a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
p206

#276 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by p206 »

usisivači para i jedni i drugi, koliko su dosad uložili u BiH...ništa, plate ono nešto radnika a sav kajmak ode vani

ja da sam načelnik nekog grada, ne bi dozvolio gradnju ni jednog tržnog centra a da se ugovorom ne obavežu na izgradnju i održavanje nekog društveno korisnog objekta, koji neće biti njihovo vlasništvo, nego države
General_Jackson

#277 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by General_Jackson »

StupskaBitanga wrote:a i da izmješaju radnike jer je to njihova politika
Od Istočnog Sarajeva do Pala preko ovog Sarajeva samo rotiraju radnike iz prodavnice u prodavnicu
Već jesu! pola osoblja iz Ložioničke je danas bilo u Alti i ima novih faca.
StupskaBitanga

#278 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

p206 wrote:usisivači para i jedni i drugi, koliko su dosad uložili u BiH...ništa, plate ono nešto radnika a sav kajmak ode vani

ja da sam načelnik nekog grada, ne bi dozvolio gradnju ni jednog tržnog centra a da se ugovorom ne obavežu na izgradnju i održavanje nekog društveno korisnog objekta, koji neće biti njihovo vlasništvo, nego države
pa oni i ne grade vec rentaju
kakavdanakneiskustvu

#279 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ned071 wrote:
Wind wrote:750?? :-)
kanton ima vjerovatno i vuise od toga. to sto vi vidte da se trpaju su drzavni sluzbenici, bankari, i slicno. obican svijet kupuje na heci i u skafi i zaboli ga za merkator

I pun klinac zaposlenih kod stranaca
kakavdanakneiskustvu

#280 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by kakavdanakneiskustvu »

ivannn wrote:
Ned071 wrote:..bo vas merkator i prutići štanglice

http://www.avaz.ba/clanak/137102/samohr ... -za-struju
čekaj, jel ovo zbilja istina jer ni antičkom rimu se nije moglo "privodit" u zatvor zbog dugovanja a kamoli danas

I meni je ovo za ne povjerovati,predizborna propaganda vjerovatno
bull21

#281 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by bull21 »

Duguju i dugovali su ljudi i više pa im nikad ne pokucaše drotovi na vrata tako da... hAvaz tipično, laže k'o kurva na sudu.
karanana

#282 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by karanana »

nakon dva neplacena racuna ti iskljuce struju, a 2 hiljade i nesto maraka je mozda i dvije godine neplacanja.
the_stick

#283 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

bach wrote:Vogošća, moja mala zelena i korumpirana

U glavnoj ulici, ako se tako može nazvati Jošanička nekadašnja Moše Pijade ima Konzum i tu je Konzom otkako postoji naselje, od 1948.

Manje od 100 metar od njega u Hayatovom WOG -u je Merkator sada jel' Konzum.

To su dva Konzuma u manje od 100 metara. Malo dalje je jedan DP koji bio u vlasništvu Merkatora, sada je u vlasništvu Konzuma. Malo dalje od njega je još jedan DP odnosno još jedan Konzum budući.

Neki kilometara dalje, na ulazu u Vogošću, kod je EP pumpe je još jedan Konzum.

Pet Konzuma za naselje sa dvije ulice je malo - više previše.
Pazi sad ovo... krenes od otoke prema gradu:
Lijevo u dalasu konzum
Malo dalje na cvili desno konzum, prije zgrade gdje je tv1
Malo dalje, lijevo konzum u zgradi sipada
Lijevo od glavne ulice, u zgradi preko puta uniprometa konzum, mercator socijalno, konzum koreja
Desno od glavne ulice shopping na grbavici dp, bivsi elpi konzum
Dalje glavnom ulicom, importanne konzum
Alta mercator
Scc konzum
Kad se krene izmedju alte i holiday inna, na cosku kranjceviceve konzum
Preko puta scc, na tramvajskoj dp
Valtera perica iza vrazove dp
bbi konzum
iza bbi cosak radiceva z. beretki dp
dalje u z. beretki kod bivseg centrala konzum
sad je ovo malo dalje od glavne ceste ali opet tu negdje
ciglane, preko puta binga konzum
malo uzbrdo na kosevskom dp
izmedju stadiona i pionirske dp
Iznad velikog parka dp
dalje gore na bjelavama, ulica zaima sarca dp i preko puta konzum
visnjik dp

i sad je to sve konzum, a kad krenes od otoke autom sve ove lokacije mozes obici za neki 20 min... a pretpostavljam da sam usput zaboravio jos pokoju radnju ili ne znam za nju...
BHF_Manijak

#284 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by BHF_Manijak »

karanana wrote:nakon dva neplacena racuna ti iskljuce struju, a 2 hiljade i nesto maraka je mozda i dvije godine neplacanja.
Ma upravo! Kakav zatvor kakvi bakraci... Ne platis dva sijeku te odmah, a satro da su pustili da se ovoj nabesa 2 milje... Kakvi debili u Avazu, da ne povjerujes! :-) :-) :roll:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#285 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by mk ultra »

the_stick wrote:
bach wrote:Vogošća, moja mala zelena i korumpirana

U glavnoj ulici, ako se tako može nazvati Jošanička nekadašnja Moše Pijade ima Konzum i tu je Konzom otkako postoji naselje, od 1948.

Manje od 100 metar od njega u Hayatovom WOG -u je Merkator sada jel' Konzum.

To su dva Konzuma u manje od 100 metara. Malo dalje je jedan DP koji bio u vlasništvu Merkatora, sada je u vlasništvu Konzuma. Malo dalje od njega je još jedan DP odnosno još jedan Konzum budući.

Neki kilometara dalje, na ulazu u Vogošću, kod je EP pumpe je još jedan Konzum.

Pet Konzuma za naselje sa dvije ulice je malo - više previše.
Pazi sad ovo... krenes od otoke prema gradu:
Lijevo u dalasu konzum
Malo dalje na cvili desno konzum, prije zgrade gdje je tv1
Malo dalje, lijevo konzum u zgradi sipada
Lijevo od glavne ulice, u zgradi preko puta uniprometa konzum, mercator socijalno, konzum koreja
Desno od glavne ulice shopping na grbavici dp, bivsi elpi konzum
Dalje glavnom ulicom, importanne konzum
Alta mercator
Scc konzum
Kad se krene izmedju alte i holiday inna, na cosku kranjceviceve konzum
Preko puta scc, na tramvajskoj dp
Valtera perica iza vrazove dp
bbi konzum
iza bbi cosak radiceva z. beretki dp
dalje u z. beretki kod bivseg centrala konzum
sad je ovo malo dalje od glavne ceste ali opet tu negdje
ciglane, preko puta binga konzum
malo uzbrdo na kosevskom dp
izmedju stadiona i pionirske dp
Iznad velikog parka dp
dalje gore na bjelavama, ulica zaima sarca dp i preko puta konzum
visnjik dp

i sad je to sve konzum, a kad krenes od otoke autom sve ove lokacije mozes obici za neki 20 min... a pretpostavljam da sam usput zaboravio jos pokoju radnju ili ne znam za nju...
imaš na Č.Villi još jedan konzum, 100m od ovog pored apoteke dina :lol:
šoping grbavica (DP)

uostalom, evo spiska
http://www.konzum.co.ba/Prodavaonice/Popis.aspx
vjesticanametli

#287 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by vjesticanametli »

StupskaBitanga wrote:a i da izmješaju radnike jer je to njihova politika
Od Istočnog Sarajeva do Pala preko ovog Sarajeva samo rotiraju radnike iz prodavnice u prodavnicu
da da vec prije 10 dana na dobrinji u merkatoru nepoznate drkende na kasi :-? ni dobar dan, ni slicice ni kupon ni bodove samo daj daj haj vise i bjaziiiiiiiiiii.....ma necu vise ni ici tamo
samo onu piku svucem i vozdra
LieToMe

#288 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by LieToMe »

Dozivljaj dana je kad u Merkatoru/Konzumu dodjes na odjel suhomesnatih proizvoda i zelis da uzmes malo suhog mesa i onda prodavacica pocne pricu: ovo vam je masno, ovo je mekano, ako pocnem rezati raspace se.... oooo ovome je i rok istekao ne znam sto je uopste ovdje :shock:
Okrenes se i krenes kupiti pecivo i hljeb a tamo skockana teta vristi na radnike i govori: sklonite ove torte s poda preskacem cijeli dan preko njih :shock: :roll:
Okrenes se, ostavis korpu, izadjes lagano krenes kuci :cry: Toliko o tome da se nista nije promijenilo preuzimanjem Merkatora od strane Konzuma. :-)
Putem kuci molis Boga da je istinita prica da ce se na Socijalnom umjesto Interexa otvoriti Bingo da imas gdje otici kupiti po "povoljnim" cijenama i da ti nece reci "joj ovome je rok istekao ne znam sto je uopste ovdje" jer trenutno na lokaciji na kojoj zivim u krugu od 500 m sem HosetA :mrgreen: imam samo 4-5 konzuma :roll: (neko je vec ranije pobrojao)

Neko je pitao za pike, rekose da ce valjda ispostovati skupljanje do nove godine (ne bi me cudilo da u decembru daju neko saopstenje sta mozes kupiti za one pare koje skupis :roll:), popuste su vec ukinuli, ukidaju i onu kupovinu na rate (koliko mi kolegice rekose, nemam zelenu piku pa ne znam)...

EDIT: gdje sve ima bingo sem na Ciglanama, Alipasinom i u Hadzicima (posto sam jedino te do sad obilazila redovno) Ima li gdje u Novom Sarajevu?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#289 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by ladyblue18 »

LieToMe wrote:
EDIT: gdje sve ima bingo sem na Ciglanama, Alipasinom i u Hadzicima (posto sam jedino te do sad obilazila redovno) Ima li gdje u Novom Sarajevu?
Nije NS ali ima kod Markala.
LieToMe

#290 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by LieToMe »

ladyblue18 wrote:
LieToMe wrote:
:roll: Hvala Lady ali dok ja s posla do Markala, pa jos uletim u guzvu :roll: ovaj mi je na ciglanama mnogo blizi :cry: a i na alipasinom (tacno sam negdje na po puta i jednog i drugog) tnx anyway :kiss:

Piiihhhhh i kad mi onda pocnu pricati Merkator vakav, Merkator nakav :-)
the_stick

#291 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

LieToMe wrote:
ladyblue18 wrote:
LieToMe wrote:
:roll: Hvala Lady ali dok ja s posla do Markala, pa jos uletim u guzvu :roll: ovaj mi je na ciglanama mnogo blizi :cry: a i na alipasinom (tacno sam negdje na po puta i jednog i drugog) tnx anyway :kiss:

ima u shoppingu na grbavici, i u dallasu na otoci (u istoj zgradi gdje je i konzum)... nadam se da sam od pomoci :)
the_stick

#292 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

http://www.bingotuzla.ba/centri.html#Sarajevo

ono sto me kod binga nervira je to sto uglavnom nemaju vlastiti parking, iako na web stranici pise da na ciglanama i na alipasinom imaju vlastiti parking.. gdje li samo... :?
LieToMe

#293 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by LieToMe »

the_stick wrote:
LieToMe wrote:
ladyblue18 wrote: Nije NS ali ima kod Markala.

ima u shoppingu na grbavici, i u dallasu na otoci (u istoj zgradi gdje je i konzum)... nadam se da sam od pomoci :)
super, hvala puno :wink:
The 51st State

#294 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by The 51st State »

StupskaBitanga wrote:imas best
imace i as jelah umjesto amka.
the_stick

#295 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

The 51st State wrote:
?
NeenaSa

#296 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by NeenaSa »

LieToMe wrote:Dozivljaj dana je kad u Merkatoru/Konzumu dodjes na odjel suhomesnatih proizvoda i zelis da uzmes malo suhog mesa i onda prodavacica pocne pricu: ovo vam je masno, ovo je mekano, ako pocnem rezati raspace se.... oooo ovome je i rok istekao ne znam sto je uopste ovdje :shock:
Okrenes se i krenes kupiti pecivo i hljeb a tamo skockana teta vristi na radnike i govori: sklonite ove torte s poda preskacem cijeli dan preko njih :shock: :roll:
Okrenes se, ostavis korpu, izadjes lagano krenes kuci :cry: Toliko o tome da se nista nije promijenilo preuzimanjem Merkatora od strane Konzuma. :-)
Putem kuci molis Boga da je istinita prica da ce se na Socijalnom umjesto Interexa otvoriti Bingo da imas gdje otici kupiti po "povoljnim" cijenama i da ti nece reci "joj ovome je rok istekao ne znam sto je uopste ovdje" jer trenutno na lokaciji na kojoj zivim u krugu od 500 m sem HosetA :mrgreen: imam samo 4-5 konzuma :roll: (neko je vec ranije pobrojao)

Neko je pitao za pike, rekose da ce valjda ispostovati skupljanje do nove godine (ne bi me cudilo da u decembru daju neko saopstenje sta mozes kupiti za one pare koje skupis :roll:), popuste su vec ukinuli, ukidaju i onu kupovinu na rate (koliko mi kolegice rekose, nemam zelenu piku pa ne znam)...

Dobrodosli u Saraj'vo. :izet:
Ode sve bRezqurac. Brzinska zarada na nekvalitativnim proizvodima.
The 51st State

#297 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by The 51st State »

the_stick wrote:
The 51st State wrote:
?
ne znam, valjda su i onaj veliki market uzeli gdje je sad amko uz kupovinu klasa, gdje je prije bio mims.
StupskaBitanga

#298 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Mims-Merkur je imao supermaarket u Vogošći koju su Selimovići izdali Amku
Jedino ako objekat izvan Vogošće na ulazu ne bude Klasov koji Selimoviči nikad nisu otvorili
bach

#299 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by bach »

StupskaBitanga wrote:Mims-Merkur je imao supermaarket u Vogošći koju su Selimovići izdali Amku
Jedino ako objekat izvan Vogošće na ulazu ne bude Klasov koji Selimoviči nikad nisu otvorili
Nekadašnji UPI Supermarket u Omladinskoj u Vogošći , kasnije MIMS - MERKUR , kasnije Amko danas je u pod upravom Klasa odnosno ekipe iz Tešnja...
StupskaBitanga

#300 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Znači tu je sada Klas?
Post Reply