Problem pasa lutalica
-
pakica_
#276 Re: Problem pasa lutalica
Izadjes malo u mahalu pa vidis ponasanje copora.. Ako te svaki ker u svakom coporu zaganja, prihvatit cu da zivimo tu gdje sve pse treba pobiti ovako ili onako..
Sve dok se to ne desi (a nece, to svako zna.. pa da ih mrzi ne znam ti koliko) samo se treba sprovoditi postojeci zakon po kom je dozvoljena eutanazija agresivnih pasa.. Problem je u tome sto edo ismo i njegova ekipa ne smiju hvatati agresivne pse, nego stenad i mirne cuke koji haman sami uskoce u njihova auta, a agresivni nastavljaju ujedat'.. E tu ti je najveci problem..
Sve dok se to ne desi (a nece, to svako zna.. pa da ih mrzi ne znam ti koliko) samo se treba sprovoditi postojeci zakon po kom je dozvoljena eutanazija agresivnih pasa.. Problem je u tome sto edo ismo i njegova ekipa ne smiju hvatati agresivne pse, nego stenad i mirne cuke koji haman sami uskoce u njihova auta, a agresivni nastavljaju ujedat'.. E tu ti je najveci problem..
- e-lla
#277 Re: Problem pasa lutalica
Naravno da nije ali mi nisu normalna ni većina predloženih rješenja. Uostalom to će na globalnom nivou morati riješiti više instance kad tad. Možda kad izađemo iz mračnog doba.uglavnomja wrote:a normalno ti je da copori podivljalih pasa ganjaju ljude po centru grada?
Postoje samo dvije opcije :eutanazija ili njemački model. Ali za bilo koju opciju ćemo se načekati.
- Pasiflora
#278 Re: Problem pasa lutalica
Odlicno @NIN 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#279 Re: Problem pasa lutalica
ja i dalje ne kontam
kako je riješeno u najboljim zemljama... a zna se koje su to
amerika švica japan njemačka
to treba prekopirati i ćao
fakat više ne kontam
fakat više ne kontam
- HomeSweetHome
#280 Re: Problem pasa lutalica
Postoji li ekipa u ovom gradu koja je za lovu spremna ponuditi "trajno rjesenje"? Bezbeli da postoji.
Vrijeme je da se organizujemo, jer od ovih prdimahovina na vlasti i ovih lezihljebovica iz dogtrastova, avmaovaca i ostalih ublehasa nema hajra. Svaki dan strahujem kako ce mi se djeca vratiti iz skole, ne mogu da spavam od laveza copora para, djeca mi se boje izaci na ulicu, u strahu su i zive izolovani od svijeta, od ulice, od djetinjstva... E, ne moze vise.
Udruzimo se, organizujmo se nekako. Hajmo osnovati udruzenje za zastitu ljudi od pasa lutalica! Sta god u pm, ali ovako vise ne ide... Ja sam fakat na rubu zivaca, necu jos dugo moci ovako durati i onda nek im je Bog na pomoci, i lutalicama i svim drugim hajvanima u mahali...
A ne daj Boze da neko pasce samo zalaje na moje dijete, samo da ga prepadne da ne pricam o ujedima ne daj Boze, bila bih u stanju da ga golim rukama i zubima raskomadam na sis-cevab!
p.s. Cuj eutanazija samo za agresivne pse... A kako cemo znati da je odredjena jedinka agresiva??? Kad napadne dijete??? Sve to treba eutanazirati i zdravo. I ne stoji ta teorija bas... ja svaki dan dva puta dnevno susrecem istu grupu pasa lutalica, neki put su mirni, a neki put se krve izmedju sebe, a neki put laju na ljude i trce za autima ko da ce ih rastrgati. Sve jedni te isti psi...
Vrijeme je da se organizujemo, jer od ovih prdimahovina na vlasti i ovih lezihljebovica iz dogtrastova, avmaovaca i ostalih ublehasa nema hajra. Svaki dan strahujem kako ce mi se djeca vratiti iz skole, ne mogu da spavam od laveza copora para, djeca mi se boje izaci na ulicu, u strahu su i zive izolovani od svijeta, od ulice, od djetinjstva... E, ne moze vise.
Udruzimo se, organizujmo se nekako. Hajmo osnovati udruzenje za zastitu ljudi od pasa lutalica! Sta god u pm, ali ovako vise ne ide... Ja sam fakat na rubu zivaca, necu jos dugo moci ovako durati i onda nek im je Bog na pomoci, i lutalicama i svim drugim hajvanima u mahali...
A ne daj Boze da neko pasce samo zalaje na moje dijete, samo da ga prepadne da ne pricam o ujedima ne daj Boze, bila bih u stanju da ga golim rukama i zubima raskomadam na sis-cevab!
p.s. Cuj eutanazija samo za agresivne pse... A kako cemo znati da je odredjena jedinka agresiva??? Kad napadne dijete??? Sve to treba eutanazirati i zdravo. I ne stoji ta teorija bas... ja svaki dan dva puta dnevno susrecem istu grupu pasa lutalica, neki put su mirni, a neki put se krve izmedju sebe, a neki put laju na ljude i trce za autima ko da ce ih rastrgati. Sve jedni te isti psi...
- uglavnomja
#281 Re: Problem pasa lutalica
pakica_ wrote:Izadjes malo u mahalu pa vidis ponasanje copora.. Ako te svaki ker u svakom coporu zaganja, prihvatit cu da zivimo tu gdje sve pse treba pobiti ovako ili onako..
ne kontam strucnjaka za pse kako moze nesto ovako izjaviti.
pas je coporativna zivotinja.
copor ima vodju
vodja je najegrisivnija i najjaca jedinka
svi ostali clanovi copora slijede vodju
copor se bori za tetiroiju
copor se bori za hranu (kao i sve ostale divlje zivotinja)
coporu je covjek neprijatelj koji hoda njegovom teritorijom
...
i najpitomija jedinka ce se prilagoditi okruzenju da opstane, tj. primice mentalitet copora i tako se ponasati
zato price o tuznim okicama ...
- Radio Sarajevo
#282 Re: Problem pasa lutalica
Kako je to riješeno u Skandinaviji?uglavnomja wrote:pakica_ wrote:Izadjes malo u mahalu pa vidis ponasanje copora.. Ako te svaki ker u svakom coporu zaganja, prihvatit cu da zivimo tu gdje sve pse treba pobiti ovako ili onako..
copor ima vodju
vodja je najegrisinija i najjaca jedinka
copor se bori za hrani (kao i sve ostale divlje zivotinja)
...
i najpitomija jedinka ce se prilagoditi okruzenju da opstane, tj. primice mentalitet copora i tako se ponasati
- jasko_ba
#283 Re: Problem pasa lutalica
Sva borba je ostala za Sarajevo i Zenicu. Takvih problema nema u vecini BiH. Ocigledno je da se neko namjerno skoncentrisao na ova dva grada jer tu su najvece pare sto se tice ove situacije. Zbog toga je sav taj silni napor "ljubimaca" i internet hipstera.HomeSweetHome wrote:Postoji li ekipa u ovom gradu koja je za lovu spremna ponuditi "trajno rjesenje"? Bezbeli da postoji.
- OldMayor
#284 Re: Problem pasa lutalica
Pa rijeseno je tako da pofataju cuke, drze ih u azilu 20-30 dana, nude da ih neko pokupi ko zeli. Ako ih niko ne pokupi. Uspavaju ih.Black swan wrote:ja i dalje ne kontam
fakat više ne kontam
Tako da ni oni koji vole cuke ne mogu nesto srat, jer imali su priliku, ako ih vole neka ih vode kuci.
A ne mogu ni oni kojima smetaju, jer su sklonjeni sa ulica.
E sad skontaj ako jedna Njemacka nema love da te cuke hrani godinama, sta mi onda ustvari hocemo.
Milion stvari smo pokusali iskopirati od stranaca, i to vecinom one koje su nefunkcionalne kod nas, a one koje treba da iskopiramo necemo. To ti je bosnjo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#285 Re: Problem pasa lutalica
jopet pakica i njezin copor su breke
ovakvi psi su neprocjenjivi...za psa treba paznja, dresura itd itd ...ovi copori ni za klinacSAD: Sahrana i komemoracija za psa kao za policajca
Trogodišnji belgijsko-njemački ovčar Kye ubijen je na policijskoj dužnosti 24. augusta, a na njegovu sahranu je došlo preko 1.000 ljudi.
Pas je bio pripadnik policijskih snaga Oklahoma Cityja, a njegov partner u sprovođenju zakona bio je Ryan Stark sa kojim je proveo više od dvije godine.
Sahrana je uključivala sve policijske počasti kako bi se odala zahvalnost hrabroj životinji.
Kye je ubijen nožem prilikom pokušaja savladavanja 22-godišnjeg bjegunca od zakona Marka Salazara. Policajac Stark je vidjevši napad na psa otvorio vatru i ubio Salazara.
Kye je preminuo od zadobijenih rana dan nakon napada.
- Zavatoni
#286 Re: Problem pasa lutalica
Pozivam sve političke opcije koje se pripremaju za predstojeće izbore na kantonalnom nivou da iznesu prijedlog hitnog i vanrednog rješavanja problema pasa lutalica u gradskim općinama Sarajeva... problema koji poprima dramatične razmjere i koji će izazvati građane da samoinicijativno rješavaju problem metodama koje nisu humane... a kako bi zaštitili osnovna ljudska prava... na sigurnost i na slobodu kretanja...sebe i vlastite djece.
Pozivam načelnike sarajevskih gradskih općina da reagiraju i u narednih mjesec dana počnu da rješavaju problem...Bećireviću i Hadžibajriću...nalazite se na listama...u pamet!!!
Pozivam sve na ovom forumu da civilizirano komuniciraju... nemojte da se dijelimo na zaštitnike djece vs zaštitnike pasa... to nije normalna podjela... barem meni nije...
Pozivam načelnike sarajevskih gradskih općina da reagiraju i u narednih mjesec dana počnu da rješavaju problem...Bećireviću i Hadžibajriću...nalazite se na listama...u pamet!!!
Pozivam sve na ovom forumu da civilizirano komuniciraju... nemojte da se dijelimo na zaštitnike djece vs zaštitnike pasa... to nije normalna podjela... barem meni nije...
-
pakica_
#287 Re: Problem pasa lutalica
Pakica je prva rekla da velikog bijelog s breke treba roknu't, pici, prema tome....
ostali su sklonjeni, a on nije.. Eto ti hvataca..
Nego, vise suplje price pun k.. Ako se kome truju, nek' ih truje i cao.. Ja ih necu prestat hranit. Cao!
Sama sam ih sklonila barem 150 s ulice u proteklih par godina.. Sama! Bez avmau, bez evropskih donacija, bez paypala.. Nismo svi isti..
Nego, vise suplje price pun k.. Ako se kome truju, nek' ih truje i cao.. Ja ih necu prestat hranit. Cao!
Sama sam ih sklonila barem 150 s ulice u proteklih par godina.. Sama! Bez avmau, bez evropskih donacija, bez paypala.. Nismo svi isti..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#288 Re: Problem pasa lutalica
relativizacija je majka 
- pici
#289 Re: Problem pasa lutalica
ev jedna za borca...Cao!pakica_ wrote:Pakica je prva rekla da velikog bijelog s breke treba roknu't, pici, prema tome....ostali su sklonjeni, a on nije.. Eto ti hvataca..
-
Rizvan
#290 Re: Problem pasa lutalica
Jeste li vi svjesni da ova opsada traje duže, nego opsada u proteklom ratu? Od 2009 ima već 5 godina. 
- JaneEyre
#291 Re: Problem pasa lutalica
evo kako:Radio Sarajevo wrote:Kako je to riješeno u Skandinaviji?uglavnomja wrote:pakica_ wrote:Izadjes malo u mahalu pa vidis ponasanje copora.. Ako te svaki ker u svakom coporu zaganja, prihvatit cu da zivimo tu gdje sve pse treba pobiti ovako ili onako..
copor ima vodju
vodja je najegrisinija i najjaca jedinka
copor se bori za hrani (kao i sve ostale divlje zivotinja)
...
Norwegian authorities fear that a pack of stray dogs from Russia has settled in the Pasvik valley.
By
Trude Pettersen
February 14, 2014
A pack of up to twelve dogs has been spotted on both sides of the border the last few months. They cross the ice-covered river that separates Norway form Russia and are drawn to farms and houses in search for food. The police requests people living in Pasvik not to leave food outside and to wrap their garbage carefully before placing it in the trash can.
“We are afraid a pack of stray dogs is about to settle in the Pasvik valley and will shortly summon authorities to a meeting to discuss whether or not a stock of wild dogs is something we want to have in the Norwegian fauna”, Superintendent Einar Ingilæ from the Kirkenes police says to NRK.
Police patrols along the border will now start using weapons, so that they can shoot any wild dogs they see.
“The situation is highly unusual”, Magne Asheim from the State Nature Supervision says. «When there are as many wild dogs as now, they become a disturbance and a danger to animals in the area.” When animals that are unwanted in Norwegian fauna are found, they are normally trapped and killed. Raccoon dog is one such animal that has been found in Pasvik. Asheim says he will not start taking the wild dogs out until he is ordered to do so by environmental authorities.
Stray dogs from Russia are unwanted in Norway because they can infect dogs and other animals with dreaded illnesses like rabies and Echinococcus (tapeworms). Both diseases have been found on the Kola Peninsula. Two wild dogs were shot in Pasvik in December and sent to examination, but none of them had any diseases.
- jasko_ba
#292 Re: Problem pasa lutalica
Definitivno su ovdje neke jace droge.
To su ovi silni internet aktivisti, jel tako pakice
. Naravno, paypal se uvijek ubaci medju sve te informacije.

Last edited by jasko_ba on 11/09/2014 10:25, edited 1 time in total.
- pici
#293 Re: Problem pasa lutalica
guzil ko ove zenmske...mislim sevap je

-
pakica_
#295 Re: Problem pasa lutalica
Meni je vise postao cirkus i to da ljudi kad su stvarno ujedeni budu ismijani od strane jakoraznih cukoljubaca.. Nije svaki insan isti, nije svaki hajvan isti
Moji psi koji su voljeni vise nego sto neko voli svoju djecu da samo ruzno pogledaju nekoga bez razloga bilo bi uspavani u roku od odmah, a s druge strane ako odbrane mene ili kucu ili sebe ili stajaznam halalalila bih im i da raskomadaju nekoga ko je.predstavio opasnost plus.bi dobili po kilu teletine poslije toga!
Problem postoji, to niko ne spori, ali isto tako malo pretjerujete kad kazete da se ne moze maknut od divljih krvozednih kerova koji vrebaju iz grma..
Moji psi koji su voljeni vise nego sto neko voli svoju djecu da samo ruzno pogledaju nekoga bez razloga bilo bi uspavani u roku od odmah, a s druge strane ako odbrane mene ili kucu ili sebe ili stajaznam halalalila bih im i da raskomadaju nekoga ko je.predstavio opasnost plus.bi dobili po kilu teletine poslije toga!
Problem postoji, to niko ne spori, ali isto tako malo pretjerujete kad kazete da se ne moze maknut od divljih krvozednih kerova koji vrebaju iz grma..
- Hemera
#296 Re: Problem pasa lutalica
Amela Turalic poznata lopuza iz azila Murai tamo sto su zlostavljali pse i ostale monstruozne radnje vrsili pod objasnjenjem brige za cuke.
A za Brankicu Rudan ne treba trositi rijeci,jos je ubijedjena da je novinarka.
Daleko je ona od toga,i to svjetlosnim godinama.
-
pakica_
#297 Re: Problem pasa lutalica
E hajde da se i s tobom negdje slozim (ovo oko amele, crkla dabogda)Hemera wrote:Amela Turalic poznata lopuza iz azila Murai tamo sto su zlostavljali pse i ostale monstruozne radnje vrsili pod objasnjenjem brige za cuke.
- Hajvan
#298 Re: Problem pasa lutalica
al najjace su ove sa klasičnim sindromom Dobrice Čosića--- "nije žena ujedena od strane pasa uličara, ona se samoujela ili je njen pas ujeo u avliji"
---------
BTW, obostrano se provaljuje i preuveličava…
No, pitanje za ove iz raznih psećih vakufa- oni su europski nastrojeni pa me zanima… jel vako u Europi? ha?
jes kuraC!
---------
No, pitanje za ove iz raznih psećih vakufa- oni su europski nastrojeni pa me zanima… jel vako u Europi? ha?
jes kuraC!
- Stjui
#299 Re: Problem pasa lutalica
naravno da problem postoji i naravno da ga više ne možete osporavat i niko ni najmanje ne pretjeruje. obećali ste tristo puta da se nećete javljati i trolati po temama koje otvore zabrinuti građani, a vi opet provocirate i minirate temu. imate cijeli svoj podforum,nemojte biti bezobrazni!pakica_ wrote: Problem postoji, to niko ne spori, ali isto tako malo pretjerujete kad kazete da se ne moze maknut od divljih krvozednih kerova koji vrebaju iz grma..
-
pakica_
#300 Re: Problem pasa lutalica
U evropi imas drugu vrstu sistema.. Kaznjavanje za napustanje zivotinja (ko mi jos jednom kaze da nema rasnih na ulici, sve njih cu mu pred kucu dovuc), donacije ljudi za azile, uredne azile a ne kao kod nas, ubi se kes a kerovi gluho bilo zive.. Pa imas medijske promocije udomljavanja itd.. Mi se porediti ne mozemo jer kod nas niko i nikad nije kaznjen za napustanje zivotinja, konkretno pasa, a kamoli sta drugoHajvan wrote:al najjace su ove sa klasičnim sindromom Dobrice Čosića--- "nije žena ujedena od strane pasa uličara, ona se samoujela ili je njen pas ujeo u avliji"![]()
---------
jes kuraC!
Fulio si osobu.. Ja nisam dio nikakvih "vi" kojima se.obracas, niti dadoh obecanja koja sanjas, niti trolam, nego sam sasvim regularan ucesnik forumske.diskusijeStjui wrote:
naravno da problem postoji i naravno da ga više ne možete osporavat i niko ni najmanje ne pretjeruje. obećali ste tristo puta da se nećete javljati i trolati po temama koje otvore zabrinuti građani, a vi opet provocirate i minirate temu. imate cijeli svoj po.dforum,nemojte biti bezobrazni!