LG G3
Moderator: Benq
-
Krava bez nogu
#276 Re: LG G3
Pozdrav.Kako se cini lg g3 kao telefon? Uzimam sebi uskoro telefon,pa bi htio da cujem misljenja? Kakav je lollipop update? Kamera,zvuk,ekran? Hvala
-
iSwagga
#277 Re: LG G3
Kao vlasnik LG G3 mogu ti samo sve najbolje o njemu govoriti jer je mobitel fakat predobar. Mogu slobodno reci da je najbolji koji sam do sada imao, a imao sam ih poprilicno puno i to uvijek flagship uredjaje od raznih proizvodjaca a uporedno i iPhone koristim tako da mogu dati neko adekvatno poredjenje (reda radi..)Krava bez nogu wrote:Pozdrav.Kako se cini lg g3 kao telefon? Uzimam sebi uskoro telefon,pa bi htio da cujem misljenja? Kakav je lollipop update? Kamera,zvuk,ekran? Hvala
Ono sto me iznenadilo i pridobiilo sa ovim telefonom jeste bila ta fluidnost. Koju nikad nisam imao sa drugim Android uredjajima. Onda tu dodje Lollipop i posere se na sve to. Pun bugova, aplikacije non stop padaju, zna se dosta 'nakasljati'.. vjerujem da ce se to ispraviti nekim sljedecim updateom ali do tada ostaje ovako.. zbog te fluidnosti jos se ne odricem iPhone-a, iko mi isti sve vise postaje kao back up uredjaj..
Kamera je stvarno dobra kada slikas po danu, ali po noci je katastrofa (blago receno), tu koristim iPhone za nocno slikanje. Moram napomenuti da ne koristim nikad flash, nikad ga i nisam upalio ni na jednom uredjaju. Tako da bi kameru ocjenio kao "OK" kameru, ima ih boljih na drugim uredjajima.
Zvucnik je stavljan na zadnjoj strani mobitela i kada ga stavis na stol/krevet morat ces do kraja pojacati da bi imalo cuo, Kada je uredjaj u ruci onda je to skroz druga stvar.
O ekranu ne traba trositi rijeci. Samo Note 4 bolji ekran ima.
Da ne bih sad duzio, sta te bude zanimalo bujrum pitaj. Sve u svemu iz mog licnog iskustva ja dajem ocjenu 4/5 ovom telefonu.
-
febo_acm
#278 Re: LG G3
Baš me čudi ovo za lizalo... Evo ja već sedmicama na lizalu i fakat sam oduševljen. Sve mi radi brže i bolje, a i baterija traje duže... Uradio sam onaj OTA update na lizalo i uradio wipe odmah poslije toga. Mobitel mi radi fenomenalno. Da li si ti radio wipe?
-
iSwagga
#279 Re: LG G3
Nisam radio wipe.. mozda je do toga. Kako da to uradim? Preko onog istog softwarea?
- avaks
#280 Re: LG G3
Tu i jeste problem prika, ja bilo koji update kada odradim obavezno ide wipe i factory reset. Ovo je baš veliki update i to je pod moranjem!
-
febo_acm
#281 Re: LG G3
Settings, backup&reset i factory reset... Sa ovim odoše svi podatci sa interne memorije. Vjerovatno je u tome problem bio.iSwagga wrote:Nisam radio wipe.. mozda je do toga. Kako da to uradim? Preko onog istog softwarea?
- plagijator1975
#282 Re: LG G3
Ja koristim http://forum.xda-developers.com/lg-g3/d ... 5-t2887669, nema boljeg stock rom-a.
Probao sam i ovo http://forum.xda-developers.com/lg-g3/d ... 0-t2968533 ali treba još bugova ispraviti, pa ću još malo pričekati
Probao sam i ovo http://forum.xda-developers.com/lg-g3/d ... 0-t2968533 ali treba još bugova ispraviti, pa ću još malo pričekati
-
iSwagga
#283 Re: LG G3
Ovaj prvi dobro izgleda, mogao bih ga isprobati..
-
Krava bez nogu
#284 Re: LG G3
. Hvala ti na odgovoru.Do sada sam cuo samo pozitivno o ovom uredjaju.Samo mi malo smeta sto su zvucnik stavili na nezgodno mjesto,ali dobro.Ove sedmice ga uzimam,nadam se da ce me sluziti dobro i kako treba.Pozdrav.iSwagga wrote:Kao vlasnik LG G3 mogu ti samo sve najbolje o njemu govoriti jer je mobitel fakat predobar. Mogu slobodno reci da je najbolji koji sam do sada imao, a imao sam ih poprilicno puno i to uvijek flagship uredjaje od raznih proizvodjaca a uporedno i iPhone koristim tako da mogu dati neko adekvatno poredjenje (reda radi..)Krava bez nogu wrote:Pozdrav.Kako se cini lg g3 kao telefon? Uzimam sebi uskoro telefon,pa bi htio da cujem misljenja? Kakav je lollipop update? Kamera,zvuk,ekran? Hvala
Ono sto me iznenadilo i pridobiilo sa ovim telefonom jeste bila ta fluidnost. Koju nikad nisam imao sa drugim Android uredjajima. Onda tu dodje Lollipop i posere se na sve to. Pun bugova, aplikacije non stop padaju, zna se dosta 'nakasljati'.. vjerujem da ce se to ispraviti nekim sljedecim updateom ali do tada ostaje ovako.. zbog te fluidnosti jos se ne odricem iPhone-a, iko mi isti sve vise postaje kao back up uredjaj..
Kamera je stvarno dobra kada slikas po danu, ali po noci je katastrofa (blago receno), tu koristim iPhone za nocno slikanje. Moram napomenuti da ne koristim nikad flash, nikad ga i nisam upalio ni na jednom uredjaju. Tako da bi kameru ocjenio kao "OK" kameru, ima ih boljih na drugim uredjajima.
Zvucnik je stavljan na zadnjoj strani mobitela i kada ga stavis na stol/krevet morat ces do kraja pojacati da bi imalo cuo, Kada je uredjaj u ruci onda je to skroz druga stvar.
O ekranu ne traba trositi rijeci. Samo Note 4 bolji ekran ima.
Da ne bih sad duzio, sta te bude zanimalo bujrum pitaj. Sve u svemu iz mog licnog iskustva ja dajem ocjenu 4/5 ovom telefonu.
- mali Ninja
#285 Re: LG G3
e drustvo, nadam se da ce mi neko od vas uspjeti pomoci, imam hobi skupljanje autica i skala modela, sad bi volio naci neki program da "prebacim" te sve autice na mob, slikom i nazivom tj opisom, koji bi mi pomogao kasnije u pretrazi kolekcije.
postoji li nesto, neka aplikacija da skinem?
postoji li nesto, neka aplikacija da skinem?
-
iSwagga
#286 Re: LG G3
Uradio wipe. Sad ekstra radi. Hvalafebo_acm wrote:Settings, backup&reset i factory reset... Sa ovim odoše svi podatci sa interne memorije. Vjerovatno je u tome problem bio.iSwagga wrote:Nisam radio wipe.. mozda je do toga. Kako da to uradim? Preko onog istog softwarea?
- zanzakpizdolizije
#287 Re: LG G3
Sad sam u dilemi između G3 vs Xperia Z3. G3 mogu nabaviti za cca 630 km a experiu za 750 km (novi uređaji kupljeni na produženje ugovora). E sad, ako je neko koristio oba, nek da prijedlog koji uzeti? Znači razlika od tih stotinjak maraka nije presudna pri izboru. Inače imam S3 već nešto preko dvije godine i plan je da i novi mobitel koristim najmanje toliko (ne volim često mjenjanje). Do neki dan sam bio siguran da ću uzeti G3 ali sad se dvoumim.
-
iSwagga
#290 Re: LG G3
Nabavio sam QuickCircle case i mogu reci da je dobra zezancija pogotovo nakon sto sam insatlirao apps koje radi za u QucikCircle .. za sad zadovoljan.
-
Domy31
#291 Re: LG G3
Kod mene V20f-TWN-XXiSwagga wrote:Android 5.0
Software: V20f-EUR-XX
jel ok?
-
iSwagga
#292 Re: LG G3
Koji model imas? Moj je europski model D855.. da nije mozda do toga da imas drugi model..?? Ne znam zaista..
- Maharadza
#294 Re: LG G3
Hebena dilema, moram priznati! Lično bi išao na G3 ali i to samo radi tanjih "bezela" sa strane, što je opet stvar ličnog ukusa...mada opet Z3 ima nešto manje dimenzije, tanji je...hardverski su opet isti uređaji (CPU/GPU čak i čipset), samo Xperia ima više MPx kameru, g3 opet optičku stabilizaciju slike i nešto veći senzor...ako ćemo samo po "future proof" kategoriji onda G3 radi veće rezolucije (app-ovi tek kreću sa prilagodbom za tu rezu ali će u budućnosti sigurno sve više biti zastupljena)...z3 opet otporan na prašinu i vodu!zanzakpizdolizije wrote:Sad sam u dilemi između G3 vs Xperia Z3. G3 mogu nabaviti za cca 630 km a experiu za 750 km (novi uređaji kupljeni na produženje ugovora). E sad, ako je neko koristio oba, nek da prijedlog koji uzeti? Znači razlika od tih stotinjak maraka nije presudna pri izboru. Inače imam S3 već nešto preko dvije godine i plan je da i novi mobitel koristim najmanje toliko (ne volim često mjenjanje). Do neki dan sam bio siguran da ću uzeti G3 ali sad se dvoumim.
Uzimajući u obzir tu razliku u cijeni (koja nije zanemariva) onda def. G3, još ako možeš doći do verzije od 32GB utoliko bolje!
Poenta je; koji god odabereš, nećeš se sigurno pokajati!
- shalla
#295 Re: LG G3
Febo, jel se ovaj wipe treba raditi na bilo kojem uređaju kada se uradi OTA update? Jel kasno da to sada uradim na 1+1 iako sam updateovao software prije nekih mjesec dana?iSwagga wrote:
Uradio wipe. Sad ekstra radi. Hvalafebo_acm wrote:Settings, backup&reset i factory reset... Sa ovim odoše svi podatci sa interne memorije. Vjerovatno je u tome problem bio.iSwagga wrote:Nisam radio wipe.. mozda je do toga. Kako da to uradim? Preko onog istog softwarea?
- Maharadza
#296 Re: LG G3
Wipe uradiš samo ako imaš probleme ili nakon update-a na skroz novu verziju androida (npr. sa KK na L)!shalla wrote:Febo, jel se ovaj wipe treba raditi na bilo kojem uređaju kada se uradi OTA update? Jel kasno da to sada uradim na 1+1 iako sam updateovao software prije nekih mjesec dana?iSwagga wrote:
Uradio wipe. Sad ekstra radi. Hvalafebo_acm wrote: Settings, backup&reset i factory reset... Sa ovim odoše svi podatci sa interne memorije. Vjerovatno je u tome problem bio.
- Radar71
#297 Re: LG G3
Uzeh i ja verziju 32 GB, baterijom sam odusevljen 
-
iSwagga
#298 Re: LG G3
Welcome to the club!Radar71 wrote:Uzeh i ja verziju 32 GB, baterijom sam odusevljen
-
Son1
#299 Re: LG G3
I ja sam prelomio da sljedece sedmice uzimam 32GB zbog RAM-a, pregledao sam milion klipova.Radar71 wrote:Uzeh i ja verziju 32 GB, baterijom sam odusevljen
Kol'ko para je realno dat za nov G3 32GB sa garancijom, po piku gledam, raznovrsnih cijena ima, pa da cujem iskustvo iz prve ruke.
Koliko traje baterija?
Da li je ekran toliko dobar
-
vanjki
#300 Re: LG G3
Nakon jucerasnjeg update mobitel jos brzi i jako je fluidan..Svaka cast LG