Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Zokipfc

#276 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Zokipfc »

svi u napad wrote:Bata napisa: "De ziv bio edituj post tako sto ces ga rasclaniti na pasuse".
Dragi Bato, moj post se sastoji od pasusa vjeruj mi. Ti si vjerovatno mislio i zelis da ja razdvojim pasuse tako sto cu izmedju njih ostaviti prazan red. Nemam zelje za to. Znam da je Bosancerosu tesko citati cim vidi da ima vise od 5 recenica ali sta ja tu mogu. Ja sam malo obrazovaniji stariji covjek koji zna i moze napisati koju recenicu vise. Ko hoce nek cita (bujrum mu i nek malo razmisli o onom sto napisah) ko nece nek preskoci. Ziv bio i nemoj sta hatorit.
:D
Umalo popisivac

#277 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Umalo popisivac »

_BataZiv_0809 wrote:
Umalo popisivac wrote:
Aha. Zanimljivo. :D Vidim ja da ti znas citav Thompin opus. :lol: :D Onda smo mi tu negdje godiste, ako nisi cak i mladji. Decko. :D
Zivot pise najzanimljivije romane.

Sve je to dragocijeno iskustvo. Ne zamjerim tim momcima nista. Mrznja se uci, ne radja se sa njom, njih je neko naucio da mrze. Halal im bilo, da nije njih i njihovog ponasanja, ne bih ni uvidio koliko sam psihicki jak i kolika je vaznost tolerancije i ucenja o drugom i drukcijem.

Mrznja ima korijen u neznanju. I uopce to ne posmatram na nacin da su oni to radili zato jer su "Hrvati ustase", jer sam siguran da istih primjera sa drukcijim ulogama ima itekako. Zato sam i napisao da je nacionalizam bolest i da razlika izmedju nacionalista nema, sve je to isto po intenzitetu, a razlicito po predznaku. Seselj i Thompson nisu mozda usporedivi, ali obocija pusu u istu bolesnu tikvu, samo na razlicite nacine.

Emir je opet klasicni primjer prelivode i oportuniste koji jase na talasima komformizma. Mozda mu ne bi trebao zamjeriti, nije korektno od mene, jer je isto govno i moj omiljeni glumac :D

NON SEQUITUR

Nedavno sretnem jednog od tih momaka, koji se posebno isticao u tim provokacijama (mada je tu vise razlog sto je bio zaljubljen u damu iz Osijeka koja me posjecivala odjevena samo u sal, a ne zbog nacionalizma), zaposlio se u drzavnoj instituciji. Sve nesto ko fin, pricao bi sa mnom, zvao bi me na kafu :D Tu se najbolje ogleda mentalitet picke od covjeka, koji je jak kada je u grupi, a pretvara se u misa jedan na jedan. Nekako mi ga je bilo i zao gledati sa akreditacijom oko vrata na kojoj je grb drzave za koju je imao samo najprimitivnije uvrede.

Pa dobro. Nije da je uredu. Ali opet je to daleko od ustastva. To je nacionalizam i mozda jos vise seljakluk, al ne znam bi li isao tako daleko u ustastvo. Zna se ko su ustase i ko su nacisti. Ovdje se to inace olako spominje, kako sam vec pisao.
York Light 100`s

#278 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by York Light 100`s »

Umalo popisivac wrote:
York Light 100`s wrote:
To što ti slabo pratiš pozorišne predstave i kulturu pa znaš pojedine glumce samo iz reklama koje uspiješ pogledati između vatri ivanjskih i nekog Hollywoodskog kretenskog filma ne znači da je taj glumac nije doprinjeo hrvatskoj sceni niti to čini tvoj argumenat validnim.
I da je doprinjeo Hrvatskoj samo 1% opet je doprinjeo 1% više nego neki isprdak 1996. godište rođen u Bosni a šepuri se po Hrvatskoj samo zato što ima pravo krvi kurčeve palčeve
A to ti kao pratis? Aj ne kaki. :)
Dovoljno da mogu nabrojati više primjera od jedne Tomato reklame. To da misliš da kakim jer sam napisao nešto tako nevjerovatno je samo dokaz koliko je ovo društvo otišlo u 3 pm.
Hajd ba ne zamaraj se sa mnom, idi provjeri koliko je tvoj selfie na Facebooku dobio likeova :)
Velika sramota kako jedan došlo sa 30 godina glumačkog iskustva i stotine predstava ima veće priznanje nego jedan pravi Rvat kojem je standardni odgovor na pitanje navedi najpoznatiji film ovog glumca "ona tam' reklama" :lol:
Umalo popisivac

#279 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Umalo popisivac »

Je li ovo tema o meni? Nije. Je li ovo tema o "Rvatima". Nije. Ja sam rekao sta mislim o doticnom, o kome je tema. A sad otprdi. :)
York Light 100`s

#280 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by York Light 100`s »

Umalo popisivac wrote:Je li ovo tema o meni? Nije. Je li ovo tema o "Rvatima". Nije. Ja sam rekao sta mislim o doticnom, o kome je tema. A sad otprdi. :)
Reče čovjek koji prdi 10 stranica o Thompsonu :mrgreen:
Gojeni H

#281 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Gojeni H »

svi u napad wrote: ...
Mene moj dragi Popisivacu vise sikiraju moji Bosancerosi koji i dalje navijaju za Sturma iako nastupa pod zastavom Njemacke, kojima Cola, Kemica, Zera, Dzinovic, Brega i drugi strani pjevaci udaraju "Sarajevo ljubavi moja" i Bosno volim te, a oni svrsavaju na to bolje i vise nego da su noc proveli sa najboljim trebama svijeta. Brega dodje obavi sve ljekarske preglede dzabe u SA, nikad ni markice za svoje SA al zato u Solunu za Beograd i Srbiju odrzi koncert i mi ga i dalje obozavamo. Licno sjedio sa Kemicom 1998 g za stolom kad je isti jebavao majku svom jaranu Pjevacu (Davorinu P.) sto je tih dana nastupao u Beogradu tvrdeci po ko zna koji put da on to nece nikad uciniti. Kad ono hem zapjeva tamo hem napusti svoje Sa. Hajd necu dalje. Samo se nerviram i sjecam nekih stvarcica koje sam bio potisnuo. Puno ce jos vode proteci dok dragi i predobri Bosnjo shvati neke stvari i okrene list. Do tada ce dobri Bosanci i Hercegovci i dalje glasati za one koji imaju putovnice tj. domovnice u svojim dzepovima (Terzic, Lagumdzija, Lipovaca, Covic i svi iz HDZ-a). Dok se ovo ne promjeni nema ni napretka ni boljeg zivota u jednoj i jedinoj, vjeruj te mi. Naprijed BiH.
Golemo. :thumbup:
Potpisujem
DoZeN

#282 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by DoZeN »

L u c i f e r wrote:
insomnia78 wrote:
DoZeN wrote:Zato sto je rat u BIH bio rat para i interesa,a ne Agresija na BIH ili odbrana Srpstva
Jebo ba Emira nego ovo, ovo su opasne tvrdnje
Да ли је био рат "пара и интереса" или агресија и геноцид, набоље се може видити из структуре хашких казамата: да ли су они бизнисмени или политичари и војници; као и садржаја хашких пресуда, ко хоће да их чита умјесто да се сам аутохипнотише у властиту верзију реалности односно историје...

Но, то није ни тема овог треда... :zzzz:
Nema potrebe da te ubjedjujem,okreni se oko sebe, i sjeti se rata, Haski sud je smjesan, veoma smjesan, odgovarati presuda Galicu,ali ne i Perisicu ili Stanisicu,ogovarati presuda Krajisniku ali ne i oko Agresije Srbije na BIH
Mali smo mi da ti TI samo imao ono sto zelis :-)
DoZeN

#283 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by DoZeN »

luckylaka wrote:
insomnia78 wrote:
DoZeN wrote:Zato sto je rat u BIH bio rat para i interesa,a ne Agresija na BIH ili odbrana Srpstva
Jebo ba Emira nego ovo, ovo su opasne tvrdnje
Zavisi sa koje strane Drine gledas Ili bolje receno bolesne tvrdnje neupucenog u agresiju,genocid...
Da mnogo zavisi "jarane" znas 93 godine i kada se Milovanovic vrati sa Bihaca :)
Znas,mojne meni, ja to sve znam u detalj.... opusti se u St Loiusu please
Imas ovde "sismisa" pa njima o ratu i Agresiji,meni nemoj, sve bilo dogoveno, ali ne bitno, sto? Smrkni Svani,nek prolaze dani.... hajd malo o Fergusonu
luckylaka

#284 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by luckylaka »

Inace kao gosti Bihackog okruga znali su se pojaviti I mishevi kao sto su tvoj ljubimac arkan tvoj idol mladic I njegov dousnik abdic ali su obaavezno pusili svi redom. Mojne o mojne o mojoj Krajini plitak si
DennyBoy

#285 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by DennyBoy »

Emir licemjer klasicni..satro on ne moze sutiti...gdje si moralna i ljudska vertikalo? :-D

Btw:
Koliko vremena provodite na forumu (sudeci po broju postova) a jos niste otkrili PM. :roll:
I dok ne otkrijete blagodeti istog, vi "pismeni" i "nacitani" ce te nas oprat u 100 voda vasim komleksima koje ste odlucili da ljecite ovdje.
Tema, majka mu stara...
L u c i f e r

#286 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

DoZeN wrote:
L u c i f e r wrote: Да ли је био рат "пара и интереса" или агресија и геноцид, набоље се може видити из структуре хашких казамата: да ли су они бизнисмени или политичари и војници; као и садржаја хашких пресуда, ко хоће да их чита умјесто да се сам аутохипнотише у властиту верзију реалности односно историје...

Но, то није ни тема овог треда... :zzzz:
Nema potrebe da te ubjedjujem,okreni se oko sebe, i sjeti se rata, Haski sud je smjesan, veoma smjesan, odgovarati presuda Galicu,ali ne i Perisicu ili Stanisicu,ogovarati presuda Krajisniku ali ne i oko Agresije Srbije na BIH
Mali smo mi da ti TI samo imao ono sto zelis :-)
ma nemam se ja šta okretati, ti si srbin koji živi u usa, a ja bošnjo koji je rođen, živio, živi i umrijeće u bosni.

ako neš da te bacim na add foe, popušćaj me s tom četničkom šupljom dinatiimana, naslušo sam je se još od rahmetli riste đoge...
Banksy

#287 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Banksy »

Sezam wrote:
Deset stranica o necemu sto je covjek napisao prije deset godina. :mrgreen:
Zanimljivo kako je na ovu priču reagirao izjavom da je ''pismo staro deset godina'' ... Što valjda znači da su mu razmišljanja danas nešto drugačija, pretpostavljam ...
VjecitiStudent

#288 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
Sezam wrote:
Zanimljivo kako je na ovu priču reagirao izjavom da je ''pismo staro deset godina'' ... Što valjda znači da su mu razmišljanja danas nešto drugačija, pretpostavljam ...
Biće prije da je Emirov glavni izvor zarade sada negdje drugo.
Banksy

#289 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
Sezam wrote:
To nije upitno. Govorim o poruci koju šalje javnosti - jedna priča za jedna vremena, druga za ova, druga.
VjecitiStudent

#290 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: Zanimljivo kako je na ovu priču reagirao izjavom da je ''pismo staro deset godina'' ... Što valjda znači da su mu razmišljanja danas nešto drugačija, pretpostavljam ...
To nije upitno. Govorim o poruci koju šalje javnosti - jedna priča za jedna vremena, druga za ova, druga.
Sve u skladu sa tokovima novca.
muzicar_iz_parka

#291 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by muzicar_iz_parka »

Emirov interview beogradskim novinama Nin od prošle godine:

http://i.imgur.com/liNOrxI.jpg

http://i.imgur.com/ruZDyzR.jpg
mehoxy

#292 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by mehoxy »

Umalo se složih s tekstom,da ne vidjeh ovo "Mislim da je moj predsjednik Alija Izetbegović najmoralniji čovjek planete".Mislim,WTF? nadam se da nisam dobro pročitao tekst i da je ovo neka vrsta sarkazma.Toliko budala raznih kalibara među bošnjacima,nevjerovatno.
PM72

#293 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by PM72 »

Da mu je Predsjednik živio na Marsu,na kome nema života-i tada bi sumnjao u tu nebulozu.
Android Knego

#294 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Android Knego »

muzicar_iz_parka wrote:Emirov interview beogradskim novinama Nin od prošle godine:

http://i.imgur.com/liNOrxI.jpg

http://i.imgur.com/ruZDyzR.jpg
"On je sa politikom bio na 'jebi si mater' devedesetih godina, a onda otpocinje licemjerno lizanje s politicarima..."

jel' on ovo o Kusturici ili o sebi?
braca

#295 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by braca »

Za one koji ga znaju, Emir Hadzihafizbegovic je šupak bio i ostao. Sada, da li je dobar ili los glumac, to je druga tema, ali je kao covjek šupčina prve kategorije.
oridjidji

#296 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by oridjidji »

mehoxy wrote:Umalo se složih s tekstom,da ne vidjeh ovo "Mislim da je moj predsjednik Alija Izetbegović najmoralniji čovjek planete".Mislim,WTF? nadam se da nisam dobro pročitao tekst i da je ovo neka vrsta sarkazma.Toliko budala raznih kalibara među bošnjacima,nevjerovatno.
Ne mogu ljudi preci preko Alije nikako, on je ko biva najgori u svoj toj sviti koja se borila za BiH, sta bi tek o njemu pricali da mu je politika bila kao Radovanova, a da je spremio nemuslimane Sarajeva, jedno desetak hiljada pod zemlju sa svojim nacionalnim programom dzamahiristana, a u FBIH satrao sve sto ne asocira na Islam?

Taj covjek je prvi predsjednik BIH, covjek zbog koga se srpski i hrvatski nacionalisti hvataju za slamke, kako bi njegovu politiku i Armiju BIH poistovjetili sa svojom politikom zlocina koja u Hagu lezi na stotine godina zatvorskih kazni za ono sto su cinili...
Ali Kemal

#297 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Ali Kemal »

oridjidji wrote:
mehoxy wrote:Umalo se složih s tekstom,da ne vidjeh ovo "Mislim da je moj predsjednik Alija Izetbegović najmoralniji čovjek planete".Mislim,WTF? nadam se da nisam dobro pročitao tekst i da je ovo neka vrsta sarkazma.Toliko budala raznih kalibara među bošnjacima,nevjerovatno.
Ne mogu ljudi preci preko Alije nikako, on je ko biva najgori u svoj toj sviti koja se borila za BiH, sta bi tek o njemu pricali da mu je politika bila kao Radovanova, a da je spremio nemuslimane Sarajeva, jedno desetak hiljada pod zemlju sa svojim nacionalnim programom dzamahiristana, a u FBIH satrao sve sto ne asocira na Islam?

Taj covjek je prvi predsjednik BIH, covjek zbog koga se srpski i hrvatski nacionalisti hvataju za slamke, kako bi njegovu politiku i Armiju BIH poistovjetili sa svojom politikom zlocina koja u Hagu lezi na stotine godina zatvorskih kazni za ono sto su cinili...
Za svu nesreću Bosne, svoj dio krivice ima i Alija. Bez njega ne bi ni bilo ovoga što je bilo, tako da proširimo malo na partije, bez uzajamnog djelovanja SDA, SDS i HDZ, sa svim svojim liderima, Bosna bi bila ljepše mjesto za život, gdje bi živjelo najmanje pola miliona ljudi više.
Medjutim, većina raje to sve zna, ali neće da prizna, zbog onih anamo :oops:
Mohamad Sissoko

#298 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Mohamad Sissoko »

Ali Kemal wrote: bez uzajamnog djelovanja SDA, SDS i HDZ, sa svim svojim liderima,
Ovako Nele prica kad ga pitaju za ubijanje djece po Sarajevu(njegovom gradu), kao glasali ste pa sta ste ocekivali... :oops: moralna bijeda.
nasa

#299 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by nasa »

oridjidji wrote:

Svaka cast :thumbup: Protiv toga sam da se on velica i posmatra potpuno nekriticki ali su mi odvratna nastojanja da se on izjednaci s zlocincima...
nasa

#300 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by nasa »

Banksy wrote: Zanimljivo kako je na ovu priču reagirao izjavom da je ''pismo staro deset godina'' ... Što valjda znači da su mu razmišljanja danas nešto drugačija, pretpostavljam ...
:thumbup:
Locked