Neće ni oni Manijaci koji budu sjedili na dijelu tribine koji nema stolica.1946 wrote:Nije ispoštovano, jer mi nećemo imati stoliceBSn wrote:Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#276 Re: Sarajevski derbi
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#277 Re: Sarajevski derbi
Za uvezane pobjede protiv Budućnosti, Čelika, Slobode i Zrinjskog su dobili po 1300 KM mimo plate (naravno maximalno, po vremenu provedenom na terenu)veljaca wrote:Ne iznosi neistine ....
- Šibicar
#278 Re: Sarajevski derbi
Nadam se da neće biti više od cenera,to je i realno s obzirom da je derbi.svakako_lud wrote:Nije nekorektno 10km, ali se govori da će biti viša, a sa obzirom da nikad tolika nije u sezoni bila, onda jeste nekorektno...Šibicar wrote:Jel' to nekorektno da karta za sjever bude 10KM?
- svakako_lud
#279 Re: Sarajevski derbi
Šibicar wrote:Nadam se da neće biti više od cenera,to je i realno s obzirom da je derbi.svakako_lud wrote:Nije nekorektno 10km, ali se govori da će biti viša, a sa obzirom da nikad tolika nije u sezoni bila, onda jeste nekorektno...Šibicar wrote:Jel' to nekorektno da karta za sjever bude 10KM?
Jbg, 10 nije puno, ali izgleda da je nekom to malo da uzme...Ulaz za južnu, odnosno isočnu tribinu, vjerovatno će koštati sedam KM, a oni koji budu željeli duel vječitih rivala gledati sa sjeverne tribine morat će izdvojiti više od 10 KM.
- ultima_palabra
#280 Re: Sarajevski derbi
1946 wrote:Raspitaj se još jednom, da bezveze ne lupetaš k'o šerpa niz stepeniceultima_palabra wrote:To je za vaše dobro, ionako nemate ni za plate, kamoli još štetu da plaćate1946 wrote:Nije ispoštovano, jer mi nećemo imati stolice. Igrači Sarajeva dobiju premije, kakvu vaši igrači imaju platu za 2 mjeseca. Za stare dugove...Bože moj, dok se skupi malo para otplatiće se i to, samo da se ne ide u dalja zaduživanja
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#281 Re: Sarajevski derbi
Zaostale isplate su vezane za period vladavine predhodne uprave.
Za mandata ove aktuelne nema zaostataka,redovne su i premije za pobjede.
O TOME SE RADI.
Za mandata ove aktuelne nema zaostataka,redovne su i premije za pobjede.
O TOME SE RADI.
Last edited by -LIBERO- on 21/10/2010 14:48, edited 1 time in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#282 Re: Sarajevski derbi
A sva rasprava je krenula od pouzdanog izvora "SCsport" za koji pise kvazinovinar B....
Kad isti kvazinovinar za istu kvazinovinu napose neki glup i neistinit tekst o Sarajevu odmah poletite da ga demantujete i pricate kako njemu ne treba vjerovati a kad taj isti novinar lupi cijenu karata i napise kako ce se predsjednistvo tek oglasiti u vezi toga onda navijaci gore spomenutog kluba prihvate to kao zdravo za gotovo i sigurno tacno.
Jos nista nije zvanicno i bezveze laprdate o nekakvim nepravdama, reciprocitetu, osveti i sta sve ne jos. Polako, sacekajte zvanicnu izjavu iz kluba pa onda opletite ako bude potrebe!
Kad isti kvazinovinar za istu kvazinovinu napose neki glup i neistinit tekst o Sarajevu odmah poletite da ga demantujete i pricate kako njemu ne treba vjerovati a kad taj isti novinar lupi cijenu karata i napise kako ce se predsjednistvo tek oglasiti u vezi toga onda navijaci gore spomenutog kluba prihvate to kao zdravo za gotovo i sigurno tacno.
Jos nista nije zvanicno i bezveze laprdate o nekakvim nepravdama, reciprocitetu, osveti i sta sve ne jos. Polako, sacekajte zvanicnu izjavu iz kluba pa onda opletite ako bude potrebe!
- veljaca
#283 Re: Sarajevski derbi
I ako bi to bilo tacno - zar je to ( 1300 KM ) 2 puta vece od plate igraca FK Zeljeznicar ? Da ti malo pomognem - plate igraca FK Zeljeznicar nisu iste u svih igraca ( kao kod i ostalih ozbiljnih klubova ) ...1946 wrote:Za uvezane pobjede protiv Budućnosti, Čelika, Slobode i Zrinjskog su dobili po 1300 KM mimo plate (naravno maximalno, po vremenu provedenom na terenu)veljaca wrote:Ne iznosi neistine ....
Znaci ponavljam - iznosis neistine ....
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#284 Re: Sarajevski derbi
http://www.youtube.com/watch?v=IzYOQPs- ... r_embeddedultima_palabra wrote:Čuj ove haustorske... anyway, samo prenosim što je pisalo u medijima, igrači odbili trenirati jedan dan zbog zaostalih plata. Znači izlazimo vam u susret i kao preventivu vam dajemo sektore bez stolica
Sa dvojicom trenutnih igrača Sarajeva sam raja (jedan mlađi - prošlogodišnji junior, drugi prvotimac sa internacionalnim iskustvom) i obojica kažu da otkako su u klubu većinom imaju slobodne ponedjeljke kao što je i taj bio kad je bio navodni štrajk i obojica mi rekoše da im se ne duguje. Ne vidim razlog zašto bi mi lagali
@Plavih_11
To sam ja rekao kad je onaj zodiac codiac lupio nešto. Danas je valjda sastanak uprava na kojem će se sve odlučiti i dok ne bude definitivne zvanične odluke mi se možemo samo ovako prepucavati.
Edit: Šta reći kad to piše Predator
Piše: Predator ::::: Tekst objavljen: 21.10.2010. 000000 13:40
Željo povisuje cijene karata?
Konačnu odluku o cijenama ulaznica donijet će Predsjedništvo FK Željezničar koje će se sastati večeras ili sutra
Last edited by 1946 on 21/10/2010 14:54, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#285 Re: Sarajevski derbi
Pa ok, tako je i pisalo... to ne mijenja činjenicu da će se morati nekad isplatiti, a 3-4 plate nije mala suma.Veća bi frka ispala ako bi neki od igrača koji su napustili klub krenuli sa nekakvim tužbama, a ništa ih ne sprečava... Znam vam predsjednika, čovjek je zapostavio svoj biznis kako bi rješavao nagomilane probleme.-LIBERO- wrote:Zaostale isplate su vezane za period vladavine predhodne uprave.
Za mandata ove aktuelne nema zaostataka,redovne su i premie za pobjede.
O TOME SE RADI.
-
XIII
#286 Re: Sarajevski derbi
Sta bolan ti pricas !?svakako_lud wrote:Šta bolan pričaš, za tribinu iza gola gdje je uvijek jedna cijena bila a sad se podiže...BSn wrote:Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
Očekujem adekvatan odgovor za tribinu iza gola na Koševu koja je tamo na jugu , brat bratu 20km....
Pa kome prije dosadi...
1. Na Grbavici tribinu Sjever 70% publike cine navijaci Zeljeznicara, 30% navijaci Sarajeva.. ako je dignuta cijena karata jasno je da to nema veze sa navijacima Sarajeva.
2. Sa druge strane na Kosevu Juzna tribina 20KM, 100% publike cine navijaci Zeljeznicara, a ista takva tribina Sjever 3KM, 100% publike cine navijaci Sarajeva jasno pokazuje o cemu se tu radi.
I onda Vi imate obraza nesto pricati na temu, cijene ulaznica, nesvidja Vam se tribina bla bla bla itd. Nedate TV prenos (malo Vam para ponudile TV kuce), ali na Vasu zalost taj Vas mentalitet je inferioran na ogromnu vecinu ljudi koja zna reci NE PRIMITIVIZMU, pa i ako je sredstvo Bojkot!
- svakako_lud
#287 Re: Sarajevski derbi
Samo mi reci je li te stid za ovakvu glupost napisanu ?XIII wrote:Sta bolan ti pricas !?svakako_lud wrote:Šta bolan pričaš, za tribinu iza gola gdje je uvijek jedna cijena bila a sad se podiže...BSn wrote:Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
Očekujem adekvatan odgovor za tribinu iza gola na Koševu koja je tamo na jugu , brat bratu 20km....
Pa kome prije dosadi...
1. Na Grbavici tribinu Sjever 70% publike cine navijaci Zeljeznicara, 30% navijaci Sarajeva.. ako je dignuta cijena karata jasno je da to nema veze sa navijacima Sarajeva.
2. Sa druge strane na Kosevu Juzna tribina 20KM, 100% publike cine navijaci Zeljeznicara, a ista takva tribina Sjever 3KM, 100% publike cine navijaci Sarajeva jasno pokazuje o cemu se tu radi.
I onda Vi imate obraza nesto pricati na temu, cijene ulaznica, nesvidja Vam se tribina bla bla bla itd. Nedate TV prenos (malo Vam para ponudile TV kuce), ali na Vasu zalost taj Vas mentalitet je inferioran na ogromnu vecinu ljudi koja zna reci NE PRIMITIVIZMU, pa i ako je sredstvo Bojkot!
Posle ovog nema se sa tobom šta polemisati....
-
XIII
#288 Re: Sarajevski derbi
Pa de mi reci koliko to Vas moze stati u onaj cosak Sjevera (dio bez stolica popularna "zdenka") koji Vam je predvidjen za ovu utakmicu ?
PS. ili reci koliki dio od citave tribine Sjever odpada na taj dio !? Ja cu ti reci 15% ! PPK !
PS. ili reci koliki dio od citave tribine Sjever odpada na taj dio !? Ja cu ti reci 15% ! PPK !
Last edited by XIII on 21/10/2010 15:07, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#289 Re: Sarajevski derbi
Na sjeveru bude po broju barem 50-50%,samo sto je fazon sto bordo dio zguraju u 20 do 30 % dijela sjevera ,a ostali se komotno baskare ,gdje je najcesce sjevero/zapad TOTALNO PRAZAN.
2500-3000 ljudi zguraju gdje realno i ljudski ne moze stati ni 1500,e to je cijeli problem.
Mozes uzeti novac,10,15...pa mozda i 20 KM a ne mozes pruziti uslove kakvi su cisto ljudski,nista vise od toga...nego raja u tom dijelu pada u nesvjest narocito ljeti,ili bukvalno na poluvremenu 1/3 ljudi ne moze fizcki sjesti koliko god se zgurali jedni do drugih.
2500-3000 ljudi zguraju gdje realno i ljudski ne moze stati ni 1500,e to je cijeli problem.
Mozes uzeti novac,10,15...pa mozda i 20 KM a ne mozes pruziti uslove kakvi su cisto ljudski,nista vise od toga...nego raja u tom dijelu pada u nesvjest narocito ljeti,ili bukvalno na poluvremenu 1/3 ljudi ne moze fizcki sjesti koliko god se zgurali jedni do drugih.
-
XIII
#290 Re: Sarajevski derbi
Ne padaju u nesvjest od silnih baklji, dimnih bombi, petardi, topovskih udara, cupanja stolica itd itd. ??? Mozda im je muka jer im ovi sa druge strane pjevaju pogrdne pjesme ???-LIBERO- wrote:Na sjeveru bude po broju barem 50-50%,samo sto je fazon sto bordo dio zguraju u 20 do 30 % dijela sjevera ,a ostali se komotno baskare ,gdje je najcesce sjevero/zapad TOTALNO PRAZAN.
Sjevero Zapad nikad nije totalno prazan.. prazan je samo onaj dio sa kojeg se ne vidi 70% terena jer smeta krov Zapada. I evo sve nek Vas 50% na Sjeveru pa 50% je i nas ! A po Vasem reciprocitetu (Sjever 3KM -Jug 20KM Kosevo) posto mi placamo Zapad 30KM, Istok bi trebao za Vas biti 200KM !!! Il hadj posto nije nadkriven bar 150KM..
- svakako_lud
#291 Re: Sarajevski derbi
Drug je li fakat misliš da nekima vrijedi bilo šta pojašnjavati ?-LIBERO- wrote:Na sjeveru bude po broju barem 50-50%,samo sto je fazon sto bordo dio zguraju u 20 do 30 % dijela sjevera ,a ostali se komotno baskare ,gdje je najcesce sjevero/zapad TOTALNO PRAZAN.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#292 Re: Sarajevski derbi
A vidim.
edit/ cener je realna cijena,sve ok....idemo dalje,znaci vidimo se i na Hasetu na proljece
edit/ cener je realna cijena,sve ok....idemo dalje,znaci vidimo se i na Hasetu na proljece
Last edited by -LIBERO- on 21/10/2010 15:22, edited 1 time in total.
- Baltazar_khan
#293 Re: Sarajevski derbi
10 KM cijena za navijače Sarajeva, a istok je 5 kM. Borovina i Predator su ja mislim jedna te ista osoba, kad Borovina želi da napiše neki mutav članak tad je Predator.
Predatoru treba neko da ga malo smiri

Predatoru treba neko da ga malo smiri

- Charuga
- Globalni moderator
#294 Re: Sarajevski derbi
Eto, sad mozete nastaviti da slijepo vjerujete SCsportu i pricate kako ste zavaljeni sa cijenama karata ...1946 wrote:Sa FKSinfa:
Karte ce biti u prodaji ispred svjetlosti od subote od 11:00 do nedelje do 14:00 za navijace Sarajeva. To mi je sada rekao onaj sto prodaje karte. Cijena je 10KM Sjever, 5KM Istok
-
Utic
#295 Re: Sarajevski derbi
Normalna rasprava sa pitarima je nemoguca... postali su ko Dodik!
Dobiju 25% sjeverne tribine po istoj cijeni kao i navijaci Zelje, dobiju skoro cijeli istok po istoj cijeni kao i navijaci Zelje na jugu i opet im ne valja... Napominjem da je stadion Grbavica relativno ne uslovan i da su pitari "gostujuci" navijaci. Ja sam na nekoj temi vec napisao... da se ja pitam ja bi vama po statutu NS BiH, pa bi vas bilo 300 na sjeveru i zdravo... Sve po zakonu!
Pojedinci su poceli da pisu svakakve gluposti ovdje!
Dobiju 25% sjeverne tribine po istoj cijeni kao i navijaci Zelje, dobiju skoro cijeli istok po istoj cijeni kao i navijaci Zelje na jugu i opet im ne valja... Napominjem da je stadion Grbavica relativno ne uslovan i da su pitari "gostujuci" navijaci. Ja sam na nekoj temi vec napisao... da se ja pitam ja bi vama po statutu NS BiH, pa bi vas bilo 300 na sjeveru i zdravo... Sve po zakonu!
Pojedinci su poceli da pisu svakakve gluposti ovdje!
- Samo HZ
#296 Re: Sarajevski derbi
http://img177.imageshack.us/img177/5958/41601220.jpg
Ako je ovo 30 % onda vi imate problema sa matematikom, velikih ..
Ako je ovo 30 % onda vi imate problema sa matematikom, velikih ..
- Šibicar
#297 Re: Sarajevski derbi
To su realne i očekivane cijene,a sad što su se neki zakačili za tekst onog kloca...ehhhhhhh
- svakako_lud
#298 Re: Sarajevski derbi
10 km je realna cijena, nadam se da će ostati pri toj odluci.
Jbg ipak ima dosta mlađe raje koja i to jedva skuckaju, ne bi nikako bilo dobro da počne udaranje cijanama kao nekad, pa da od derbija ostane samo naziv...
Napokon su obe ekipe u vrhu, igra je realno kriminalna i kod jednih i kod drugih ,ali tako nam je kako nam je, ipak su naši, valja ih pratiti
Na tribinama očekivano, a na terenu će presuditi ko bude manje loš
Jbg ipak ima dosta mlađe raje koja i to jedva skuckaju, ne bi nikako bilo dobro da počne udaranje cijanama kao nekad, pa da od derbija ostane samo naziv...
Napokon su obe ekipe u vrhu, igra je realno kriminalna i kod jednih i kod drugih ,ali tako nam je kako nam je, ipak su naši, valja ih pratiti
Na tribinama očekivano, a na terenu će presuditi ko bude manje loš
- Baltazar_khan
#299 Re: Sarajevski derbi
Utic wrote:da se ja pitam ja bi vama po statutu NS BiH, pa bi vas bilo 300 na sjeveru i zdravo... Sve po zakonu!![]()
Ništa se ti ne pitaš, ti si nepoznat. X
-
Utic
#300 Re: Sarajevski derbi
Kako sam prethodno naveo...
Utic wrote:Pojedinci su poceli da pisu svakakve gluposti ovdje!
Baltazar_khan wrote:Utic wrote:da se ja pitam ja bi vama po statutu NS BiH, pa bi vas bilo 300 na sjeveru i zdravo... Sve po zakonu!![]()
Ništa se ti ne pitaš, ti si nepoznat. X