Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

Bojkotujete li Konzum?

Da
157
52%
Ne
119
39%
Ne znam
28
9%

Total votes: 304

muzicar_iz_parka

#276 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by muzicar_iz_parka »

Ako je istog kvaliteta domaći kao i strani proizvod, onda preporučujem kupovinu domaćeg.
Opet uz malo realnog posmatranja, dosta naših domaćih proizvoda su lošeg kvaliteta zbog nemarnosti proizvođača.
Neću imenovati da ne bi pravio reklamu za ove ili one, ali često se dešava da naši domaći proizvođači robu koja im se vrati zbog problema prepakuju i vrate nazad, dosta trgovaca muku muči sa njima po njihovom pitanju.
safran

#277 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by safran »

Izbjegavam, ali nakon niza godina su vratili u frižidere Vrbaski jogurt i Vrbasku mlaćenicu pa svratim po njih. Sorry, nema boljih nadaleko.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#278 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by KatarinaKosaca »

Spominjujuci Bingo kad udjem u onaj u Tibri, imam osjecaj da su pokupili povrce ispod tezgi na herci, a salamu kupili kojoj je rok trajanja istekao.Prenapuhana je prica o idealnosti domaceg, pokusaj plasirati domaci proizvod u domacem supermarketu pa i placajuci policu, daj im kasas skonto, valutu 3 mjeseca, povrat robbe, od rahmetli Amka, Hose i Binga vidjeces kako im je stalo do domaceg. Trgovinski lobi su posebna mafija i tu se bez drzavnog intervencinizma ne moze napraviti znacajankorak prema kupovini domaceg
StupskaBitanga

#279 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

bice valjda bolji gdje je sada Interex ako ništa zbog onih čoškova
drndalo

#280 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by drndalo »

united bosnae wrote:MERKATOR JE MRTAV, ZIVEO MERKATOR!
Kao da smo vec zaboravili kako je Merkator forsirao proizvode iz Srbije, sto nije ni cude jer je:
- Merkatorova centrala za BiH bila u Srbiji (ne u Sloveniji)
- Merkator za BiH bio podjeljen na Merkator Republike Smrdske (centrala u BL) i Merkator FBiH (dentrala u Sa)
- U Merkatoru FBiH sefovi iskljucivo bili iz Smrdije i Slovenije sa mjestom stanovanja u "Istocnom Sarajevu" (Poznate su izjave sefice Merkatora da ljudi u muslimanskom sarajevu smrde.
- Proizvodi iz Smrdije su zauzimali najbolja mjesta na policama (posebno u zadnje dvije godine)
- Predstavnici raznih firmi sa adresom u PC su imali prednost ispred dobavljaca i predstavnika iz FBiH.

Cini mi se da iza citave ove kampanje protiv Konzuma stoji Smrdski lobi a mi zagrizli pa ne pustamo.
Go Bingo!!!!
Malo me ovo bode u oko u kombinaciji sa ostalim dElom teksta... Kao da neko raspiruje tenziju na temi, ili neko iz dijaspore (opet) bolje zna ko smrdi, a ko ne smrdi...
mefistofilis

#281 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mefistofilis »

rekla-kazala wrote:Ako je ovo istina, ovakve treba bojkotovati:
http://www.zenicablog.com/zenica/vijest ... slike.html

"Dobio otkaz zbog Mladićeve slike
Nakon osam godina uspješnog rada na poslovima menadžera, otac troje djece Edin Hadžić (52) iz Zenice otpušten je iz multinacionalne kompanije za proizvodnju piva "Carlsberg". I to zbog slike Ratka Mladića, ratnog zločinca. Nakon što su ga kupci iz BiH kontaktirali, kako nam je ispričao, zabrinuti što u skladištu "Carlsberga" u Čelarevu kod Novog Sada visi slika Ratka Mladića, optuženog za genocid, Hadžić je reagirao. Uvjerio se da je slika okačena i napisao interni mail svom pretpostavljenom.

- Nedopustivo je da bilo čija slika visi u prostorijama jedne multinacionalne kompanije, posebno ne slika čovjeka kojeg terete za strašne zločine. Slučaj Mladićeve slike mogao je ugroziti prodaju u dijelovima BiH - kaže Hadžić. No, 13. novembra, nakon Hadžićevog maila, direktor "Carlsberga" Srbija Gabor Bekefi, priča Hadžić, odlazi u Dansku. Nakon tri dana se vraća, a u Sarajevo stižu direktor lanca snabdijevanja Dalibor Jeličić, direktorica ljudskih resursa Lidija Latinović i direktor „Carlsberga“ BiH Dominik Martinjak (Dominic Martiniak), koji nude Hadžiću sporazumni raskid ugovora.

- Za sve ove godine nisam dobio nijednu opomenu u vezi s mojim poslom. Inače, svi parametri poslovanja u „Carlsbergu“ BiH bili su dvostruko bolji nego u „Carlsbergu“ Srbija. Ja sam odbio sporazumni raskid ugovora. Razlog koji su naveli bio je neuvjerljiv, navodno smanjenje troškova. Zaključio sam da otkaz ima veze isključivo s mojim mailom – naglašava Hadžić. On ističe da nikada u „Carlsbergu“ nije uzeo ni dan bolovanja, da je bilježio samo najbolje rezultate.

- Ali, jedan kolega, srpske nacionalnosti, u povjerenju mi je rekao da mu je povjeren zadatak da promijeni nacionalnu strukturu u "Carlsbergu" u BiH. Sam direktor „Carlsberga“ Srbija Gabor Bekefi jednom je konstatirao da u kancelariji u Sarajevu „rade samo muslimani“. Ne želim nikakvu osvetu zbog gubitka posla, ali moram reći da sam radio u Kanadi, u Italiji, na Kipru, i znam da se velike kompanije ne odnose ovako prema zaposlenima – dodaje Hadžić. Hadžićev slučaj, priča nam on, okončan je, što se kaže, po kratkom postupku. Odmah su mu oduzeli službenu karticu, laptop, karticu za gorivo i uručili otkaz.

- Nedavno su kolegicu bošnjačke nacionalnosti, koja je radila na recepciji, otpustili. To nema veze sa smanjenjem troškova već akcijom etničke čistke u „Carlsbergu“ i prikrivanjem činjenice da u svom skladištu drže sliku Ratka Mladića – zaključuje Hadžić. U pokušaju da kontaktiramo upravu „Carlsberga“ Srbija kako bismo čuli njihovu stranu priče, nismo imali sreće. Komentar, stav ili demanti Hadžićevih navoda nismo dobili. No, saznajemo da u Sarajevo uskoro stiže delegacija „Carlsberga“, koja je u obilasku svojih pogona i predstavništava u zemljama Balkana."
zasto ovaj lik nije otisao u Dansku i sve obrazlozio "glavnome" gore
iTo

#282 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by iTo »

mefistofilis wrote:
rekla-kazala wrote:Ako je ovo istina, ovakve treba bojkotovati:
http://www.zenicablog.com/zenica/vijest ... slike.html

"Dobio otkaz zbog Mladićeve slike
Nakon osam godina uspješnog rada na poslovima menadžera, otac troje djece Edin Hadžić (52) iz Zenice otpušten je iz multinacionalne kompanije za proizvodnju piva "Carlsberg". I to zbog slike Ratka Mladića, ratnog zločinca. Nakon što su ga kupci iz BiH kontaktirali, kako nam je ispričao, zabrinuti što u skladištu "Carlsberga" u Čelarevu kod Novog Sada visi slika Ratka Mladića, optuženog za genocid, Hadžić je reagirao. Uvjerio se da je slika okačena i napisao interni mail svom pretpostavljenom.

- Nedopustivo je da bilo čija slika visi u prostorijama jedne multinacionalne kompanije, posebno ne slika čovjeka kojeg terete za strašne zločine. Slučaj Mladićeve slike mogao je ugroziti prodaju u dijelovima BiH - kaže Hadžić. No, 13. novembra, nakon Hadžićevog maila, direktor "Carlsberga" Srbija Gabor Bekefi, priča Hadžić, odlazi u Dansku. Nakon tri dana se vraća, a u Sarajevo stižu direktor lanca snabdijevanja Dalibor Jeličić, direktorica ljudskih resursa Lidija Latinović i direktor „Carlsberga“ BiH Dominik Martinjak (Dominic Martiniak), koji nude Hadžiću sporazumni raskid ugovora.

- Za sve ove godine nisam dobio nijednu opomenu u vezi s mojim poslom. Inače, svi parametri poslovanja u „Carlsbergu“ BiH bili su dvostruko bolji nego u „Carlsbergu“ Srbija. Ja sam odbio sporazumni raskid ugovora. Razlog koji su naveli bio je neuvjerljiv, navodno smanjenje troškova. Zaključio sam da otkaz ima veze isključivo s mojim mailom – naglašava Hadžić. On ističe da nikada u „Carlsbergu“ nije uzeo ni dan bolovanja, da je bilježio samo najbolje rezultate.

- Ali, jedan kolega, srpske nacionalnosti, u povjerenju mi je rekao da mu je povjeren zadatak da promijeni nacionalnu strukturu u "Carlsbergu" u BiH. Sam direktor „Carlsberga“ Srbija Gabor Bekefi jednom je konstatirao da u kancelariji u Sarajevu „rade samo muslimani“. Ne želim nikakvu osvetu zbog gubitka posla, ali moram reći da sam radio u Kanadi, u Italiji, na Kipru, i znam da se velike kompanije ne odnose ovako prema zaposlenima – dodaje Hadžić. Hadžićev slučaj, priča nam on, okončan je, što se kaže, po kratkom postupku. Odmah su mu oduzeli službenu karticu, laptop, karticu za gorivo i uručili otkaz.

- Nedavno su kolegicu bošnjačke nacionalnosti, koja je radila na recepciji, otpustili. To nema veze sa smanjenjem troškova već akcijom etničke čistke u „Carlsbergu“ i prikrivanjem činjenice da u svom skladištu drže sliku Ratka Mladića – zaključuje Hadžić. U pokušaju da kontaktiramo upravu „Carlsberga“ Srbija kako bismo čuli njihovu stranu priče, nismo imali sreće. Komentar, stav ili demanti Hadžićevih navoda nismo dobili. No, saznajemo da u Sarajevo uskoro stiže delegacija „Carlsberga“, koja je u obilasku svojih pogona i predstavništava u zemljama Balkana."
zasto ovaj lik nije otisao u Dansku i sve obrazlozio "glavnome" gore
jer se ovaj "Carlsberg" toci u Srbiji...

Pivara Čelarevo

http://www.carlsbergsrbija.rs/Pages/default.aspx
strong69

#283 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by strong69 »

StupskaBitanga wrote:ma super ispade da sam ja ovdje promotor i radnik konkurentskog lanca Konzumu. Još jedna crtica čiji sam oponent
Treba sada vidjeti kako će oni koji su imali Pika kartice reagovati na ove nove multiplus card
I ako jesi neka si! I ako nisi svaka cast! Ovdje ocito zaposlenici Konzuma brane nesto sto je neodbranjivo. Ja sam ubijedjen da ce sljedeca meta protesta do kojih ce neminovno doci biti Konzum! Jer taj Konzum NE PLACA dobavljacima! Placa im ROBOM a od te robe ne mogu se podijeliti plate, ne mogu se platiti doprinosi i ne mogu se platiti troskovi zivota!

Protiv Konzuma niko ne smije javno progovoriti jer bi cijena za domace firme bila prevelika. Konzum je monopolista a uz sve to placa u roku od 90-180 dana i to ne novcem nego robama. Konzum unistava BH privredu i male ljude koji rade u firmama koje isporucuju robu Konzumu.

Drzava mora da zastiti domacu privredu i da uvede obavezno Zakon o placanju kojim ce se utvrditi rokovi placanja. Sta mislite zasto to nisu ucinili do sada? Konzum ne treba da prestane da radi u BiH, Konzum treba da pocne da placa svoje dobavljace i da to radi u roku i novcem a ne robom.
JThomas

#284 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by JThomas »

nikakve zakonske izmjene nisu potrebne - "samo" da se primjeni postojeći zakon o konkurenciji. ne može nikakav zakon zabraniti kompenzaciju kao način plaćanja, ali poenta je u tome što si ti ucijenjen da "dobrovoljno" pristaneš na nju, jer nemaš kome drugom prodati robu, tj. kupac ima dominantni položaj koji zloupotrebljava.
notsure

#285 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by notsure »

mefistofilis wrote:zasto ovaj lik nije otisao u Dansku i sve obrazlozio "glavnome" gore
Zato što je Carlsberg ruski.
Davno su Rusi pokupovali veliki broj pivara u Zapadnoj Evropi, ali su zadržali ime radi prodaje.
Željezničar

#286 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Željezničar »

Ne bojkotujem, zašto što mi odgovaraju cijene i nivo usluge. Trenutačno nema bolje. Naravno ako mi nešto odgovara u Bingu kupiću i tamo. I domaći proizvod koji mi odgovara kupujem. Ali pozivati se na neki kvazipatriotizam,... Uostalom i on se razvija tuđim parama, tuđom štednjom. Meni je onako malo blame Bingo. Eto. Ne osjećam se ugodno, kao na pijaci.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#287 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Truba »

konzum plaća poreze u HR
dio od tih poreza prema ustavu RH ide hrvatima u BIH
tu su i dotacije donacije svašta nešto za kuluturu, škole, oprema, pomoć poplavljenim područjima

koga ba da bojkotiram 8)
Streptokok

#288 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Streptokok »

.
Last edited by Streptokok on 29/01/2015 19:13, edited 1 time in total.
nikimostar

#289 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by nikimostar »

Ne bojkotujem,niti cu,najbolji su trenutno...

Gledam neki dan bivsi Mercator na Dobrinji je i puno bolji od kada je Konzum :)
nikimostar

#290 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by nikimostar »

ma sta ona zna :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#291 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

nikimostar wrote:Ne bojkotujem,niti cu,najbolji su trenutno...

Eto ti iz Mostara se naš'o da ocjeniš šta je bolje na Dobrinji. :lol:
StupskaBitanga

#292 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

Bingo i Konzum na Otoci su faktički u istom objektu i sada kako su malo sređivali Bingo nimalo nije drugačiji od Konzuma
Truba

#293 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Truba »

teti što voli merkator je vjerojatno ostalo iz SFRJ da su slovenci najbolji
što je možda i istina ali eto uvijek postoji veća riba da proguta manju koliko god mi mislili da je merkator bio jak
nikimostar

#294 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by nikimostar »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

odavno ja nisam u Mostaru,sad ce 11 godina
Drvosjeca iz Dejcica

#295 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

nikimostar wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

odavno ja nisam u Mostaru,sad ce 11 godina
Na privremenom radu u Teheranu. :oops:
Streptokok

#296 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Streptokok »

.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:10, edited 1 time in total.
Streptokok

#297 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Streptokok »

.
Last edited by Streptokok on 29/01/2015 19:11, edited 1 time in total.
Truba

#298 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Truba »

da ste vi živi i zdravi prodaja krmetine cvjeta u sarajevu samo ne znate gdje gledati
i tražiti
nikimostar

#299 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by nikimostar »

Black swan wrote:teti što voli merkator je vjerojatno ostalo iz SFRJ da su slovenci najbolji
što je možda i istina ali eto uvijek postoji veća riba da proguta manju koliko god mi mislili da je merkator bio jak

dobro je ovo receno :)

ono sto je meni interesantno,nikada se nije pozivalo na bojkot Interexa koji isto tako nema nikakve veze sa drzavom,nego je li nesto Hrvatsko,onda se javljaju kvazi patriote da pune glave usijanim glavama...
Streptokok

#300 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Streptokok »

.
Last edited by Streptokok on 29/01/2015 19:09, edited 1 time in total.
Post Reply