crnci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Umalo popisivac

#276 Re: crnci

Post by Umalo popisivac »

Kako god, meni bas ne djeluje vrijedan neko ko ima 7 ili vise djece i samo zivi od socijalne preko njih. A takvi su mnogi.
kosava

#277 Re: crnci

Post by kosava »

Pazi to baby mamas one imaju 7 djece od 12 muskaraca a on nijedan ne zivi sa njima, ili su u tvorza ili filjaju djecu nekoj drugoj.
Umalo popisivac

#278 Re: crnci

Nobeli po zemljama.

Image

Zanmiljivo da u Africi i to sto je osvojeno ponajvise ide u JAR (tamo gdje zivi i najvise bijelaca).

Na bliskom istoku isto tako se vidi ko dize prosjek - Izrael, ostali jako slabo, iako dijele istu klimu, uvjete itd...
MyTao

#279 Re: crnci

Post by MyTao »

kosava wrote:Pazi to baby mamas one imaju 7 djece od 12 muskaraca a on nijedan ne zivi sa njima, ili su u tvorza ili filjaju djecu nekoj drugoj.

Da nije tebe, bijelci bi imali daleko veci IQ prosjek, ovako je to mala razlika.
kosava

#280 Re: crnci

Post by kosava »

Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#281 Re: crnci

Post by Zviz »

Jel se ovo Balkanke plae na crnce, ima onih filmova, dobro placeni a crni inace rade po komadni, gdublje - dublje. :pisnuo:
MyTao

#282 Re: crnci

Post by MyTao »

Umalo popisivac wrote:Nobeli po zemljama.

Image

Zanmiljivo da u Africi i to sto je osvojeno ponajvise ide u JAR (tamo gdje zivi i najvise bijelaca).

Na bliskom istoku isto tako se vidi ko dize prosjek - Izrael, ostali jako slabo, iako dijele istu klimu, uvjete itd...
De sad malo koristi svoj superiorniji bijeli mozak i vidi zasto je to tako. Ljudi u Africi se bore da prezive sa jednim obrukom na dan, a ne da razmisljaju o univerzumu. A ako se pitas zasto, pa zato sto su ih Europpljani vjekovima tretirali kao zivotinje, od njih pravili robove koju su radili da bi ovu mogli razmisljati i osvajati Nobelove nagrade.
JohnnyS

#283 Re: crnci

Post by JohnnyS »

Ovi pobornici rasizma crne rase će dovesti svojim uvredama, kočijaškim jezikom i aluzijama na Hitlera temu do zaključavanja.
MyTao

#284 Re: crnci

Post by MyTao »

JohnnyS wrote:Ovi pobornici rasizma crne rase će dovesti svojim uvredama, kočijaškim jezikom i aluzijama na Hitlera temu do zaključavanja.
Slobodno na jedan miting KKK-a pa tamo nastavi sa svojim stavom, nece ti niko nista reci kao ovdje.
Umalo popisivac

#285 Re: crnci

MyTao wrote:
Umalo popisivac wrote:Nobeli po zemljama.

Image

De sad malo koristi svoj superiorniji bijeli mozak i vidi zasto je to tako. Ljudi u Africi se bore da prezive sa jednim obrukom na dan, a ne da razmisljaju o univerzumu. A ako se pitas zasto, pa zato sto su ih Europpljani vjekovima tretirali kao zivotinje, od njih pravili robove koju su radili da bi ovu mogli razmisljati i osvajati Nobelove nagrade.
A ajde ti koristi oci (odnosno organe za gledanje :D ) i procitaj sta sam prije napisao po tom pitanju. A kad su to oni jeli jedan obrok na dan u Americi ili Europi, koji Afriku nikad nisu ni vidjeli svojim ocima? Pa cak ni u Africi svi ne gladuju, kao sto sigurno ni u Rusiji ni istocnom bloku nije bilo izobilje i sloboda.

I kako onda objasnjavas da JAR odudara od ostatka Afrike (gdje zive bijelci) i sto Izrael odudara od susjeda koji dijele sve, i dobro i lose.

I sta fali jednom obroku na dan. Pa boga ti kao da ja nikad nisam imao obrok dnevno, cuj sad to.
MyTao

#286 Re: crnci

Post by MyTao »

Umalo popisivac wrote:
A ajde ti koristi oci (odnosno organe za gledanje :D ) i procitaj sta sam prije napisao po tom pitanju. A kad su to oni jeli jedan obrok na dan u Americi ili Europi, koji Afriku nikad nisu ni vidjeli svojim ocima? Pa cak ni u Africi svi ne gladuju, kao sto sigurno ni u Rusiji ni istocnom bloku nije bilo izobilje i sloboda.

I kako onda objasnjavas da JAR odudara od ostatka Afrike (gdje zive bijelci) i sto Izrael odudara od susjeda koji dijele sve, i dobro i lose.

I sta fali jednom obroku na dan. Pa boga ti kao da ja nikad nisam imao obrok dnevno, cuj sad to.
Objasni ti meni zasto je velika razlika izmedju Balkana i zapadne Europe? Ista rasa, isti uvjeti... sta je problem?
Umalo popisivac

#287 Re: crnci

MyTao wrote:
Umalo popisivac wrote:

Objasni ti meni zasto je velika razlika izmedju Balkana i zapadne Europe? Ista rasa, isti uvjeti... sta je problem?
Pa vjerovatno isti kao i kod crnaca. :D Ja kazem da ja nisam rasist. Al ocito je da neki imaju odredjen mentalitet za nesto, dok drugi bas i nemaju.

mada ozbiljno, razlika izmedju Blakanaca i Z Europe nije ni blizu kao u slucaju o kojem govorimo.
Last edited by Umalo popisivac on 27/12/2014 20:19, edited 1 time in total.
sinuhe

#288 Re: crnci

Post by sinuhe »

A realno koja je sansa da ce neko iz BiH biti nagradjen Nobelom :D
MyTao

#289 Re: crnci

Post by MyTao »

Umalo popisivac wrote:
MyTao wrote:
Umalo popisivac wrote:

Pa vjerovatno isti kao i kod crnaca. :D Ja kazem da ja nisam rasist. Al ocito je da neki imaju odredjen mentalitet za nesto, dok drugi bas i nemaju.
Znaci nije do rase? Vec do neceg treceg?
Umalo popisivac

#290 Re: crnci

MyTao wrote:
Znaci nije do rase? Vec do neceg treceg?

Ja nisam nikad ni rekao da je to zbog rase, ali da razlika neka postoji, to da. I ja je ne vidim u siromasnoj Africi koju oni nisu ni vidjeli u vecini slucajeva, to jednostavno ne drzi vodu.
Umalo popisivac

#291 Re: crnci

sinuhe wrote:A realno koja je sansa da ce neko iz BiH biti nagradjen Nobelom :D
Jedino ako dobijemo Nobela za mir. :D
Cherry-Cherry

#292 Re: crnci

Post by Cherry-Cherry »

Ljudi u Africi se bore da prezive sa jednim obrukom na dan, a ne da razmisljaju o univerzumu. A ako se pitas zasto, pa zato sto su ih Europpljani vjekovima tretirali kao zivotinje, od njih pravili robove koju su radili da bi ovu mogli razmisljati i osvajati Nobelove nagrade.
A zašto oni nisu bili osvajači, pa porobili druge narode? Imaju prirodna bogatstva, sjajnu klimu i vegetaciju, more... ali ništa nisu iskoristili.
JThomas

#293 Re: crnci

Post by JThomas »

ja pođoh napisati da ga je već dobio danis tanović :roll: :lol:

majke mi :roll: :lol:
JThomas

#294 Re: crnci

Post by JThomas »

Cherry-Cherry wrote:
Ljudi u Africi se bore da prezive sa jednim obrukom na dan, a ne da razmisljaju o univerzumu. A ako se pitas zasto, pa zato sto su ih Europpljani vjekovima tretirali kao zivotinje, od njih pravili robove koju su radili da bi ovu mogli razmisljati i osvajati Nobelove nagrade.
A zašto oni nisu bili osvajači, pa porobili druge narode? Imaju prirodna bogatstva, sjajnu klimu i vegetaciju, more... ali ništa nisu iskoristili.
tropske klime su sjajne za razvoj čovjeka, ali malo sutra. umjereni pojas se ne zove slučajno tako.
uglavnomja

#295 Re: crnci

Post by uglavnomja »

kad se imenuje nova kategorija :D
Sezam

#296 Re: crnci

Post by Sezam »

madner wrote:
Sezam wrote: Kako sad standard utice na IQ, kad sve do sad si tvrdio da IQ utice na standard?

Bila je studija, zar se prije nekoliko mjeseci ovdje nije digla i kuka i motika kad je objavbljeno da smo medju najneiteligentnijim u Evropi.
Rekao sam da je to predpostavka.
Posto na Balkanu nije uradjena studija, autori su na osnovu standarda odredili ocekivani IQ populacije.

Nadam se da ti ovo nije bilo previse komplikovano. :D
Sta meni ima biti komplikovano to sto se ti sad pokusavas izvaditi iz govana?

Mozda da pocnes raditi na teoriji kako nam cigani kvare prosjek?

Sto se mene licno tice, negdje sam oko 40-45 stepeni iznad "ocekivanog IQ" prosjecnog Balkanca :wink:
madner

#297 Re: crnci

Post by madner »

JThomas wrote:
Cherry-Cherry wrote:
tropske klime su sjajne za razvoj čovjeka, ali malo sutra. umjereni pojas se ne zove slučajno tako.
Naravno, Mediteran je korak dva ispred ostatka svijeta zadnjih 10000 godina.
Umalo popisivac

#298 Re: crnci

Ma i to je relativno. Klima je ugodna bila i u S. Americi i Srednjoj Americi do dolaska bijelaca, pa sta je tu bilo, nista. Ugodna je i u Kini velikim dijelom pa ni tu nije bio bas razvoj. Ugodna je na Balkanu da ne moze biti bolja pa smo prcvarnik Europe.

Je li u nordijskim zemljama ugodna? Bas i ne bih rekao, pa opet...
Last edited by Umalo popisivac on 27/12/2014 20:31, edited 2 times in total.
madner

#299 Re: crnci

Post by madner »

Sezam wrote:
madner wrote:
Sezam wrote: Kako sad standard utice na IQ, kad sve do sad si tvrdio da IQ utice na standard?

Bila je studija, zar se prije nekoliko mjeseci ovdje nije digla i kuka i motika kad je objavbljeno da smo medju najneiteligentnijim u Evropi.
Rekao sam da je to predpostavka.
Posto na Balkanu nije uradjena studija, autori su na osnovu standarda odredili ocekivani IQ populacije.

Nadam se da ti ovo nije bilo previse komplikovano. :D

Sto se mene licno tice, negdje sam oko 40-45 stepeni iznad "ocekivanog IQ" prosjecnog Balkanca :wink:
Pa rekao bih da si pao na jednostavnoj recenici i jos uvijek ne kontas.

Studija je za circa 60% nacija imala rezultate IQ testova i nasli su kauzalitet izmedju standarda i prosjecnog IQa, za ostalih 40% su isli obrnutim redosljedom, tj. ekstrapolirali rezultate na osnovu standarda.

Ako se sada vratis, bice ti jasno zasto ne mogu uzeti ozbiljno tu tvrdnju, mislim da bi prosjecan covjek kod drugog posta shvatio. Odokativno, 88.
Sezam

#300 Re: crnci

Post by Sezam »

madner wrote:
Sezam wrote:

Pa rekao bih da si pao na jednostavnoj recenici i jos uvijek ne kontas.

Studija je za circa 60% nacija imala rezultate IQ testova i nasli su kauzalitet izmedju standarda i prosjecnog IQa, za ostalih 40% su isli obrnutim redosljedom, tj. ekstrapolirali rezultate na osnovu standarda.

Ako se sada vratis, bice ti jasno zasto ne mogu uzeti ozbiljno tu tvrdnju, mislim da bi prosjecan covjek kod drugog posta shvatio. Odokativno, 88.
Provjeri dioptriju :wink:
Post Reply