Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jao prezimena. Hrvatizirana talijanska prezimena. Isto kao i Zara u Zadar, Spalato u Split...
Pa cek, jesi citala otpocetka temu? Dosli smo da zakljucka da su Neumljani povijesno Dubrovcani. I oni se bune...
Zašto govoriš u množini? Ako si ti došao do nekog zaključka ne znači da je to tako.
A sad je bilo zaista dosta. Razje..... smo ovu temu i NATO vojni brodovi stalno dolaze u Jadran, međutim nigdje nisam vidjela da im se toliko pažnje posvećuje kao kod vas. Pa nisu svjetsko čudo. Jedan maloprije rekao neka ostanu 10 godina. Što se mene tiče, neka vam ostanu i 500 godina, nisu u mom dnevnom boravku Ajde pozdrav, sa željom da me sutra opet razveseliš.
Jao prezimena. Hrvatizirana talijanska prezimena. Isto kao i Zara u Zadar, Spalato u Split...
Pa cek, jesi citala otpocetka temu? Dosli smo da zakljucka da su Neumljani povijesno Dubrovcani. I oni se bune...
Zašto govoriš u množini? Ako si ti došao do nekog zaključka ne znači da je to tako.
A sad je bilo zaista dosta. Razje..... smo ovu temu i NATO vojni brodovi stalno dolaze u Jadran, međutim nigdje nisam vidjela da im se toliko pažnje posvećuje kao kod vas. Pa nisu svjetsko čudo. Jedan maloprije rekao neka ostanu 10 godina. Što se mene tiče, neka vam ostanu i 500 godina, nisu u mom dnevnom boravku Ajde pozdrav, sa željom da me sutra opet razveseliš.
P.S. Zasto ti govoris ijekavicom? A Dalmatinka... Sramota! Sta vam Hrvati rade!
reis1 wrote:
tako ti je to bilo tada moj prijatelju, eto dan danas Bošnjaci nose imena a dobrim djelom i prezimena mrskih
okupatora, hebiga gamad imperijalistička
Nesto slicno kao sto Hrvati dobrim dijelom nose imena i prezimena mrskih okupatora, gamadi imperijalisticke. Jos ste kleknuli 350 godina prije nas, vi 1102. a mi 1463.
neznam kako bi mogli vi 1102 pasti kada niste postojali kao kraljevina, nego samo kao neka mala pokrajina
koja je vazal Ugarima ?
Premium wrote:
tata ti serucka tuljane . nauci se diskotavati nisi kod kuce u stali kod babe gdje se tako castite od dorucka do vecere poserem ti se na kulturu . Vidim navikao si , suzdrzi se malo primitivac nije samo pasos dokaz da si europljanin . Ima nesto i kucnom odgoju .
vidim da si zato ti lijepo odgojen i imaš dobar kučni odgoj
tnnt wrote:
neznam kako bi mogli vi 1102 pasti kada niste postojali kao kraljevina, nego samo kao neka mala pokrajina
koja je vazal Ugarima ?
Mi nismo ni mogli pasti 1102., kad je to kod nas sve shuma i brdo -> citaj lose za feudalizam, grofove i kmetove. Magyarski grof dovede bosnjackog kmeta da mu kopa njivu, a ovaj potonji pobjegne u shumu, i sta'sh mu?
Ocigledno, dovoljni su im bili Hrvati, jos od 1102. pa sve do 1918. Primjerice, kod nas Bosnjaka ti nema tih epova tipa Matija Gubac ili Matija Ivanic i sl. upravo zbog ovih spomenutih povijesnih stvarki.
Pa hajd, kad je Sibenik bio osvojen od strane Venecije, a kada se prvi Turcin pojavio u predgradjima Sibenika?
Znaci - Venecija gradila. Kao i cijelu dalmatinsku obalu. 95% toga nema nikke veze s Hrvatima!
Aha, prezimena u gradu u tom periodu govore da zaista nema Hrvata. Nego link, zaboravio si? Gdje se to Dubrovčani bune? Ako ga ne postaviš pomisliti ću da si lažljivac.
Premium wrote:Ti otoci pripadaju opcini Neum odnosno drzavi BiH . To kazu cak i neki vlasnici tih otoka . Takodje to je potvrdjeno ugovorom izemdju tudjmana i izetbegovica . Milanovic kaze je da tim ugovorom Hr dobro prosla .Budi siguran da su ti otoci u Bih i da ce tamo ostati . To je jednostavno tako . 1954 BiH je ostala bez sutimorine , dijela mora koje danas pripada CG . I tu je povrijedjen izvorni AVNOJ . Ali sta se moze . Ja bi volio jos mora u BiH ali ne ide . Dzaba .
To onaj ugovor po kojem BiH mora ući u konfederaciju sa Hrvatskom da bi došlo do toga?
tnnt wrote:
koja je vazal Ugarima ?
Mi nismo ni mogli pasti 1102., kad je to kod nas sve shuma i brdo -> citaj lose za feudalizam, grofove i kmetove. Magyarski grof dovede bosnjackog kmeta da mu kopa njivu, a ovaj potonji pobjegne u shumu, i sta'sh mu?
Ocigledno, dovoljni su im bili Hrvati, jos od 1102. pa sve do 1918. Primjerice, kod nas Bosnjaka ti nema tih epova tipa Matija Gubac ili Matija Ivanic i sl. upravo zbog ovih spomenutih povijesnih stvarki.
Eto ko ste vi, i sta je vas fol patriotizam. Umjesto da stanete uz bok s ljudima koji zive u BiH koji kazu da im brodovi oneciscuju more, dakle, nesto od ceg oni tamo zive, vi uz Turke i njihovu vojsku, kao i onda, je l. I onda ce te se pitati "a sto ljudi ne vole nasu domovinu".
Doduse, vama je mozda i neshvatljivo da nekome zapravo smetaju smece i govna, obzirom da se kroz prozore u Sarajevu baca od pilecih kostiju pa do drugih ostataka rucka itd... Sto neko rece, "bratski narod" dosao, izgleda bas tako.
Last edited by Umalo popisivac on 15/06/2014 11:19, edited 1 time in total.
Umalo popisivac wrote:Eto ko ste vi, i sta je vas fol patriotizam. Umjesto da stanete uz bok s ljudima koji zive u BiH koji kazu da im brodovi oneciscuju more, vi uz Turke i njihovu vojsku, kao i onda, je l. I onda ce te se pitati "a sto ljudi ne vole nasu domovinu".
Jee, bas treba stati uz svaku shushu i budalasha samo eto zato sto zivi u BiH. To je i pozeljno kad takovi ne vole nasu domovinu BiH, ha ja.
Doduse, vama je mozda i neshvatljivo da nekome zapravo smetaju smece i govna, obzirom da se kroz prozore u Sarajevu baca od pilecih kostiju pa do drugih ostataka rucka itd...
Umalo popisivac wrote:Eto ko ste vi, i sta je vas fol patriotizam. Umjesto da stanete uz bok s ljudima koji zive u BiH koji kazu da im brodovi oneciscuju more, vi uz Turke i njihovu vojsku, kao i onda, je l. I onda ce te se pitati "a sto ljudi ne vole nasu domovinu".
Jee, bas treba stati uz svaku shushu i budalasha samo eto zato sto zivi u BiH. To je i pozeljno kad takovi ne vole nasu domovinu BiH, ha ja.
A po cemu ti znas da je to "svaka shusha" i budala? I nije bas svaka, vec je gradonacelnik. Jesi ti bio tamo pa ispitao stanje pa si odmah skocio uz Turke? Zasto bi neko lagao? A ako si procitao temu vidio bi da su se bunili na i na francuske i druge brodove, a ne samo turske. Sad, sto vi mislite da lazu, jesu li to kompleksi ili nesto... Ne znam.
Nemam, al zivim u Sarajevu i znam vrlo dobro kako je prljavo i kako se ljudi odnose prema cistoci. Radio sam jedno vrijeme na mjestu gdje bih do kraja radnog vremena ispred zgrade nasao ostatke citave trpeze. Od mesa, salate, casa itd...
Last edited by Umalo popisivac on 15/06/2014 11:24, edited 1 time in total.
Umalo popisivac wrote:Eto ko ste vi, i sta je vas fol patriotizam. Umjesto da stanete uz bok s ljudima koji zive u BiH koji kazu da im brodovi oneciscuju more, dakle, nesto od ceg oni tamo zive, vi uz Turke i njihovu vojsku, kao i onda, je l. I onda ce te se pitati "a sto ljudi ne vole nasu domovinu".
Doduse, vama je mozda i neshvatljivo da nekome zapravo smetaju smece i govna, obzirom da se kroz prozore u Sarajevu baca od pilecih kostiju pa do drugih ostataka rucka itd... Sto neko rece, "bratski narod" dosao, izgleda bas tako.
dok se ne naučite pameti ide novi sejdo...pa ti opet budi bezobrazan!
Umalo popisivac wrote:Eto ko ste vi, i sta je vas fol patriotizam. Umjesto da stanete uz bok s ljudima koji zive u BiH koji kazu da im brodovi oneciscuju more, dakle, nesto od ceg oni tamo zive, vi uz Turke i njihovu vojsku, kao i onda, je l. I onda ce te se pitati "a sto ljudi ne vole nasu domovinu".
dok se ne naučite pameti ide novi sejdo...pa ti opet budi bezobrazan!
A dobri ste, vidim ima veze s temom i ipak je pravi razlog ovom sto je "bratski narod" uplovio, a ne sto Neumljani izmisljaju.
Ma neka Sejda, ko im jebe mater. Vise Sejda, manje zastava. A i manje nase domovine. Samo ne znam sto ste onda u cudu. Dvolicni ste.
A po cemu ti znas da je to "svaka shusha" i budala? I nije bas svaka, vec je gradonacelnik. Jesi ti bio tamo pa ispitao stanje pa si odmah skocio uz Turke? Zasto bi neko lagao? A ako si procitao temu vidio bi da su se bunili na i na francuske i druge brodove, a ne samo turske. Sad, sto vi mislite da lazu, jesu li to kompleksi ili nesto... Ne znam.
Nemam, al zivim u Sarajevu i znam vrlo dobro kako je prljavo i kako se ljudi odnose prema cistoci. Radio sam jedno vrijeme na mjestu gdje bih do kraja radnog vremena ispred zgrade nasao ostatke citave trpeze. Od mesa, salate, casa itd...
Neumski gradonacelnik je veliki ekolog, GreenPeace, fazoni... Brine se ne samo o ljudima, vec cak i o skoljkama u moreTu... A brodovi maxuzije dosli da istresu otpad i govna u malostonski zaljev!
Sarajevo je relativno veliki grad za nase uvjete, te tako mora biti i cistoce i necistoce. Ali da, slazem se da postoji dosta ljudi koji ne posjeduju kulturu cistoce na javnim povrsinama - dok im u kuci mozes meda lizat. I to je jedan fenomen BiH.
Nisam ja. Neko je u svakom slucaju. Samo isticem da se a priori staje na stranu stranih ratnih brodova umjesto domacih ljudi i zitelja nase domovine Bosne i Hercegovine. Malo cudno, al eto.
Sarajevo je jos i dobro kakvih ima manjih gradova. Nema veze sto je veliko, ima ih i puno vecih i puno ciscih. Stvar je do (ne)kulture i primitivizma.
Last edited by Umalo popisivac on 15/06/2014 11:42, edited 1 time in total.
Umalo popisivac wrote:Nisam ja. Neko je u svakom slucaju. Samo isticem da se a priori staje na stranu stranih ratnih brodova umjesto domacih ljudi i zitelja nase domovine Bosne i Hercegovine. Malo cudno, al eto.
Uskoro ce Neumski gradonacelnik zabraniti Neumljanima pishat i srat - uginut ce skoljke u moretu.
To je banaliziranje. Kako god, sumnjam da bi ikome od vas bilo svejedno da zivite na moru i od mora i da vam dolaze veliki brodovi i tu istovaraju svoj otpad. To bi bila Hagresija, ni manje ni vise.
Umalo popisivac wrote:To je banaliziranje. Kako god, sumnjam da bi ikome od vas bilo svejedno da zivite na moru i od mora i da vam dolaze veliki brodovi i tu istovaraju svoj otpad. To bi bila Hagresija, ni manje ni vise.
hagresija ne hagresija ,vi nećete odlučivati ko uplovljava u bošnj..bosansko more.
Umalo popisivac wrote:To je banaliziranje. Kako god, sumnjam da bi ikome od vas bilo svejedno da zivite na moru i od mora i da vam dolaze veliki brodovi i tu istovaraju svoj otpad. To bi bila Hagresija, ni manje ni vise.
Stjui wrote:
hagresija ne hagresija ,vi nećete odlučivati ko uplovljava u bošnj..bosansko more.
Pa upravo tako, to je more svih nas, bosanaca i Hercegovaca. I Stipe i Jove a i Sulje boga mi. Kad se Suljo otisne u beli svet kao stari morski vuk iz bosanskog mora. I jos kad luku napravi.
Last edited by Umalo popisivac on 15/06/2014 12:07, edited 1 time in total.