US OPEN 2014

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
zarko.filip

#276 Re: US OPEN 2014

Post by zarko.filip »

Leopold_IV wrote:RF #18
Znas kako kazu u Bosni "kad se uvati za usi i zaigra kozaracko".
mushkile chibira

#277 Re: US OPEN 2014

Post by mushkile chibira »

Jao Chilkana, k'o brzi voz. Nisam fakat mislio da ce ikada biti u stanju osvojiti GS i jos pogotovo kad je uzeo Gorana za trenera (s obzirom na "mentalnu" reputaciju istog). Nakon poraza od Djokovica na French Open-u i odmah nakon toga ispadanja u prvom kolu London-a od Matosevica pa egzibicije u Hurlingham-u i poraza od Edmunda bio sam ubjedjen da ce opet po starom (nidje veze s mozgom). Svaka cast Nishikoriju na danas pokazanom i uprkos tome sto ga je pomeo u dva seta u Barceloni ovakvog Chilkana definitivno niko ne moze pobjediti. Svaka cast obojici svakako ali Chilkan ovo uzima.
zarko.filip

#278 Re: US OPEN 2014

Post by zarko.filip »

shake69 wrote:Znao sam da ce biti vraski tesko Rogeru na osnovu Chilkanove igre prekjuce te da, odigra li Medjugorac mec zivota, od finala nema nista. Nazalost, upravo se to desilo. Ona 2-3 returna na 0:2 u trecem setu odveli su Chilkana u pobjedu jer ne vjerujem da bi u cetvrtom setu onako visok procenat prvog servisa zadrzao a tada bi sve bilo moguce. Steta da se Federeru do titule, kao 2009 g. (Del Potro) namjerio tako raspolozen protivnik.
Ovako, u ponedjeljak svim srcem uz - Japanca.
Guslanje.Ovo mnogo lici na mec Nadal-Federer sa RG 2008 koji je Rafa dobio sa 6-1, 6-3, 6-0.
Od Rodzerove elegancije smo videli setnju u zadnjem gemu po osnovnoj liniji kao po korzu,poglede ka nebu u toku meca i prizivanje kise.Interesantno da niko ne spominje njegovu nervozu protiv gaela kada je udarao po mrezi i prigovarao sudiji sto ga nije obavestio(kao da je on duzan da mu to govori) koji je gem u pitanju da bi na vreme promenio reket.
aveos

#279 Re: US OPEN 2014

Post by aveos »

Image
animals

#280 Re: US OPEN 2014

Post by animals »

shake69 wrote:Znao sam da ce biti vraski tesko Rogeru na osnovu Chilkanove igre prekjuce te da, odigra li Medjugorac mec zivota, od finala nema nista. Nazalost, upravo se to desilo. Ona 2-3 returna na 0:2 u trecem setu odveli su Chilkana u pobjedu jer ne vjerujem da bi u cetvrtom setu onako visok procenat prvog servisa zadrzao a tada bi sve bilo moguce. Steta da se Federeru do titule, kao 2009 g. (Del Potro) namjerio tako raspolozen protivnik.
Asto uz Japanca..objasni poblize.. :D
zikamu

#281 Re: US OPEN 2014

Post by zikamu »

Tomahawk11 wrote:Cuj ponizen?! Pa onda je i Novak ponizen od Japanca :-) kakva vam je to prica? Covjek je bio puno bolji, servis, igra, svi elementi su na njegovoj strani. Samo je na ovom forumu ponizenje izgubiti u 1/2 GS :-) nisu ni ova dvojica pali s neba da igraju polufinale.
Govorim o Federeru, poso sam njegov strastveni navijac, a o Novaku neka sude njegovi obozavaoci. A da ga je Marin podero ko seljak Oslobodjenje - jeste. I jos zasladio sa onim asovima u zadnjem gemu.
Ne bih zelio da ispadnem "sourf loser", ali nikad nisam podnosio igrace kojima je servis bio najjace oruzje (Roddick, Isner, Raonic, Cilic...). Sve su to bili i jesu dobri igraci, ali nikad igracine. Ponekad bi im se i posrecilo, ali to nikad nije bilo dovoljno da se ostane u vrhu, jer rijec je o vrlo slozenoj i kompleksnoj igri, a ne iskljucivo o jakoj servi koja bi kao takva bila dovoljna da kompenzira sve ostale nedostatke...
Kakogod, cestitke Marinu i neka u ponedjeljak pobijedi bolji.
It_is_a_Leclerc

#282 Re: US OPEN 2014

Post by It_is_a_Leclerc »

Šteta za Novaka.

Izdajnik će ovo osvojiti, iako navijam za predstavnika prijateljskog Japana. Dakako.
radostan dan

#283 Re: US OPEN 2014

Post by radostan dan »

stalaktit wrote:Strašan meč. Nije Federeru dao niti jednu priliku, izdominirao ga totalno... Federer mijenjao taktiku 3-4 puta, ništa nije prolazilo, ako da je protiv zida igrao. A tek servis!

Bravo Marine!!!
vama damo, iskrene čestitke.....
zarko.filip

#284 Re: US OPEN 2014

Post by zarko.filip »

Posebno je interesantno sramno ponasanje publike na Artur Esu(kao i na finalu Vimbldona).Toliko galame i vriske da se dekoncentrise Marin a kao nagrada je dosao zadnji gem sa tri asa.Ma bravo Marine.
radostan dan

#285 Re: US OPEN 2014

Post by radostan dan »

animals wrote:
za koga bi švajcarac navijao nego za japanca? nije mala stvar,komšija je komšija... :mrgreen:
Romanista 101%

#286 Re: US OPEN 2014

Post by Romanista 101% »

jel se ovo snima neki film :-? :shock:
smijesni_ste

#287 Re: US OPEN 2014

Post by smijesni_ste »

Nema Novaka u finalu, ali će na BH forumima svejedno biti burno...šta ti je Bosna :D
animals

#288 Re: US OPEN 2014

Post by animals »

radostan dan wrote:
animals wrote:
za koga bi švajcarac navijao nego za japanca? nije mala stvar,komšija je komšija... :mrgreen:
Ma nema veze.bar je iskren :D
shake69

#289 Re: US OPEN 2014

Post by shake69 »

animals wrote:
Zato sto nikada ni trunku emocije nije pokazao prema zemlji odakle dolazi, koliko god izbor zastave pod kojom ce igrati je njegov licni cin, a kad ovo kazem tvrdim da sam procitao sve sto je relevantno rekao u svim medijima od pocetka karijere. Navijam za Shoguna u ponedjeljak i zato sto jedan Djovak, moze kazati 'predstavljam cijelu ovu regiju" i dopasti se tako svima koji vole ovu lijepu igru, i koje nacionalizam ne moze zatrovati, ali to od Chilkana neces cuti. Da sve on to dobro razumije i ciljano radi potvrdilo je protupitanje sarajevskoj novinarki prije 3-4 godine kako ima puno navijaca u Sarajevu.
"Stvarno", pitao je dva puta Medjugorac koji kad nema ni najmanje potrebe da kaze, bar zbog roditelja i brace koji zive u Hercegovini, da je rodjen u BiH, makar (predstavlja se uvijek da dolazi iz Hrvateske !?) , nakon svega, nemam ni ja nikakve emocije prema njemu! Kei, pozlatila ti se svaka prekosutra!
radostan dan

#290 Re: US OPEN 2014

Post by radostan dan »

šele bolan, aj dođi, zove nas dane jurić da mu preslušamo novi cd -

Image

zgibenije popa rođa federera
stalaktit

#291 Re: US OPEN 2014

Post by stalaktit »

radostan dan wrote:
stalaktit wrote:Strašan meč. Nije Federeru dao niti jednu priliku, izdominirao ga totalno... Federer mijenjao taktiku 3-4 puta, ništa nije prolazilo, ako da je protiv zida igrao. A tek servis!

Bravo Marine!!!
vama damo, iskrene čestitke.....
Hvala, baš me uveselio, hercegovačku višnjevaču pijem njemu u čast :)

U ponedjeljak, što bude, bude!
zarko.filip

#292 Re: US OPEN 2014

Post by zarko.filip »

It_is_a_Leclerc wrote:Šteta za Novaka.

Izdajnik će ovo osvojiti, iako navijam za predstavnika prijateljskog Japana. Dakako.
Mogli bi Novak i Rodja sutra da odigraju mec za trece mesto.Ko zna mozda su se dogovorili da izgube i zgrnu pare na kladionici.
It_is_a_Leclerc

#293 Re: US OPEN 2014

Post by It_is_a_Leclerc »

shake69 wrote:
animals wrote:
Zato sto nikada ni trunku emocije nije pokazao prema zemlji odakle dolazi, koliko god izbor zastave pod kojom ce igrati je njegov licni cin, a kad ovo kazem tvrdim da sam procitao sve sto je relevantno rekao u svim medijima od pocetka karijere. Navijam za Shoguna u ponedjeljak i zato sto jedan Djovak, moze kazati 'predstavljam cijelu ovu regiju" i dopasti se tako svima koji vole ovu lijepu igru, i koje nacionalizam ne moze zatrovati, ali to od Chilkana neces cuti. Da sve on to dobro razumije i ciljano radi potvrdilo je protupitanje sarajevskoj novinarki prije 3-4 godine kako ima puno navijaca u Sarajevu.
"Stvarno", pitao je dva puta Medjugorac koji kad nema ni najmanje potrebe da kaze, bar zbog roditelja i brace koji zive u Hercegovini, da je rodjen u BiH, makar (predstavlja se uvijek da dolazi iz Hrvateske !?) , nakon svega, nemam ni ja nikakve emocije prema njemu! Kei, pozlatila ti se svaka prekosutra!
Nole je kosmopolita.
Marin je rumeni Hercegovac. :lol:
zarko.filip

#294 Re: US OPEN 2014

Post by zarko.filip »

radostan dan wrote:šele bolan, aj dođi, zove nas dane jurić da mu preslušamo novi cd -

Image

zgibenije popa rođa federera
Koliko god ne mogu da spavam zbog Novaka toliko me ti oraspolozis.
smijesni_ste

#295 Re: US OPEN 2014

Post by smijesni_ste »

Nisam znao da Rizoto :D vodi 5:2 protiv Čilića i to 2x ove godine ga uzeo...to će mu pomoći dosta mislim na psihološkom planu
animals

#296 Re: US OPEN 2014

Post by animals »

smijesni_ste wrote:Nisam znao da Rizoto :D vodi 5:2 protiv Čilića i to 2x ove godine ga uzeo...to će mu pomoći dosta mislim na psihološkom planu
Vodio je i Federer i vise..pa vidi,kako zavrsi..
radostan dan

#297 Re: US OPEN 2014

Post by radostan dan »

Koliko god ne mogu da spavam zbog Novaka toliko me ti oraspolozis.

slušaj, ja bih m.uda svoja grizO od muke, koja je to debilčina...nema nadala, dobio mareja, ovaj mali mu izbaci vavrinku...kakva šansa da u finalu ponovo dobije -starca rođu od stotinu ljeta- i izjednači skor h2h.
i on majmun zijani...
sve znam...škrge, astma, k.urci, palci.

ali vjeruj...
otkako je šeki šele postavio onog guslara, znao sam da će rodžer da popuši...ne znam kako,jednostavno sam znao. :mrgreen:

cirkus...
smijesni_ste

#298 Re: US OPEN 2014

Post by smijesni_ste »

animals wrote:
smijesni_ste wrote:Nisam znao da Rizoto :D vodi 5:2 protiv Čilića i to 2x ove godine ga uzeo...to će mu pomoći dosta mislim na psihološkom planu
Vodio je i Federer i vise..pa vidi,kako zavrsi..
Ma znam, ali više sam htio naglasiti kako ih nisam do sad upratio baš
BHF_Manijak

#299 Re: US OPEN 2014

Post by BHF_Manijak »

zarko.filip wrote: Mogli bi Novak i Rodja sutra da odigraju mec za trece mesto.Ko zna mozda su se dogovorili da izgube i zgrnu pare na kladionici.
Sto da ne, nek puste i ovoj sirotinji da nesto osvoji. JEbo igrace koji proigraju sa 25-26 godina...

E moj Roger, jebo te dan onaj mahniti. Kakvu on sansu ne iskoristi Allahu dragi... Jos ga ubije ovaj Ero pesimista nadu. Mada i na faci mu se vidi da ga boli qrac, prije bi se sjebav'o k'o foka, sad se smije s Marinom i kikoce. Moj Roger...

Nakon ovog meca sam siguran da nece osvojti taj 18. GS. Ostat ce na 17., jer nema hljeba da on sa 34 i vise godina moze ista napraviti. Ovaj US je idealna sansa bio, al' ko mu je kriv kad je glup.

PS I ne kontam sto forumska masa onanise na ovog hercegovackog supka koji je suspendovan radi dopinga? Sportiste i qrac... Mozda se i sad necim puk'o.
Last edited by BHF_Manijak on 07/09/2014 01:04, edited 1 time in total.
radostan dan

#300 Re: US OPEN 2014

Post by radostan dan »

BHF_Manijak wrote: Ovaj US je idealna sansa bio, al' ko mu je kriv kad je glup.
jes glup ispao, pošteno.
Locked