Ako je u pitanju MUP RS - onda ne treba oprema nego software na mobitelu i to premijerkinom.... Kako se instalira tako se i briše a ako je u pitanju isti model lako se i mijenja uz kvalitetan backup samo imei ostaje različit pa je moguće preko logova otkriti zamjenu.....uzgajivac wrote:u pitanju je dizanje prašine kako bi se pažnja skrenula na novinare. akcija je izraz panike u MUP-u RS, što može značiti da je MUP RS umiješan u prisluškivanje premijerke. to ne bi bilo ništa čudno jer MUP - pretpostavljam - raspolaže opremom za presretanje mobilne telefonije, a naravno osigurava i lokacije gdje se kreće premijerka i ostali predstavnici vlasti.supercali wrote:dovoljno je biti na forumu par dana i sami ti korisnici otkriju odakle su sta su gdje rade direktno ili indirektno
i onda se ovi uhavate nekih podataka kao da je poslovni forum vodecih svjetskih kompanija
MURIJA TRKELJA KLIX
-
HM 2011
#276 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
- Šveđanin
#277 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Evo sad je bio gazda klix portala Šimić na televiziji.
Imamo isti džemper.
Imamo isti džemper.
- bach
#278 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Nažalost, mislim da je to uradio.homega wrote:Misliš li da je sudija Igor Todorović svjesno ugrozio svoju poziciju u jednoj izuzetno moćnoj instituciji kakva je Općinski sud u Sarajevu i svjesno, mimo zakona, prihvatio zahtjev policije i potpisao sudski nalog za pretres klix-a?bach wrote:Pretres je mogla vršiti samo SIPA.
Nalog za pretres je moglo zatražiti samo Tužilaptvo BiH.
Pretres je mogao odobriti samo Sud BiH.
Ovo sve što su prikupili i što su radili mogu mačku o rep okačiti.
I nije Općinski sud SA nešto pretjerano ugledna instutucija. On je relativno nisko u pravosudnoj hijerahiji...
-
almir90
#279 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Zaboravio si napisati u jedinstvu je snaga!HM 2011 wrote:Ako je u pitanju MUP RS - onda ne treba oprema nego software na mobitelu i to premijerkinom.... Kako se instalira tako se i briše a ako je u pitanju isti model lako se i mijenja uz kvalitetan backup samo imei ostaje različit pa je moguće preko logova otkriti zamjenu.....uzgajivac wrote:u pitanju je dizanje prašine kako bi se pažnja skrenula na novinare. akcija je izraz panike u MUP-u RS, što može značiti da je MUP RS umiješan u prisluškivanje premijerke. to ne bi bilo ništa čudno jer MUP - pretpostavljam - raspolaže opremom za presretanje mobilne telefonije, a naravno osigurava i lokacije gdje se kreće premijerka i ostali predstavnici vlasti.supercali wrote:dovoljno je biti na forumu par dana i sami ti korisnici otkriju odakle su sta su gdje rade direktno ili indirektno
i onda se ovi uhavate nekih podataka kao da je poslovni forum vodecih svjetskih kompanija
- S4mpion
#280 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Kriju lica kao da su kriminalci?
-
HM 2011
#281 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
SAMO SDA - NA SVIM NIVOIMA - NAŠA JEDINA ŠANSA ! (par postova prije sam napisao kad je neko okrakterizirao Klix kao demokratski portal, slabo pratiš)almir90 wrote:Zaboravio si napisati u jedinstvu je snaga!HM 2011 wrote:Ako je u pitanju MUP RS - onda ne treba oprema nego software na mobitelu i to premijerkinom.... Kako se instalira tako se i briše a ako je u pitanju isti model lako se i mijenja uz kvalitetan backup samo imei ostaje različit pa je moguće preko logova otkriti zamjenu.....uzgajivac wrote:
u pitanju je dizanje prašine kako bi se pažnja skrenula na novinare. akcija je izraz panike u MUP-u RS, što može značiti da je MUP RS umiješan u prisluškivanje premijerke. to ne bi bilo ništa čudno jer MUP - pretpostavljam - raspolaže opremom za presretanje mobilne telefonije, a naravno osigurava i lokacije gdje se kreće premijerka i ostali predstavnici vlasti.
Last edited by HM 2011 on 29/12/2014 19:10, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#282 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Inteligentno ko i ovaj ti kolega glavni junak klipaCreasy wrote:"Fotkaj, fotkaj!"Radar71 wrote:
![]()
Btw, meni da se onako unio u facu, pojeo bi onaj fotoaparat...
Ledja su vam se branila u februara jer ste bili glineni golubovi u ratu dvije bosnjacke frakcije
Ali ako nastavite biti tako inteligentni ostat ce te sami na ledini kad orkovi opet izadju na ulice
I btw dje si ti prije servirao fotoaparate za ručak?
-
Officer Crabtree
#283 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Radar71 wrote:Znaci imas muda samo u uniformiCreasy wrote:"Fotkaj, fotkaj!"Radar71 wrote:
![]()
- supercali
#284 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
ma iskreno ne vjerujem nikome od obicnog policajca i jednog i drugog entiteta do predsjednika(mnozina) drzave sve je to u nekim talovima dogovorima klincima palcima sto se tice vlasti i visko pozicioniranih policajaca a i vecina obicnih je u nekim krizaljkama pa makar to bilo sa lokalnim piljarom a kamoli sa vecim kriminalcima
opet svaka cast svakom postenom al dok se ne dokaze da je posten svi su oni meni sumnjivi
opet svaka cast svakom postenom al dok se ne dokaze da je posten svi su oni meni sumnjivi
- Kemal Malovčić
#285 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
A ti misliš da portal i forum imaju ikakve veze i da su na hard diskovima portala u redakciji podaci o posjetiteljima portala i foruma?uzgajivac wrote:nakon svega nameće se logičan zajključak: osoba koja je poturila snimak redakciji Klixa ustvari radi za MUP RS. cijela operacija, od snimanja snimka do pretresa redakcije, vjerovatno je isplanirana da se isti taj MUP dočepa IP adresa i geolokacija korisnika najposjećenijeg BH portala i foruma.
prosto kao pasulj, samo treba imati malo čorbe.
-
Wind
#287 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Uvijek i svako ko skuplja licne podtake iz bilo kojih razloga, duzan je da ih obezbijedi i da brine da ne postanu javni. Ovdje se radi o pretresu za jednom informacijom a dobili su sve sto su imali (ako je tako). Druga je stvar da su dosli sa nalogom za moju IP adresu ili neke slicne podatke, onda su duzni da im ustupe informacije koje imaju. To su sasvim razlicite stvari. Dakle sve ostalo je GRATIS.Ljakan wrote:Pa nisu ih hakeri napali da su se trebali"stitit"nego drzava.Hajd im ti kazi nedam licnu kad ti traze a kamo li sta drugo?Wind wrote: Naravno, nemam ja problema sa tim objavljivanjima nego se sad otvaraju druge opcije za zloupotrebu...ipak, nadam se da je pohranjeno na nekom drugom mjestu a ne u redakciji (neki udaljeni server i slicno). A klix treba tuziti sto (ako) nisu obezbijedili zastitu podataka korisnika.
Naravno, vjerovatno na cijelom forumu nema nista vazno ili sto se vec ne zna ali radi se o principu i slijedeci put se to moze desiti drugom portalu sa puno vaznijim podacima.
- spinel_
#288 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Radar71 wrote:Znaci imas muda samo u uniformiCreasy wrote:"Fotkaj, fotkaj!"Radar71 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Bkzpmzuc8rM
![]()
pa takvi su panduri uvijek bili i bice....evo tipican primjer ovaj pizdun krizi
ACAB 1312
- filosofman
#289 Re: Premijer RS pocinila kriminal - dala mito, umjesto da joj sude, MUP RS i KS pretresli medije klix.ba, oduzeli imovin
Idemo dalje, podrška klix-u i slobodnom novinarstvu.
- Freamon Lester
#290 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Debeli se poturcio pa kopira Erdoanove metode...
Vidim ja nekima ovdje vise smeta policija RS-a umjesto napada na novinarstvo kao profesiju. Znam ja nas, jebo ti nas... 
-
uzgajivac
#291 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
veze sa čime? imaju veze to što su opozicija vlastima. a pretpostavljam da imaju nešto na hard diskovima, i to je vrijedno jedne nepopularne policijske akcije. uostalom neće ništa naškoditi Republici Srpskoj, to se sve dešava u FederacijiKemal Malovčić wrote:A ti misliš da portal i forum imaju ikakve veze i da su na hard diskovima portala u redakciji podaci o posjetiteljima portala i foruma?uzgajivac wrote:nakon svega nameće se logičan zajključak: osoba koja je poturila snimak redakciji Klixa ustvari radi za MUP RS. cijela operacija, od snimanja snimka do pretresa redakcije, vjerovatno je isplanirana da se isti taj MUP dočepa IP adresa i geolokacija korisnika najposjećenijeg BH portala i foruma.
prosto kao pasulj, samo treba imati malo čorbe.
- Herr Flick
#292 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Kako je moguce da je Federalni MUP dao dozvolu za ovakvo nesto??? Zamislite da je obrnuta situacija,da recimo policajci iz Sarajeva pretresaju lokaciju nezavisnih novina u BL,do toga nebi nikad doslo
- supercali
#293 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
da je ovo krimi policija federacije oduzela bilo bi kao ok?
i meni je ovo malo smijesno sto se prica skrece na policiju a ne na to da su pretreseni novinari uzeto to i to i sl
i meni je ovo malo smijesno sto se prica skrece na policiju a ne na to da su pretreseni novinari uzeto to i to i sl
- Freamon Lester
#294 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Federanli MUP se pita za ovo kao i ja i ti.Herr Flick wrote:Kako je moguce da je Federalni MUP dao dozvolu za ovakvo nesto??? Zamislite da je obrnuta situacija,da recimo policajci iz Sarajeva pretresaju lokaciju nezavisnih novina u BL,do toga nebi nikad doslo
- Kemal Malovčić
#295 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Nego,
nemoj da bi ko diro edina isanovića.
Živjelo objektivno sportsko novinarstvo.
JTŽ
nemoj da bi ko diro edina isanovića.
Živjelo objektivno sportsko novinarstvo.
JTŽ
-
HM 2011
#296 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Fazon je da nisu imali šta uzeti - niti naći bilo šta - bukvalno - zlostavljanje na perfidan način.....supercali wrote:da je ovo krimi policija federacije oduzela bilo bi kao ok?
- Herr Flick
#297 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Mora da ju sudija bio neki Srbin kad je dao dozvoluFreamon Lester wrote:Federanli MUP se pita za ovo kao i ja i ti.Herr Flick wrote:Kako je moguce da je Federalni MUP dao dozvolu za ovakvo nesto??? Zamislite da je obrnuta situacija,da recimo policajci iz Sarajeva pretresaju lokaciju nezavisnih novina u BL,do toga nebi nikad dosloSud je taj koji je donio odluku o pretresu na zahtjev policije iz RS-a.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#298 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
I jesu. Jedan od ovih na snimku nije uopšte drot nego softweraš jedne BL firme. Zato i kriju facu bradatu i mrsku.S4mpion wrote:Kriju lica kao da su kriminalci?
Po nezvaničnoj info završio u Grazu i nakon što mu je propala firma u AU došao u BL da pokuša. Ime će se doznati.
- spreca
#299 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
znaci sud je prekrsio svoja ovlastenja....ocekujemo sankcijeFreamon Lester wrote:Federanli MUP se pita za ovo kao i ja i ti.Herr Flick wrote:Kako je moguce da je Federalni MUP dao dozvolu za ovakvo nesto??? Zamislite da je obrnuta situacija,da recimo policajci iz Sarajeva pretresaju lokaciju nezavisnih novina u BL,do toga nebi nikad dosloSud je taj koji je donio odluku o pretresu na zahtjev policije iz RS-a.
-
LSD
#300 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Nisu samo Dodik i ona spodoba Cvijanović dva papka, to je citav jedan papkored.
a najgori su ovi ko fol "naši" domaci papkari koji su i aminovali ovu akciju MUPa RS-a ....yebem li vam pleme banditsko-korumpirano
od toliko kriminalaca širom države vi udarate na medije i portale
a najgori su ovi ko fol "naši" domaci papkari koji su i aminovali ovu akciju MUPa RS-a ....yebem li vam pleme banditsko-korumpirano