Peđa Kojović iz Naše stranke je u uvodnoj raspravi rekao da, bez obzira na to što je ta stranka željela odlazak SDA sa vlasti, nije dobro da se pravnim nasiljem dolazi do odluka te da smjena prethodnih ministara nije bila u skladu sa Poslovnikom". No, bez obzira na to, Naša stranka je glasala za imenovanje novih ministara, jer, kako je Kojović obrazložio, u interesu građana je da imaju vladu.
Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
-
Innovation
#276 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
- It_is_a_Leclerc
#277 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Niko se nije naučen rodio. Žena tek koji minut na novom radnom mjestu i već joj se zamjera što joj neko pomaže u vođenju sjednice. Mislim da je to krajnje neracionalno i vrlo zlonamjerno.kluz franjo wrote:Ovo je bruka i sramota šta SDA opet radi - ovaj put uz sudejstvo SBB-a. Gospođa (nova) predsjedateljica je totalno "lost in translation" i sjednicom ustvari rukovodi predsjednik kluba SDA uz sufliranje dopredsjedavajućeg Delalića.
Do sada je već nekoliko puta prekršen Poslovnik (i stari i ovaj Hitni), a koliko vidim "nova agendska većina" ima namjeru za koji minut prekršiti odredbe zakona o Vladi KS (što ostavlja prostor npr. Rešidatu da privatnom tužbom obori smjenu zbog nepoštivanja procedure definisane zakonom).
Da podsjetim, sve su ovo isto mogli uraditi zakonito da su samo ispoštovali rok od 12 dana.
Znamo svi da za SDA pravilnici, zakoni i ustavi ništa ne znače (iako su većinu sami i pisali i usvajali), ali ako neko stvarno misli da ljudi, koji na ovakav način "žure i grabe" da sjednu u fotelje (ma koliko pismeni i obrazovani možda bili) mogu predstavljati neki pozitivan pomak, onda skidam kapu njihovom optimizmu.
Koja je razlika danas između optimiste i pesimiste u Sarajevu?
Za optimiste vode malo-malo pa ima, a za pesimiste vode malo-malo pa nema!
Uostalom, profesorica Babić je za gospodina Bukvu institucija, u svakom, pa i političkom smislu.
A pojedincima ionako niko živ ne valja. Kad je Bukva - nepismen, glup, vid' mu glave. Kad je Babić - 'ta će ona, vidi je žena, radila tamo na Hayatu. Jedino Emerik Blum da iz zemlje ustane, pa da krene voditi sjednicu.
-
bumerangss
-
kluz franjo
#279 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Slažem se, ovo što citiraš iz 2012. je stvarnoInnovation wrote:Peđa Kojović iz Naše stranke je u uvodnoj raspravi rekao da, bez obzira na to što je ta stranka željela odlazak SDA sa vlasti, nije dobro da se pravnim nasiljem dolazi do odluka te da smjena prethodnih ministara nije bila u skladu sa Poslovnikom". No, bez obzira na to, Naša stranka je glasala za imenovanje novih ministara, jer, kako je Kojović obrazložio, u interesu građana je da imaju vladu.
-
bumerangss
#280 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Znam da joj je prvi put ali Ana ne zna da prica... a ocijenjivala pjevanje 
-
kluz franjo
#281 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Opet "brzaš" sa zaključcima. Nisam osporio ni kvalitet, ni pismenost, ni elokventnost novoizabrane predsjedateljice. Posebno se teško može osporiti kvalitativni pomak u ličnosti predsjedavajućeg tj. predsjedateljice.It_is_a_Leclerc wrote:Niko se nije naučen rodio. Žena tek koji minut na novom radnom mjestu i već joj se zamjera što joj neko pomaže u vođenju sjednice. Mislim da je to krajnje neracionalno i vrlo zlonamjerno.kluz franjo wrote:Ovo je bruka i sramota šta SDA opet radi - ovaj put uz sudejstvo SBB-a. Gospođa (nova) predsjedateljica je totalno "lost in translation" i sjednicom ustvari rukovodi predsjednik kluba SDA uz sufliranje dopredsjedavajućeg Delalića.
Do sada je već nekoliko puta prekršen Poslovnik (i stari i ovaj Hitni), a koliko vidim "nova agendska većina" ima namjeru za koji minut prekršiti odredbe zakona o Vladi KS (što ostavlja prostor npr. Rešidatu da privatnom tužbom obori smjenu zbog nepoštivanja procedure definisane zakonom).
Da podsjetim, sve su ovo isto mogli uraditi zakonito da su samo ispoštovali rok od 12 dana.
Znamo svi da za SDA pravilnici, zakoni i ustavi ništa ne znače (iako su većinu sami i pisali i usvajali), ali ako neko stvarno misli da ljudi, koji na ovakav način "žure i grabe" da sjednu u fotelje (ma koliko pismeni i obrazovani možda bili) mogu predstavljati neki pozitivan pomak, onda skidam kapu njihovom optimizmu.
Uostalom, profesorica Babić je za gospodina Bukvu institucija, u svakom, pa i političkom smislu.
A pojedincima ionako niko živ ne valja. Kad je Bukva - nepismen, glup, vid' mu glave. Kad je Babić - 'ta će ona, vidi je žena, radila tamo na Hayatu. Jedino Emerik Blum da iz zemlje ustane, pa da krene voditi sjednicu.
Upravo iz razloga, što se niko nije naučen rodio, mogla se iskoristiti poslovnička mogućnost da se rukovođenje ovom sjednicom prepusti dopredsjedavajućem Delaliću.
A Emerik Blum... To je već druga priča.
-
dječak sa šibicama
#282 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Uhljebise li se konacno Scepini delegati?
Jel od sutra u havazi licnost godine Kifla i Sejo Bukva?
-
Innovation
#283 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Danas nece glasati tako.kluz franjo wrote:Slažem se, ovo što citiraš iz 2012. je stvarno. Ako i danas glasaju po istom obrazloženju biće dupli
and out!
-
jefff
#285 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
koji ministri odlaze, koji dolaze?
-
bumerangss
#286 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Proguglaj, ukucaj novi ministri sbb-a u vladi ks! Uglavnom znam da odlazi ona buckasta ministrica zdravstva a dolazi neka anonimus i dolazi Rile za ministra kulturejefff wrote:koji ministri odlaze, koji dolaze?
-
hizo ramidovic
#287 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
jucemi prica odmog rodze akifa paod njegovog amidjica zenin tetkic mladzi dace eso radeljas jope dobit neku poziciu uvladi jalneki savjetnik za privredni razvoi stali znali neko ista otom
-
Innovation
#288 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Ta " neka anonimus", je bila ministrica socijale u Vladi Fikreta Musica.bumerangss wrote:Uglavnom znam da odlazi ona buckasta ministrica zdravstva a dolazi neka anonimus
Last edited by Innovation on 24/11/2015 20:59, edited 1 time in total.
-
bumerangss
#289 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Ja sam tad bio mali pa se ne sjecamInnovation wrote:Ta " neka anonimus", je bila ministrica zdravstva u Vladi Fikreta Musica.bumerangss wrote:Uglavnom znam da odlazi ona buckasta ministrica zdravstva a dolazi neka anonimus
- muha_sa
- It_is_a_Leclerc
#291 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Najjaci su ljudi koji ismijavaju Mirvada Kurica kao ministra kulture. Valjda ljudi ne znaju da covjek u ministarsku fotelju koju je dosad duzio notorni turisticar, dolazi sa mjesta direktora drame narodnog pozorista. Cudi me da je ta informacija promakla kulturoljubivim forumasima koji ismijavajuci lika sa akademije dramskih umjetnosti i dovodeci u pitanje njegove reference u kulturi samo polazuju koliko o istima (ne) znaju.
I ovo kao neko ismijavanje prof. Babic
Zena profesor na akademiji dugi niz godina, jedan od cijenjenijih operskih umjetnika, ali dodje Bosnjo kao da se on nekom smije.
I ovo kao neko ismijavanje prof. Babic
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#292 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
kuriCa znam jos dok se je pijan valjo po daskama teatra a o divi babiCki je sHuvisno govoriti samo vidjet ZMBT reference i 
-
Innovation
#293 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Ispravljenobumerangss wrote:Ja sam tad bio mali pa se ne sjecamInnovation wrote:Ta " neka anonimus", je bila ministrica socijale u Vladi Fikreta Musica.bumerangss wrote:Uglavnom znam da odlazi ona buckasta ministrica zdravstva a dolazi neka anonimus
-
VjecitiStudent
#294 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Zato je tu dežurni glorifikator opskurnih ministarskih biografija da sve ofarba u ružičasto.It_is_a_Leclerc wrote:Najjaci su ljudi koji ismijavaju Mirvada Kurica kao ministra kulture. Valjda ljudi ne znaju da covjek u ministarsku fotelju koju je dosad duzio notorni turisticar, dolazi sa mjesta direktora drame narodnog pozorista. Cudi me da je ta informacija promakla kulturoljubivim forumasima koji ismijavajuci lika sa akademije dramskih umjetnosti i dovodeci u pitanje njegove reference u kulturi samo polazuju koliko o istima (ne) znaju.
I ovo kao neko ismijavanje prof. BabicZena profesor na akademiji dugi niz godina, jedan od cijenjenijih operskih umjetnika, ali dodje Bosnjo kao da se on nekom smije.
- It_is_a_Leclerc
#295 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Lupaš, po običaju. Ovo čak ni ne vrijedi udostojiti ozbiljnog odgovora.VjecitiStudent wrote:Zato je tu dežurni glorifikator opskurnih ministarskih biografija da sve ofarba u ružičasto.It_is_a_Leclerc wrote:Najjaci su ljudi koji ismijavaju Mirvada Kurica kao ministra kulture. Valjda ljudi ne znaju da covjek u ministarsku fotelju koju je dosad duzio notorni turisticar, dolazi sa mjesta direktora drame narodnog pozorista. Cudi me da je ta informacija promakla kulturoljubivim forumasima koji ismijavajuci lika sa akademije dramskih umjetnosti i dovodeci u pitanje njegove reference u kulturi samo polazuju koliko o istima (ne) znaju.
I ovo kao neko ismijavanje prof. BabicZena profesor na akademiji dugi niz godina, jedan od cijenjenijih operskih umjetnika, ali dodje Bosnjo kao da se on nekom smije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#296 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Le Klerk-Rembrant forumske patetike
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#297 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Uhljebise.dječak sa šibicama wrote:Uhljebise li se konacno Scepini delegati?
Sve je ovo bilo bezbolno.
Problemi po nase zdravlje I novcanike tek nastaju kad se zeleno-zelena koalicija zahukta.
I da....krupan belaj ce biti onda kad se budu razilazili.
- Better Man
#298 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Prvo i osnovno žena je nekompetentna za poziciju presjedavajuče skupštine, jer nema odgovarajuću stručnu spremu. Na toj pozicji bi trebala biti isključivo osoba koja ima završen pravni fakultet i koja po prirodi struke dobro poznaje zakone i druge podzakonske akte i propise.It_is_a_Leclerc wrote:Niko se nije naučen rodio. Žena tek koji minut na novom radnom mjestu i već joj se zamjera što joj neko pomaže u vođenju sjednice. Mislim da je to krajnje neracionalno i vrlo zlonamjerno.kluz franjo wrote:Ovo je bruka i sramota šta SDA opet radi - ovaj put uz sudejstvo SBB-a. Gospođa (nova) predsjedateljica je totalno "lost in translation" i sjednicom ustvari rukovodi predsjednik kluba SDA uz sufliranje dopredsjedavajućeg Delalića.
Last edited by Better Man on 24/11/2015 21:58, edited 1 time in total.
- Better Man
#299 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
A zašto nisi spomenuo da je upravo notorni turističar imenovao Mirvada Kurića za direktora drame NP. Mislim da ima daleko kvalitetniji ljudi i umjetnosti koji su mogli biti na ministarskoj poziciji Mirvada Kurića. Niko ne ismijava Anu Babić, već je problem što jedna operna pjevačica nije kompetetna da bude presjedavajuča skupštine KS, jer da bi radila navedeni posao trebala bi biti diplomirani pravnik, a ona nije to.It_is_a_Leclerc wrote:Najjaci su ljudi koji ismijavaju Mirvada Kurica kao ministra kulture. Valjda ljudi ne znaju da covjek u ministarsku fotelju koju je dosad duzio notorni turisticar, dolazi sa mjesta direktora drame narodnog pozorista. Cudi me da je ta informacija promakla kulturoljubivim forumasima koji ismijavajuci lika sa akademije dramskih umjetnosti i dovodeci u pitanje njegove reference u kulturi samo polazuju koliko o istima (ne) znaju.
- greatful_and_dead
#300 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018
Ma ne, potpuno je logično da operni umjetnik bude na ovakvoj poziciji. Primjera je mali milion. Sigurno joj je ovo oduvijek bio cilj.It_is_a_Leclerc wrote:
Posebno možemo biti sretni što su ovo ljudi sa bogatim iskustvom u političkom životu.
Opravdaće Bošnjo svaki potez svog pastira, pa da ga jebeš.