Cijepanje drva u stanu??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gojeni H

#276 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Gojeni H »

Zar ima neko da ne cijepa drva u stanu? :-)

Nego, treba li komsiji pomoc da se unesu drva u kuhinju ili dnevni boravak? Jeftin sam.
muha_sa

#277 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by muha_sa »

stvarno ste postali naki muhanati :-) cojk svojim parama kupio drva, ispilo ih pred zgradom i sad cjepuka u dnevnom boravku a vama smeta :-) --heeeeejjj--u svom dnevnom boravku a ne u vasem.
prog321

#278 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by prog321 »

I jos tamo neke budale izmislili konvektore, elek grijalice i slicne gluposti :-D
dječak sa šibicama

#279 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by dječak sa šibicama »

kosava wrote:
dječak sa šibicama wrote:I sta, ja bacim komad kruha golubovima, dodje eko policija i sta? gdje im je dokaz da sam bacio? prijavio me komsija? ja kazem "komsija bacio pa mene optuzuje jer me ne voli".

Gluposti.
Pa nemoj bacati nego fino sidjes ispred zgrade pa nahranis golubove.
Pa recimo da necu.

Ili drugi primjer, komsinica iznad mene klofa tepihe na balkonu, ja zovnem eko policiju, dok oni dodju ona vec zavrsila. Moja rijec protiv njene.

I tako dalje i tako dalje, gomila zakona koji su u praksi neprovedivi.
pumica

#280 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by pumica »

piupiu wrote:
dječak sa šibicama wrote:I sta, ja bacim komad kruha golubovima, dodje eko policija i sta? gdje im je dokaz da sam bacio? prijavio me komsija? ja kazem "komsija bacio pa mene optuzuje jer me ne voli".

Gluposti.
Mozda te komsija i uslikao svojim mocnim mobilnim aparatom … :D
E djaba mu...
Ako nije pitao za dozvolu i ako nema dokaz da mu je dozvolio da ga uslika moze samo jos biti i optuzen za protivzakonito snimanje/slikanje.
Mi smo super drzava :bih:
ZenaZbrkovima

#281 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by ZenaZbrkovima »

pumica wrote:
piupiu wrote:

Gluposti.
E djaba mu...
Ako nije pitao za dozvolu i ako nema dokaz da mu je dozvolio da ga uslika moze samo jos biti i optuzen za protivzakonito snimanje/slikanje.
Pai nisi bas u pravu... Nece ti niko uci u stan da te slika i narusiti ti privatnost na taj nacin, slikat ce te kad izadjes ispred na javnu povrsinu, u haustoru, na prozoru.
pumica

#282 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by pumica »

ZenaZbrkovima wrote:
pumica wrote:
piupiu wrote:
E djaba mu...
Pai nisi bas u pravu... Nece ti niko uci u stan da te slika i narusiti ti privatnost na taj nacin, slikat ce te kad izadjes ispred na javnu povrsinu, u haustoru, na prozoru.
E pa vidis to se ne smije.
BiH ruuulzzzzz :bih:

Ne smijes neovlasteno slikati, snimati (video i audio).
Imala sam audio dokaz da mi covjek prijeti i video dokaz da mi je nanio materijalnu stetu (izvan mog stana) ali mi u policiji i na sudu nije pilo vode jer sam to imala "neovlasteno" :D
Vise vrijedi svjedok !!!!

BiH je to :bih:
Gojeni H

#283 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Gojeni H »

muha_sa wrote:stvarno ste postali naki muhanati :-) cojk svojim parama kupio drva, ispilo ih pred zgradom i sad cjepuka u dnevnom boravku a vama smeta :-) --heeeeejjj--u svom dnevnom boravku a ne u vasem.
Vidis li ti bRezobrazluka?
Sta bi ovi muhanati rekli da je poceo ugalj cijepat' sjekirom?
Garant bi im prasina smetala ... a u svom stanu, u svom dnevnom boravku, u svojoj vjeri, na svojoj zemlji. :-)
vješalica

#284 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by vješalica »

zgembomaratonac wrote:Sarajevo 2015. godina: Zabranjeno bacati smeće i hranu kroz prozor :bih:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-kuc ... /150206075
Sušenje veša na prozorima i balkonima bit će zabranjeno..
"Zabranjeno je isprašivanje i zračenje predmeta iz stanova na prozorima, balkonima i stubištima, izbacivanje otpadaka smeća i drugih predmeta kroz prozor, kao i bacanje hrane radi hranjenja golubova i drugih životinja, vješanje predmeta preko prozorskih i blakonskih parapeta, ostavljanje ogrjeva na balkonima, pranje balkona većim količinama vode, pripremanje roštilja na balkonima i terasama, držanje u stanu i poslovnim prostorima paščad i lako zapaljive materije, izuzev plinskih boca za kuhanje", navodi se između ostalog u odluci.

Ukoliko postoji vrt ili trava ispred stambenog prostora, stanari je moraju održavati, kao što je slučaj i sa dvorištima i objektima u njima. Gradski komunalni inspektori provjeravat će da li se stanari pridržavaju ovih odluka. Kazne predviđene za kršenje članova su od 50 do 300 KM za fizičke osobe i od 150 do 800 KM za pravne osobe.

Ovo već postoji u kućnom redu i nije ništa novo,u mojoj zgradi je kreten kulturno stavio klima uređaj i kondenzat je prskao ljudima po glavi kako su prolazili ispod...naravno popio je kaznu ,ko ga jebe realno mogao je to riješiti i bez toga da pršće po narodu
notsure

#285 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by notsure »

Ja ovo zalijepio po haustoru i lik prestao. Nekad pomaže da samo pristojno zamoliš. ;)
A prije toga je iscijepao metar-dva, sva zgrada odzvanjala.

Image
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#286 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by I am Happy »

notsure wrote:Ja ovo zalijepio po haustoru i lik prestao. Nekad pomaže da samo pristojno zamoliš. ;)

Image
:lol: :lol: :lol:
ZenaZbrkovima

#287 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by ZenaZbrkovima »

snasao se covjek i na kulturan nacin papku stavio na znanje kako stoje stvari.. svaka cast 8-)
pumica

#288 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by pumica »

notsure wrote:Ja ovo zalijepio po haustoru i lik prestao. Nekad pomaže da samo pristojno zamoliš. ;)

Image
:thumbup:
Gojeni H

#289 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Gojeni H »

Image
E, jesi muhanat.
fortaleza

#290 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by fortaleza »

Fasciniraju me ljudi koji primarno savjetuju tipa izbubaj ga, navij mu zvukove motorne pile na youtube, počni i ti njemu smetati, pošalji policiju, smotaj mu ženu i slično... :D A još žešći oni koji pišu pa kad iscjepa bit ćeš miran, šuti i trpi.

Koliko obična zamolba djeluje i nitko nije oštećen jer se većinom radi o ljudima koji nisu ni svjesni da drugome smetaju dok im se ne objasni fino. Tek je manji broj onih koji bi se i nakon žalbe oglušili.

A lik dobija komentare nakon rješenog problema "jesi mahnit" i slično.
Altsa

#291 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Altsa »

kod mene se komsija svadao sa zenom po cijelu noc :D tisina u cijeloj zgradi a odzvanja od svade. hebavali jedno drugom sve zivo i mrrrrtvo, lupali vratima. mi ustanemo u gluho doba i sjedimo u sobi ne znamo sta da radimo u jutro podocnjaci ko fildzani. e reko neces ga vise majci. sretnem ga na hodniku i fino ga zamolim da ima ljudi koji moraju na posao da ne mogu da spavaju od njih. on se poce nesto kurciti da on ima pravo da radi u svom stanu sta hoce. e onda se ja razgalamim (i ako sam ga mogao prebiti ko macku) na njega priprijetim policijom i komsija se odseli za 10-tak dana :D

Inace komso preko puta mene fino izade na balkon zagrabi kasikom u teglu ajvara i pljus sa balkona :( :cry:
WildRedRose

#292 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by WildRedRose »

Altsa wrote:
Inace komso preko puta mene fino izade na balkon zagrabi kasikom u teglu ajvara i pljus sa balkona :( :cry:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ZenaZbrkovima

#293 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by ZenaZbrkovima »

Altsa wrote:kod mene se komsija svadao sa zenom po cijelu noc :D tisina u cijeloj zgradi a odzvanja od svade. hebavali jedno drugom sve zivo i mrrrrtvo, lupali vratima. mi ustanemo u gluho doba i sjedimo u sobi ne znamo sta da radimo u jutro podocnjaci ko fildzani. e reko neces ga vise majci. sretnem ga na hodniku i fino ga zamolim da ima ljudi koji moraju na posao da ne mogu da spavaju od njih. on se poce nesto kurciti da on ima pravo da radi u svom stanu sta hoce. e onda se ja razgalamim (i ako sam ga mogao prebiti ko macku) na njega priprijetim policijom i komsija se odseli za 10-tak dana :D

tri puta citam al i dalje mi nije naumpao nijedan moguci razlog za takav postupak :D zasto bi neko to radio uopste? :lol:
moa

#294 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by moa »

Image
hahahah sam naziv teme je sega
dječak sa šibicama

#295 Re: Cijepanje drva u stanu??

fortaleza wrote:Fasciniraju me ljudi koji primarno savjetuju tipa izbubaj ga, navij mu zvukove motorne pile na youtube, počni i ti njemu smetati, pošalji policiju, smotaj mu ženu i slično... :D A još žešći oni koji pišu pa kad iscjepa bit ćeš miran, šuti i trpi.

Koliko obična zamolba djeluje i nitko nije oštećen jer se većinom radi o ljudima koji nisu ni svjesni da drugome smetaju dok im se ne objasni fino. Tek je manji broj onih koji bi se i nakon žalbe oglušili.

A lik dobija komentare nakon rješenog problema "jesi mahnit" i slično.
Jeste, ja sam tako nekada davno lijepo i kulturno molio, zamolio, obratio se, pokusao dijalogom, a onda sam poceo slati u pi materinu i da vidis kako sad komsije slusaju, i oni sto nekulturno nisu htjeli odgovoriti na pozdrav, sad prvi pozdravljaju mene.
fortaleza

#296 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by fortaleza »

Pa očigledno si se namjerio na ovu drugu skupinu, papke za razliku od nekih koji sve fino riješili.
dječak sa šibicama

#297 Re: Cijepanje drva u stanu??

Fora je u tome sto kulturna raja sa kojom mozes sve rijesiti jednim razgovorom, ne cijepaju drva u stanu :D
zoomba

#298 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by zoomba »

i naselu ,seljak iscjepa pripremi vani sve pa unese , za ovo moras bas biti bosanac sa dna kace... :D
fortaleza

#299 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by fortaleza »

dječak sa šibicama wrote:Fora je u tome sto kulturna raja sa kojom mozes sve rijesiti jednim razgovorom, ne cijepaju drva u stanu :D
A probat popričat prije poduzimanja ozbiljnijih mjera pa šta bude. :D
Bambi_na_kofeinu

#300 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Bambi_na_kofeinu »

ZenaZbrkovima wrote: tri puta citam al i dalje mi nije naumpao nijedan moguci razlog za takav postupak :D zasto bi neko to radio uopste? :lol:
Pokvario mu se onaj površinski sloj garant, ako je domaći, ili skida višak masnoće...a đe da bacaš u smeće da se razmelja džaba :D

Što više čitam ovu temu to više cijenim kuću.
Post Reply