Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post Reply
gepard_

#276 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by gepard_ »

Pokajnik je napisao/la:
Kad je riječ o teritorijama,nema rješenja sa kojima će svi biti zadovoljni i koji će svi smatrati pravičnim
.Bošnjaci najčešće ističu navodnu nepravdu u teritorijalnoj podjeli
tj.da su u istoj zakinuti ali često zaboravljaju da je Bošnjacima priopao i ne mali broj opština u kojima su bili tek relativna večina ili tačnije manjina u odnosu na kršćansko -hrišćansku večinu kao što su Bugojno i Travnik.
:lol: :lol: :lol: notorna laz . laz i teska laz . sta drugo ocekivati od ljudi koji kupuju majice sa likom sratka smradica i tako doniraju njegovu porodicu koja kupuje pelene i salje u hag .ali nema veze vratimo se teritorijalnoj podjeli :? o cemu ti pricas mozgonja :shock: Bi H je medjunardono priznata drzava i ima svoje granice . ako mislis da trebinje i ljubuski nisu moji gradovi samo zato sto tamo zivi vise ,, krscano hrisacana nego budista :D dakle ako mislis da ti gradovi nisu moji grdno se varas . Bosnjaci nikada , ama bas nikada nisu rekli da su nezadovljni terotirlanom podjelom jer nikakakva podjela po nacinalnom kljucu nikad nije napravljena niti ce biti napravljena . Jedino da nam agresor Srbija vrati Sandzak .
gepard_

#277 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by gepard_ »

Hafis wrote:......a hrvatski stijeg će se vioriti na Trebeviću :zzzz:
eee ti si pokusaji propali nekoliko puta u zadnjih stotinjak godina . red je da i mi probamo . na vasem primjeru smo naucili da i ne kosta puno probati . par haskih optuznica .
Hafis

#278 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by Hafis »

Bujrum gazijo :zzzz:
gepard_

#279 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by gepard_ »

Hafis wrote:......a hrvatski stijeg će se vioriti na Trebeviću :zzzz:
eto viori se na kupresu i u vitezu se vijori na jednoj kuci gdje irgeti salijevaju plocu pa sta onda . i u njemackoj se viori na jednom restoranu u berlinu . pa sta onda :-?
gepard_

#280 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by gepard_ »

Hafis wrote:Bujrum gazijo :zzzz:
ja sam se salio sa granicama srednjovjekovne Bosne i postavio sam osmijeh da svako to vidi ( osim tebe ) . niti sam mitoman niti budala . Ja sam svjestan gdje su granice moje drzave . cijeli svijet je 92 priznao te granice . cijeli svijet . Samo postoje neki ljudi i neke drzave koje tako jednostavnu stvar ne mogu da shvate . Sada osjecaju posljedice a tek ce ih osjecati .
dalje

#281 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by dalje »

Opasni ovi Norvežani...
Hafis

#282 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by Hafis »

gepard_ wrote:
Hafis wrote:Bujrum gazijo :zzzz:
ja sam se salio sa granicama srednjovjekovne Bosne i postavio sam osmijeh da svako to vidi ( osim tebe ) . niti sam mitoman niti budala . Ja sam svjestan gdje su granice moje drzave . cijeli svijet je 92 priznao te granice . cijeli svijet . Samo postoje neki ljudi i neke drzave koje tako jednostavnu stvar ne mogu da shvate . Sada osjecaju posljedice a tek ce ih osjecati... .
Lijepo me jeza prođe.
Ti kume kao da si kandidat za reisa ili barem za člana predsjedništva, pa znaš stvari koje nisu dostupne običnim smrtnicima.
Ne znam kakve posljedice se osjećaju, i kakve će se osjećati? Reci ti nama da to neće opet kakav palež biti?
Toffee karamela

#283 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by Toffee karamela »

madner wrote:
Toffee karamela wrote:
madner wrote:Konstuitivnost nije cedo ZAVNOBIHa. To je cisto ponavljanje jedne te iste lazi. Prvi ustav NRBiH ne poznaje taj pojam, a taj ustav je kodifikacija principa ZAVNOBIHa. Prvi ustav gdje se konstitutivnost pominje je onaj iz '74.
Pa pojam nije imenovan ali ako se pominju tri naroda (mimo svih ostalih građana) i uvodi se u diskurs riječ narod (u smislu nacije) onda to jest začetak priče o konstitutivnosti. Ustav iz 1974 je sve to juridički kodificirao i ništa više.
Ustav iz 1946 ne pominje tri naroda. Pominje bosanski narod, radni narod Bosne i tako dalje. Dakle strogo gradjansko (tada radon) unutrasnje uredjenje. Konstutivnost, naspram toga, je nesto sasvim drugo.
O čemu ti pričaš ? Jesi li čitao manifest ZAVNOBIH-a ? "BiH nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska nego i srpska i hrvatska i muslimanska"

Izričito pominje tri etnosa!U svojstvu posjednika određene teritorije, a šta je konstitutivnost ako ne pravo na vlasništvo i raspolaganje istim!

O kakvom ti radnom narodu tupiš, to su ideološke odrednice koje nemaju veze s ovim gore!
dalje

#284 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by dalje »

A što vi čitate i pozivate se na ZAVNOBIH kad je taj dokument u današenje vrijeme bezvrijedan?
lua

#285 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by lua »

A jebi ga neki se pozivaju na Kosovski boj i dan-danas pa ništa.
dalje

#286 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by dalje »

allianzane wrote:
Pokajnik wrote:
KENJAC wrote:Konstitutivnost i promaja su cisto Bosanski izumi. !
Možda zato što je BiH jedna od ne baš mnogo višenacionalnih zemalja.
Kaze ko, vazi od kad, proglasio je takvu ko, autoritet da takvo nesto proglasi je ko?
Image

Prijepodne radikalni islamista - poslijepodne okorjeli multietničar.
zgembomaratonac

#287 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by zgembomaratonac »

Toffee karamela wrote:"BiH nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska nego i srpska i hrvatska i muslimanska"
"To je najveća podvala!" - odgovor Mustafe Cerića za TV1 14.9.2014:
http://www.youtube.com/watch?v=oYRT51oV ... hOAypvFzrg
(10-a minuta)

10.2.2013
Cerić je bio kategoričan u tome da se ne može unedogled živjeti u jednoj, a raditi za interese druge zemlje. Ne može se unedogled omalovažavati državnost i suverenost države BiH u korist druge države i očekivati od Bošnjaka da to mirno posmatraju.
- Zna se čija je Bosna i Hercegovina. Ona je zemlja Bošnjaka i svih ostalih koji je vole kao svoju domovinu i poštuju je kao svoju državu - smatra Cerić te postavlja pitanje da se na isti način može tražiti odgovor "čija je Hrvatska", jer u njoj ne žive samo Hrvati, kao što se može postaviti i pitanje "čija je Srbija", jer ni u njoj ne žive samo Srbi".

Naglasio je da je "floskula da BiH nije ničija, već svačija najveća podvala Bošnjacima, kojima se na taj način sugerira da odustanu od prava na zemlju i državu, njihovo je da budu mirni i pokorni i, naravno, zahvalni što su živi, u protivnom slijedi im progon, pogrom ili pokrštavanje da bi dva susjeda mogli podijeliti Bosnu i tako doći do konačnog rješenja 'Final Solution'".

Kao treću činjenicu naveo je da, znajući da nema naroda bez domovine, niti domovine bez naroda, "prirodno je pravo Bošnjaka da vole svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu i da se za nju bore kao za svoj životni prostor, gdje im je osiguran kontinuitet njihovog življenja" .
- Jednom zauvijek treba da se zna da je Bosna zemlja onih koji je iskreno vole i koji se istinski bore za njenu slobodu i suverenost. Bosna i Hercegovina nije nikad bila ni ničija ni svačija zemlja, oduvijek je bila i zauvijek će biti zemlja onih koji je vole i koji su za njenu čast i slobodu spremni dati živote - rekao je u intervjuu za Agenciju FENA Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa.

Zaključio je da je država životna potreba nacije, radi biološke zaštite, kulturne i civilizacijske održivosti, a da "Bošnjaci nisu nikad bili bez države, ali im je pravo na državu uvijek osporavano na različite načine".

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ija-zemlja
Bodkin

#288 Re: Konstitutivnost: Zasto, otkad i kako to osvanu u BIH?

Post by Bodkin »

ceris samo potvrdjuje price koje su se pricale o njemu dok je bio reis ;-)
Post Reply