Ono tipicni viernici za Međugorja.Hafis wrote:Nekako ste mi na ovoj temi podvojeni. Tipično bosanski.
Jeste lii da vam dođu ti arapi i da se fino družite i akobogda i orodite, ili bi da vam dolaze, ali samo turistički?
Recimo u nas se Irci u polako infiltriraju u Međugorje, počevši od organiziranja dolazaka, ali i sve većom kupovinom nekretnina i pokretanjem svog biznisa. A sjećam se kad su počeli dolaziti kao turisti.
Doduše, k'o ljudi su ono baš pravo Irci. 80% vremena su pijani ili polupijani.
Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika BiH?!
- BHCluster
#276 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
- BHCluster
#277 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Bodkin wrote:jednog po jednogBHCluster wrote:Hos mochi? Znas li ti bolan kolika ti chuna mora da budi da bih sve ove navedne nachunio?Bodkin wrote: i nabijem na kurac sve te tvoje hiljade arapa. cuj kakav ce im zivot biti![]()
Kao sto kazu nije do velicine nego do tehnike. Respect.
-
Hafis
#278 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Evo trudim se koliko mogu.Sarajlijka wrote:Razumijem da je ovo ljudima iz plemenskih sredina tesko shvatiti, ali postoje mjesta u kojima ljudi smiju imati razlicita misljenja o necemu. Tako ces kod nas cuti i pro i kontra stavove o vecini dogadjaja i stvari o kojima se raspravlja. Znam da ti je tesko to razumijeti, ali probaj. Vjerujem da mozes.Hafis wrote:Nekako ste mi na ovoj temi podvojeni. Tipično bosanski.
.
Za početak mi objasni koja je sociološka razlika između Turaka i Arapa.
Koliko znam ne postoje ovakve teme glede (ili ti u svezi) dolaska Turaka u spomenutu regiju, a oko Arapa postoje dvojbe. Nije mi jasno što je uzrok. Tu sam ti strašno tanak, pa ako ti nije teško. A i učinit ćeš sevap veliki.
- Queen_of_hearts
#279 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Turci su manje ruzni naspram Arapa,a i ljepse se oblace

-
Hafis
#280 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Ja sam kao dijete prve džeparce zarađivao vodajući strance da im pokažem Stari most ili da ih odvedem do kakvog privatnog pansiona (tad nije bilo baš puno hotela i radio je ''Putnik'' i privatni smještaj) dojk si se ti u svojoj vukojebini igrao s malim kozlićima veterinara.BHCluster wrote:Ono tipicni viernici za Međugorja.Hafis wrote:Nekako ste mi na ovoj temi podvojeni. Tipično bosanski.
Jeste lii da vam dođu ti arapi i da se fino družite i akobogda i orodite, ili bi da vam dolaze, ali samo turistički?
Recimo u nas se Irci u polako infiltriraju u Međugorje, počevši od organiziranja dolazaka, ali i sve većom kupovinom nekretnina i pokretanjem svog biznisa. A sjećam se kad su počeli dolaziti kao turisti.
Zato ne baljezgaj o turistima, remetiš mi koncentraciju
-
Hafis
#281 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Pa nije neki problem. A ako išta, barem su svi s reda brkati, što nije malo za početak privikavanja. Brko vamo, brko tamo, dođe ti ga na isto.Queen_of_hearts wrote:Turci su manje ruzni naspram Arapa,a i ljepse se oblace![]()
- Queen_of_hearts
#282 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
I brkati su svi ruzni
izuzev crnogoraca,al samo ako su visociji od 190
-
Hedg
#283 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
nije visociji vec visi
-
Hafis
#284 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Ali priznaj imaju nešto zajedničko: onaj žar u očima kada vide žensko. Što kaže narod - i zmiju u duvaru, pa i duvar ako nema zmije.Queen_of_hearts wrote:I brkati su svi ruzni![]()
- reis1
#285 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Ha ha...Sarajlijka wrote:Meni bas i nisu. Muskarci su im uglavnom niski i jako dlakavi.Queen_of_hearts wrote:Turci su manje ruzni naspram Arapa,a i ljepse se oblace![]()
- Alfons Kauders
#286 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
pa sta je sad problem s turcima?Hafis wrote: Ja sam kao dijete prve džeparce zarađivao vodajući strance da im pokažem Stari most ili da ih odvedem do kakvog privatnog pansiona (tad nije bilo baš puno hotela i radio je ''Putnik'' i privatni smještaj) dojk si se ti u svojoj vukojebini igrao s malim kozlićima veterinara.
oni su napravili taj most... vi ste ga srusili... i oni su ga opet napravili
- Muhamed Đakmić
#287 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Bože sačuvaj ksenofobije koja graniči s kretenizmom. Što je najgore toliko je maha uzelo da se u potpunosti racionalizira, što znači da ipak iza nje stoji neki kognitivni proces, ljudi su sebe uspjeli ubijediti da ih ne mrze što su drugačiji nego da postoje racionalni razlozi
Fuj
Fuj
- Queen_of_hearts
#288 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Pa normalno da imaju,kad citav zivot u clanke i stopala zure,i ja biHafis wrote:Ali priznaj imaju nešto zajedničko: onaj žar u očima kada vide žensko. Što kaže narod - i zmiju u duvaru, pa i duvar ako nema zmije.Queen_of_hearts wrote:I brkati su svi ruzni![]()
- BHCluster
#289 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Sta sam napisao a da nije tacno?Hafis wrote:Ja sam kao dijete prve džeparce zarađivao vodajući strance da im pokažem Stari most ili da ih odvedem do kakvog privatnog pansiona (tad nije bilo baš puno hotela i radio je ''Putnik'' i privatni smještaj) dojk si se ti u svojoj vukojebini igrao s malim kozlićima veterinara.BHCluster wrote:Ono tipicni viernici za Međugorja.Hafis wrote:Nekako ste mi na ovoj temi podvojeni. Tipično bosanski.
- reis1
#290 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Muhamed Đakmić wrote:Bože sačuvaj ksenofobije koja graniči s kretenizmom. Što je najgore toliko je maha uzelo da se u potpunosti racionalizira, što znači da ipak iza nje stoji neki kognitivni proces, ljudi su sebe uspjeli ubijediti da ih ne mrze što su drugačiji nego da postoje racionalni razlozi![]()
Fuj
Kolektivno oplakah...
Najbolja je: "nek ti Arapi dodju, nek nam daju pare, i nek razgule odavde"...
-
Hafis
#291 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Možeš me nazvati ksenofobom ali ja ih volim gledati samo na TV-u.Sarajlijka wrote:Bilo je dosta tema o Turcima na Ilidzi ali sve su redom zatvorene od strane moderacije zbog "ksenofobicnih komentara".Hafis wrote: Evo trudim se koliko mogu.
Za početak mi objasni koja je sociološka razlika između Turaka i Arapa.
Koliko znam ne postoje ovakve teme glede (ili ti u svezi) dolaska Turaka u spomenutu regiju, a oko Arapa postoje dvojbe. Nije mi jasno što je uzrok. Tu sam ti strašno tanak, pa ako ti nije teško. A i učinit ćeš sevap veliki.
Govori se o Arapima zbog clanaka u Avazu u zadnje vrijeme u kojima upozoravaju na "arapsku invaziju" iako nema nijednog dokaza da je 100 arapa trazilo drzavljanstvo u BiH a kamoli vise hiljade njih.
Narod se pali na takve stvari.
St se mene tice, meni su dobrodosle arapske investicije: da nije njih pola hotela u gradu bi i dalje bili u rusevnom stanju. Ali ne bih voljela da ostanu jer imaju tendenciju da forsiraju svoj nacin zivota na druge gdje god ih ima u nekom znatnom broju.
Ovdje u Mostaru su godinama bili njihovi zrakoplovni pitomci - Libijci. Nekoliko generacija, i to je trajalo nekih više od 15 godina. Ne vidjeh bezobraznijih ljudi u karijeri. Dalje, tu je bila i neka prirođena oholost, drskost ali i agresivnost. Srećom za agresivnost nisu baš bili tjelesno adekvatno opremljeni, tako da bi se to rdovito završavalo iznimno loše po njih. Za tih petnaestak godina njihovovog boravka, koliko znam samo su se tri su cure udale za njih i koliko znam nisu im dugo brakovi trajali.
Kada bi se sad nekim čudom ponovilo to vrijeme da imamo ponovno te pitomce, uz ovakvu policiju i ovakvu mladež, ne vjerujem da bi opstali ni mjesec dana.
- Queen_of_hearts
#292 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Sve dok se medju arapima ne izrodi jedan ovakavSarajlijka wrote:Meni bas i nisu. Muskarci su im uglavnom niski i jako dlakavi.Queen_of_hearts wrote:Turci su manje ruzni naspram Arapa,a i ljepse se oblace![]()
smatram ih manje ruznim od arapa
-
Djuro11
#293 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Dzamahirija je republika na Arapskom.Dzumhurijet Dzamahirija znaci narodna republika
Sad, ako vama smeta rijec republika i vise volite rijec ''protektorat''
Inace sta fali Arapskom naselju.Ljepse je otici u neko Arapsko naselje oko Konjica, nego u Laktase ili Siroki Brijeg.Mnogo,mnogo sigurnije moze se reci
Sad, ako vama smeta rijec republika i vise volite rijec ''protektorat''
Inace sta fali Arapskom naselju.Ljepse je otici u neko Arapsko naselje oko Konjica, nego u Laktase ili Siroki Brijeg.Mnogo,mnogo sigurnije moze se reci
- Joe McCarthy
#294 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
OPLAKO!!!!!!Alfons Kauders wrote: hoce kurac
opet ce HDZ lazirat popis da ispadne 15% hrvata kraj 400 miliona arapa

- Joe McCarthy
#295 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Djuro11 wrote: Inace sta fali Arapskom naselju.Ljepse je otici u neko Arapsko naselje oko Konjica, nego u Laktase ili Siroki Brijeg.Mnogo,mnogo sigurnije moze se reci
Allahu Akbar, am I right or am I right
Last edited by Joe McCarthy on 03/06/2014 18:00, edited 6 times in total.
-
Hafis
#296 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Eto dođi pa trandaj po njemu. A mogu te i osloboditi da skočiš na noge.....štange...samo lagano iskoračiš i pričuvaj jaja rukama prije dodira s vodom.Alfons Kauders wrote:pa sta je sad problem s turcima?Hafis wrote: Ja sam kao dijete prve džeparce zarađivao vodajući strance da im pokažem Stari most ili da ih odvedem do kakvog privatnog pansiona (tad nije bilo baš puno hotela i radio je ''Putnik'' i privatni smještaj) dojk si se ti u svojoj vukojebini igrao s malim kozlićima veterinara.
Zato ne baljezgaj o turistima, remetiš mi koncentraciju![]()
oni su napravili taj most... vi ste ga srusili... i oni su ga opet napravili
Nego da ti odam tajnu - nije isti pod nogama. To će ti svaki mostarac reći. Ja sam 12 godina minimalno 4 puta prelazio preko starog mosta, rekoh minimalno (nebitno sad zašto) a ponekad i 50 puta. Ovo sada nije stari most, nije to to pod nogama. Nisiu nagib pogodili...odstupa debelo.
-
Fact
#297 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Dobri su Turci.Ovi iz Čengiza su prava gospoda,a i hablaju naški jako dobro.Ispunili prvi uvjet za državljanstvo. 
- BHCluster
#298 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Kud bolji razlog da ga opet srusite.Hafis wrote: Eto dođi pa trandaj po njemu. A mogu te i osloboditi da skočiš na noge.....štange...samo lagano iskoračiš i pričuvaj jaja rukama prije dodira s vodom.
Nego da ti odam tajnu - nije isti pod nogama. To će ti svaki mostarac reći. Ja sam 12 godina minimalno 4 puta prelazio preko starog mosta, rekoh minimalno (nebitno sad zašto) a ponekad i 50 puta. Ovo sada nije stari most, nije to to pod nogama. Nisiu nagib pogodili...odstupa debelo.
- reis1
#299 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Pa da. A to i jeste smijeh, "daj mi repa i razligu odavde".Sarajlijka wrote:@Queen of Hearts: Kivanc Tatlitug je proijeklom iz Bosne. (tocnije iz Hercegovine), kao sto je vecina njihvih glumaca, manekenki/manekena, missica porijeklom Balkanci.
Pa kad se vec toliko prica o zapadnjacima koji obozavaju arapske investicije, zasto ne priznati da je ovo sto sam citirala upravo ono sto svi oni misle.reis1 wrote: Kolektivno oplakah...![]()
- Queen_of_hearts
#300 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Pa zato i kazem ,ono malo Balkan mixa ih fizicki vadiSarajlijka wrote:@Queen of Hearts: Kivanc Tatlitug je proijeklom iz Bosne. (tocnije iz Hercegovine), kao sto je vecina njihvih glumaca, manekenki/manekena, missica porijeklom Balkanci.
Pa kad se vec toliko prica o zapadnjacima koji obozavaju arapske investicije, zasto ne priznati da je ovo sto sam citirala upravo ono sto svi oni misle.reis1 wrote: Kolektivno oplakah...![]()