hoćete da budete neka konkurencija
a ni osnovne stvari ne znate
a svoj rječik ostavi za sebe nova si ovdje osim ako nisi klonirana pa si s euživila u komentiranju mog lika i djela
javi kad ne prođeš eliminacioni prag
Moderator: anex
Kilaža se može srediti bez problema, visina ne.corleone23 wrote:Ko sebi dozvoli da na mjerenju bude knap, bilo da mu fali milimetar ili da je visok preko milimetar, isto i za kilazu, takav i treba da otpadne. Imati toliko vremena 3 4 mjeseca i ne sredit se, onda stvarno. Samo da kazem da sam se prijavio na konkurs sa osnovom, za svaku vjezbu uljucujući i trcanje postignem 5 bodova .. Ako zadovoljim testom oz., kroz test fizicke spreme ću se prosetat. Nemojte se prepucavat zbog gluposti, trenirajte
Visina maksimalna nije određena. Nego samo ona ispod koje se ne toleriše prolazcorleone23 wrote:Ko sebi dozvoli da na mjerenju bude knap, bilo da mu fali milimetar ili da je visok preko milimetar, isto i za kilazu, takav i treba da otpadne. Imati toliko vremena 3 4 mjeseca i ne sredit se, onda stvarno. Samo da kazem da sam se prijavio na konkurs sa osnovom, za svaku vjezbu uljucujući i trcanje postignem 5 bodova .. Ako zadovoljim testom oz., kroz test fizicke spreme ću se prosetat. Nemojte se prepucavat zbog gluposti, trenirajte
To su granice ispod kojih se ne ide. Ali nije ograničeno iznad toga. Shodno tome, moj odgovor iznad je tako i napisan.arminovcina wrote:Muškarci - 170cm+
Žena - 160cm+
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Zanima me na ovom testu fizičke spreme prave li razliku izmešu muš. i žen. kandidata za ml. ins. Jedna djevojka je rekla da ih je najviše otpalo na mjerenju i na eseju. Kaže da su nevjerovatne greške u pisanju, osim jezika kog izabereš Bos, Srp. Hrv. ne smije se miješati, interpuncija pravopis i rukopis moraju biti savršeni. Kome je sve to savršeno onda gledaju vještinu pisanja i opisivanja, isto kao sastav iz jezika u školi. Rekla je da imaju inspektore starije koji se biraju na testiranjima koji su završili i magistrirali jezik, tako isto profesori zjelesnog i majstori sportskih vjestina na fiz. spr. tako da ništa ne promakne ni jedna greška koju jedva čekaju da eliminišu i smanje broj koji ide dalje, a jako puno kandidata. Kad su primali 45 prije par godina 1600 ih se prijavilo.taijason wrote:čestitke ljudima koji su na zadnjem konkursu u SIPA-i za ml.inspektora položili test fiz.sposobnosti![]()
ja sam tu okino, ako se dobro sjećam na testu OZ sam imao 36 bodova, međutim nisam ozbiljno shvatio test fiz.spos. mislio sam ma mogu ja to (sklekovi, trbušnjaci, taping idu, skok iz mjesta i magont malo zeza...) gdje sam mislio da sam najjači zakazao sam totalno a to je bio Kuperov test i 100 m, na Kuperu sam dobio 0 bio sam nadomak 2400 m
al moram reć isto da su uslovi za trčanje bili teški (meščini bio je mjesec februar, neki vjetar ubi...) na 100 m sam dobio 2 boda, uglavnom to je mi je bilo prvi put da izlazim u SIPA-i i vidio sam da je na testu fiz. spos. doslovno svaka stotinjka bitna
test OZ nije nešto posebno moglo se i dogovarat...
Izlazio sam i na zadnji konkurs u MUP TK-a koji je još uvijek u proceduri (ustvari završen je već nakon testa OZ:D ljudi zakucali test a bio je težak 100 ljudi samo položilo, na testu fiz. spos. nabacivani su bodovi nekim kandidatima to su mnogi vidjeli kad smo bili na intervjuu baš se komentarisalo), tu sam istrčao skoro 7 krugova - 2750 m (a slomio sam se) što je opet u SIPA-i samo 2 boda dok je u MUP-u 5, stvarno je velika razlika a uslovi za trčanje su bili dobri (trčali smo ako se dobro sjećam sredinom novembra)... prijavio sam se i na ovaj konkurs u SIPA-i, al ne znam da li ću izlazit, nije sve do mene
I da za ove što prvi put izlaze na morf. vidim pitaju... prošli put je bilo kandidata/muški koji su se skidali u šorc jer su vjerovatno knap tu negdje, cure u trenerkama... ja sam 184 cm 82 kg tako je bilo jesenas kad sam bio u MUP TK-a na mjerenju, a kod njih opet to nije eliminatorno nego ne/dobijaš 2 boda...
U kojem mupu je istrcanih 2750m 5 bodova ? Nemoj siriti dezinformacije, za 5 bodova na kuperu u svim institucijama i sluzbama je 3201m i vise, ti si dobio 4 boda na kuperu ako si tu duzinu istrcao.taijason wrote:čestitke ljudima koji su na zadnjem konkursu u SIPA-i za ml.inspektora položili test fiz.sposobnosti![]()
ja sam tu okino, ako se dobro sjećam na testu OZ sam imao 36 bodova, međutim nisam ozbiljno shvatio test fiz.spos. mislio sam ma mogu ja to (sklekovi, trbušnjaci, taping idu, skok iz mjesta i magont malo zeza...) gdje sam mislio da sam najjači zakazao sam totalno a to je bio Kuperov test i 100 m, na Kuperu sam dobio 0 bio sam nadomak 2400 m
al moram reć isto da su uslovi za trčanje bili teški (meščini bio je mjesec februar, neki vjetar ubi...) na 100 m sam dobio 2 boda, uglavnom to je mi je bilo prvi put da izlazim u SIPA-i i vidio sam da je na testu fiz. spos. doslovno svaka stotinjka bitna
Izlazio sam i na zadnji konkurs u MUP TK-a koji je još uvijek u proceduri (ustvari završen je već nakon testa OZ:D ljudi zakucali test a bio je težak 100 ljudi samo položilo, na testu fiz. spos. nabacivani su bodovi nekim kandidatima to su mnogi vidjeli kad smo bili na intervjuu baš se komentarisalo), tu sam istrčao skoro 7 krugova - 2750 m (a slomio sam se) što je opet u SIPA-i samo 2 boda dok je u MUP-u 5, stvarno je velika razlika a uslovi za trčanje su bili dobri (trčali smo ako se dobro sjećam sredinom novembra)... prijavio sam se i na ovaj konkurs u SIPA-i, al ne znam da li ću izlazit, nije sve do mene
I da za ove što prvi put izlaze na morf. vidim pitaju... prošli put je bilo kandidata/muški koji su se skidali u šorc jer su vjerovatno knap tu negdje, cure u trenerkama... ja sam 184 cm 82 kg tako je bilo jesenas kad sam bio u MUP TK-a na mjerenju, a kod njih opet to nije eliminatorno nego ne/dobijaš 2 boda...
Ima.illbill wrote:Da li ima razlike izmedju tesova iz OZ Sipe i DKPT ?
Hetty1 wrote: Zanima me na ovom testu fizičke spreme prave li razliku izmešu muš. i žen. kandidata za ml. ins. Jedna djevojka je rekla da ih je najviše otpalo na mjerenju i na eseju. Kaže da su nevjerovatne greške u pisanju, osim jezika kog izabereš Bos, Srp. Hrv. ne smije se miješati, interpuncija pravopis i rukopis moraju biti savršeni. Kome je sve to savršeno onda gledaju vještinu pisanja i opisivanja, isto kao sastav iz jezika u školi. Rekla je da imaju inspektore starije koji se biraju na testiranjima koji su završili i magistrirali jezik, tako isto profesori zjelesnog i majstori sportskih vjestina na fiz. spr. tako da ništa ne promakne ni jedna greška koju jedva čekaju da eliminišu i smanje broj koji ide dalje, a jako puno kandidata. Kad su primali 45 prije par godina 1600 ih se prijavilo.
.MAN-lion's coach wrote:Ima.illbill wrote:Da li ima razlike izmedju tesova iz OZ Sipe i DKPT ?
taijason wrote:čestitke ljudima koji su na zadnjem konkursu u SIPA-i za ml.inspektora položili test fiz.sposobnosti![]()
nema nikakvih odstupanjamikromakro1215 wrote:Ako neko moze iz iskustva da mi kaze, ali stvarno kako bude test fizicke spreme, citala sam pravilnik, ali inace vidim da bude u svemu nekih istupanja
kako tolerisu zene i muskarce, i sta sve obuhvata, hvala unaprijed, lijep pozdrav