Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
S4mpion

#276 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by S4mpion »

Ludzak wrote:Kako yebe mu sunce?
Čitajući vas, čovjek bi rekao da se stalno upoznajete putem fb. Ja kojoj god sam poslao poruku ili na fb, ili instagramu, samo sam seen-ove dobijao.
Možda mi je ulet loš. :?
Ne mora svaki ulet bit' uspješan, mora bit' i odbijanja, ali to je samo +1 na iskustvo. Kad si na društvenoj mreži, padaš ako joj se ne svidi tvoj izgled, jer je to sve što nudiš, moraš sebi stvarat' priliku, započet' razgovor na drugačiji, zanimljiviji, način. Poenta je da, pri samom startu, stvoriš nešto o čemu se može pričat', a da se ne tiče njenog izgleda i nipošto priču započinjat' komplimentima, da ne bi isp'o površan i lažan.

Direkti su rezervisani samo za cure koje ti jasno daju do znanja da im se sviđaš, za većinu si samo nevidljiv, pa sebi moraš pravit' priliku, počni sa realnim svijetom, započni neku priču(izmišljenu ili ne) u kojoj će ona učestvovat'(bilo bi dobro da se ta priča tiče nje), vježbaj malo tu priču sa nepoznatim curama koje svakodnevno srećeš(sviđale se one tebi ili ne), to nije ulet, nije barenje-samo priča, zato u taj razgovor ulaziš neopterećen, nemaš šta izgubit', jer ništa nisi ni stavio na sto.

Vidiš kako hadžo započe priču o stipendiji Perzijskog koledža, faktički iz ničega, možeš mislit'.
maliq53

#277 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by maliq53 »

Ja sam jednu malu tako upoznao preko fb-a... Obicni ulet bio, bas joj se svidio, nisam neki ljepotan..Uglavnom prvi dejt je bas bio prejak gdje je otvoreno rekla da je pozitivno iznenadjena...Par dana poslije toga je zovem na jednu brzu kaficu cisto da se vidimo i ispricamo.. To je proslo onako hajd, ni tamo ni vamo, nije pokazivala da joj je lose al' nisam ni vidio neku srecu...Poslije toga kad god joj se javim na chat odgovori sa par rijeci i sve tako u krug...vidim da kao nije zeljna da odgovara, jer se meni realno ne da peglati ako ce napisati tri rijeci i ja kao levat sad trebam se praviti da je sve normalno ako je naprimjer prije toga pisala dosta vise i ako je cak i sama incijirala zelju da se upoznamo...
Ono sto mene zanima sad od zenske populacije, zasto se moraju zene ovako ponasati (ne sve naravno al' eto)? Zar nije jednostavno naprimjer napisati da ti se ne svidjam i zavrsicemo na tome, pobogu si nije kraj svijeta idemo dalje...Al' ne, valja mene praviti levatom... :-? Malo patetike al' cisto da vidim sta vi mislite
Boemica

#278 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

maliq53 wrote:Ja sam jednu malu tako upoznao preko fb-a... Obicni ulet bio, bas joj se svidio, nisam neki ljepotan..Uglavnom prvi dejt je bas bio prejak gdje je otvoreno rekla da je pozitivno iznenadjena...Par dana poslije toga je zovem na jednu brzu kaficu cisto da se vidimo i ispricamo.. To je proslo onako hajd, ni tamo ni vamo, nije pokazivala da joj je lose al' nisam ni vidio neku srecu...Poslije toga kad god joj se javim na chat odgovori sa par rijeci i sve tako u krug...vidim da kao nije zeljna da odgovara, jer se meni realno ne da peglati ako ce napisati tri rijeci i ja kao levat sad trebam se praviti da je sve normalno ako je naprimjer prije toga pisala dosta vise i ako je cak i sama incijirala zelju da se upoznamo...
Ono sto mene zanima sad od zenske populacije, zasto se moraju zene ovako ponasati (ne sve naravno al' eto)? Zar nije jednostavno naprimjer napisati da ti se ne svidjam i zavrsicemo na tome, pobogu si nije kraj svijeta idemo dalje...Al' ne, valja mene praviti levatom... :-? Malo patetike al' cisto da vidim sta vi mislite
Vaš problem je što uvijek polazite od pretpostavke da neko želi namjerno da vas levati.

Desilo mi se više puta da se dopisujem sa momkom, da izađemo, da sve bude ok, i više nego ok, i da se on poslije toga počne ponašat kao gore opisana djevojka. Jednom mi se desilo da mi momak nakon 2 super dejta jednostavno ne odgovori na poruku. Evo već tri mjeseca ne odgovara :lol:
Nešto sam rekla što mu se nije svidjelo, ili sam uradila nešto što ga je udaljilo, ili je u toku posljednjeg razgovora čuo nešto što nisam trebala reći a njemu bio dovoljan razlog da me prekriži. Who knows.

Da li je on meni dužan dati objašnjenje zašto se udaljio? Bilo bi lijepo, ali nije. Ko sam ja njemu? Niko. Izašao je sa mnom 2-3 puta, ništa mi ne duguje. Njegovo ponašanje je meni sasvim dovoljan znak, nemam ja tu šta glavu razbijati šta se desilo. Što god da je, ja ne mislim trčati za njim, niti tražiti objašnjenje u čemu je problem, svakako ne mislim razbijati sebi glavu sa tim šta se njemu mota po glavi.

Kažem sebi, lijepo što smo se upoznali i move on.
cendlerbing

#279 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by cendlerbing »

Znaš kako ja to gledam...ako smo izašli bar jednom na dejt, osjećam za shodno da kažem momku na čemu je, ukoliko mi se ne svidi.
Ne mogu se sjetiti ni jednog primjera u kojem sam i sama počašćena tom kurtoazijom pa uvijek moram raditi FBI istragu dok ne zaključim da me neće. Mislim, razumijem to, nije baš lahko reći nekome da ti se ne sviđa. Ne želiš nekog povrijediti i/ili se ne želiš peglati oko toga.
Meni je veće peglanje zahladiti, ignorisati nekog i čekati dok sam ne skonta i raskanta sve. To može pravo potrajat. :cry:

Inače ste stvarno postali smiješni s tim "vi žene", kod situacija koje redovno rade i muškarci. Samo pokazujete svoje neiskustvo ili jedno pravo loše iskustvo. Sviju nas je neko bar jednom nasankao.
Otvorite oči više.
maliq53

#280 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by maliq53 »

Boemica wrote:
Da li je on meni dužan dati objašnjenje zašto se udaljio? Bilo bi lijepo, ali nije. Ko sam ja njemu? Niko. Izašao je sa mnom 2-3 puta, ništa mi ne duguje. Njegovo ponašanje je meni sasvim dovoljan znak, nemam ja tu šta glavu razbijati šta se desilo. Što god da je, ja ne mislim trčati za njim, niti tražiti objašnjenje u čemu je problem, svakako ne mislim razbijati sebi glavu sa tim šta se njemu mota po glavi.

Ali ja sam ipak misljenja da bi bilo fer i korektno da mi napise sta misli,da izvedemo na cistac i to je to...Mozda je do mene ali to je neki minimum koji ocekujem ukoliko imas postovanja prema nekome... Trebaju ti sta, mozda dvije minute na chatu da napises sta mislis i zavrseno...Ja znam kako bi ja, ali eto svi smo mi razliciti...Mozda i ja na momente previse trazim, ali kada si se sa nekim pa ono gotovo 24/7 dopisivao i poslije druge kafe ti nista ne odgovara po meni je to onda pravljenje levatom :-)
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#281 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by lmo »

a ljudi dragi, pa to je do osobe, odgoja, znanja, manira i to tako....
kakve podjele na m/ž, kakve trice :oops:
Xavier1

#282 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

Prije je bilo muskarcima lakse. Prvenstveno se gledao status u drustvu i novac. Sada kada su zene pocele da vise izgled gledaju mnogi imaju problema.

Uglavnom moras se po necemu izdvajati da bi te zene htjele. Ne mozes biti u svemu prosjek ili ispod toga i ocekivati da ces biti pozeljan.
lmo

#283 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by lmo »

Xavier1 wrote:Prije je bilo muskarcima lakse. Prvenstveno se gledao status u drustvu i novac. Sada kada su zene pocele da vise izgled gledaju mnogi imaju problema.

Uglavnom moras se po necemu izdvajati da bi te zene htjele. Ne mozes biti u svemu prosjek ili ispod toga i ocekivati da ces biti pozeljan.
zavisi od kakve žene želiš da si izabran.
Xavier1

#284 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

lmo wrote:
Xavier1 wrote:Prije je bilo muskarcima lakse. Prvenstveno se gledao status u drustvu i novac. Sada kada su zene pocele da vise izgled gledaju mnogi imaju problema.

zavisi od kakve žene želiš da si izabran.
A kakve to zene mogu biti?
lmo

#285 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by lmo »

joj ima onaj merlin jednu, haman mudru,...paša moj solidni, iz svoje bašte beri cvijet.
Xavier1

#286 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

Pa moras se u necemu isticati za bilo kakvu zenu.
Boemica

#287 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

maliq53 wrote:
Boemica wrote:

Ali ja sam ipak misljenja da bi bilo fer i korektno da mi napise sta misli,da izvedemo na cistac i to je to...Mozda je do mene ali to je neki minimum koji ocekujem ukoliko imas postovanja prema nekome... Trebaju ti sta, mozda dvije minute na chatu da napises sta mislis i zavrseno...Ja znam kako bi ja, ali eto svi smo mi razliciti...Mozda i ja na momente previse trazim, ali kada si se sa nekim pa ono gotovo 24/7 dopisivao i poslije druge kafe ti nista ne odgovara po meni je to onda pravljenje levatom :-)
Da, ali postali ste više dosadni sa tim što neko reče: vi žene.

Jednom, jednom u životu mi se desilo da mi momak kaže: ti se meni zaista sviđaš, ali ja iskreno sad ne bih ništa ozbiljno.
Znam da je ovaj prvi dio laž, da umanji ono što slijedi, ali eto - rekao je i svaka mu čast.

Inače samo nestanete.
lmo

#288 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by lmo »

Xavier1 wrote:Pa moras se u necemu isticati za bilo kakvu zenu.
nici ti to nešta skontalo :oops: :shmizla1:
annoy

#289 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

Bezveze mi se cini upoznavanje preko FB osim ako se ne dogodi putem nekog zajednickog interesa npr. zajedno smo u nekoj grupi određene tematike razgovarali o necemu, primjetio si da sam o necemu negdje pisala itd.
A da mi netko uleti na FB a sve sto moze vidjeti je jedna profilna slika i jedna slika covera i to je sve sto zna o meni, to mi je skroz povrsno nekako, mislim, samo zbog toga mi se javljas? Nit znam ni tko si ni kakav si ni sta hoces :D zasto bi netko ful nepoznat vidio sadrzaj mog profila...mislim nije da sam nesto posebno aktivna i da postam neke osjetljive podatke al opet, neke informacije o meni tamo postoje...ne znam, obicno sam totalno nasumicne i nepoznate zahtjeve i poruke ignorirala, pogotovo kad se radilo o uletu tipa "lijepa si pozz" :D
Boemica

#290 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

annoy wrote:Bezveze mi se cini upoznavanje preko FB osim ako se ne dogodi putem nekog zajednickog interesa npr. zajedno smo u nekoj grupi određene tematike razgovarali o necemu, primjetio si da sam o necemu negdje pisala itd.
A da mi netko uleti na FB a sve sto moze vidjeti je jedna profilna slika i jedna slika covera i to je sve sto zna o meni, to mi je skroz povrsno nekako, mislim, samo zbog toga mi se javljas? Nit znam ni tko si ni kakav si ni sta hoces :D zasto bi netko ful nepoznat vidio sadrzaj mog profila...mislim nije da sam nesto posebno aktivna i da postam neke osjetljive podatke al opet, neke informacije o meni tamo postoje...ne znam, obicno sam totalno nasumicne i nepoznate zahtjeve i poruke ignorirala, pogotovo kad se radilo o uletu tipa "lijepa si pozz" :D

Pa ljute se što im ne odgovorimo zato što nam se ne svidi njihov izgled, a oni se jave samo jer im je izgled zapao za oko. :lol:
maliq53

#291 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by maliq53 »

A dobro povlacim ono generalizovanje samo na zene, malo sam poletio sa tom izjavom :D ... Ali meni je uredu se upoznavati na Fb-u ukoliko su oboje za to... I ne mora znaciti da cu se nekoj curi javiti samo zato jer je lijepa; vec se na osnovu profila moze dosta toga saznati pa te zainteresira...
Boemica

#292 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

maliq53 wrote:A dobro povlacim ono generalizovanje samo na zene, malo sam poletio sa tom izjavom :D ... Ali meni je uredu se upoznavati na Fb-u ukoliko su oboje za to... I ne mora znaciti da cu se nekoj curi javiti samo zato jer je lijepa; vec se na osnovu profila moze dosta toga saznati pa te zainteresira...
I meni je sasvim uredu, pa čak i ako mi se javi samo zbog slika, a bude nešto funny, i u nastavku razgovora se pokaže interesantnim, why not.

Ali ako budeš očekivao da svi ljudi budu prema tebi iskreni i da ti uvijek otvoreno kažu šta je i kako je, bojim se da ćeš ostati razočaran. Jednostavno moraš početi čitati između redova, svi to radimo, vrlo su rijetke osobe koje će ti direktno reći - e ne sviđaš mi se, haj dalje.
irac300

#293 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by irac300 »

Boemica wrote:
annoy wrote:Bezveze mi se cini upoznavanje preko FB osim ako se ne dogodi putem nekog zajednickog interesa npr. zajedno smo u nekoj grupi određene tematike razgovarali o necemu, primjetio si da sam o necemu negdje pisala itd.

Pa ljute se što im ne odgovorimo zato što nam se ne svidi njihov izgled, a oni se jave samo jer im je izgled zapao za oko. :lol:
Da se nadovežem na vas dvije. :D Pa draga @annoy i uživo kod djevojke prvo primjetim izgled, nemam ja pojma kako ona intelektualno stoji, kakve interese dijeli sa mnom i sl. Pa tako i na FB, prvo vidim je l' ima dobre batkove :D, pa onda se javim da vidim paše li i ostalo. (naravno 99% je odbijenica) :D Al' sam s godinama naučio da ne izigravam uvrijeđenu mladu ako me odbije, samo nastavim dalje, uvijek se nađe neka ćorava koja me hoće. :D

@Boemica
Ja se nikad ne ljutim, čak mi neobično kada me neka prihvati. :D
MarlboroGold

#294 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

maliq53 wrote:Ja sam jednu malu tako upoznao preko fb-a... Obicni ulet bio, bas joj se svidio, nisam neki ljepotan..Uglavnom prvi dejt je bas bio prejak gdje je otvoreno rekla da je pozitivno iznenadjena...Par dana poslije toga je zovem na jednu brzu kaficu cisto da se vidimo i ispricamo.. To je proslo onako hajd, ni tamo ni vamo, nije pokazivala da joj je lose al' nisam ni vidio neku srecu...Poslije toga kad god joj se javim na chat odgovori sa par rijeci i sve tako u krug...vidim da kao nije zeljna da odgovara, jer se meni realno ne da peglati ako ce napisati tri rijeci i ja kao levat sad trebam se praviti da je sve normalno ako je naprimjer prije toga pisala dosta vise i ako je cak i sama incijirala zelju da se upoznamo...
Moraš razumjeti i poći sa pretpostavkom da nismo svi isti, tj. da ako je tebi nešto normalno i prihvatljivo da to nužno ne mora biti slučaj i kod druge osobe. Ljudi griješe kad sve ostale gledaju i mjere po sebi. Skontaš, progutaš i ideš dalje. That's life.
annoy

#295 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

irac300 wrote:
Da se nadovežem na vas dvije. :D Pa draga @annoy i uživo kod djevojke prvo primjetim izgled, nemam ja pojma kako ona intelektualno stoji, kakve interese dijeli sa mnom i sl. Pa tako i na FB, prvo vidim je l' ima dobre batkove :D, pa onda se javim da vidim paše li i ostalo. (naravno 99% je odbijenica) :D Al' sam s godinama naučio da ne izigravam uvrijeđenu mladu ako me odbije, samo nastavim dalje, uvijek se nađe neka ćorava koja me hoće. :D
Pa ok, svatko ima preferirane nacine upoznavanja, meni ne pasu ti FB nasumicni uleti i nisam to nikad prakticirala :)
MarlboroGold

#296 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

A forumski uleti? :D
Russki

#297 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Russki »

MarlboroGold wrote:A forumski uleti? :D
Kad joj onako ..forumski uleti :D
annoy

#298 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

MarlboroGold wrote:A forumski uleti? :D
A to postoji? :D
Boemica

#299 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

irac300 wrote:
Boemica wrote:

@Boemica
Ja se nikad ne ljutim, čak mi neobično kada me neka prihvati. :D
Znam, ali već danima se na ovim temama vodi tirada o ženama kao površnim bićima kojima je kod muškaraca važan samo izgled, status i novac. Eto muškarci jadni daju ljubav, pažnju, nježnost, i onda budu izmanipulisani od strane proračunatih žena. :lol:

Eno onaj tamo ne može nikako da prežali što djevojke koje izgledaju kao top model na ig i imaju više hiljada pratitelja, ne žele ni da obrate pažnju na njega. Koji kompleksi dragi Bože.

I neka se javi samo na osnovu izgleda, pa šta će drugo, na osnovu mog posljednjeg statusa iz aprila ove godine: "April is the cruellest month" zaključit da sam neka umjetnička duša koja bi sa njim uz kamin ispijala vino i raspravljala o smislu života. Ma daj.

Meni je jedan od jačih uleta bio: Mogu li te odvesti na burek ispod sača :lol: :lol:
MarlboroGold

#300 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

Ti bi sa Smrletom ispijala kaHve i boze uz kamin i raspravljala o kodovima i zlatnim rezovima u Kur'anu. Kud ćeš bolju romantiku :D
Post Reply