crnci
-
Umalo popisivac
#276 Re: crnci
Kako god, meni bas ne djeluje vrijedan neko ko ima 7 ili vise djece i samo zivi od socijalne preko njih. A takvi su mnogi.
-
kosava
#277 Re: crnci
Pazi to baby mamas one imaju 7 djece od 12 muskaraca a on nijedan ne zivi sa njima, ili su u tvorza ili filjaju djecu nekoj drugoj.
-
Umalo popisivac
#278 Re: crnci
Nobeli po zemljama.

Zanmiljivo da u Africi i to sto je osvojeno ponajvise ide u JAR (tamo gdje zivi i najvise bijelaca).
Na bliskom istoku isto tako se vidi ko dize prosjek - Izrael, ostali jako slabo, iako dijele istu klimu, uvjete itd...

Zanmiljivo da u Africi i to sto je osvojeno ponajvise ide u JAR (tamo gdje zivi i najvise bijelaca).
Na bliskom istoku isto tako se vidi ko dize prosjek - Izrael, ostali jako slabo, iako dijele istu klimu, uvjete itd...
- MyTao
#279 Re: crnci
kosava wrote:Pazi to baby mamas one imaju 7 djece od 12 muskaraca a on nijedan ne zivi sa njima, ili su u tvorza ili filjaju djecu nekoj drugoj.
Da nije tebe, bijelci bi imali daleko veci IQ prosjek, ovako je to mala razlika.
-
kosava
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#281 Re: crnci
Jel se ovo Balkanke plae na crnce, ima onih filmova, dobro placeni a crni inace rade po komadni, gdublje - dublje. 
- MyTao
#282 Re: crnci
De sad malo koristi svoj superiorniji bijeli mozak i vidi zasto je to tako. Ljudi u Africi se bore da prezive sa jednim obrukom na dan, a ne da razmisljaju o univerzumu. A ako se pitas zasto, pa zato sto su ih Europpljani vjekovima tretirali kao zivotinje, od njih pravili robove koju su radili da bi ovu mogli razmisljati i osvajati Nobelove nagrade.Umalo popisivac wrote:Nobeli po zemljama.
- JohnnyS
#283 Re: crnci
Ovi pobornici rasizma crne rase će dovesti svojim uvredama, kočijaškim jezikom i aluzijama na Hitlera temu do zaključavanja.
- MyTao
#284 Re: crnci
Slobodno na jedan miting KKK-a pa tamo nastavi sa svojim stavom, nece ti niko nista reci kao ovdje.JohnnyS wrote:Ovi pobornici rasizma crne rase će dovesti svojim uvredama, kočijaškim jezikom i aluzijama na Hitlera temu do zaključavanja.
-
Umalo popisivac
#285 Re: crnci
A ajde ti koristi oci (odnosno organe za gledanjeMyTao wrote:De sad malo koristi svoj superiorniji bijeli mozak i vidi zasto je to tako. Ljudi u Africi se bore da prezive sa jednim obrukom na dan, a ne da razmisljaju o univerzumu. A ako se pitas zasto, pa zato sto su ih Europpljani vjekovima tretirali kao zivotinje, od njih pravili robove koju su radili da bi ovu mogli razmisljati i osvajati Nobelove nagrade.Umalo popisivac wrote:Nobeli po zemljama.
I kako onda objasnjavas da JAR odudara od ostatka Afrike (gdje zive bijelci) i sto Izrael odudara od susjeda koji dijele sve, i dobro i lose.
I sta fali jednom obroku na dan. Pa boga ti kao da ja nikad nisam imao obrok dnevno, cuj sad to.
- MyTao
#286 Re: crnci
Objasni ti meni zasto je velika razlika izmedju Balkana i zapadne Europe? Ista rasa, isti uvjeti... sta je problem?Umalo popisivac wrote:
A ajde ti koristi oci (odnosno organe za gledanje) i procitaj sta sam prije napisao po tom pitanju. A kad su to oni jeli jedan obrok na dan u Americi ili Europi, koji Afriku nikad nisu ni vidjeli svojim ocima? Pa cak ni u Africi svi ne gladuju, kao sto sigurno ni u Rusiji ni istocnom bloku nije bilo izobilje i sloboda.
I kako onda objasnjavas da JAR odudara od ostatka Afrike (gdje zive bijelci) i sto Izrael odudara od susjeda koji dijele sve, i dobro i lose.
I sta fali jednom obroku na dan. Pa boga ti kao da ja nikad nisam imao obrok dnevno, cuj sad to.
-
Umalo popisivac
#287 Re: crnci
Pa vjerovatno isti kao i kod crnaca.MyTao wrote:Objasni ti meni zasto je velika razlika izmedju Balkana i zapadne Europe? Ista rasa, isti uvjeti... sta je problem?Umalo popisivac wrote:
A ajde ti koristi oci (odnosno organe za gledanje) i procitaj sta sam prije napisao po tom pitanju. A kad su to oni jeli jedan obrok na dan u Americi ili Europi, koji Afriku nikad nisu ni vidjeli svojim ocima? Pa cak ni u Africi svi ne gladuju, kao sto sigurno ni u Rusiji ni istocnom bloku nije bilo izobilje i sloboda.
mada ozbiljno, razlika izmedju Blakanaca i Z Europe nije ni blizu kao u slucaju o kojem govorimo.
Last edited by Umalo popisivac on 27/12/2014 20:19, edited 1 time in total.
- sinuhe
#288 Re: crnci
A realno koja je sansa da ce neko iz BiH biti nagradjen Nobelom 
- MyTao
#289 Re: crnci
Znaci nije do rase? Vec do neceg treceg?Umalo popisivac wrote:Pa vjerovatno isti kao i kod crnaca.MyTao wrote:Objasni ti meni zasto je velika razlika izmedju Balkana i zapadne Europe? Ista rasa, isti uvjeti... sta je problem?Umalo popisivac wrote:
I sta fali jednom obroku na dan. Pa boga ti kao da ja nikad nisam imao obrok dnevno, cuj sad to.Ja kazem da ja nisam rasist. Al ocito je da neki imaju odredjen mentalitet za nesto, dok drugi bas i nemaju.
-
Umalo popisivac
#290 Re: crnci
MyTao wrote:
Znaci nije do rase? Vec do neceg treceg?
Ja nisam nikad ni rekao da je to zbog rase, ali da razlika neka postoji, to da. I ja je ne vidim u siromasnoj Africi koju oni nisu ni vidjeli u vecini slucajeva, to jednostavno ne drzi vodu.
-
Umalo popisivac
#291 Re: crnci
Jedino ako dobijemo Nobela za mir.sinuhe wrote:A realno koja je sansa da ce neko iz BiH biti nagradjen Nobelom
- Cherry-Cherry
#292 Re: crnci
A zašto oni nisu bili osvajači, pa porobili druge narode? Imaju prirodna bogatstva, sjajnu klimu i vegetaciju, more... ali ništa nisu iskoristili.Ljudi u Africi se bore da prezive sa jednim obrukom na dan, a ne da razmisljaju o univerzumu. A ako se pitas zasto, pa zato sto su ih Europpljani vjekovima tretirali kao zivotinje, od njih pravili robove koju su radili da bi ovu mogli razmisljati i osvajati Nobelove nagrade.
- JThomas
#293 Re: crnci
ja pođoh napisati da ga je već dobio danis tanovićsinuhe wrote:A realno koja je sansa da ce neko iz BiH biti nagradjen Nobelom
majke mi
- JThomas
#294 Re: crnci
tropske klime su sjajne za razvoj čovjeka, ali malo sutra. umjereni pojas se ne zove slučajno tako.Cherry-Cherry wrote:A zašto oni nisu bili osvajači, pa porobili druge narode? Imaju prirodna bogatstva, sjajnu klimu i vegetaciju, more... ali ništa nisu iskoristili.Ljudi u Africi se bore da prezive sa jednim obrukom na dan, a ne da razmisljaju o univerzumu. A ako se pitas zasto, pa zato sto su ih Europpljani vjekovima tretirali kao zivotinje, od njih pravili robove koju su radili da bi ovu mogli razmisljati i osvajati Nobelove nagrade.
- uglavnomja
#295 Re: crnci
sinuhe wrote:A realno koja je sansa da ce neko iz BiH biti nagradjen Nobelom
kad se imenuje nova kategorija
- Sezam
#296 Re: crnci
Sta meni ima biti komplikovano to sto se ti sad pokusavas izvaditi iz govana?madner wrote:Rekao sam da je to predpostavka.Sezam wrote: Kako sad standard utice na IQ, kad sve do sad si tvrdio da IQ utice na standard?
Bila je studija, zar se prije nekoliko mjeseci ovdje nije digla i kuka i motika kad je objavbljeno da smo medju najneiteligentnijim u Evropi.
Posto na Balkanu nije uradjena studija, autori su na osnovu standarda odredili ocekivani IQ populacije.
Nadam se da ti ovo nije bilo previse komplikovano.
Mozda da pocnes raditi na teoriji kako nam cigani kvare prosjek?
Sto se mene licno tice, negdje sam oko 40-45 stepeni iznad "ocekivanog IQ" prosjecnog Balkanca
- madner
#297 Re: crnci
Naravno, Mediteran je korak dva ispred ostatka svijeta zadnjih 10000 godina.JThomas wrote:tropske klime su sjajne za razvoj čovjeka, ali malo sutra. umjereni pojas se ne zove slučajno tako.Cherry-Cherry wrote:A zašto oni nisu bili osvajači, pa porobili druge narode? Imaju prirodna bogatstva, sjajnu klimu i vegetaciju, more... ali ništa nisu iskoristili.Ljudi u Africi se bore da prezive sa jednim obrukom na dan, a ne da razmisljaju o univerzumu. A ako se pitas zasto, pa zato sto su ih Europpljani vjekovima tretirali kao zivotinje, od njih pravili robove koju su radili da bi ovu mogli razmisljati i osvajati Nobelove nagrade.
-
Umalo popisivac
#298 Re: crnci
Ma i to je relativno. Klima je ugodna bila i u S. Americi i Srednjoj Americi do dolaska bijelaca, pa sta je tu bilo, nista. Ugodna je i u Kini velikim dijelom pa ni tu nije bio bas razvoj. Ugodna je na Balkanu da ne moze biti bolja pa smo prcvarnik Europe.
Je li u nordijskim zemljama ugodna? Bas i ne bih rekao, pa opet...
Je li u nordijskim zemljama ugodna? Bas i ne bih rekao, pa opet...
Last edited by Umalo popisivac on 27/12/2014 20:31, edited 2 times in total.
- madner
#299 Re: crnci
Pa rekao bih da si pao na jednostavnoj recenici i jos uvijek ne kontas.Sezam wrote:Sta meni ima biti komplikovano to sto se ti sad pokusavas izvaditi iz govana?madner wrote:Rekao sam da je to predpostavka.Sezam wrote: Kako sad standard utice na IQ, kad sve do sad si tvrdio da IQ utice na standard?
Bila je studija, zar se prije nekoliko mjeseci ovdje nije digla i kuka i motika kad je objavbljeno da smo medju najneiteligentnijim u Evropi.
Posto na Balkanu nije uradjena studija, autori su na osnovu standarda odredili ocekivani IQ populacije.
Nadam se da ti ovo nije bilo previse komplikovano.
Sto se mene licno tice, negdje sam oko 40-45 stepeni iznad "ocekivanog IQ" prosjecnog Balkanca
Studija je za circa 60% nacija imala rezultate IQ testova i nasli su kauzalitet izmedju standarda i prosjecnog IQa, za ostalih 40% su isli obrnutim redosljedom, tj. ekstrapolirali rezultate na osnovu standarda.
Ako se sada vratis, bice ti jasno zasto ne mogu uzeti ozbiljno tu tvrdnju, mislim da bi prosjecan covjek kod drugog posta shvatio. Odokativno, 88.
- Sezam
#300 Re: crnci
Provjeri dioptrijumadner wrote:Pa rekao bih da si pao na jednostavnoj recenici i jos uvijek ne kontas.Sezam wrote:
Sta meni ima biti komplikovano to sto se ti sad pokusavas izvaditi iz govana?
Studija je za circa 60% nacija imala rezultate IQ testova i nasli su kauzalitet izmedju standarda i prosjecnog IQa, za ostalih 40% su isli obrnutim redosljedom, tj. ekstrapolirali rezultate na osnovu standarda.
Ako se sada vratis, bice ti jasno zasto ne mogu uzeti ozbiljno tu tvrdnju, mislim da bi prosjecan covjek kod drugog posta shvatio. Odokativno, 88.