Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moa wrote:Sve kontam ali ne kontam kad se covjek ozeni/uda i dobije dijete da se more okolo zajebavati stim i jos mi reci da se zaljubila. Pa jebem li mu misa kako dodjes u tu situaciju da se zaljubis. Zar dijete nije prioritet u pm..Osli smo svi u kurac ljepi.
Jbg. nekima ocigledno nije. Sebicnim osobama koje vise vole sebi ugoditi, nego pruziti ljubav nekom drugom. Ali dobro, to je druga vrsta ljubavi, koja s ovom temom nema neke veze.
No, vecina takvih se naposljetku vrati svojoj najruznijoj, i onda ne daa kontra nje rijeci rec.
Zato ta "najruznija" ako je stvarno pametna kao sto lua kaze, odjebat ce ga za sva vremena, razvod, pa trazi ljepsu pashice...
Debil ima dijete i opet hoda s nekim curicama, opija se... potpaliti cim dodje iz kafane, jos ce lakse da plane
Ma stipu suplju, to je zkroooooooz bezze...
Ja u svom okruzenju imam par drugova koji su isto tako, pozenili se, onda se sjebali kako je to zajebano bit u braku, i poceli po kafanama. Isti fazon, kud ne ozenih ovu manekenku, nego onu svoju rahljavu... I tako par godina!
Ali da vidis ti sad, valjda kad su potrosili tu fizicku privlacnost, iscejfili... to sad ne daju kontra ovih svojih boga-oca rec': najbolje zene na svijetu!!! Imaju super brakove, i kad s njima pricam i sa zenama im.
lua wrote:Epilog priče je da ga jeste odjebala i da sad sa svojom kćerkom živi u svom stančiću. Nema momka, ne traži nikog. Posvećena je maloj u potpunosti.
Koga je odjebala, simpaticnog jebaca zvani Romeo ili muza?
lua wrote:Joj reis jarane što me deprimiraš. Tačno ću krenuti upotrebljavati obrnute krstove i bijeli luk protiv matičara.
Sto... Pa normala je to, i tebi ce isto ovako bit, 95% slucajeva je tako - 5% su ovi koji se razvedu! Stvar je samo kako ces ti na sve to odreagirat...
Sto... Pa normala je to, i tebi ce isto ovako bit, 95% slucajeva je tako - 5% su ovi koji se razvedu! Stvar je samo kako ces ti na sve to odreagirat...
A sta ti mislis, da ti se u 5, 10, 30 godina braka a.B.d sutra - nece dogoditi da ti coek pocne sverat s nekom? E ja bih ga vala volio vidjeti kome ili kojoj se to nije desilo...
lua wrote:Evo da ja ispričam jednu priču s kojom sam se na poslu susrela. Momak i cura, upoznali se i zaljubili. Oboje završili faks, rade. On naslijedio kuću od starog, ona digla kredit pokupovala televizore, kuhinju napucala, sve što se namještaja tiče ona i njeni obezbijedili. I zatrudni ona nakon godinu dana braka, rodi divnu djevojčicu. On međutim krene hodati, nema ga do dva ujutro, nekad i po 2 dana. Ne javlja se na telefon. I jednom prilikom se označi na fb s nekom djevojkom, tada nekih 7 godina mlađom od njega. Ona mu oprosti, on opet. Ona mu ponovo oprosti, on opet. Da bi joj jednog dana rekao: "Od svih pički koje su oko mene hodale, ja najružniju oženim."...
Hele nejse... Šta mislite o ovom muškarcu? Da li je on kurva? I da li je on majmun i kreten? Ili ide ona uobičajena: "Muško ima svoje potrebe"
Moj ovaj jaran, on se isto tako rano ozenio, dobio dijete, sjebo se od braka, i onda poceo hodati po kafanama. I platu cim dobije, odmah za tri dana sve spiska sto na kafanu, sto na vodanje s kafanskim... i onda ostatak mjeseca glavom u zid! Odma svadja u kuci i to. Posudjivanje od raje, i sl...
Tako neko vrijeme, i valjda ti je jednom koliko sam ja skuzio, kad je ostao bez para, njemu njegova zena dala 100KM da se ne povlaci po kuci vec da ide u kafanu. I to je njega ujelo, kaze vidi meni moja zena dala joju da ja odvajam od usta svog djeteta, i od nje, i od sebe - umjesto da odemo negdje na planinu dan provest se - i da ja to trosim na raveku po kafani. Totalno se lik sjebo i ubehutio...
Poslije toga vise nikad, ali ono NIKAD, nije u kafanu usao ili nesto slicno. Sad svaka druga moja zena ovo, moja zena ono, smori vise... Al ona je tu kad se podvuce crta, pametno postupila... Gledam sad ih, bas su svi sretni, vidis na njima uvijek raspolozni i sl..
lua wrote:Evo da ja ispričam jednu priču s kojom sam se na poslu susrela. Momak i cura, upoznali se i zaljubili. Oboje završili faks, rade. On naslijedio kuću od starog, ona digla kredit pokupovala televizore, kuhinju napucala, sve što se namještaja tiče ona i njeni obezbijedili. I zatrudni ona nakon godinu dana braka, rodi divnu djevojčicu. On međutim krene hodati, nema ga do dva ujutro, nekad i po 2 dana. Ne javlja se na telefon. I jednom prilikom se označi na fb s nekom djevojkom, tada nekih 7 godina mlađom od njega. Ona mu oprosti, on opet. Ona mu ponovo oprosti, on opet. Da bi joj jednog dana rekao: "Od svih pički koje su oko mene hodale, ja najružniju oženim."...
Hele nejse... Šta mislite o ovom muškarcu? Da li je on kurva? I da li je on majmun i kreten? Ili ide ona uobičajena: "Muško ima svoje potrebe"
Ne zelim se pravdati...eto kurva sam. Nije mi bitno sta ljudi misle, jer nisu u mojoj kozi. Ne, ne bih zabranjivala ocu da bude s djetetom, ali, sada je u prilici, pa mu se ne posvecuje. Jedino sto pruza je to materijalno, ali ni to nije u stanju, pa smo ovisni o njegov roditeljima, kojima on rado prepusta brigu o vlastitoj porodici. Ti ljudi su bili jako dobri prema meni i jako me vole, on, s druge strane, u meni vidi samo "rupu" i nista vise i nekoga ko je prinudjen biti tu i jadan, jer nema "ledja", odnosno svoje roditelje. Moja zaljubljenost nema veze s mojim razvodom. Nisam je planirala, a o razvodu razmisljam mnogo godina prije poznanstva s ovim muskarcem. Mozda je samo doprinijela da vratim nadu da mozda i za mene postoji "ono pravo". Ne, nije mi bio rame za plakanje, nego, u citavom haosu od zivota i osjecaju samoce i uskracenosti, neka vrsta nade da ipak za mene postoji ljubav. To ne mora biti istina, nisam posve sigurna u njega, ali sam sigurna da se zelim razvesti. Ok je kriviti nekoga, ko se udao mlad, na neciji prvi osmjeh, a nije bio ulicna protuha. Zeljela sam dom, porodicu, ljubav. Dala sam se za taj brak. Nikako nije islo. Ne krivim ga. Eto, nek bude on dobricina, ja losa. I u tim okolnostima, nismo jedno za drugo. Moje dijete pati jer zivi u kuci gdje su trajno naruseni bracni odnosi. Licno sam muzu rekla za svoju ljubav (vama je seks i ljubav isto, ali nebitno), jer nisam htjela varati. Nisam taj tip. Njemu je sve svejedno, dokle sam tu i izigravam privid pred njegovim starcima. Meni je jako tesko njima priznati da je sve farsa. Moje dijete mi je najveci prioritet i otud strah da necu biti u stanju pruziti mu potrebno. Od onog u koga sam se zaljubila ne zelim traziti nista, ne zelim da stekne utisak, bas poput vas, da sam neko ko iskoristava ljude...jer bi to, tamam i kad bi me ozenio, uvijek u njemu stvaralo sumnju. I on se plasi, odgovornosti, necije suze. Niko od nas ne zeli povrijediti nekoga. Sto se mene tice, nek mene vrijedjaju, ali necu da trpe dobri ljudi i dijete. Zato je to jako komplikovana situacija. Pored toga, obrazovana sam ali radim za mizernu placu. Nije duzan da se o mom djetetu, ili da za moje odluke preuzme odgovornost neko drugi. Duzna sam brinuti, kao i djecakov otac. Moja situacija je, cini se bezizlazna...
wtfblesa wrote:Ne zelim se pravdati...eto kurva sam. Nije mi bitno sta ljudi misle, jer nisu u mojoj kozi. Ne, ne bih zabranjivala ocu da bude s djetetom, ali, sada je u prilici, pa mu se ne posvecuje. Jedino sto pruza je to materijalno, ali ni to nije u stanju, pa smo ovisni o njegov roditeljima, kojima on rado prepusta brigu o vlastitoj porodici. Ti ljudi su bili jako dobri prema meni i jako me vole, on, s druge strane, u meni vidi samo "rupu" i nista vise i nekoga ko je prinudjen biti tu i jadan, jer nema "ledja", odnosno svoje roditelje. Moja zaljubljenost nema veze s mojim razvodom. Nisam je planirala, a o razvodu razmisljam mnogo godina prije poznanstva s ovim muskarcem. Mozda je samo doprinijela da vratim nadu da mozda i za mene postoji "ono pravo". Ne, nije mi bio rame za plakanje, nego, u citavom haosu od zivota i osjecaju samoce i uskracenosti, neka vrsta nade da ipak za mene postoji ljubav. To ne mora biti istina, nisam posve sigurna u njega, ali sam sigurna da se zelim razvesti. Ok je kriviti nekoga, ko se udao mlad, na neciji prvi osmjeh, a nije bio ulicna protuha. Zeljela sam dom, porodicu, ljubav. Dala sam se za taj brak. Nikako nije islo. Ne krivim ga. Eto, nek bude on dobricina, ja losa. I u tim okolnostima, nismo jedno za drugo. Moje dijete pati jer zivi u kuci gdje su trajno naruseni bracni odnosi. Licno sam muzu rekla za svoju ljubav (vama je seks i ljubav isto, ali nebitno), jer nisam htjela varati. Nisam taj tip. Njemu je sve svejedno, dokle sam tu i izigravam privid pred njegovim starcima. Meni je jako tesko njima priznati da je sve farsa. Moje dijete mi je najveci prioritet i otud strah da necu biti u stanju pruziti mu potrebno. Od onog u koga sam se zaljubila ne zelim traziti nista, ne zelim da stekne utisak, bas poput vas, da sam neko ko iskoristava ljude...jer bi to, tamam i kad bi me ozenio, uvijek u njemu stvaralo sumnju. I on se plasi, odgovornosti, necije suze. Niko od nas ne zeli povrijediti nekoga. Sto se mene tice, nek mene vrijedjaju, ali necu da trpe dobri ljudi i dijete. Zato je to jako komplikovana situacija. Pored toga, obrazovana sam ali radim za mizernu placu. Nije duzan da se o mom djetetu, ili da za moje odluke preuzme odgovornost neko drugi. Duzna sam brinuti, kao i djecakov otac. Moja situacija je, cini se bezizlazna...
Pa jesi li voljela muza svog nekada prije, na pocetku? Zbog radi cega ste se odaljili jedno od drugog? Mozda bi se najprije trebala izjadati i isplakati na njegovom ramenu - mozda si tu ti ili on pogrijesili sto umjesto medjusobno, trazili ste druge za plakanje i jadanje - a bili ste najblizi.
Da li njemu mozes reci, prelomiti preko jezika, sve ovo gore sto si napisala - istim rijecima?