LG G3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Krava bez nogu

#276 Re: LG G3

Post by Krava bez nogu »

Pozdrav.Kako se cini lg g3 kao telefon? Uzimam sebi uskoro telefon,pa bi htio da cujem misljenja? Kakav je lollipop update? Kamera,zvuk,ekran? Hvala
iSwagga

#277 Re: LG G3

Post by iSwagga »

Krava bez nogu wrote:Pozdrav.Kako se cini lg g3 kao telefon? Uzimam sebi uskoro telefon,pa bi htio da cujem misljenja? Kakav je lollipop update? Kamera,zvuk,ekran? Hvala
Kao vlasnik LG G3 mogu ti samo sve najbolje o njemu govoriti jer je mobitel fakat predobar. Mogu slobodno reci da je najbolji koji sam do sada imao, a imao sam ih poprilicno puno i to uvijek flagship uredjaje od raznih proizvodjaca a uporedno i iPhone koristim tako da mogu dati neko adekvatno poredjenje (reda radi..)

Ono sto me iznenadilo i pridobiilo sa ovim telefonom jeste bila ta fluidnost. Koju nikad nisam imao sa drugim Android uredjajima. Onda tu dodje Lollipop i posere se na sve to. Pun bugova, aplikacije non stop padaju, zna se dosta 'nakasljati'.. vjerujem da ce se to ispraviti nekim sljedecim updateom ali do tada ostaje ovako.. zbog te fluidnosti jos se ne odricem iPhone-a, iko mi isti sve vise postaje kao back up uredjaj..

Kamera je stvarno dobra kada slikas po danu, ali po noci je katastrofa (blago receno), tu koristim iPhone za nocno slikanje. Moram napomenuti da ne koristim nikad flash, nikad ga i nisam upalio ni na jednom uredjaju. Tako da bi kameru ocjenio kao "OK" kameru, ima ih boljih na drugim uredjajima.

Zvucnik je stavljan na zadnjoj strani mobitela i kada ga stavis na stol/krevet morat ces do kraja pojacati da bi imalo cuo, Kada je uredjaj u ruci onda je to skroz druga stvar.

O ekranu ne traba trositi rijeci. Samo Note 4 bolji ekran ima.

Da ne bih sad duzio, sta te bude zanimalo bujrum pitaj. Sve u svemu iz mog licnog iskustva ja dajem ocjenu 4/5 ovom telefonu.
febo_acm

#278 Re: LG G3

Post by febo_acm »

Baš me čudi ovo za lizalo... Evo ja već sedmicama na lizalu i fakat sam oduševljen. Sve mi radi brže i bolje, a i baterija traje duže... Uradio sam onaj OTA update na lizalo i uradio wipe odmah poslije toga. Mobitel mi radi fenomenalno. Da li si ti radio wipe?
iSwagga

#279 Re: LG G3

Post by iSwagga »

Nisam radio wipe.. mozda je do toga. Kako da to uradim? Preko onog istog softwarea?
avaks

#280 Re: LG G3

Post by avaks »

Tu i jeste problem prika, ja bilo koji update kada odradim obavezno ide wipe i factory reset. Ovo je baš veliki update i to je pod moranjem!
febo_acm

#281 Re: LG G3

Post by febo_acm »

iSwagga wrote:Nisam radio wipe.. mozda je do toga. Kako da to uradim? Preko onog istog softwarea?
Settings, backup&reset i factory reset... Sa ovim odoše svi podatci sa interne memorije. Vjerovatno je u tome problem bio.
plagijator1975

#282 Re: LG G3

Post by plagijator1975 »

Ja koristim http://forum.xda-developers.com/lg-g3/d ... 5-t2887669, nema boljeg stock rom-a.

Probao sam i ovo http://forum.xda-developers.com/lg-g3/d ... 0-t2968533 ali treba još bugova ispraviti, pa ću još malo pričekati :D
iSwagga

#283 Re: LG G3

Post by iSwagga »

Ovaj prvi dobro izgleda, mogao bih ga isprobati..
Krava bez nogu

#284 Re: LG G3

Post by Krava bez nogu »

iSwagga wrote:
Krava bez nogu wrote:Pozdrav.Kako se cini lg g3 kao telefon? Uzimam sebi uskoro telefon,pa bi htio da cujem misljenja? Kakav je lollipop update? Kamera,zvuk,ekran? Hvala
Kao vlasnik LG G3 mogu ti samo sve najbolje o njemu govoriti jer je mobitel fakat predobar. Mogu slobodno reci da je najbolji koji sam do sada imao, a imao sam ih poprilicno puno i to uvijek flagship uredjaje od raznih proizvodjaca a uporedno i iPhone koristim tako da mogu dati neko adekvatno poredjenje (reda radi..)

Ono sto me iznenadilo i pridobiilo sa ovim telefonom jeste bila ta fluidnost. Koju nikad nisam imao sa drugim Android uredjajima. Onda tu dodje Lollipop i posere se na sve to. Pun bugova, aplikacije non stop padaju, zna se dosta 'nakasljati'.. vjerujem da ce se to ispraviti nekim sljedecim updateom ali do tada ostaje ovako.. zbog te fluidnosti jos se ne odricem iPhone-a, iko mi isti sve vise postaje kao back up uredjaj..

Kamera je stvarno dobra kada slikas po danu, ali po noci je katastrofa (blago receno), tu koristim iPhone za nocno slikanje. Moram napomenuti da ne koristim nikad flash, nikad ga i nisam upalio ni na jednom uredjaju. Tako da bi kameru ocjenio kao "OK" kameru, ima ih boljih na drugim uredjajima.

Zvucnik je stavljan na zadnjoj strani mobitela i kada ga stavis na stol/krevet morat ces do kraja pojacati da bi imalo cuo, Kada je uredjaj u ruci onda je to skroz druga stvar.

O ekranu ne traba trositi rijeci. Samo Note 4 bolji ekran ima.

Da ne bih sad duzio, sta te bude zanimalo bujrum pitaj. Sve u svemu iz mog licnog iskustva ja dajem ocjenu 4/5 ovom telefonu.
. Hvala ti na odgovoru.Do sada sam cuo samo pozitivno o ovom uredjaju.Samo mi malo smeta sto su zvucnik stavili na nezgodno mjesto,ali dobro.Ove sedmice ga uzimam,nadam se da ce me sluziti dobro i kako treba.Pozdrav.
mali Ninja

#285 Re: LG G3

Post by mali Ninja »

e drustvo, nadam se da ce mi neko od vas uspjeti pomoci, imam hobi skupljanje autica i skala modela, sad bi volio naci neki program da "prebacim" te sve autice na mob, slikom i nazivom tj opisom, koji bi mi pomogao kasnije u pretrazi kolekcije.
postoji li nesto, neka aplikacija da skinem?
iSwagga

#286 Re: LG G3

Post by iSwagga »

:wink:
febo_acm wrote:
iSwagga wrote:Nisam radio wipe.. mozda je do toga. Kako da to uradim? Preko onog istog softwarea?
Settings, backup&reset i factory reset... Sa ovim odoše svi podatci sa interne memorije. Vjerovatno je u tome problem bio.
Uradio wipe. Sad ekstra radi. Hvala :thumbup:
zanzakpizdolizije

#287 Re: LG G3

Post by zanzakpizdolizije »

Sad sam u dilemi između G3 vs Xperia Z3. G3 mogu nabaviti za cca 630 km a experiu za 750 km (novi uređaji kupljeni na produženje ugovora). E sad, ako je neko koristio oba, nek da prijedlog koji uzeti? Znači razlika od tih stotinjak maraka nije presudna pri izboru. Inače imam S3 već nešto preko dvije godine i plan je da i novi mobitel koristim najmanje toliko (ne volim često mjenjanje). Do neki dan sam bio siguran da ću uzeti G3 ali sad se dvoumim.
Domy31

#288 Re: LG G3

Post by Domy31 »

Koja vam je zadnja verzija softvera ?
iSwagga

#289 Re: LG G3

Post by iSwagga »

Android 5.0
Software: V20f-EUR-XX
iSwagga

#290 Re: LG G3

Post by iSwagga »

Nabavio sam QuickCircle case i mogu reci da je dobra zezancija pogotovo nakon sto sam insatlirao apps koje radi za u QucikCircle .. za sad zadovoljan.
Domy31

#291 Re: LG G3

Post by Domy31 »

iSwagga wrote:Android 5.0
Software: V20f-EUR-XX
Kod mene V20f-TWN-XX
jel ok?
iSwagga

#292 Re: LG G3

Post by iSwagga »

Koji model imas? Moj je europski model D855.. da nije mozda do toga da imas drugi model..?? Ne znam zaista..
Domy31

#293 Re: LG G3

Post by Domy31 »

isto je D855 :D
Maharadza

#294 Re: LG G3

Post by Maharadza »

zanzakpizdolizije wrote:Sad sam u dilemi između G3 vs Xperia Z3. G3 mogu nabaviti za cca 630 km a experiu za 750 km (novi uređaji kupljeni na produženje ugovora). E sad, ako je neko koristio oba, nek da prijedlog koji uzeti? Znači razlika od tih stotinjak maraka nije presudna pri izboru. Inače imam S3 već nešto preko dvije godine i plan je da i novi mobitel koristim najmanje toliko (ne volim često mjenjanje). Do neki dan sam bio siguran da ću uzeti G3 ali sad se dvoumim.
Hebena dilema, moram priznati! Lično bi išao na G3 ali i to samo radi tanjih "bezela" sa strane, što je opet stvar ličnog ukusa...mada opet Z3 ima nešto manje dimenzije, tanji je...hardverski su opet isti uređaji (CPU/GPU čak i čipset), samo Xperia ima više MPx kameru, g3 opet optičku stabilizaciju slike i nešto veći senzor...ako ćemo samo po "future proof" kategoriji onda G3 radi veće rezolucije (app-ovi tek kreću sa prilagodbom za tu rezu ali će u budućnosti sigurno sve više biti zastupljena)...z3 opet otporan na prašinu i vodu! :-)

Uzimajući u obzir tu razliku u cijeni (koja nije zanemariva) onda def. G3, još ako možeš doći do verzije od 32GB utoliko bolje!

Poenta je; koji god odabereš, nećeš se sigurno pokajati! :thumbup:
shalla

#295 Re: LG G3

Post by shalla »

iSwagga wrote::wink:
febo_acm wrote:
Febo, jel se ovaj wipe treba raditi na bilo kojem uređaju kada se uradi OTA update? Jel kasno da to sada uradim na 1+1 iako sam updateovao software prije nekih mjesec dana?
Maharadza

#296 Re: LG G3

Post by Maharadza »

shalla wrote:
iSwagga wrote::wink:
febo_acm wrote: Settings, backup&reset i factory reset... Sa ovim odoše svi podatci sa interne memorije. Vjerovatno je u tome problem bio.
Febo, jel se ovaj wipe treba raditi na bilo kojem uređaju kada se uradi OTA update? Jel kasno da to sada uradim na 1+1 iako sam updateovao software prije nekih mjesec dana?
Wipe uradiš samo ako imaš probleme ili nakon update-a na skroz novu verziju androida (npr. sa KK na L)! :thumbup:
Radar71

#297 Re: LG G3

Post by Radar71 »

Uzeh i ja verziju 32 GB, baterijom sam odusevljen :D
iSwagga

#298 Re: LG G3

Post by iSwagga »

Radar71 wrote:Uzeh i ja verziju 32 GB, baterijom sam odusevljen :D
Welcome to the club!
Son1

#299 Re: LG G3

Post by Son1 »

Radar71 wrote:Uzeh i ja verziju 32 GB, baterijom sam odusevljen :D
I ja sam prelomio da sljedece sedmice uzimam 32GB zbog RAM-a, pregledao sam milion klipova.
Kol'ko para je realno dat za nov G3 32GB sa garancijom, po piku gledam, raznovrsnih cijena ima, pa da cujem iskustvo iz prve ruke.
Koliko traje baterija?
Da li je ekran toliko dobar :D
vanjki

#300 Re: LG G3

Post by vanjki »

Nakon jucerasnjeg update mobitel jos brzi i jako je fluidan..Svaka cast LG
Post Reply