Irak

Post Reply
Fact

#276 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fact »

iKE wrote:
israel i zidovi ce zavrsiti isto kao i ww2 i nece mi ih ni malo biti zao niti ce mi faliti . tu imas na mapi sile poput turske i irana koje ga mogu progutati za dorucak a ksa takodjer i ako je nuklearna sila israel i iran pakistan i ksa i turska su a kad dodje vrijeme za naplatu dugova posebno sada iz sirije iran hezbolah i SAA ce to znati vrlo dobro naplatiti a ja cu tada da uzmem i organizujem slavlje za svakog ubijenog cionistu
Turska nije Arapska zemlja.Štoviše,Turci su prije saveznici(vojni) Izraelcima nego Arapima.
Turska nije nuklearna sila.
Iran,samo pretpostavke.Nitko ne zna kakva je njihova vojska zapravo.Nemamo na osnovu čega uspoređivati.Možda su na razini JNA.Puno priče,ali malo fajde.
Izrael je najjača zemlja u tome dijelu,gledajući na arapski svijet.Ne mogu im hljeba,te zbog toga ih i ne diraju.
iKE

#277 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

Joe McCarthy wrote:
iKE wrote:za ove sto konstantno Israel svrstavaju u svjetsku supersilu ako moze informaciju neku da mi daju kako stoji njihova ekonomija i proizvodnja izvoze li ista i slicno i u kojoj mjeri a koliko uvoze i ikoliko dobijaju pomoci da prezive ?
Svi intelovi čipovi, svi veći tehnički kongolomerati imaju svoje najvažnije i najveće tehničke centre u Izraelu, od softverski i hardverski titani idu po Izrael radi tehničkih inovacija. A Izrael sam vodi svijet po broju i kvaliteti tehnoloških start up-a.

Znači ta mašina preko koje ti pljuješ po Jevrejima je dizajnirana od njih i jedini razlog zašto običan narod može kupiti multicore procesore jeste zbog Izraela.

TL;DR; Jedan Izrael od 7 miliona ljudi je sa tehnološkog aspekta i pridonosa ljudskoj civilizaciji za ovih 60ak godina postojanja je vrijedniji od 1,5 milijari ljudi u preko 20 država na tri kontinenta :thumbup:
ajd mi daj imena 5 velikih kompanija koje su israelske i koje proizvodnju vrse u israelu
Joe McCarthy

#278 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

Challenger__ wrote: Ovo su opšte poznate činjenice. Koliko je AMERIČKI DOPRINOS u rješavanju ovog problema? Ne u idiotskim programima vitaminskog obogaćivanja kukuruza međunarodnog WFP-a, nego u lovi?

KOLIKO?
Dovoljno da nemamo megaskopovanu Somaliju na granici sa Europom :thumbup:
Drinski

#279 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Drinski »

bingov buraz wrote:dakle uz Sija i Suni lovere imamo i ekipicu Juda lovera
:sax:
nije valjda Džo? :D

raspravljate o besmislicama, treba vidjeti Izrael pa onda debelo smoći hrabrosti i reci da je to neka država na rubu propasti.
iKE

#280 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

Fact wrote:
iKE wrote:
israel i zidovi ce zavrsiti isto kao i ww2 i nece mi ih ni malo biti zao niti ce mi faliti . tu imas na mapi sile poput turske i irana koje ga mogu progutati za dorucak a ksa takodjer i ako je nuklearna sila israel i iran pakistan i ksa i turska su a kad dodje vrijeme za naplatu dugova posebno sada iz sirije iran hezbolah i SAA ce to znati vrlo dobro naplatiti a ja cu tada da uzmem i organizujem slavlje za svakog ubijenog cionistu
Turska nije Arapska zemlja.Štoviše,Turci su prije saveznici(vojni) Izraelcima nego Arapima.
Turska nije nuklearna sila.
Iran,samo pretpostavke.Nitko ne zna kakva je njihova vojska zapravo.Nemamo na osnovu čega uspoređivati.Možda su na razini JNA.Puno priče,ali malo fajde.
Izrael je najjača zemlja u tome dijelu,gledajući na arapski svijet.Ne mogu im hljeba,te zbog toga ih i ne diraju.
Turska jeste nuklearna sila samim tim sto je u ankari i edirneu smjesteno preko 400 nuklearnih glavna NATOa koje su pod apsolutnom kontrolom turske vojske, iran nije zvanicno nuklearna sila ali iz postojecih resursa i ako nisu mogu razviti oruzje za mjesec dva KSA jeste nuklearna sila cak i americka vlada dokumenti koji su procurili to potvrdjuju nuklearne glave kupljene od pakistana rakete sa mogucnoscu nosenja istih od kine imaju srednji domet doduse samo.
Turska je Israelski saveznik ali malo sutra. Najveca obavjestajna borba se odvija izmedju turske i israelskog mosada. Turci ce vojno pregaziti israel samo je pitanje trenutka i pšrve greske israela prema turcima. ipak turke ne zanima sta rade drugima kao sto nije znaimao ni rat 92 95 .
NIN

#281 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by NIN »

madner wrote:
daxon wrote:
madner wrote:Njemci i Francuzi su trenutno na 2:2, pa ti vidi. :D
Kada su to Francuzi ušetali u Berlin?
1806, a 1918 su se Njemci predali jer nisu vise mogli parirati mocnoj Francuskoj masineriji.
A sta bi 1936. i Sarrlanda, fijasko i naivnost arhitekata Mazinoove linije 1940., ulazak u Pariz, razbucavanje Francuske armije, itd. Mislim, nije tema ali ako vec spominjes Napoleona i rasulo Pruske, Versaj, onda se sjeti i Hice. :D
Challenger__

#282 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Joe McCarthy wrote:
Challenger__ wrote: Ovo su opšte poznate činjenice. Koliko je AMERIČKI DOPRINOS u rješavanju ovog problema? Ne u idiotskim programima vitaminskog obogaćivanja kukuruza međunarodnog WFP-a, nego u lovi?

KOLIKO?
Dovoljno da nemamo megaskopovanu Somaliju na granici sa Europom :thumbup:
Onda da zatvorimo off-topic: Američka pomoć Egiptu se sagledava kroz 1.3 USD billion u prekobrojnom i suvišnom vojnom željezu i "programu" vitaminskog obogaćivanja kukuruza.

:lol:

____

Jebo je znanje Arap koga "pomažu" SAD.
iKE

#283 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

a israel ce postojati vjerovatno onoliko dugo koliko ga amerika brani svim silama, cim malo paznja popusti israela i cionista nece biti a onda ce moci da se lakse dise
harač

#284 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by harač »

iKE wrote:a israel ce postojati vjerovatno onoliko dugo koliko ga amerika brani svim silama, cim malo paznja popusti israela i cionista nece biti a onda ce moci da se lakse dise
daće allah :lol:
Joe McCarthy

#285 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

iKE wrote: ajd mi daj imena 5 velikih kompanija koje su israelske i koje proizvodnju vrse u israelu
Drug oni osnuju firme i prodaju proizvode tih firmi većim igračima. A od većih Izraelskih firmi koje su svijetski brendovi i vodili se na NASDAQ-u možeš pogledati ovdje.

Neke od stranih firmi koji imaju prisustvo u Izraelu radi tehničkog talenta su Intel (Multicore procesori), IBM, Microsoft (Kinect tehnologija), Sony, Google i desetine drugih firmi.
NIN

#286 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by NIN »

iKE wrote:a israel ce postojati vjerovatno onoliko dugo koliko ga amerika brani svim silama, cim malo paznja popusti israela i cionista nece biti a onda ce moci da se lakse dise
Jel znas uopste kako se na tvom maternjem pise ta zemlja? :D

I da, kad nestane cionista sigurno ce se nasi zivoti popraviti i krenut ce nas na bolje. U to ne sumnjam! :-)
Joe McCarthy

#287 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

Drinski wrote:
bingov buraz wrote:dakle uz Sija i Suni lovere imamo i ekipicu Juda lovera
:sax:
nije valjda Džo? :D

raspravljate o besmislicama, treba vidjeti Izrael pa onda debelo smoći hrabrosti i reci da je to neka država na rubu propasti.
Ja čisto, poštujem moć i efikasnost. Mada mi Židi nisu dragi kao narod, ono što oni proizvode sa tehničkog aspekta jest, da se ono ne lažemo :D
Last edited by Joe McCarthy on 12/06/2014 00:02, edited 1 time in total.
iKE

#288 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

STA SE DESAVA U Iraku jel ima kakvih informacija ? ovaj gradic sto su pokusali osvojiti je oslobodjen al isu oslobodili i 300tinjak zatvorenika pripadnika ovih sisa , Irak je zatrazio pomoc od arapske lige i una za suprotstavljanje terorizmu i bilo je informacija da je turksa pocela da dejstvuje po iraku jos sam primjetio na par portala, kao i to da se spremaju jedinice za brzo djelovanje (sta god im to znacilo) da udju u mosul
Fact

#289 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fact »

iKE wrote:
Turska jeste nuklearna sila samim tim sto je u ankari i edirneu smjesteno preko 400 nuklearnih glavna NATOa koje su pod apsolutnom kontrolom turske vojske, iran nije zvanicno nuklearna sila ali iz postojecih resursa i ako nisu mogu razviti oruzje za mjesec dva KSA jeste nuklearna sila cak i americka vlada dokumenti koji su procurili to potvrdjuju nuklearne glave kupljene od pakistana rakete sa mogucnoscu nosenja istih od kine imaju srednji domet doduse samo.
Turska je Israelski saveznik ali malo sutra. Najveca obavjestajna borba se odvija izmedju turske i israelskog mosada. Turci ce vojno pregaziti israel samo je pitanje trenutka i pšrve greske israela prema turcima. ipak turke ne zanima sta rade drugima kao sto nije znaimao ni rat 92 95 .
Trenutno je u Jadranu usidreno 200 stranih turističkih kruzera.Je li to znači da je Hrvatska postala pomorska turistička sila(u smislu flote kojom raspolažu)?

Pod komandom Turske,koja je dalje pod komandom NATO-a.Ne budi naivan.Turci neće vidjeti te bojeve glave,samo su obično skladište za njih.

Pakistan. :roll:

Turska i Izrael su saveznici SAD-a.Samim time što imaju zajedničkog prijatelja je Turska bliža Izraelu nego arapsikm zemljama.

Na osonovu čega tvrdiš da će Turci pregaziti Izrael?Kada znamo da ne smiju mrdnuti izvan granica,ako im SAD ne kaže.
Obični američki robovi,kao i većina planete.Tu je Izrael miljama ispred njih.
Joe McCarthy

#290 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

NIN wrote:

I da, kad nestane cionista sigurno ce se nasi zivoti popraviti i krenut ce nas na bolje. U to ne sumnjam! :-)
Ko bi reko da hronična nezaposlenost, preglomazna administracija, ne efikasan financijski sektor, ne postojuća tradicija preduzetništva i kolapsirajuća infrastruktura u Bosni je vezana sa postojanjem Izraela :lol:
iKE

#291 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

NIN wrote:

zove se PALESTINA samo sto ju je ciganija od Židova okupirala i napravila zatvor poluotvorenog tipa za palestince koji su u skladu do tada zivjeli i sa Jevrejima i sa Krscanima u zajednickoj drzavi. Kako rece Hico mogao sam pobiti sve yidove ali sam neke ostavio da vidite zasto sam ih ubijao .. svojim postupcima samo potvrdjuju ono sto je rekao.
Fact

#292 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fact »

iKE wrote: zove se PALESTINA samo sto ju je ciganija od Židova okupirala i napravila zatvor poluotvorenog tipa za palestince koji su u skladu do tada zivjeli i sa Jevrejima i sa Krscanima u zajednickoj drzavi. Kako rece Hico mogao sam pobiti sve yidove ali sam neke ostavio da vidite zasto sam ih ubijao .. svojim postupcima samo potvrdjuju ono sto je rekao.
Tražim ban,pa makar ga i ja dobio. :roll: :oops:

Ili zabavan je,pa da ga se još malo pusti? :D
NIN

#293 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by NIN »

iKE wrote:Turska jeste nuklearna sila samim tim sto je u ankari i edirneu smjesteno preko 400 nuklearnih glavna NATOa...
Znaci i mi smo bili prva svjetska velesila dok su Ameri imali baze u Bosni. Ma daj ba... :lol:

Koja sega stari moj, ... od sad visim na politici, cisto radi raspolozenja. :thumbup:
iKE

#294 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

Fact wrote:
iKE wrote:
Trenutno je u Jadranu usidreno 200 stranih turističkih kruzera.Je li to znači da je Hrvatska postala pomorska turistička sila(u smislu flote kojom raspolažu)?

Pod komandom Turske,koja je dalje pod komandom NATO-a.Ne budi naivan.Turci neće vidjeti te bojeve glave,samo su obično skladište za njih.

Pakistan. :roll:

Turska i Izrael su saveznici SAD-a.Samim time što imaju zajedničkog prijatelja je Turska bliža Izraelu nego arapsikm zemljama.

Na osonovu čega tvrdiš da će Turci pregaziti Izrael?Kada znamo da ne smiju mrdnuti izvan granica,ako im SAD ne kaže.
Obični američki robovi,kao i većina planete.Tu je Izrael miljama ispred njih.
Toliko su pod kontrolom Amera da umjesto NATO Patriot raketa kupuju S300 I TO KINESKU verziju , da sa Iranom u trgovini izbace Petrodolar a uvedu ZLATO, Da potpisuju ugovor sa Sangajskom Organizacijom kao zemlja partner , Prijatelju oni su u NATOu usli davne 55 kada su bilo vojno slabi sada kad imaju sve od NATOa ne zavise ni 1%
iKE

#295 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

Zasto ban 8-) zato sto ih nazivam izvornim imenom ? ili ? zato sto si se nasao prozvan u necemu ?
Joe McCarthy

#296 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

iKE wrote: Toliko su pod kontrolom Amera da umjesto NATO Patriot raketa kupuju S300 I TO KINESKU verziju , da sa Iranom u trgovini izbace Petrodolar a uvedu ZLATO, Da potpisuju ugovor sa Sangajskom Organizacijom kao zemlja partner , Prijatelju oni su u NATOu usli davne 55 kada su bilo vojno slabi sada kad imaju sve od NATOa ne zavise ni 1%
Razumješ li ti da govoriš u futuru, o stvarima koje se još nisu dogodile? A da se dogode moraju prvo ići preko Ujka Sama :D
iKE

#297 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

NIN wrote:
iKE wrote:Turska jeste nuklearna sila samim tim sto je u ankari i edirneu smjesteno preko 400 nuklearnih glavna NATOa...
Znaci i mi smo bili prva svjetska velesila dok su Ameri imali baze u Bosni. Ma daj ba... :lol:

Koja sega stari moj, ... od sad visim na politici, cisto radi raspolozenja. :thumbup:
Ja sam se licno osjecao sigurnije sa njima tu .. ali nema veze sa vojnom silom
A turskim nuklearnim arsenalom ne upravlja se iz sjedista u kojem su amerikanci ili britanci vec turci drze prst na nisanu i obaracu ..
Joe McCarthy

#298 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

NIN wrote:

Nemoj ga i ti preseravat, možemo popušiti ban zbog Islamofobije :lol: :lol:
iKE

#299 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

Joe McCarthy wrote:
iKE wrote: Toliko su pod kontrolom Amera da umjesto NATO Patriot raketa kupuju S300 I TO KINESKU verziju , da sa Iranom u trgovini izbace Petrodolar a uvedu ZLATO, Da potpisuju ugovor sa Sangajskom Organizacijom kao zemlja partner , Prijatelju oni su u NATOu usli davne 55 kada su bilo vojno slabi sada kad imaju sve od NATOa ne zavise ni 1%
Razumješ li ti da govoriš u futuru, o stvarima koje se još nisu dogodile? A da se dogode moraju prvo ići preko Ujka Sama :D
STA SE OD OVOG NIJE DOGODILO ?
Joe McCarthy

#300 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

iKE wrote:
Joe McCarthy wrote:
STA SE OD OVOG NIJE DOGODILO ?
Odbacivanje pretrodolara, trgovina u zlatu, tehnološka nezavisnost i ostale bajke :lol:
Post Reply