I naidje Rexton iza tebe s blinkerima i bez rotacije na krovu i sta ces onda?supercali wrote:Gorane na prosloj stranici postavio si sliku 2 pasata za koja kazea skloni se jer ne znas koji je koji isti su
E vidis nisu isti ovaj koji ima pravo da ih koristi ima nesto na krocu sto kod ovog teletabisa nema i to je razlika koja meni kao vozacu kaze skloni se ili se nemoj skloniti
TZV. Vozila pod pratnjom????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#276 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
-
goran16v
#277 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Nisi odgovorio, kako znas kome ces se pomaci? Cisto sumnjam da si toliki mangup da se nikome od takvih ne mices. Ti se po zakonu moras pomjeriti i onome kurajberu u Passatu iz AKPT-a od prije par strana, a da pri tome apsolutno nije tvoja stvar da li on blinkere i cudesa zloupotrebljava jer mu se negdje cevapi hlade ili ima sticenu osobu unutra. Njemu zakon dozvoljava da pretice i preko pune i kolonu, naravno pod uslovom da nikog ne ugrozava, a kad bi doslo stani - pani, broj svjedoka u korist majmuna bi bio 4 -1, plus naklonost suda i sve bi se zavrsilo da se sa rogatim ne valja bost.jefferson wrote:To je cijela bit ove rasprave.Better Man wrote:U 90% situacija ovi blinkeri se zloupotrebljavaju i u tim situacijama se ne treba sklanjati idiotima od političara i njihovih vozača. Ja se takvim idiotima ne sklanjam ako ću time ugroziti sebe.
Ja sam retrovizor ostetio prije 14-15g na STupu jer neko nije mogao cekati u onoj guzvi. Pratnja se probija naravno, koristeci razglas i poruke tipa: Passat sivi "skloni se" i slicno, tako su se probili kolonu da sam ja pobjegao prema ogradi jer nisam htio da retardirana prikaza koja se vodi kao ljudsko bice, na zalost, udari zadnji kraj, pa sam ogrebao retrovizor.
Od tada ih samo pustam gdje ima mejsta za preticat i prvenstveno GDJE JA MOGU BEZBJEDNO da se sklonim.
Ovdje samo Goran ne konta da je to problem, a ne jel preticu na isprekidanoj, gdje se mozes skloniti i sl. Jer zakon kaze da ne smiju ugroziti nikoga.
Lakse je naci istance gdje oni postuju zakon nego gdje ga zloupotrebljavaju. Cisto sumnjam da to moze iko pobrojati.
Za ovo da je lakse naci kad postuju zakon nego kad ga ne postuju si apsolutno u pravu.
-
jefferson
#278 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Ja uopste ne govorim ko ima a ko nema legalne blinkere, niti me to interesuje.goran16v wrote:Nisi odgovorio, kako znas kome ces se pomaci? Cisto sumnjam da si toliki mangup da se nikome od takvih ne mices. Ti se po zakonu moras pomjeriti i onome kurajberu u Passatu iz AKPT-a od prije par strana, a da pri tome apsolutno nije tvoja stvar da li on blinkere i cudesa zloupotrebljava jer mu se negdje cevapi hlade ili ima sticenu osobu unutra. Njemu zakon dozvoljava da pretice i preko pune i kolonu, naravno pod uslovom da nikog ne ugrozava, a kad bi doslo stani - pani, broj svjedoka u korist majmuna bi bio 4 -1, plus naklonost suda i sve bi se zavrsilo da se sa rogatim ne valja bost.jefferson wrote:To je cijela bit ove rasprave.Better Man wrote:U 90% situacija ovi blinkeri se zloupotrebljavaju i u tim situacijama se ne treba sklanjati idiotima od političara i njihovih vozača. Ja se takvim idiotima ne sklanjam ako ću time ugroziti sebe.
Ja sam retrovizor ostetio prije 14-15g na STupu jer neko nije mogao cekati u onoj guzvi. Pratnja se probija naravno, koristeci razglas i poruke tipa: Passat sivi "skloni se" i slicno, tako su se probili kolonu da sam ja pobjegao prema ogradi jer nisam htio da retardirana prikaza koja se vodi kao ljudsko bice, na zalost, udari zadnji kraj, pa sam ogrebao retrovizor.
Od tada ih samo pustam gdje ima mejsta za preticat i prvenstveno GDJE JA MOGU BEZBJEDNO da se sklonim.
Ovdje samo Goran ne konta da je to problem, a ne jel preticu na isprekidanoj, gdje se mozes skloniti i sl. Jer zakon kaze da ne smiju ugroziti nikoga.
Lakse je naci istance gdje oni postuju zakon nego gdje ga zloupotrebljavaju. Cisto sumnjam da to moze iko pobrojati.
Za ovo da je lakse naci kad postuju zakon nego kad ga ne postuju si apsolutno u pravu.
Na isprekidanoj liniji, na dijelu ceste gdje me nece izgurati i slicno, to nije uopste problem. Cak sta vise, s obzirom da nasi politicari vozaju auta na kojima bi im pozavidjeli predsjednici i ministri G7 grupe, mislim da ce oni Jeffersonovu Skodu preteci sad pa sad.
Problem je kada naidje pratnja (bila ona sa legalnim, nelagalni kakvim hoces blinkerima) i ocekuje da ja u pola krivine trebam da ganjam prostor izmedju dva znaka da bi se sklonio i sprijecio njih da udare nadolazece auto.
Ko su to oni da odrede da li oni ugrozavaju ili ne? Ja koliko znam inzinjeri saobracaja nisu vozaci. sto tako znam da jos uvijek u bIH se ti isti inzinjeri pitaju gdje je bezbjedno preticati a gdje nije.
A na kraju, ja sam to jos rekao na 3 stranici, ako oni misle da sam ja prekrsio zakon time sto sam ocjenio da ugrozavama sebe i nisam se sklonio, neka napisu prijavu.
Ja sam to vec jednom rekao (a to sam napisao na 3 stranici) policajcu koji me zaustavio jer nisam htio da sebe dovedem u opasnost. Kada mi je ocitao "lekciju" koja je vise licila na pismeni rad nekog djeteta iz 3 razreda osnovne, ja sam fino samo rekao pisi prijavu, a bogami ako sam zasluzio mozes me odmah uhapsiti.
Pa cemo rijesiti to na sudu. Ako sam kriv, kriv sam, boze moj.
-
goran16v
#279 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
To sto sad pises apsolutno ima rezona i apsolutno si u pravu, samo vjeruj, u praksi kad bi doslo do belaja, kao sto napisah @better man-u, zahvaljujuci nasoj drzavi, zavrsilo bi se zakljuckom da se za rogatim ne valja bost.
Meni su na ovoj temi veci problem bile izmisljene teorije kako identifikovati kojem se autu s blinkerima treba pomaci, a kome ne, a pogotovo da to pise u zakonu, jer osim sto nema veze sa zivotom i sto to nema veze s nekim principima nego sa porivom se nesto radi nekaznjeno, neko ce procitati i biti u zabludi.
Meni su na ovoj temi veci problem bile izmisljene teorije kako identifikovati kojem se autu s blinkerima treba pomaci, a kome ne, a pogotovo da to pise u zakonu, jer osim sto nema veze sa zivotom i sto to nema veze s nekim principima nego sa porivom se nesto radi nekaznjeno, neko ce procitati i biti u zabludi.
-
jefferson
#280 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Ja nigdje nisam napisao ko ima legalne a ko ilegalne blinkere. Apsolutno em ne interesuje. Ja znam tipa koji je ono kao dosta njih, u toku rata zaradio na humanitarnoj, pa postao lafo biznismen, pa prvo sto je uradio tamo neke 1999-2000 kada je kupio novog Passata, naravno, postavio blinkere. I to je medju zaljubljenicima njegovog lika i djela bilo ravno oslobadjanju Vlasica.goran16v wrote:To sto sad pises apsolutno ima rezona i apsolutno si u pravu, samo vjeruj, u praksi kad bi doslo do belaja, kao sto napisah @better man-u, zahvaljujuci nasoj drzavi, zavrsilo bi se zakljuckom da se za rogatim ne valja bost.
Medjutim, ja cijelo vrijeme govorim da oni koji traze od mene da se sklonim u okuci jerbo oni moraju proci, ili me pokusavaju izgurati, od mene nece dozivjeti da se sklonim.
Sto se tice toga da li cu se ja bosti sa rogatim ili ne, ja sam sa policijom kroz posao imao itekako puno posla. Onog trenutka kada 90% policajaca (vecinom ove djecurlije ili rodbinasa) udje u neki potencijalni konflikt i kada im kazes da nije problem ici na sud, oni se povlace. Sto? Zato sto ni sami nisu sigurni da rade po zakon, a mnogi su svjesni toga i nece da stvar dodje do suda. Tih 90% policajaca nije se zaposlilo zato sto voli svoj posao i da bi branio ustavni poredak ove drzave, nego da bi bio na budzetu i jos ako je u saboracaju, kao da je na lutriji dobio. Ovi vozaci raznoraznih budzetskih parazita svakako vecinom imaju kompleks nize vrijednosti, pa otud i takvo ponasanje.
E sad, da li ce meni oni nesto napakovati ili ne? pa jbg, nisam ni ja mudima glognje mlatio cijeli svoj zivot pa da se ne mogu s njima boriti na sudu. Zato kazem, ja kriv, boze moj, covjek se zajebe za mnog stvari u zvotu. Ali boga mi ja dopustiti necu nekome da mi moj zivot ugrozava, imao on legalne ili nelegalne blinkere.
Da se razumijemo, ja poznajem masu policajaca sto prasinara sto u specijalnoj i FUP, koji svoj posao obavljaju za jos 10 ljudi. Ali na zalost, 90% policije je samo slika i prilika stanja ne od rata, nego od 2001-2002 godine kada je masa ljudi skontalo da ovo vise nema smisla.
-
goran16v
#281 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
To je sve do qaurceve drzave...
- spreca
#282 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Da te trake i sad postoje(Kutuzovski ,Lenjinski prospekt itd)cak ih je stalo i vise........a tih sa plavim rotacijama je nekad po nekim izvorima bilo preko 11000..........kazu da ih sad ima oko cca 1300......mnogima su oduzeli bas zbog nekorektnog koristenja istih.......postoji udruzenje koje ih prati i snima njihova kabadahijska ponasanja i to salju u odjel koji inace daje dozvolu za te rotacije i tamo ih privlace odgovornosti......ali jos uvijek imaju ogromna pravagoran16v wrote:
U Moskvi je nekad bila tzv gosudarstvenaya traka u sredini izmedju 2 smijera i tuda su tutnjali ZIL-ovi i Cajke, ne znam kakva je sad situacija.
Problem sa zv. signalom je sto probi usi kako vani tako i unutra.
-
goran16v
#283 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
@spreca
Ja sam nekadasnja raja sa Prospekta Mira, potez metro stanica Prospekt Mira - Riski vagzal!
Ja sam nekadasnja raja sa Prospekta Mira, potez metro stanica Prospekt Mira - Riski vagzal!
-
mg
#284 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Suština je da ZOBS vozila tretira u dva citirana člana, ali da nigdje ne postoji izrađeni pravilnik ( barem ga ja nisam našao ) koji definiše uslove i okolnosti da bi se VIP mogao voziti sa blinkerima. Smatram da bez takvog osnova, svaka polemika šta jeste i šta nije vozilo pod pratnjom bi zavisila od stava sudije, u slučaju sranja, jer bi on odlučio na šta se misli pod posebno policijsko vozilo.
Apsurdno je da ljudi idu na posao kao vozila pod pratnjom i krše zakone, jer sam odlazak na posao nije važan državnički posao, niti je bilo ko od stoke na vlasti ugrožen.
Podsjeća me čitava situacija na onu od prije par godina, kad sami sebi izglasaju povećanje plaća.
Apsurdno je da ljudi idu na posao kao vozila pod pratnjom i krše zakone, jer sam odlazak na posao nije važan državnički posao, niti je bilo ko od stoke na vlasti ugrožen.
Podsjeća me čitava situacija na onu od prije par godina, kad sami sebi izglasaju povećanje plaća.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#287 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
hebem mu misa kako ne skontas da ne moras da se sklanjas jednom vozilu koji ima upaljene blinkere. pa postavio sam na 10 mjesta sta kaze ministar saobracaja za vozila sa blinkerom i ti opet tvrdis suprotno. Evo jos jednom.....goran16v wrote:Nisi odgovorio, kako znas kome ces se pomaci? Cisto sumnjam da si toliki mangup da se nikome od takvih ne mices. Ti se po zakonu moras pomjeriti i onome kurajberu u Passatu iz AKPT-a od prije par strana, a da pri tome apsolutno nije tvoja stvar da li on blinkere i cudesa zloupotrebljava jer mu se negdje cevapi hlade ili ima sticenu osobu unutra. Njemu zakon dozvoljava da pretice i preko pune i kolonu, naravno pod uslovom da nikog ne ugrozava, a kad bi doslo stani - pani, broj svjedoka u korist majmuna bi bio 4 -1, plus naklonost suda i sve bi se zavrsilo da se sa rogatim ne valja bost.jefferson wrote:To je cijela bit ove rasprave.Better Man wrote:U 90% situacija ovi blinkeri se zloupotrebljavaju i u tim situacijama se ne treba sklanjati idiotima od političara i njihovih vozača. Ja se takvim idiotima ne sklanjam ako ću time ugroziti sebe.
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 04428.html
- supercali
#288 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Fazon je u tome da mu se ja necu sklanjati da bi ugrozio sebe a posebno druge a on ako moze preteci me nek pretice boli me briga
To ne vazi samo za blinkerase nego i za obicne vozace ako me mozes preteci pretici deset puta ako ti je volja
To ne vazi samo za blinkerase nego i za obicne vozace ako me mozes preteci pretici deset puta ako ti je volja
- Bakir1
#289 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
ja licno ne sporim prava koja imaju vozila pod pratnjom niti ih zelim ometati u njihovim naletima, ali ima jedna vrlo jednostavna stvar ne sklanjam im se jer nemam gdje.
svako drugo poredjenje sa "normalnim" zemljama je besmisleno, motivi zbog kojih se nekome zuri su uveliko razliciti u tim zemljama i kod nas.
opet su mi skoro izletili tako iz mrtve krivine po sred ceste, nisam se sklonio nego sam hladnokrvno nastavio, kontam jebes li ga bolje razbiti i njih nego samo sebe ako dodje do razbijanja, sve mogu ali ugroziti sigurnost drugih ucesnika mogu u limburgu.
stoga koliko god iritirajuci bili mene ne tangiraju, dzaba im tomovi pravilnika i sva sila pracenih licnosti, blinkera i sirena
svako drugo poredjenje sa "normalnim" zemljama je besmisleno, motivi zbog kojih se nekome zuri su uveliko razliciti u tim zemljama i kod nas.
opet su mi skoro izletili tako iz mrtve krivine po sred ceste, nisam se sklonio nego sam hladnokrvno nastavio, kontam jebes li ga bolje razbiti i njih nego samo sebe ako dodje do razbijanja, sve mogu ali ugroziti sigurnost drugih ucesnika mogu u limburgu.
stoga koliko god iritirajuci bili mene ne tangiraju, dzaba im tomovi pravilnika i sva sila pracenih licnosti, blinkera i sirena
- spreca
#290 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Sad je tamo krkljanac.....ni pjeske nemozes proci a kamoli na autu......na prospektu mira oko broja 50 kolega ima stan......poala te zgrade je u vlasnistvu LDPRa i Vladimira Zirinovskoggoran16v wrote:@spreca
-
Al'din
#291 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
[qu
hebem mu misa kako ne skontas da ne moras da se sklanjas jednom vozilu koji ima upaljene blinkere. pa postavio sam na 10 mjesta sta kaze ministar saobracaja za vozila sa blinkerom i ti opet tvrdis suprotno. Evo jos jednom.....
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 04428.html[/quote]
Ovi novinari pojma nemaju, pogresno tumace zakon, bas kao i ovi iz Ministarstva i Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja
sta sve nece prezentirati pucanstvu...
hebem mu misa kako ne skontas da ne moras da se sklanjas jednom vozilu koji ima upaljene blinkere. pa postavio sam na 10 mjesta sta kaze ministar saobracaja za vozila sa blinkerom i ti opet tvrdis suprotno. Evo jos jednom.....
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 04428.html[/quote]
Ovi novinari pojma nemaju, pogresno tumace zakon, bas kao i ovi iz Ministarstva i Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja
- spreca
#292 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
bitanga_sa_otesa wrote:gorane![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#293 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
al ovo je slika iz doba kad je goran bio u rusiji ,zato sam stavio 
- spreca
#294 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
znam....to je bilo do 90tihbitanga_sa_otesa wrote:al ovo je slika iz doba kad je goran bio u rusiji ,zato sam stavio
-
goran16v
#295 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Gaisnik, a MKM na tablici je znacilo Moskovskaja Krasnoznamjonaja Milicija ili tig ga moskovska milicija zrvenog ordena, vako nesto!bitanga_sa_otesa wrote:al ovo je slika iz doba kad je goran bio u rusiji ,zato sam stavio
-
goran16v
#296 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Ovi novinari pojma nemaju, pogresno tumace zakon, bas kao i ovi iz Ministarstva i Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćajaAl'din wrote:[qu
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 04428.html
Sve je ovo tacno i ni cime se me kosi sa onim sto ja tvrdim, ali dalje ne mjenja cinjenicu da postoje sticene licnosti koje ne koriste vozilo pod pratnjom ali koriste vozilo policije koje sa blinkerima ima pravo prvenstva, a ti nemas zakonski menizam da razlikujes takvo, ili bilo koje drugi civ. policijsko vozilo sa blinkerima kojeg moras propustiti od divljaka divljaka kojeg ne moras. Sve teorije kako na cesti po zakonu prepoznati divljaka i znati da li krsis zakon ili ne su izmisljene!
- supercali
#297 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
ama covjece znas ih po blinkerima i po rotacijama i ima li policijsko auto u pratnji nekog sa blinkerima ili nema
bez policijskog auta oni su obicni vozaci kao ja ti kemo memo mujo dragan (da se ne uvrijede u rs-u)
bez policijskog auta oni su obicni vozaci kao ja ti kemo memo mujo dragan (da se ne uvrijede u rs-u)
-
Al'din
#298 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
supercali wrote:ama covjece znas ih po blinkerima i po rotacijama i ima li policijsko auto u pratnji nekog sa blinkerima ili nema
ali neko rece da moze u pratnji biti i Golf V crne boje sa blinkerima/rotacijim na krovu? To valjda nije definisano zakonom, kazu "policijsko vozilo" a da li se tu misli na vozilo sa natpisom POLICIJA...misterija..
- supercali
#299 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
pa policijsko je vozilo ne mora pisati policija
blinkere moze imati svako rotaciju na krovu i ne moze bas
mozes imati rotaciju u autu al ajd je upali i stavi na krov
svaki ne oznaceni policijski auto ima one magnetne rotacije koje po potrebi stavlja na krov
shvatas razliku?
blinkere moze imati svako rotaciju na krovu i ne moze bas
mozes imati rotaciju u autu al ajd je upali i stavi na krov
svaki ne oznaceni policijski auto ima one magnetne rotacije koje po potrebi stavlja na krov
shvatas razliku?
-
goran16v
#300 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Sve i da postoji u formi pravilnika, a ne u formi bezbjednosne procjene, odluke i sl, suludo je uopste ocekivati da takav dokument bude javan.mg wrote:Suština je da ZOBS vozila tretira u dva citirana člana, ali da nigdje ne postoji izrađeni pravilnik ( barem ga ja nisam našao ) koji definiše uslove i okolnosti da bi se VIP mogao voziti sa blinkerima. Smatram da ...
Apsurdno je da ljudi idu na posao kao vozila pod pratnjom i krše zakone, jer sam odlazak na posao nije važan državnički posao, niti je bilo ko od stoke na vlasti
Ono sto je tebi apsurdno je samo po sebi apsurdno jer, osim sto svrha pratnje nije samo da se sto prije dodje iz A u B pa da rezonujes manja potreba - manja zurba, dovoljna je elementarna logika da skontas da svrha kretanja ne umanjuje rizik od incidenta i da te stvari nisu povezane.
E sad, ove 2 stvari su klasican primjer kako se bez nekih osnovnih predznanja ulazi u rasprave i kako se nesto smatra...