muslimane i bombe?JohnnyS wrote:Nemoj se bombom raznijeti pored toliko nepravde...
- JohnnyS
#299 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Walther wrote:nije valjda da koristis neki rasisticki stereotip koji automatski povezuje muslimane i bombe?JohnnyS wrote:Nemoj se bombom raznijeti pored toliko nepravde...
Ne, već stereotip koji povezuje ogorčenost koju sipaš sa samoubojstvima
-
Walther
#300 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
zasto povezujes samoubojstvaJohnnyS wrote:Ne, već stereotip koji povezuje ogorčenost koju sipaš sa samoubojstvimaWalther wrote:nije valjda da koristis neki rasisticki stereotip koji automatski povezuje muslimane i bombe?JohnnyS wrote:Nemoj se bombom raznijeti pored toliko nepravde...
vjesanje nije ok? vlak? davljenje? otrov?