cadburry wrote:
Ja ne vidim računicu po kojoj bi Radončić mogao dobiti više od 80-90 hiljada glasova, ni veliki Bakir, kako ga ti nazva, više od 130-140 hiljada glasova. Pitanje je koliko mali Bakir i Emir mogu dobiti?
Jasno je da su svi ostali totalni autsajderi, pri čemu mislim da će od svih autsajdera Cerić najbolje proći.
Veliki Bakir ima najjacu insfrastrukturu stranke, to je baa pokret jedan, cudo jedno, i to je ono sto on moze sigurno racunati - mobilizacija novih glasaca, ne vidim kako moze. Nesto slicno je kako vidim izgradio i Fahrudin, stranacke vojnike i poslusnike, mada mislim nije ni blizu SDA, i mozda jos zakaci ponekog izvan toga.
Mali Bakir, mislim da je lik polako srozao svoj kredibilitet u odnosu na ono sto je imao s pocetka 60 minuta, stobsereklo, postao je antipatican ljudima, a i raja je malo kivna na SDP. Jer, u sustini, za SDP su glasali nezadovoljnici, koji to vise nece uciniti. Jedini koji moze ugroziti SDA i SBB kandidate, vidim da je Emir, cije su glasacko tijelo ex-SDP nezadovoljnici i apstinenti. E sad, to je pitanje koliko ih moze mobilizirati ili pak odbiti agresivnom kampanjom. Mislim da ce to daleko teze ici sada Emiru, nego sto je to npr. prije cetiri godine mogao Zeljko.
Najverovatnije:
1. V.Bakir
2. Fahro
3. Emir (eventualno moze ici na 2. i 1., to je ustvari jedina nepoznanica)
4. M. Bakir
5. Sefer
6. Mustafa
A od ponudjenih hrvatskih:
1. Dragan
2. Martin
3. DF-ovac
4. Budimir
Sad zasad mi tako izgleda.