mobilna mreza halo
Moderator: Benq
-
dudlov
#276 Re: mobilna mreza halo
koristio sam haloo oko 6 mjeseci i mogu reći da sam bio zadovoljan ponudom. redovno su mi bonus interneta od 350 MB svaki mjesec davali. pokrivenost mrežom u sarajevu odlična. sad sam trenutno na hej savršena od eroneta i zasad je ok. manje više, sve je to u 5 deka, dopuni i imaćeš.
-
Officer Crabtree
#277 Re: mobilna mreza halo
jel ima neko iskustvo sa prenosom broja (na haloo ili bilo koji drugi)...
naime, maj mi je zadnji mjesec ugovora kod drugog operatera i želio bih prenijeti broj na haloo... osnovnu proceduru znam ali me zanima na koji način funkcioniše to sve u periodu od kako je broj kod jednog do perioda kada postane korisnik drugog operatera
odnosno, ovaj mjesec sam na bh telecom pretplati, kako da izvedem da ne plaćam juni pretplatu bh telecomu, a da me 1.6. mogu dobiti na moj postojeći 061 broj a da je on na haloo mreži...
hvala
naime, maj mi je zadnji mjesec ugovora kod drugog operatera i želio bih prenijeti broj na haloo... osnovnu proceduru znam ali me zanima na koji način funkcioniše to sve u periodu od kako je broj kod jednog do perioda kada postane korisnik drugog operatera
odnosno, ovaj mjesec sam na bh telecom pretplati, kako da izvedem da ne plaćam juni pretplatu bh telecomu, a da me 1.6. mogu dobiti na moj postojeći 061 broj a da je on na haloo mreži...
hvala
-
Alkos
#278 Re: mobilna mreza halo
Znam da prijenos broja traje 3-4 radna dana. Ako podneseš zahtjev za prijenos broja 26. ili 27.05. tada će ti broj biti prebačen 31.05. ili 01.06. To provjeri sa korisničkom službom od hallo, najbolje pozovi ih ili im pošalji mail. Prijenos broja traje 2-3 sata, može se desiti jedino da na dan prijenosa broja budeš nedostupan. Moj jaran je nedavno prenosio broj i bio je nedostupan čitavih 15 minuta, toliko mu je trebalo da izvadi staru i stavi novu karticu.Officer Crabtree wrote:jel ima neko iskustvo sa prenosom broja (na haloo ili bilo koji drugi)...
hvala
Provjeri i šta je sa pretplatom, drugačiji su uslovi prijenosa za korisnike koji su na pretplati mislim. Sretno!
-
Officer Crabtree
#279 Re: mobilna mreza halo
OK hvala, meni je iz svih ovih njihovih objašnjenja bilo nejasno da li ja prvo odjavljujem bh telecom ili se kod haloo prijavljujem paralelno sa radom ove pretplate pa onda kad pređe na njih automatski bh telecom se gasi (i sl... malo mi je nejasno)...Alkos wrote: Provjeri i šta je sa pretplatom, drugačiji su uslovi prijenosa za korisnike koji su na pretplati mislim. Sretno!
- cincilator2012
#280 Re: mobilna mreza halo
Ma samo pokrenes "proceduru" prelaska na haloo mrezu, i sve ce ti u "hodu" oblasniti. U biti, imas prekid 15 minuta (unaprijed ti se javi u kojem periodu) da si bez mreze i to je to.
-
Alkos
#281 Re: mobilna mreza halo
Kako reče cincilator, pokreni proceduru, oni ti sve u hodu objašnjavaju. Ništa ti ne odjavljuješ, sve to oni odradeOfficer Crabtree wrote:OK hvala, meni je iz svih ovih njihovih objašnjenja bilo nejasno da li ja prvo odjavljujem bh telecom ili se kod haloo prijavljujem paralelno sa radom ove pretplate pa onda kad pređe na njih automatski bh telecom se gasi (i sl... malo mi je nejasno)...Alkos wrote: Provjeri i šta je sa pretplatom, drugačiji su uslovi prijenosa za korisnike koji su na pretplati mislim. Sretno!
http://www.haloo.ba/prenesi-broj-s72
-
febo_acm
#282 Re: mobilna mreza halo
Doneses potvrdu iz trenutnog operatera da nemas dugova, onda sa tom potvrdom ides kod njih i podneses zahtjev. Oni ti daju novi sim i nakon 2-3 radna dana dodje poruk da je prenos broja izvrsen i samo ubacis tu karticu koju su ti dali... To je to.
-
Officer Crabtree
#283 Re: mobilna mreza halo
e hvala... vidi možda meni nešto od očiglednog nije jasno i sam sam sebi već dosadan...febo_acm wrote:Doneses potvrdu iz trenutnog operatera da nemas dugova, onda sa tom potvrdom ides kod njih i podneses zahtjev. Oni ti daju novi sim i nakon 2-3 radna dana dodje poruk da je prenos broja izvrsen i samo ubacis tu karticu koju su ti dali... To je to.
kada da ja to uradim ukoliko mi ističe ugovor kod bh telecoma sa 200% na 31.05?.. jer ako mi prije prekinu pretplatu moram platiti one popuste od oko 200 maraka za 2 godine, a ako poslije 1.6. onda moram platiti pretplatu za mini za 6 mjesec... e to ja sad pokušavam da shvatim, kako uraditi da mi po isteku ugovora pređe na haloo a da ne plaćam telekomu ovo što ne želim koristiti
sorry na gluposti
- Del_Boy1
#284 Re: mobilna mreza halo
Do sada je bilo da se plaća onoliko dana koliko si koristio uslugu, ako pređeš na pretplatu 20-tog u mjesecu platiš samo 10 dana za taj mjesec, tako je bilo i kad prelaziš sa pretlate na ultru recimo, valjda je i dalje tako.Officer Crabtree wrote:e hvala... vidi možda meni nešto od očiglednog nije jasno i sam sam sebi već dosadan...febo_acm wrote:Doneses potvrdu iz trenutnog operatera da nemas dugova, onda sa tom potvrdom ides kod njih i podneses zahtjev. Oni ti daju novi sim i nakon 2-3 radna dana dodje poruk da je prenos broja izvrsen i samo ubacis tu karticu koju su ti dali... To je to.
kada da ja to uradim ukoliko mi ističe ugovor kod bh telecoma sa 200% na 31.05?.. jer ako mi prije prekinu pretplatu moram platiti one popuste od oko 200 maraka za 2 godine, a ako poslije 1.6. onda moram platiti pretplatu za mini za 6 mjesec... e to ja sad pokušavam da shvatim, kako uraditi da mi po isteku ugovora pređe na haloo a da ne plaćam telekomu ovo što ne želim koristiti
sorry na gluposti
-
Alkos
#285 Re: mobilna mreza halo
Kako spomenuh već, prijenos broja traje 3 radna dana mislim. To znači da tek 31.05. možeš podnijeti zahtjev za prijenos broja i onda čekati par dana da te prebace. Vidi jedino sa bht mogu li ti dati tu potvrdu koji dan ranije. Mislim da ti neće praviti problem. Ja sam prije par godina raskinuo ugovor sa njima iako mi je do kraja ugovora ostalo nešto manje od mjesec dana. Najbolje otiđi do najbliže poslovnice i provjeri sam koliko dana ranije možeš raskinuti ugovor ili dobiti tu potvrdu.Officer Crabtree wrote:e hvala... vidi možda meni nešto od očiglednog nije jasno i sam sam sebi već dosadan...febo_acm wrote:Doneses potvrdu iz trenutnog operatera da nemas dugova, onda sa tom potvrdom ides kod njih i podneses zahtjev. Oni ti daju novi sim i nakon 2-3 radna dana dodje poruk da je prenos broja izvrsen i samo ubacis tu karticu koju su ti dali... To je to.
sorry na gluposti
Na kraju, uvijek imaš opciju da pređeš na ultru, onda ti ne trebaju te potvrde i zajebancije, tako je moj jaran uradio.
PS - i ovo što Del_Boy spominje... iako pređeš koji dan telecom će ti naplatiti samo tih par dana, nećeš plaćati kompletan iznos pretplate.
-
Alkos
#286 Re: mobilna mreza halo
Sad gledam na FB, izbacili neke 2 promotivne ponude. Nista specijalno, ali koliko drugi daju ovo je extra 
http://www.haloo.ba/vruca-ponuda-s77
http://www.haloo.ba/pricaj-opusteno-s78
http://www.haloo.ba/vruca-ponuda-s77
http://www.haloo.ba/pricaj-opusteno-s78
-
febo_acm
#287 Re: mobilna mreza halo
Officer Crabtree wrote:e hvala... vidi možda meni nešto od očiglednog nije jasno i sam sam sebi već dosadan...febo_acm wrote:Doneses potvrdu iz trenutnog operatera da nemas dugova, onda sa tom potvrdom ides kod njih i podneses zahtjev. Oni ti daju novi sim i nakon 2-3 radna dana dodje poruk da je prenos broja izvrsen i samo ubacis tu karticu koju su ti dali... To je to.
sorry na gluposti
Platit ces pretpkatu za onoliko dana koliko si koristio broj, dakle 3-4-5 dana i to ce ti doci na kraju meseca na adresu.
- Maharadza
#288 Re: mobilna mreza halo
Evo dobih 500MB besplatno za ovaj mjesec dok sam ranije dobijao onih 350MB.Svaka im čast, ovako se korisnik zadržava. 
-
super_bayern
#289 Re: mobilna mreza halo
mjunik boy wrote:falinka im jedino sto traze svaki mjesec 10 markica dopune
ali valjda se i to promjeni od 1. juna po najnovijoj naredbin RAKa ako ovi budu to bendali, gdje bi 10 KM trebalo trajat 90 dana

- vješalica
#290 Re: mobilna mreza halo
Koliko su ozbiljni i kvalitetni nikad se nisu izvinili korisncima kad je bio ispad na mrezi a da stvar bude gora od tada imam mizernu mrezu koja const.je na jednoj-dvihe crtice i gubi se....furda
-
howdy
#291 Re: mobilna mreza halo
prije par dana pocastise sa 2.5 KM kredita...nije to puno, al od jebenog telekoma nikad ni marke...
-
Officer Crabtree
#292 Re: mobilna mreza halo
to je u sklopu nove akcije koja traje do 1.7... svaki put kad dopuniš 5KM oni će ti dati 2,5KMhowdy wrote:prije par dana pocastise sa 2.5 KM kredita...nije to puno, al od jebenog telekoma nikad ni marke...
- Maharadza
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#294 Re: mobilna mreza halo
jbt jače od netflat paketa kod budžetlija
-
damdam6
#295 Re: mobilna mreza halo
Jel uvijek manje vise ovako? Evo cekam da mi prebace broj..valjda nisam pogrijesioVelkoski wrote:jbt jače od netflat paketa kod budžetlija
- Maharadza
#296 Re: mobilna mreza halo
Nisi, mreža je odlična, barem kada je Sarajevo u pitanju!damdam6 wrote:Jel uvijek manje vise ovako? Evo cekam da mi prebace broj..valjda nisam pogrijesioVelkoski wrote:jbt jače od netflat paketa kod budžetlija
- avaks
#297 Re: mobilna mreza halo
Koriste Eronetovu infrastrukturu, znači solidna pokrivenost:
https://www.hteronet.ba/podrska-korisni ... venost/3G/
Meni su se brzine u Sarajevu pokazale bolje nego Mtela pa čak i BHT na nekim mjestima nema tako jak signal
https://www.hteronet.ba/podrska-korisni ... venost/3G/
Meni su se brzine u Sarajevu pokazale bolje nego Mtela pa čak i BHT na nekim mjestima nema tako jak signal
- kloniran
#298 Re: mobilna mreza halo
Evo ja kuci nemam ni na mtelu ni na bht 3G, a donedavno nisam imao ni na eronetu 3G mrezu, i pocetkom mjeseca ubacim haloo karticu, kad hop pojavi se 3G i poprilicno dobar signal
samo mana kako su popravili mjerace brzo ode onih 500 MB
-
damdam6
#299 Re: mobilna mreza halo
Moze li se pored tih 500mb aktivirati i ona ponuda npr od 2gb..? istovremeno i to..ili se mora sacekati da se 500mb istrosikloniran wrote:Evo ja kuci nemam ni na mtelu ni na bht 3G, a donedavno nisam imao ni na eronetu 3G mrezu, i pocetkom mjeseca ubacim haloo karticu, kad hop pojavi se 3G i poprilicno dobar signal![]()
-
doff
#300 Re: mobilna mreza halo
Kakvu tebi ulogu igra može li istovremeno il po isteku bonusa kad je svejedno aktivacija brza i jednostavnadamdam6 wrote:
Moze li se pored tih 500mb aktivirati i ona ponuda npr od 2gb..? istovremeno i to..ili se mora sacekati da se 500mb istrosi