SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
vješalica

#276 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

pročitaj pravilnik
hoćete da budete neka konkurencija
a ni osnovne stvari ne znate
a svoj rječik ostavi za sebe nova si ovdje osim ako nisi klonirana pa si s euživila u komentiranju mog lika i djela
javi kad ne prođeš eliminacioni prag :D
Hetty1

#277 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Hetty1 »

Nedaj Bože da se ispune tvoje želje. Nedaj Bože da ti ikad u životu budeš nadređen nekome, ti si tipičan lik koji gazi sve pred sobom, ali hvala Bogu da nisi privatnik jer vjerujem da bi dušu cijedio radnicima. Ja tebi želim da prođes i da ti nadređeni bude poput tebe, koji nikad neće biti tobom zadovoljan. Šalim se.... ne mogu svi biti normalni.
corleone23

#278 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by corleone23 »

Ko sebi dozvoli da na mjerenju bude knap, bilo da mu fali milimetar ili da je visok preko milimetar, isto i za kilazu, takav i treba da otpadne. Imati toliko vremena 3 4 mjeseca i ne sredit se, onda stvarno. Samo da kazem da sam se prijavio na konkurs sa osnovom, za svaku vjezbu uljucujući i trcanje postignem 5 bodova .. Ako zadovoljim testom oz., kroz test fizicke spreme ću se prosetat. Nemojte se prepucavat zbog gluposti, trenirajte
Fitzgerald

#279 Re: RE: Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Fitzgerald »

corleone23 wrote:Ko sebi dozvoli da na mjerenju bude knap, bilo da mu fali milimetar ili da je visok preko milimetar, isto i za kilazu, takav i treba da otpadne. Imati toliko vremena 3 4 mjeseca i ne sredit se, onda stvarno. Samo da kazem da sam se prijavio na konkurs sa osnovom, za svaku vjezbu uljucujući i trcanje postignem 5 bodova .. Ako zadovoljim testom oz., kroz test fizicke spreme ću se prosetat. Nemojte se prepucavat zbog gluposti, trenirajte
Kilaža se može srediti bez problema, visina ne.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
corleone23

#280 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by corleone23 »

Mislim ko uopste ispunjava taj uslov
illbill

#281 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

..
Last edited by illbill on 02/02/2017 16:16, edited 1 time in total.
MAN-lion's coach

#282 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by MAN-lion's coach »

corleone23 wrote:Ko sebi dozvoli da na mjerenju bude knap, bilo da mu fali milimetar ili da je visok preko milimetar, isto i za kilazu, takav i treba da otpadne. Imati toliko vremena 3 4 mjeseca i ne sredit se, onda stvarno. Samo da kazem da sam se prijavio na konkurs sa osnovom, za svaku vjezbu uljucujući i trcanje postignem 5 bodova .. Ako zadovoljim testom oz., kroz test fizicke spreme ću se prosetat. Nemojte se prepucavat zbog gluposti, trenirajte
Visina maksimalna nije određena. Nego samo ona ispod koje se ne toleriše prolaz ;)
Fitzgerald

#283 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Fitzgerald »

Muškarci - 170cm+
Žena - 160cm+

MAN-lion's coach

#284 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

arminovcina wrote:Muškarci - 170cm+
Žena - 160cm+

To su granice ispod kojih se ne ide. Ali nije ograničeno iznad toga. Shodno tome, moj odgovor iznad je tako i napisan.
Ne postoji maksimalna visina do koje se prolazi, već samo ona ispod koje se ne toleriše. ;)
taijason

#285 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by taijason »

čestitke ljudima koji su na zadnjem konkursu u SIPA-i za ml.inspektora položili test fiz.sposobnosti :) :D ja sam tu okino, ako se dobro sjećam na testu OZ sam imao 36 bodova, međutim nisam ozbiljno shvatio test fiz.spos. mislio sam ma mogu ja to (sklekovi, trbušnjaci, taping idu, skok iz mjesta i magont malo zeza...) gdje sam mislio da sam najjači zakazao sam totalno a to je bio Kuperov test i 100 m, na Kuperu sam dobio 0 bio sam nadomak 2400 m :D al moram reć isto da su uslovi za trčanje bili teški (meščini bio je mjesec februar, neki vjetar ubi...) na 100 m sam dobio 2 boda, uglavnom to je mi je bilo prvi put da izlazim u SIPA-i i vidio sam da je na testu fiz. spos. doslovno svaka stotinjka bitna :D test OZ nije nešto posebno moglo se i dogovarat...
Izlazio sam i na zadnji konkurs u MUP TK-a koji je još uvijek u proceduri (ustvari završen je već nakon testa OZ:D ljudi zakucali test a bio je težak 100 ljudi samo položilo, na testu fiz. spos. nabacivani su bodovi nekim kandidatima to su mnogi vidjeli kad smo bili na intervjuu baš se komentarisalo), tu sam istrčao skoro 7 krugova - 2750 m (a slomio sam se :D) što je opet u SIPA-i samo 2 boda dok je u MUP-u 5, stvarno je velika razlika a uslovi za trčanje su bili dobri (trčali smo ako se dobro sjećam sredinom novembra)... prijavio sam se i na ovaj konkurs u SIPA-i, al ne znam da li ću izlazit, nije sve do mene :)

I da za ove što prvi put izlaze na morf. vidim pitaju... prošli put je bilo kandidata/muški koji su se skidali u šorc jer su vjerovatno knap tu negdje, cure u trenerkama... ja sam 184 cm 82 kg tako je bilo jesenas kad sam bio u MUP TK-a na mjerenju, a kod njih opet to nije eliminatorno nego ne/dobijaš 2 boda...
moke_017

#286 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by moke_017 »

Raja jesu li vas zvali, mene još nisu, nadam se da je sve uredu sa dokumentacijom. :bih:
MAN-lion's coach

#287 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Imaš fajde do 20-og ovog mjeseca da te zovu.
Hetty1

#288 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Hetty1 »

taijason wrote:čestitke ljudima koji su na zadnjem konkursu u SIPA-i za ml.inspektora položili test fiz.sposobnosti :) :D ja sam tu okino, ako se dobro sjećam na testu OZ sam imao 36 bodova, međutim nisam ozbiljno shvatio test fiz.spos. mislio sam ma mogu ja to (sklekovi, trbušnjaci, taping idu, skok iz mjesta i magont malo zeza...) gdje sam mislio da sam najjači zakazao sam totalno a to je bio Kuperov test i 100 m, na Kuperu sam dobio 0 bio sam nadomak 2400 m :D al moram reć isto da su uslovi za trčanje bili teški (meščini bio je mjesec februar, neki vjetar ubi...) na 100 m sam dobio 2 boda, uglavnom to je mi je bilo prvi put da izlazim u SIPA-i i vidio sam da je na testu fiz. spos. doslovno svaka stotinjka bitna :D test OZ nije nešto posebno moglo se i dogovarat...
Izlazio sam i na zadnji konkurs u MUP TK-a koji je još uvijek u proceduri (ustvari završen je već nakon testa OZ:D ljudi zakucali test a bio je težak 100 ljudi samo položilo, na testu fiz. spos. nabacivani su bodovi nekim kandidatima to su mnogi vidjeli kad smo bili na intervjuu baš se komentarisalo), tu sam istrčao skoro 7 krugova - 2750 m (a slomio sam se :D) što je opet u SIPA-i samo 2 boda dok je u MUP-u 5, stvarno je velika razlika a uslovi za trčanje su bili dobri (trčali smo ako se dobro sjećam sredinom novembra)... prijavio sam se i na ovaj konkurs u SIPA-i, al ne znam da li ću izlazit, nije sve do mene :)

I da za ove što prvi put izlaze na morf. vidim pitaju... prošli put je bilo kandidata/muški koji su se skidali u šorc jer su vjerovatno knap tu negdje, cure u trenerkama... ja sam 184 cm 82 kg tako je bilo jesenas kad sam bio u MUP TK-a na mjerenju, a kod njih opet to nije eliminatorno nego ne/dobijaš 2 boda...
Zanima me na ovom testu fizičke spreme prave li razliku izmešu muš. i žen. kandidata za ml. ins. Jedna djevojka je rekla da ih je najviše otpalo na mjerenju i na eseju. Kaže da su nevjerovatne greške u pisanju, osim jezika kog izabereš Bos, Srp. Hrv. ne smije se miješati, interpuncija pravopis i rukopis moraju biti savršeni. Kome je sve to savršeno onda gledaju vještinu pisanja i opisivanja, isto kao sastav iz jezika u školi. Rekla je da imaju inspektore starije koji se biraju na testiranjima koji su završili i magistrirali jezik, tako isto profesori zjelesnog i majstori sportskih vjestina na fiz. spr. tako da ništa ne promakne ni jedna greška koju jedva čekaju da eliminišu i smanje broj koji ide dalje, a jako puno kandidata. Kad su primali 45 prije par godina 1600 ih se prijavilo.
taijason

#289 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by taijason »

Hetty1

Zanima me na ovom testu fizičke spreme prave li razliku izmešu muš. i žen. kandidata za ml. ins. @ misliš rade li odvojeno? Joj ne sjećam se, malo je skroz bilo cura u mojoj grupi, bili smo podijeljeni u grupe 10-15 jedna radi sklekove pa trbušnjake, druga taping i skok…
Jedna djevojka je rekla da ih je najviše otpalo na mjerenju i na eseju. @ tačno, evo po sjećanju na prošlom konkursu je bilo prijavljenih možda 1000 poslije morf. je ostalo 500, vjerovatno ima tu i onih koji nisu izlazili, pa onda poslije testa OZ i eseja se opet broj prepolovio
A što se tiče eseja i ostalog @ ne znam da li imaju ljude stručne da pregledaju esej (da li anagažuju profesore jezika il kako već) valjda bi trebalo tako biti, u MUP TK-a pregledaju članovi komisije ja sam baš bio na uvidu u radove i dobio sam 4 na eseju a nisam nešto extra pisao tema je bila - BIH u budućnosti; a što se tiče testa fiz. sposobnosti pol. službenik koji je vodio to trenira neku bor. vještinu kasnije sam to čuo a i vidjelo se da je u tim vodama kad nam je demonstrirao kako se radi magont :D on i ostali su bili fer i korektni, niko iz moje grupe nije imao nikakvih primjedbi, ne znam za ostale grupe, uglavnom ako dođeš na test. fiz. spos. imaš 2 pokušaja iz svih vježbi (recimo uradiš 8 sklekova za 10 sek onda radiš opet da pokušaš dobit max. 5 bodova), osim trčanja na 100 m i Kuperovog testa.

I koliko si visoka i teška da džaba ne ideš na morfološki? :P :D
ogavnigad

#290 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by ogavnigad »

taijason wrote:čestitke ljudima koji su na zadnjem konkursu u SIPA-i za ml.inspektora položili test fiz.sposobnosti :) :D ja sam tu okino, ako se dobro sjećam na testu OZ sam imao 36 bodova, međutim nisam ozbiljno shvatio test fiz.spos. mislio sam ma mogu ja to (sklekovi, trbušnjaci, taping idu, skok iz mjesta i magont malo zeza...) gdje sam mislio da sam najjači zakazao sam totalno a to je bio Kuperov test i 100 m, na Kuperu sam dobio 0 bio sam nadomak 2400 m :D al moram reć isto da su uslovi za trčanje bili teški (meščini bio je mjesec februar, neki vjetar ubi...) na 100 m sam dobio 2 boda, uglavnom to je mi je bilo prvi put da izlazim u SIPA-i i vidio sam da je na testu fiz. spos. doslovno svaka stotinjka bitna :D test OZ nije nešto posebno moglo se i dogovarat...

U kojem mupu je istrcanih 2750m 5 bodova ? Nemoj siriti dezinformacije, za 5 bodova na kuperu u svim institucijama i sluzbama je 3201m i vise, ti si dobio 4 boda na kuperu ako si tu duzinu istrcao.

Esej u sipi vam je isti kao i u skoli, nije istina da mora biti savrsen rukopis kao sto neki pisu, cak ce vam to reci na samom testu i eseju da se ne zamarate previse tim, nego da se tu ocjenjuje gramatika i forma eseja vise nego zadana tema.
Rukopis - naravno da je bolje da pisete sto urednije, ali rukopis nakon srednje skole ili fakulteta je vec formiran i tesko je izac iz tih okvira te drzati fokus i na rukopis, formu i temu eseja, ono sto se zahtjeva od vas na eseju je pisanje pisanim slovima gramaticki korektno i da znate napisati esej kako se i pise prema formi nekoj a ne kao clanak iz dnevnog avaza.
taijason

#291 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by taijason »

ogavnigad

1. Odgovaraš na moj post a očigledno ga nisi pročitao, pitaš koji MUP a fino sam napisao: Izlazio sam i na zadnji konkurs u MUP TK-a!

2. Nemoj siriti dezinformacije, za 5 bodova na kuperu u svim institucijama i sluzbama je 3201m i vise, ti si dobio 4 boda na kuperu ako si tu duzinu istrcao. @ nije tačno, čuj u svim... ako odeš na stranicu MUP TK-a-->zakoni i propisi-->pravilnik o post. i rasporedu...vidjećeš da postoje normativne procjene fiz. sposobnosti 18-27 godina (to je ustvari za policajce) i 28-35 god. koje su nešto niže, pa je između ostalog za Kupera http://prnt.sc/dvlli6 ;

3. Nema potrebe da se raspravljamo oko bzv stvari, ovdje treba da pomažemo jedni drugima. Ja sam se prijavio na forum da podijelim iskustva sa ljudima koji se tek prvi put prijavljuju, ali i da čujem koju pametnu od drugih :D , vidim neki su pitali kako i šta...a ti se zaletio, širiš dezinformacije 8-) ...
illbill

#292 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

Da li ima razlike izmedju tesova iz OZ Sipe i DKPT ?
MAN-lion's coach

#293 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

illbill wrote:Da li ima razlike izmedju tesova iz OZ Sipe i DKPT ?
Ima.
MAN-lion's coach

#294 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Hetty1 wrote: Zanima me na ovom testu fizičke spreme prave li razliku izmešu muš. i žen. kandidata za ml. ins. Jedna djevojka je rekla da ih je najviše otpalo na mjerenju i na eseju. Kaže da su nevjerovatne greške u pisanju, osim jezika kog izabereš Bos, Srp. Hrv. ne smije se miješati, interpuncija pravopis i rukopis moraju biti savršeni. Kome je sve to savršeno onda gledaju vještinu pisanja i opisivanja, isto kao sastav iz jezika u školi. Rekla je da imaju inspektore starije koji se biraju na testiranjima koji su završili i magistrirali jezik, tako isto profesori zjelesnog i majstori sportskih vjestina na fiz. spr. tako da ništa ne promakne ni jedna greška koju jedva čekaju da eliminišu i smanje broj koji ide dalje, a jako puno kandidata. Kad su primali 45 prije par godina 1600 ih se prijavilo.

Norme su različite jedino, a miješanje u grupama gdje ima žena i muškaraca npr. na trčanju nema veze. To se ne gleda već samo tvoj rezultat.
illbill

#295 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

MAN-lion's coach wrote:
illbill wrote:Da li ima razlike izmedju tesova iz OZ Sipe i DKPT ?
Ima.
.
Last edited by illbill on 02/02/2017 16:17, edited 1 time in total.
nina0604

#296 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by nina0604 »

Sta si sve spremao za test OZ?
mikromakro1215

#297 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by mikromakro1215 »

Ako neko moze iz iskustva da mi kaze, ali stvarno kako bude test fizicke spreme, citala sam pravilnik, ali inace vidim da bude u svemu nekih istupanja
kako tolerisu zene i muskarce, i sta sve obuhvata, hvala unaprijed, lijep pozdrav
illbill

#298 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

Sta da se tolerise?

U pravilniku fino pise koliko je za 2 boda a koliko za 5 , stvar je jasna kao dan
taijason

#299 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by taijason »

nina0604

Ma ništa specijalno, pročitao sam Zakon o SIPA-i bilo je sigurno 4-5 pitanja iz njega, ono ostalo je bilo otprilike kao iz općeg znanja, bilo je sjećam se pitanje princip akuzatornosti to je iz Zakona o kriv.postupku, ZKP i Zakon o pol. službenicama poznajem jer sam izlazio ranije na konkurse u MUP TK-a, ostalo recimo pitanja vezano nešto za kriminalistiku, Europol... nešto u vezi toga su mi rekli drugi :D , neki su koristili telefone vidio sam a i moglo se međusobno dogovarat :)
vješalica

#300 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

mikromakro1215 wrote:Ako neko moze iz iskustva da mi kaze, ali stvarno kako bude test fizicke spreme, citala sam pravilnik, ali inace vidim da bude u svemu nekih istupanja
kako tolerisu zene i muskarce, i sta sve obuhvata, hvala unaprijed, lijep pozdrav
nema nikakvih odstupanja
i mtolerisu samo prema pravilniku norme i nista vise
niste se ni trebali prijavljivati
samo bezveze traćite i svoje i tuđe vrijeme
pa poslije pričate o štelama
ovdje 99% ljudi nije ni pročitalo pravila igre i postavljaju blago rečeno nesuvisla pitanja
i pokušavaju se pripremiti mjesec dana pred testiranja što je u najblažem obliku rečeno smiješno
Post Reply