Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#276 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Truba »

ma iskreno i dijete se treba roditi da bude to što ne treba biti...
dovoljno mi je pogledati svoje okružje i odmalena se vidjelo ko će studirati, ko će sport furati a ko će preko sranja do klošarenja...
često se i roditelji bezveze optužuju...koliko sam puta čuo da dijete čim malo snage sakupi odmah udri po roditeljima ako im ne ispunjavaju želje

malo prirode, malo društva :D malo zakazivanja u odgoju
i imamo to što imamo :D
StupskaBitanga

#277 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by StupskaBitanga »

ima nekakav sa cukom u Hrasnom kod škole ono je strašno ga vidjeti
Dozer

#278 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Nalemaj cuku :D
shandrprcSA

#279 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by shandrprcSA »

StupskaBitanga wrote:ima nekakav sa cukom u Hrasnom kod škole ono je strašno ga vidjeti
Celo Hatibovic brat od kokosara Vedrana i Gorana
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#280 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by arman1 »

shandrprcSA wrote:
StupskaBitanga wrote:ima nekakav sa cukom u Hrasnom kod škole ono je strašno ga vidjeti
Celo Hatibovic brat od kokosara Vedrana i Gorana
Onih lafo fajtera sa Obale. :run: :lol:
Dozer

#281 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Kakvih ba fajtera...
Njih dvojica su svima poznati lopovi, i to nekada klasicni, pa su onda presli na klepanje auta, a danas se, bratski, "bave" otimacinom kesha od ljudi koji prelaze iz Svice u Njemacku ili Austriju. Cekaju danima dok ne uprate nekoga da je digao 50-100-200 milja, a posto je to sve sklonjena lova znaju da vlasnik nece ici prijaviti. Onda covjeka presretnu i otmu mu lovu, i zbrisu. Ponekad ih i uhvati murija, pa dobiju 4-5-6-7-8 mjeseci.

Da sve bude gore, oni o tome pricaju sasvim javno, po kafanama.
A onda i vrhunac - jedan je, ne znam koji, vrijedni i aktivni clan SDA, a drugi je u nekoj drugoj stranci. :roll:
arman1

#282 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by arman1 »

Dozer wrote:Kakvih ba fajtera...
Njih dvojica su svima poznati lopovi, i to nekada klasicni, pa su onda presli na klepanje auta, a danas se, bratski, "bave" otimacinom kesha od ljudi koji prelaze iz Svice u Njemacku ili Austriju. Cekaju danima dok ne uprate nekoga da je digao 50-100-200 milja, a posto je to sve sklonjena lova znaju da vlasnik nece ici prijaviti. Onda covjeka presretnu i otmu mu lovu, i zbrisu. Ponekad ih i uhvati murija, pa dobiju 4-5-6-7-8 mjeseci.

Da sve bude gore, oni o tome pricaju sasvim javno, po kafanama.
A onda i vrhunac - jedan je, ne znam koji, vrijedni i aktivni clan SDA, a drugi je u nekoj drugoj stranci. :roll:
Pod "fajteri" mislim na ratni period ako govorimo o istoj braći sa Obale, 101 Mtbr 4, a kasnije 5. bataljon. ;)
Dozer

#283 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

E, to nemam pojma gdje su bili u ratu.
arman1

#284 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by arman1 »

Dozer wrote:E, to nemam pojma gdje su bili u ratu.
Nisi ništa propustio.
Dozer

#285 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Pretpostavljam, znajuci ih ovako, danas... :roll:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#286 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Domaci izdajnik »

Dozer wrote:Ma, haveru...
Dovoljno ti je samo petkom ili subotom proci Ilidzom oko 12-01 navecer, pored Bosne recimo... Jednostavno da ti se zivot zgadi... (ja sam ovo uradio par puta kako bih svom malom pokazao kakav ne treba biti).
Sve zensko tamo je pjano, a godine su im 17-21. Vecina muskih su s verama, a godina 30-35, po pravilu kockaste glave, sa debelom zlacanom narukvicom i/ili lancicem, i u bijesnom autu.
Oko njih se vrte manje kockaste glave, godina 18-23/34, a koje ocito hoce da budu kao i ove vece, i gledaju kako da se prislepaju i "budu dobri" s "velikima".
Cure (koje nisu "zakacile" vecu kockastu glavu i s njom sjele u auto odmah nakon izlaska), izadju i ne mogu cestu da predju kako treba, sve hoce na glavu da padnu kol'ko su pjane... valjda razocarane sto nisu nista "uhvatile". A onda se nakon 100m ispovracaju, uz komentar: "Alaaaha mi, jesam ga maznula...". Naravno, sve su nataknute na stikletine od bar 16cm, kupljene na nekoj od pijaca za 20-30 KM, namazane svim ratnickim bojama (sminka na kojoj bi im i Hickok pozavidio), najcesce u minjacima do goozova (opet s pijace), tako da je sveukupni dojam kad ih se vidi slican onom kad na americkim filmovima gledamo kurave na cestama Bronxa i sl.... :roll:

One takve na ove "male" kockaste glave gledaju s ocitim prezirom, a ovi sline za njima i kontaju "neka, neka, Alaha mi, doci ce i mojih 5 minuta, pa ces ti lizat' po meni".

Jebalo majku...ima li to ikakve roditelje... Fuj i fuj...
Dozer wrote:Nazalost, mnogi danas misle da je imati dijete nesto, eto...onako... I da je samo dovoljno dati mu da jede, obuci ga, upisati u skolu, i to je to. Ostalo ce, valjda, uraditi "drustvo"....

I onda se jedan dan sretni mama i tata probude i skontaju da im je dijete narkoman i/ili alkos, da u ladici, novcaniku i/ili u dzepovima svoje odjece nemaju ni marke, posto se "drago dijete" posluzilo kako bi sebe namirilo gudrom/alkoholom... Ako mu sta kazu, onda dobiju histericni napad, psovke, a nerijetko u samaranje ili toljaganje...

Ili, probude se i skontaju da im je dijete sa 16-17 kurava "za cvaju", da se ne zna gdje, kad, koliko i s kim je sve bilo, da je skolu zadnji put vidjelo prije mjesec-dva, a usput je 2-3 puta zavrsilo i u muriji radi prostitucije...

Ili, probude se oko 2-3 ujutro jer je neko uporan na zvonu na vratima... i tako oni, sretni i bunovni, od murije na vratima saznaju da im je dijete od 16-17 izbodeno u nekakvom "In" kaficu, da mu se u CUM/KUM-u bore za zivot, i da ce vjerovatno ostati invalid do kraja zivota...

I tad sretni mama i tata na sve to kazu - vidis ti gdje mi zivimo, kakva je sve stoka oko nas, ti si kriv/a za ovo...posopaju se i svako ode na svoju stranu (to im bude dobar povod za ono za sta nisu imali muda da urade ranije jer se odavno ne mogu ocima vidjeti), a onda se fino razvedu.
Naravno, brinuce se oboje za dijete, bar tako tvrde tad, ali se na kraju ispostavi da je dijete ostalo samo i nastavilo "zivotom" kao i do tada.

U svemu tome je samo upitno da li ce to dijete u jednom momentu, u svoj toj svojoj izgubljenosti, naletiti na nekoga ko ce mu radi neke gluposti sprasiti metak u glavu, ili ce zavrsiti predozirano, ili ce, opet radi svoje gluposti, zavrsiti na nekoj dugotrajnoj ili dozivotnoj robiji radi toga sto je nekoga negdje izbolo ili upucalo...

Ma..ljepota...
Dozer prijatelju, čim dođem kakvim poslom u SA javljam ti se na pp i imaš čast od mene biraj koji lokal :) Zbog ovoga SVEGA što si naveo ovdje ja samo se nasmijem kad me pitaju šta čekaš što se ne ženiš, vrijeme ti je odavno da praviš djecu... :roll: Ljudi nisu svjesni u kakvim uslovima živimo, ili neće da budu. Ja uvijek govorim oženiti se budalom i napraviti dijete je čas posla, šta ćeš kasnije kad ono poraste a ti jedva možeš da mu kifle kupiš....e tek onda nastaju problemi....
StupskaBitanga

#287 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by StupskaBitanga »

Dozer wrote:Nazalost, mnogi danas misle da je imati dijete nesto, eto...onako... I da je samo dovoljno dati mu da jede, obuci ga, upisati u skolu, i to je to. Ostalo ce, valjda, uraditi "drustvo"....

I onda se jedan dan sretni mama i tata probude i skontaju da im je dijete narkoman i/ili alkos, da u ladici, novcaniku i/ili u dzepovima svoje odjece nemaju ni marke, posto se "drago dijete" posluzilo kako bi sebe namirilo gudrom/alkoholom... Ako mu sta kazu, onda dobiju histericni napad, psovke, a nerijetko u samaranje ili toljaganje...

Ili, probude se i skontaju da im je dijete sa 16-17 kurava "za cvaju", da se ne zna gdje, kad, koliko i s kim je sve bilo, da je skolu zadnji put vidjelo prije mjesec-dva, a usput je 2-3 puta zavrsilo i u muriji radi prostitucije...

Ili, probude se oko 2-3 ujutro jer je neko uporan na zvonu na vratima... i tako oni, sretni i bunovni, od murije na vratima saznaju da im je dijete od 16-17 izbodeno u nekakvom "In" kaficu, da mu se u CUM/KUM-u bore za zivot, i da ce vjerovatno ostati invalid do kraja zivota...

I tad sretni mama i tata na sve to kazu - vidis ti gdje mi zivimo, kakva je sve stoka oko nas, ti si kriv/a za ovo...posopaju se i svako ode na svoju stranu (to im bude dobar povod za ono za sta nisu imali muda da urade ranije jer se odavno ne mogu ocima vidjeti), a onda se fino razvedu.
Naravno, brinuce se oboje za dijete, bar tako tvrde tad, ali se na kraju ispostavi da je dijete ostalo samo i nastavilo "zivotom" kao i do tada.

U svemu tome je samo upitno da li ce to dijete u jednom momentu, u svoj toj svojoj izgubljenosti, naletiti na nekoga ko ce mu radi neke gluposti sprasiti metak u glavu, ili ce zavrsiti predozirano, ili ce, opet radi svoje gluposti, zavrsiti na nekoj dugotrajnoj ili dozivotnoj robiji radi toga sto je nekoga negdje izbolo ili upucalo...

Ma..ljepota...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
BRAVO
Domaci izdajnik

#288 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Da je više ljudi na forumima i u životu kao što je Dozer, nama bi druga pjesma pjevala odavno......ali takvi su u promilima.... :sad:
Dozer

#289 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Nazalost... :(
Iker C

#290 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Iker C »

Najveći je problem što stasavaju generacije čiji su roditelji klošari narkomani i kockari. Neki dan ja u kladionici i neka žena u tridestima govori valjda mužu na mobitel da ne može na roditeljski jer ima posla. A ona uveliko igra bingo iz kruga u krug.
Domaci izdajnik

#291 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Neki su izborom takvi a neki silom prilika. Više je ovih drugih. Samo izađi napolje sve ti je jasno.... :sad: Gdje je bijeda i siromaštvo tu cvjeta kocka i igre na sreću....
razonoda

#292 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Lajavikrelac wrote:Da je više ljudi na forumima i u životu kao što je Dozer, nama bi druga pjesma pjevala odavno......ali takvi su u promilima.... :sad:
I kao takav ima moralnu obavezu da se udruzi sa svojim ''kolegama'' i dovede u red svoj kvart a onda i druge . Neko mora krenuti u ciscenje grada. :roll:
Domaci izdajnik

#293 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Aha....koliko ima junaka ispod Jorgan-planine, ne bi mu pomogao ni bataljon kolega. Na svakog junaka buljuk izdajnika, zabilo bi mu nož u leđa za 100 KM povišice....znam ja nas jebo ti nas :skoljka:
Jokericious

#294 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Jokericious »

Dozer wrote:Ma, haveru...
Dovoljno ti je samo petkom ili subotom proci Ilidzom oko 12-01 navecer, pored Bosne recimo... Jednostavno da ti se zivot zgadi... (ja sam ovo uradio par puta kako bih svom malom pokazao kakav ne treba biti).
Sve zensko tamo je pjano, a godine su im 17-21. Vecina muskih su s verama, a godina 30-35, po pravilu kockaste glave, sa debelom zlacanom narukvicom i/ili lancicem, i u bijesnom autu.
Oko njih se vrte manje kockaste glave, godina 18-23/34, a koje ocito hoce da budu kao i ove vece, i gledaju kako da se prislepaju i "budu dobri" s "velikima".
Cure (koje nisu "zakacile" vecu kockastu glavu i s njom sjele u auto odmah nakon izlaska), izadju i ne mogu cestu da predju kako treba, sve hoce na glavu da padnu kol'ko su pjane... valjda razocarane sto nisu nista "uhvatile". A onda se nakon 100m ispovracaju, uz komentar: "Alaaaha mi, jesam ga maznula...". Naravno, sve su nataknute na stikletine od bar 16cm, kupljene na nekoj od pijaca za 20-30 KM, namazane svim ratnickim bojama (sminka na kojoj bi im i Hickok pozavidio), najcesce u minjacima do goozova (opet s pijace), tako da je sveukupni dojam kad ih se vidi slican onom kad na americkim filmovima gledamo kurave na cestama Bronxa i sl.... :roll:

One takve na ove "male" kockaste glave gledaju s ocitim prezirom, a ovi sline za njima i kontaju "neka, neka, Alaha mi, doci ce i mojih 5 minuta, pa ces ti lizat' po meni".

Jebalo majku...ima li to ikakve roditelje... Fuj i fuj...
Samo sto ovo sto ti opisujes nije nikakva novost. Desavalo se i prije jednako kao i danas. I imas danas cura i momaka koji se pristojno ponasaju i drze do sebe.
Domaci izdajnik

#295 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Ima. Samo su oni, hajmo reći, autsajderi. Odudaraju od "ustaljenih normi" ponašanja....Jerbo, šta ćeš ti zgodna i lijepa sa takvim sirotanom, možeš imati koga želiš da ti priušti ljetovanje, zimovanje, šoping, ovaj jado nema za kafe da plati :evil: :run:
Jokericious

#296 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Jokericious »

Ima zgodnih, lijepih i normalnih cura. :thumbup:
Domaci izdajnik

#297 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Nešto ih ja svijećom tražim odavno.....zadnje tri bile budibogsnama :-)
stakasa

#298 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by stakasa »

Lajavikrelac wrote:Nešto ih ja svijećom tražim odavno.....zadnje tri bile budibogsnama :-)
Haj stavi sliku da vidimo kakav si frajer
Domaci izdajnik

#299 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Jašta ću.... :lol: :run: Mene mama poljubila samo kad sam se rodio koliko sam gadan :mrgreen:
Ma čuj nije sve u izgledu kod ženske, džaba njoj izgled ko Kim Kardašijan kad nije dobra sa glavom ili kad je toliko preško preko nje da može registrovati "ribicu" ko akcionarsko društvo....pa kad dođe do 30te godine, joj nema normalnih momaka za vezu.... :roll:
razonoda

#300 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Lajavikrelac wrote:Jašta ću.... :lol: :run: Mene mama poljubila samo kad sam se rodio koliko sam gadan :mrgreen:
Ma čuj nije sve u izgledu kod ženske, džaba njoj izgled ko Kim Kardašijan kad nije dobra sa glavom ili kad je toliko preško preko nje da može registrovati "ribicu" ko akcionarsko društvo....pa kad dođe do 30te godine, joj nema normalnih momaka za vezu.... :roll:
Najbitnije je znal napraviti pitu, sve ostalo je nebitno. To sto si ruzan, to ti je prednost.
:-D
Post Reply