a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
- p206
#276 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
usisivači para i jedni i drugi, koliko su dosad uložili u BiH...ništa, plate ono nešto radnika a sav kajmak ode vani
ja da sam načelnik nekog grada, ne bi dozvolio gradnju ni jednog tržnog centra a da se ugovorom ne obavežu na izgradnju i održavanje nekog društveno korisnog objekta, koji neće biti njihovo vlasništvo, nego države
ja da sam načelnik nekog grada, ne bi dozvolio gradnju ni jednog tržnog centra a da se ugovorom ne obavežu na izgradnju i održavanje nekog društveno korisnog objekta, koji neće biti njihovo vlasništvo, nego države
- General_Jackson
#277 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Već jesu! pola osoblja iz Ložioničke je danas bilo u Alti i ima novih faca.StupskaBitanga wrote:a i da izmješaju radnike jer je to njihova politika
Od Istočnog Sarajeva do Pala preko ovog Sarajeva samo rotiraju radnike iz prodavnice u prodavnicu
-
StupskaBitanga
#278 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
pa oni i ne grade vec rentajup206 wrote:usisivači para i jedni i drugi, koliko su dosad uložili u BiH...ništa, plate ono nešto radnika a sav kajmak ode vani
-
kakavdanakneiskustvu
#279 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ned071 wrote:kanton ima vjerovatno i vuise od toga. to sto vi vidte da se trpaju su drzavni sluzbenici, bankari, i slicno. obican svijet kupuje na heci i u skafi i zaboli ga za merkatorWind wrote:750??
I pun klinac zaposlenih kod stranaca
-
kakavdanakneiskustvu
#280 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
ivannn wrote:čekaj, jel ovo zbilja istina jer ni antičkom rimu se nije moglo "privodit" u zatvor zbog dugovanja a kamoli danasNed071 wrote:..bo vas merkator i prutići štanglice
http://www.avaz.ba/clanak/137102/samohr ... -za-struju
I meni je ovo za ne povjerovati,predizborna propaganda vjerovatno
-
bull21
#281 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Duguju i dugovali su ljudi i više pa im nikad ne pokucaše drotovi na vrata tako da... hAvaz tipično, laže k'o kurva na sudu.
- karanana
#282 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
nakon dva neplacena racuna ti iskljuce struju, a 2 hiljade i nesto maraka je mozda i dvije godine neplacanja.
-
the_stick
#283 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Pazi sad ovo... krenes od otoke prema gradu:bach wrote:Vogošća, moja mala zelena i korumpirana
U glavnoj ulici, ako se tako može nazvati Jošanička nekadašnja Moše Pijade ima Konzum i tu je Konzom otkako postoji naselje, od 1948.
Manje od 100 metar od njega u Hayatovom WOG -u je Merkator sada jel' Konzum.
To su dva Konzuma u manje od 100 metara. Malo dalje je jedan DP koji bio u vlasništvu Merkatora, sada je u vlasništvu Konzuma. Malo dalje od njega je još jedan DP odnosno još jedan Konzum budući.
Neki kilometara dalje, na ulazu u Vogošću, kod je EP pumpe je još jedan Konzum.
Pet Konzuma za naselje sa dvije ulice je malo - više previše.
Lijevo u dalasu konzum
Malo dalje na cvili desno konzum, prije zgrade gdje je tv1
Malo dalje, lijevo konzum u zgradi sipada
Lijevo od glavne ulice, u zgradi preko puta uniprometa konzum, mercator socijalno, konzum koreja
Desno od glavne ulice shopping na grbavici dp, bivsi elpi konzum
Dalje glavnom ulicom, importanne konzum
Alta mercator
Scc konzum
Kad se krene izmedju alte i holiday inna, na cosku kranjceviceve konzum
Preko puta scc, na tramvajskoj dp
Valtera perica iza vrazove dp
bbi konzum
iza bbi cosak radiceva z. beretki dp
dalje u z. beretki kod bivseg centrala konzum
sad je ovo malo dalje od glavne ceste ali opet tu negdje
ciglane, preko puta binga konzum
malo uzbrdo na kosevskom dp
izmedju stadiona i pionirske dp
Iznad velikog parka dp
dalje gore na bjelavama, ulica zaima sarca dp i preko puta konzum
visnjik dp
i sad je to sve konzum, a kad krenes od otoke autom sve ove lokacije mozes obici za neki 20 min... a pretpostavljam da sam usput zaboravio jos pokoju radnju ili ne znam za nju...
- BHF_Manijak
#284 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ma upravo! Kakav zatvor kakvi bakraci... Ne platis dva sijeku te odmah, a satro da su pustili da se ovoj nabesa 2 milje... Kakvi debili u Avazu, da ne povjerujes!karanana wrote:nakon dva neplacena racuna ti iskljuce struju, a 2 hiljade i nesto maraka je mozda i dvije godine neplacanja.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#285 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
imaš na Č.Villi još jedan konzum, 100m od ovog pored apoteke dinathe_stick wrote:Pazi sad ovo... krenes od otoke prema gradu:bach wrote:Vogošća, moja mala zelena i korumpirana
U glavnoj ulici, ako se tako može nazvati Jošanička nekadašnja Moše Pijade ima Konzum i tu je Konzom otkako postoji naselje, od 1948.
Manje od 100 metar od njega u Hayatovom WOG -u je Merkator sada jel' Konzum.
To su dva Konzuma u manje od 100 metara. Malo dalje je jedan DP koji bio u vlasništvu Merkatora, sada je u vlasništvu Konzuma. Malo dalje od njega je još jedan DP odnosno još jedan Konzum budući.
Neki kilometara dalje, na ulazu u Vogošću, kod je EP pumpe je još jedan Konzum.
Pet Konzuma za naselje sa dvije ulice je malo - više previše.
Lijevo u dalasu konzum
Malo dalje na cvili desno konzum, prije zgrade gdje je tv1
Malo dalje, lijevo konzum u zgradi sipada
Lijevo od glavne ulice, u zgradi preko puta uniprometa konzum, mercator socijalno, konzum koreja
Desno od glavne ulice shopping na grbavici dp, bivsi elpi konzum
Dalje glavnom ulicom, importanne konzum
Alta mercator
Scc konzum
Kad se krene izmedju alte i holiday inna, na cosku kranjceviceve konzum
Preko puta scc, na tramvajskoj dp
Valtera perica iza vrazove dp
bbi konzum
iza bbi cosak radiceva z. beretki dp
dalje u z. beretki kod bivseg centrala konzum
sad je ovo malo dalje od glavne ceste ali opet tu negdje
ciglane, preko puta binga konzum
malo uzbrdo na kosevskom dp
izmedju stadiona i pionirske dp
Iznad velikog parka dp
dalje gore na bjelavama, ulica zaima sarca dp i preko puta konzum
visnjik dp
i sad je to sve konzum, a kad krenes od otoke autom sve ove lokacije mozes obici za neki 20 min... a pretpostavljam da sam usput zaboravio jos pokoju radnju ili ne znam za nju...
šoping grbavica (DP)
uostalom, evo spiska
http://www.konzum.co.ba/Prodavaonice/Popis.aspx
-
StupskaBitanga
- vjesticanametli
#287 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
da da vec prije 10 dana na dobrinji u merkatoru nepoznate drkende na kasiStupskaBitanga wrote:a i da izmješaju radnike jer je to njihova politika
Od Istočnog Sarajeva do Pala preko ovog Sarajeva samo rotiraju radnike iz prodavnice u prodavnicu
samo onu piku svucem i vozdra
- LieToMe
#288 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Dozivljaj dana je kad u Merkatoru/Konzumu dodjes na odjel suhomesnatih proizvoda i zelis da uzmes malo suhog mesa i onda prodavacica pocne pricu: ovo vam je masno, ovo je mekano, ako pocnem rezati raspace se.... oooo ovome je i rok istekao ne znam sto je uopste ovdje
Okrenes se i krenes kupiti pecivo i hljeb a tamo skockana teta vristi na radnike i govori: sklonite ove torte s poda preskacem cijeli dan preko njih
Okrenes se, ostavis korpu, izadjes lagano krenes kuci
Toliko o tome da se nista nije promijenilo preuzimanjem Merkatora od strane Konzuma.
Putem kuci molis Boga da je istinita prica da ce se na Socijalnom umjesto Interexa otvoriti Bingo da imas gdje otici kupiti po "povoljnim" cijenama i da ti nece reci "joj ovome je rok istekao ne znam sto je uopste ovdje" jer trenutno na lokaciji na kojoj zivim u krugu od 500 m sem HosetA
imam samo 4-5 konzuma
(neko je vec ranije pobrojao)
Neko je pitao za pike, rekose da ce valjda ispostovati skupljanje do nove godine (ne bi me cudilo da u decembru daju neko saopstenje sta mozes kupiti za one pare koje skupis
), popuste su vec ukinuli, ukidaju i onu kupovinu na rate (koliko mi kolegice rekose, nemam zelenu piku pa ne znam)...
EDIT: gdje sve ima bingo sem na Ciglanama, Alipasinom i u Hadzicima (posto sam jedino te do sad obilazila redovno) Ima li gdje u Novom Sarajevu?
Okrenes se i krenes kupiti pecivo i hljeb a tamo skockana teta vristi na radnike i govori: sklonite ove torte s poda preskacem cijeli dan preko njih
Okrenes se, ostavis korpu, izadjes lagano krenes kuci
Putem kuci molis Boga da je istinita prica da ce se na Socijalnom umjesto Interexa otvoriti Bingo da imas gdje otici kupiti po "povoljnim" cijenama i da ti nece reci "joj ovome je rok istekao ne znam sto je uopste ovdje" jer trenutno na lokaciji na kojoj zivim u krugu od 500 m sem HosetA
Neko je pitao za pike, rekose da ce valjda ispostovati skupljanje do nove godine (ne bi me cudilo da u decembru daju neko saopstenje sta mozes kupiti za one pare koje skupis
EDIT: gdje sve ima bingo sem na Ciglanama, Alipasinom i u Hadzicima (posto sam jedino te do sad obilazila redovno) Ima li gdje u Novom Sarajevu?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#289 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Nije NS ali ima kod Markala.LieToMe wrote:
- LieToMe
#290 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
ladyblue18 wrote:Nije NS ali ima kod Markala.LieToMe wrote:
Piiihhhhh i kad mi onda pocnu pricati Merkator vakav, Merkator nakav
-
the_stick
#291 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
ima u shoppingu na grbavici, i u dallasu na otoci (u istoj zgradi gdje je i konzum)... nadam se da sam od pomociLieToMe wrote:ladyblue18 wrote:Nije NS ali ima kod Markala.LieToMe wrote:
EDIT: gdje sve ima bingo sem na Ciglanama, Alipasinom i u Hadzicima (posto sam jedino te do sad obilazila redovno) Ima li gdje u Novom Sarajevu?Hvala Lady ali dok ja s posla do Markala, pa jos uletim u guzvu
ovaj mi je na ciglanama mnogo blizi
a i na alipasinom (tacno sam negdje na po puta i jednog i drugog) tnx anyway
![]()
-
the_stick
#292 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
http://www.bingotuzla.ba/centri.html#Sarajevo
ono sto me kod binga nervira je to sto uglavnom nemaju vlastiti parking, iako na web stranici pise da na ciglanama i na alipasinom imaju vlastiti parking.. gdje li samo...
ono sto me kod binga nervira je to sto uglavnom nemaju vlastiti parking, iako na web stranici pise da na ciglanama i na alipasinom imaju vlastiti parking.. gdje li samo...
- LieToMe
#293 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
super, hvala punothe_stick wrote:ima u shoppingu na grbavici, i u dallasu na otoci (u istoj zgradi gdje je i konzum)... nadam se da sam od pomociLieToMe wrote:ladyblue18 wrote: Nije NS ali ima kod Markala.Hvala Lady ali dok ja s posla do Markala, pa jos uletim u guzvu
ovaj mi je na ciglanama mnogo blizi
a i na alipasinom (tacno sam negdje na po puta i jednog i drugog) tnx anyway
![]()
-
The 51st State
#294 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
imace i as jelah umjesto amka.StupskaBitanga wrote:imas best
-
the_stick
#295 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
?The 51st State wrote:imace i as jelah umjesto amka.StupskaBitanga wrote:imas best
-
NeenaSa
#296 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Dobrodosli u Saraj'vo.LieToMe wrote:Dozivljaj dana je kad u Merkatoru/Konzumu dodjes na odjel suhomesnatih proizvoda i zelis da uzmes malo suhog mesa i onda prodavacica pocne pricu: ovo vam je masno, ovo je mekano, ako pocnem rezati raspace se.... oooo ovome je i rok istekao ne znam sto je uopste ovdje![]()
Okrenes se i krenes kupiti pecivo i hljeb a tamo skockana teta vristi na radnike i govori: sklonite ove torte s poda preskacem cijeli dan preko njih![]()
![]()
Okrenes se, ostavis korpu, izadjes lagano krenes kuciToliko o tome da se nista nije promijenilo preuzimanjem Merkatora od strane Konzuma.
![]()
Putem kuci molis Boga da je istinita prica da ce se na Socijalnom umjesto Interexa otvoriti Bingo da imas gdje otici kupiti po "povoljnim" cijenama i da ti nece reci "joj ovome je rok istekao ne znam sto je uopste ovdje" jer trenutno na lokaciji na kojoj zivim u krugu od 500 m sem HosetAimam samo 4-5 konzuma
(neko je vec ranije pobrojao)
Neko je pitao za pike, rekose da ce valjda ispostovati skupljanje do nove godine (ne bi me cudilo da u decembru daju neko saopstenje sta mozes kupiti za one pare koje skupis), popuste su vec ukinuli, ukidaju i onu kupovinu na rate (koliko mi kolegice rekose, nemam zelenu piku pa ne znam)...
Ode sve bRezqurac. Brzinska zarada na nekvalitativnim proizvodima.
-
The 51st State
#297 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
ne znam, valjda su i onaj veliki market uzeli gdje je sad amko uz kupovinu klasa, gdje je prije bio mims.the_stick wrote:?The 51st State wrote:imace i as jelah umjesto amka.StupskaBitanga wrote:imas best
-
StupskaBitanga
#298 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Mims-Merkur je imao supermaarket u Vogošći koju su Selimovići izdali Amku
Jedino ako objekat izvan Vogošće na ulazu ne bude Klasov koji Selimoviči nikad nisu otvorili
Jedino ako objekat izvan Vogošće na ulazu ne bude Klasov koji Selimoviči nikad nisu otvorili
- bach
#299 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Nekadašnji UPI Supermarket u Omladinskoj u Vogošći , kasnije MIMS - MERKUR , kasnije Amko danas je u pod upravom Klasa odnosno ekipe iz Tešnja...StupskaBitanga wrote:Mims-Merkur je imao supermaarket u Vogošći koju su Selimovići izdali Amku
-
StupskaBitanga
#300 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Znači tu je sada Klas?