Granična policija - konkurs
Moderator: anex
-
gerber7
#276 Re: Granična policija - konkurs
Test je bio težak. Ja sam očekivala da će kao i na svim normalnim testiranjima biti pitanja iz zakona, i eventualno nekih koja imaju veze sa poslom za koji smo se prijavili. A esej, očekujem da ću 0 dobiti, šta god da sam napisala, imaju puno pravo, nikakvog kriterija tu nema konkretnog.
Bitnije jeizgleda da znam nesto o historiji Havaja, nego nesto o graničnoj kontroli, ustavu, itd...jebo ih Havaji.
Bitnije jeizgleda da znam nesto o historiji Havaja, nego nesto o graničnoj kontroli, ustavu, itd...jebo ih Havaji.
-
Asylum
#277 Re: Granična policija - konkurs
hahahahaha kad su havaji pripojeni USA hahahaha
-
gerber7
#278 Re: Granična policija - konkurs
Ista su pitanja bila i u Tuzli. Ovo što oni pišu bilo za čin policajac, a ovo tvoje za inspektor.moke_017 wrote:dizdarr wrote:Hajde da napišemo pitanja, pa da se možemo orijentirati koliko smo uradili. Ja sam se sjetio 25 fali mi još 5., pa dodajte.
1. Okroisani Ustav, 2. Prvi njutnov zakon, 3. Osnovne boje, 4. Broj pokrajina u Njem., 5.valuta Irske, 6. broj kostiju u tijelu, 7. cirusi, kumulsi, 8. Godina prvog zrakoplova wright, 9. Godina rimskim brojevima MDCCCLXIX, 10. Godina sletanja na mjesec, 11. Životinje, gljive, biljke, imaju istu? 12. Zadatak -3na drugu x -2 na treću, 13. U kojem mjesecu je zemlja najbliža suncu, 14.Koji čin nepostoji, 15.Zakon o provjeri identiteta lica , 16. Plovilo koje uđe na terit. BiH kome se mora javiti, 17. Ulazak strani službenika sa vatrenim oružjem, 18. Granični incident, nadležnost, 19. Kada mogu GP ući na teritorij druge države, 20. Pripadnici stranih dužnosti koji štite predstavnike, 21. Članovi komisije 7 članova , njihov sastav ( ako neko zna odg na ovo pitanje da mi odgovori, jer sam zbunjen oko ovog), 22. Najzastupljeniji plin u atmosferi, 23. Koliko članica ima UN, 24. Donošenje Budžeta, 25. Prirast stanovništva za 10 promila...
Evo skoro vrištim od muke, inače za sebe smatram da sam po opštem znanju zemlja, a i drugi mi to kažu razočaro sam se, sad kad sam sjeo za google i vidio fulo sam masa, pa jbte kakva su ovo pitanja bila ovo ne bi odgovorio ni najpametniji lik.![]()
![]()
Evo neka pitanja iz Tuzle pošto vidim da nisu bila ista:
1. kad su Havaji pripojeni USA,2. kako se zove neka fobija od nečeg (nisam mogo ni zapamtit), kad je se završio 1 sv rat. tačan datum, 3. šta simboliše broj zvjezdica na zastavi eu, itd. ne mogu daljepreviše sam se nado u ovo a haman padam 100%
-
dizdarr
#279 Re: Granična policija - konkurs
Ovo su bili iz Banja Luke, vjerovatno Sarajevo isto.moke_017 wrote:dizdarr wrote:Hajde da napišemo pitanja, pa da se možemo orijentirati koliko smo uradili. Ja sam se sjetio 25 fali mi još 5., pa dodajte.
1. Okroisani Ustav, 2. Prvi njutnov zakon, 3. Osnovne boje, 4. Broj pokrajina u Njem., 5.valuta Irske, 6. broj kostiju u tijelu, 7. cirusi, kumulsi, 8. Godina prvog zrakoplova wright, 9. Godina rimskim brojevima MDCCCLXIX, 10. Godina sletanja na mjesec, 11. Životinje, gljive, biljke, imaju istu? 12. Zadatak -3na drugu x -2 na treću, 13. U kojem mjesecu je zemlja najbliža suncu, 14.Koji čin nepostoji, 15.Zakon o provjeri identiteta lica , 16. Plovilo koje uđe na terit. BiH kome se mora javiti, 17. Ulazak strani službenika sa vatrenim oružjem, 18. Granični incident, nadležnost, 19. Kada mogu GP ući na teritorij druge države, 20. Pripadnici stranih dužnosti koji štite predstavnike, 21. Članovi komisije 7 članova , njihov sastav ( ako neko zna odg na ovo pitanje da mi odgovori, jer sam zbunjen oko ovog), 22. Najzastupljeniji plin u atmosferi, 23. Koliko članica ima UN, 24. Donošenje Budžeta, 25. Prirast stanovništva za 10 promila...
Evo skoro vrištim od muke, inače za sebe smatram da sam po opštem znanju zemlja, a i drugi mi to kažu razočaro sam se, sad kad sam sjeo za google i vidio fulo sam masa, pa jbte kakva su ovo pitanja bila ovo ne bi odgovorio ni najpametniji lik.![]()
![]()
Evo neka pitanja iz Tuzle pošto vidim da nisu bila ista:
1. kad su Havaji pripojeni USA,2. kako se zove neka fobija od nečeg (nisam mogo ni zapamtit), kad je se završio 1 sv rat. tačan datum, 3. šta simboliše broj zvjezdica na zastavi eu, itd. ne mogu daljepreviše sam se nado u ovo a haman padam 100%
Ma ja sam isto tvog mišljenja i većine da ovo nije bio test koji bi pokazao nečije znanje "opšte". Čudno mi je da pitanja nisu bila o historiji BiH, geografiji BiH, književnosti BiH, malo sam začuđen, nije baš da nas nisu mogli ispreskakati i na domaćem terenu. Nažalost, pokazalo se da tamo gdje sam mislio da imam solidnu šansu, da sam fulao, pogotovo jer znam da sam npr. onaj test od vojske od 350 pitanja tačno odg. 344 na nekoj probi prvoj samostalnoj, pa sam se "ufurao" kao da imam šanse...
-
moke_017
#280 Re: Granična policija - konkurs
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 00:29, edited 1 time in total.
-
Asylum
#281 Re: Granična policija - konkurs
...pa što te to čudi...to je tradicija...oni su u bivšoj yugi tradicionalno radili samo po drzavnim sluzbama, sluzbama bezbjednosti, vojsci i slicno! i kad pogledaš u obzir stanje naših banana privreda i u pravu su...nema ništa do drzavnog posla.
-
moke_017
#282 Re: Granična policija - konkurs
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 00:29, edited 1 time in total.
-
gerber7
#283 Re: Granična policija - konkurs
Ako nisam pomiješala testove , mislim da je za prvi nivo bilo i "Šta označava prefiks PSEUDO u složenicama".
-
vazna
#284 Re: Granična policija - konkurs
Ovo sto rade sa ovim konkursima je stvarno smijesno. Razumijem da moras imati neko znanje iz opste kulture, ali da pitanje na konkursu u BiH bude koliko Njemacka ima saveznih drzava i slicno jegerber7 wrote:Test je bio težak. Ja sam očekivala da će kao i na svim normalnim testiranjima biti pitanja iz zakona, i eventualno nekih koja imaju veze sa poslom za koji smo se prijavili. A esej, očekujem da ću 0 dobiti, šta god da sam napisala, imaju puno pravo, nikakvog kriterija tu nema konkretnog.
-
Asylum
#285 Re: Granična policija - konkurs
pseudo je lažni 
po mom izračunu imam jedno 5 nepravilnih odgovora
onaj rimski broj sam popravljao tako da neznam hoće li priznati 
a jes i ja sam još na konkursu za direkciju primjetio puno ćirilice oko mene ko i danas...al da ti pravo kažem, oba puta nagodna omladina uklopimo se u pet minuta i suradjujemo ono za desetku...
po mom izračunu imam jedno 5 nepravilnih odgovora
a jes i ja sam još na konkursu za direkciju primjetio puno ćirilice oko mene ko i danas...al da ti pravo kažem, oba puta nagodna omladina uklopimo se u pet minuta i suradjujemo ono za desetku...
-
gerber7
#286 Re: Granična policija - konkurs
Da, da i ja sam tako odgovorilaAsylum wrote:pseudo je lažni
po mom izračunu imam jedno 5 nepravilnih odgovoraonaj rimski broj sam popravljao tako da neznam hoće li priznati
-
Asylum
#287 Re: Granična policija - konkurs
ja sam bio prije godinu na konkursu za direkciju i prije 3 mjeseca na konkursu za FUP...i tamo uopće nije bio problem napraviti grešku i prepraviti...
ovdje se vidi koliko hoće da isile sa ovim testom i nepopravljanjem grešaka da raja otpadne
ovdje se vidi koliko hoće da isile sa ovim testom i nepopravljanjem grešaka da raja otpadne
-
vazna
#288 Re: Granična policija - konkurs
Pa na svakom mogucem testu imas mogucnost da ispravis odgovor koji si dao, zasto su oni odlucili drugacije mislim da nije tesko shvatiti.Asylum wrote:ja sam bio prije godinu na konkursu za direkciju i prije 3 mjeseca na konkursu za FUP...i tamo uopće nije bio problem napraviti grešku i prepraviti...
-
gerber7
#289 Re: Granična policija - konkurs
Na svim mogućim konkursima u državnim institucijama, koji idu preko agencije za državnu službu odgovori se fino mogu ispravljati. prekrižiš fino, potpišeš se pored tog prekriženog, odabereš novi odgovor, i svi sretni...a ovdje kao nema ispravljanja, ipak je to policija, mora se biti nepogrešiv. 
- Malik Urcic
#290 Re: Granična policija - konkurs
Evo nekih pitanja sa testa za inspektora, posto sam radio oba testa. Za inspektora sam puno bolje uradio.
1. Kad je poceo WWI?
2. Kad je zavrsio WWI?
3. Prvi Bosanski kralj?
4. Sta oznacavaju zvjezdice na zastavi evropske unije?
5. Kad su Havaji pripojeni USA?
6. Koliko ima linija (ono gdje se note pišu)?
7. Sta je agorafobija?
8. Koje su oruzje prvi put upotrbili Britanci u nekoj bitci 1914 (mislim, tako nekako)??
9. 9. simfonija LVB, cega je himna?
10. ko je skladao 9. simfoniju, himnu evropske unije? (Na ova dva pitanja su prakticki sami i odgovorili, fakat su glupi)
11. Šta je drzavna granica?
12. Ko vodi potitiku vanjskih poslova?
13. Rimski broj?
14. između koje dvije planete se nalazi zemlja?
15. ČErčil je dobio Nobelovu za sta?
ne mogu se sjetiti više, ovi zakonska pitanja mi se pomjesala kad su slicna...
1. Kad je poceo WWI?
2. Kad je zavrsio WWI?
3. Prvi Bosanski kralj?
4. Sta oznacavaju zvjezdice na zastavi evropske unije?
5. Kad su Havaji pripojeni USA?
6. Koliko ima linija (ono gdje se note pišu)?
7. Sta je agorafobija?
8. Koje su oruzje prvi put upotrbili Britanci u nekoj bitci 1914 (mislim, tako nekako)??
9. 9. simfonija LVB, cega je himna?
10. ko je skladao 9. simfoniju, himnu evropske unije? (Na ova dva pitanja su prakticki sami i odgovorili, fakat su glupi)
11. Šta je drzavna granica?
12. Ko vodi potitiku vanjskih poslova?
13. Rimski broj?
14. između koje dvije planete se nalazi zemlja?
15. ČErčil je dobio Nobelovu za sta?
ne mogu se sjetiti više, ovi zakonska pitanja mi se pomjesala kad su slicna...
-
de balzac
#291 Re: Granična policija - konkurs
Koliko ste imali opcija za oznaciti?
- Malik Urcic
#292 Re: Granična policija - konkurs
4de balzac wrote:Koliko ste imali opcija za oznaciti?
-
gerber7
#293 Re: Granična policija - konkurs
1. Između kojih planeta se nalazi zemljina orbita? 2. Datum zavrsetka drugog svj, rata 3. Havaji 4.Najteža tvar na Zemlji 5. Winston Čerčil za šta je dobio Nobelovu nagradu 6. Agorafobija šta je 7. Šta simbolizuju zvjezde na zastavi EU 8. Drugi svj. rat datum početka 9. Akromatske boje 10.Šta nije definisano kao ovlaštenje propisano Zakonom o policijskim sluzbenicima ( ja sam stavila presretanje poziva) 11. Apatridi 12. Ko rješava granični incident 13. Granična linija šta je 14. Prvi Njutnov zakon 15.Ko donosi poslovnik o obuci pol. sl. 16. Nesto kao ko ne podlijeze granicnim provjerama ( ako neko zna konkretno , i koji je bio tacan odg) 17. Ko donosi disciplinsku odluku za laksu povredu sluzbene duznosti 18.deveta simfonija ko je komponovao 19. Opet deveta simfonija
20.Nesto oko nadleznosti direktora vezano za orzzje i municiju
Eto za drugi nivo... ako neko može da me dopuni...
Eto za drugi nivo... ako neko može da me dopuni...
-
amomamom11
#294 Re: Granična policija - konkurs
Zvao sam Moranu
rekla je sorry nemam pojma
-
Asylum
#295 Re: Granična policija - konkurs
tačno neko udaren na svemir je postavljao ova pitanja...danas sam se na ispitu šprdao kako da nisu stavili još planete da nabrajamo i nibiru dali postoji i slicno...kad evo na drugom ispitu su bukvalno imali o planetama hahahahahaha
oj šprdancije od testa...sa ovim konkursom prestajem pratiti policijske poslove...vala i biti dio tog glupog kolektiva je uvreda.
-
cazinjanin3
#296 Re: Granična policija - konkurs
Žali bože što smo učili pogrešno, jedino to, ostalo je ok, ionako se znao krajnji ishod. 
- vješalica
#297 Re: Granična policija - konkurs
ko da vam je neko zabranio da ponesete grafitnu olovku za slučaj da se predomislite ehhh 
-
7umadbro7
#298 Re: Granična policija - konkurs
Jel obavezno 6bodova minimalno iz eseja za prolaz dalje odnosno 60% kao u opcim pitanjima. Mozeli se proc u drugi krug sa npr 20 bodova iz pitanja i 4 boda iz eseja?
- Warashii
#299 Re: Granična policija - konkurs
Meni samo onda nisu jasni svi oni vicevi u glupim policajcima, a u neke sam se uvjerio i licno, kada znaju ovakve stvari?
Mislim nisu to sad neka aman za aman teska pitanja ali budimo relani da to vise nije sfera interesovanja mog zivota, mozda dok sam imao 20 godina zivota ali danas nije.
U jednu ruku mi je drago sto se ne prijavih na konkurs, jer toliko imas prepreka da ces na nekoh 100% pasti i neces proci a "odabrani" koji svejednu padnu sa tobom, prodju.
A kako me je tek raspizdila ona stvar o ucenjima zakona u periodu testiranja. Pa sta ce, oni koji budu primljani, da uce onih 12 mjeseci na akademiji?
Mislim nisu to sad neka aman za aman teska pitanja ali budimo relani da to vise nije sfera interesovanja mog zivota, mozda dok sam imao 20 godina zivota ali danas nije.
U jednu ruku mi je drago sto se ne prijavih na konkurs, jer toliko imas prepreka da ces na nekoh 100% pasti i neces proci a "odabrani" koji svejednu padnu sa tobom, prodju.
A kako me je tek raspizdila ona stvar o ucenjima zakona u periodu testiranja. Pa sta ce, oni koji budu primljani, da uce onih 12 mjeseci na akademiji?
-
STIFLER777
#300 Re: Granična policija - konkurs
Ja sam i onako propao a esej je 0bodova sigurnoza mene7umadbro7 wrote:Jel obavezno 6bodova minimalno iz eseja za prolaz dalje odnosno 60% kao u opcim pitanjima. Mozeli se proc u drugi krug sa npr 20 bodova iz pitanja i 4 boda iz eseja?